Τα φορέματα είναι σίγουρα τα πιο θηλυκά ρούχα στη γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας. Είναι τα ρούχα που μπορούν να κάνουν άμεσα τη γυναίκα που τα φοράει να αισθάνεται θηλυκή και σέξι, δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η εικόνα της femme fatale ή του θηλυκού sex symbol, όπως η Marilyn Monroe για παράδειγμα, είναι πάντα συνδεδεμένη με το φόρεμα. Επίσης, το φόρεμα συνδέεται με την πολυτέλεια και το glamour, πολύ σπάνια θα δούμε για παράδειγμα κάποια celebrity σε κάποιο κόκκινο χαλί ή μία γυναίκα σε μια επίσημη κοινωνική εκδήλωση, όπως έναν γάμο ή μια βάπτιση να μην είναι ντυμένη με ένα εντυπωσιακό φόρεμα. Για όλου αυτούς τους λόγους λοιπόν, εννοείται πως τα γυναικεία φορέματα είναι τα αγαπημένα φορέματα τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών. Εξαιτίας της μεγάλης δημοφιλίας του φορέματος σαν ρούχο, υπάρχουν και φορέματα για κάθε εποχή του χρόνου. Με άλλα λόγια, τα φορέματα του καλοκαιριού δεν φοριούνται τον χειμώνα και πάει λέγοντας. Αυτό όμως δημιουργεί κι ένα πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διαπράττουν στυλιστικά λάθη κάθε εποχή φορώντας φορέματα και τα οποία μάλιστα μπορεί κι ενίοτε να είναι και πολύ χτυπητά. Αν λοιπόν θέλετε να είστε trendy και in fashion κάθε εποχή με τα γυναικεία φορέματα 2018 και όχι μόνο, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον οδηγό μας!

 

Οδηγός για γυναικεία φορέματα από toRouxo.gr

 

Ζεσταθείτε με στιλ με τα τέλεια χειμωνιάτικά φορέματα

Το χειμώνα κάνει πολύ κρύο, κάτι που σίγουρα το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, γι’ αυτό τα χειμωνιάτικά ρούχα πέρα από το να είναι μοδάτα και trendy, πρέπει να προσφέρουν και κάποια προστασία από το κρύο. Όταν μιλάμε λοιπόν για χειμωνιάτικά φορέματα, τότε συνήθως εννοούμε τα πλεκτά φορέματα, τα οποία και είναι οι αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες του κάθε χειμώνα. Εννοείται όμως ότι όπως όλα τα φορέματα, έτσι και τα πλεκτά πρέπει να συνδυάζονται και φοριούνται σωστά για να μεταμορφώνονται σε πραγματικά fashion items και όχι απλά σε μέσα προστασίας από το κρύο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε και να έχετε πάντα στο μυαλό σας για τα μάλλινα φορέματα, είναι το γεγονός ότι συνήθως τείνουν να δείχνουν λίγο άχαρα αν φορεθούν μόνα τους. Είναι άλλωστε από τη φύση τους αρκετά πιο «άνετα» σε σχέση με τα φορέματα που φοριούνται τις άλλες εποχές. Αν λοιπόν δεν θέλετε το look σας να είναι άχαρο, θα πρέπει να τα συνδυάσετε με μία όμορφη ζώνη στη μέση σας. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τα φορέματα του χειμώνα, είναι ότι είναι καλό και trendy να φοριούνται με άλλα ρούχα σε στρώσεις.Το ίδιο ισχύει και για τις μακριές φούστες. Τι εννοούμε; Ότι μπορείτε να φορέσετε ένα πουκάμισο κάτω από το φόρεμα, ένα καλσόν στα πόδια σας, ένα όμορφο παλτό κι ένα όμορφο κασκόλ στο λαιμό σας. Όσον αφορά τα πόδια σας, το πλεκτό φόρεμα επιτάσσει καλσόν. Μπορείτε να παίξετε με λεπτό και χοντρό ανάλογα με το φόρεμα και τον καιρό φυσικά. Μπορείτε επίσης να φορέσετε και καλσόν με σχέδιο για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τα παπούτσια σας, ο χειμώνας είναι σίγουρα η εποχή της μπότας. Ένα όμορφο μποτάκι μέχρι τον αστράγαλο συνδυάζεται ιδανικά με τα χειμωνιάτικά φορέματα για τη δουλειά ή τις πρωινές σας υποχρεώσεις ενώ οι μπότες μέχρι το γόνατο είναι ιδανικές για βραδινές εξόδους στις οποίες θέλετε να λάμψετε και να εντυπωσιάσετε. Για περισσότερες συμβουλές και tips διαβάστε τον οδηγό μοδάτης γυναικείας εμφάνισης

 

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας με ανοιξιάτικα φορέματα

Η μόδα του χειμώνα ακολουθεί την ίδια τάση και διάθεση με τη φύση: είναι συνήθως σκοτεινή και μουντή. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως όλοι – και ιδιαίτερα οι fashionistas - περιμένουμε με αγωνία την άνοιξη. Η άνοιξη η εποχή που το χρώμα επιστρέφει τόσο στη φύση, όσο κα στη γκαρνταρόμπα μας. Τα ανοιξιάτικά φορέματα σε αντίθεση με τα χειμωνιάτικα, είναι ανάλαφρα και πολύχρωμα. Τα ψώνια για φορέματα κάθε άνοιξη μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεση κάθε γυναίκας. Δεν είναι λίγο να περνάς από τη μουντάδα και τη μαυρίλα του χειμώνα σε έναν κόσμο χαράς και χρωμάτων. Πως πρέπει λοιπόν να είναι το ανοιξιάτικο φόρεμα για την άνοιξη που μας έρχεται; Η λέξη κλειδί είναι μία και απλή: χρώμα! Τα παστέλ χρώματα και τα φλοράλ μοτίβα αποτελούν τις καλύτερες και πιο διαχρονικές επιλογές για τα φορέματα άνοιξη. Με άλλα λόγια, τα φορέματα αυτά θα φορεθούν όχι μόνο φέτος, αλλά και για πολλά μελλοντικά χρόνια. Πολύ trendy επίσης είναι οι ρίγες και τα ζωηρά prints. Με απλά λόγια, βγείτε στα μαγαζιά και επικεντρωθείτε στο να προσθέσετε χρώμα και φως στη γκαρνταρόμπα σας. Είναι το καλύτερο αντίδοτο για τα λεγόμενα blues του χειμώνα και θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε καλύτερα και γεμάτες ζωντάνια. Για να μην ξανακάνετε ποτέ λάθος με τα χρώματα που επιλέγετε για τα ρούχα σας διαβάστε τι εκφράζουν τα χρώματα στο ντύσιμο για την προσωπικότητα και τον εαυτό σας Να θυμάστε όμως ότι πάντα οι επιλογές σας θα πρέπει να ταιριάζουν με το στιλ και τις ανάγκες σας, οπότε ένα υπερβολικά colorful φόρεμα μπορεί να μην είναι και η καλύτερη επιλογή για τον χώρο της εργασίας σας. Μπορεί λοιπόν να πρέπει να επιλέξετε ρούχα με χρώμα, αλλά θα πρέπει να φροντίσετε και να μην το παρακάνετε αλλά και να επιλέξετε φορέματα που θα ταιριάζουν με τη προσωπικότητα, το στιλ και τη καθημερινότητα σας.

 

Λάμψτε στις κοινωνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού με τα καλύτερα φορέματα για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των διακοπών και των νησιών, αλλά πλέον είναι και η εποχή των κοινωνικών εκδηλώσεων. Αμέσως μετά το ξεκίνημα του Ιουνίου είναι σίγουρο ότι θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσκλήσεις για γάμους και βαφτίσια. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: ο καλός καιρός είναι ιδανικός για να πάνε όλα τα σχέδια του ζευγαριού ή των γονέων ακριβώς όπως τα έχουν σχεδιάσει. Επιπλέον, είναι και πιο εύκολο για τους καλεσμένους να επιλέξουν τα ρούχα με τα οποία θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις σε αυτές τις τόσο σημαντικές βραδιές, Το πρόβλημα με τα καλοκαιρινά φορέματα που προορίζονται για επίσημες εξόδους είναι ότι τα λάθη με αυτά μπορούν να «κοστίσουν ακριβά» και να δημιουργήσουν άσχημα σχόλια και δυσάρεστες καταστάσεις. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε φορέματα για τις δεξιώσεις του καλοκαιριού.

 

Επιλέγοντας φορέματα για γάμο

Ο γάμος είναι μια πολύ λαμπρή περίσταση και η καλύτερη ευκαιρία για να αγοράσετε ένα πραγματικά λαμπερό και εντυπωσιακό φόρεμα. Γενικά στους γάμους έχουν τη τιμητική τους τα πιο βραδινά φορέματα, λόγω του πόσο εντυπωσιακά είναι, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να θυμάστε και να τηρείτε με ευλάβεια για να μην έχετε προβλήματα. Ο πρώτος είναι ότι το λευκό είναι το χρώμα της νύφης. Αν λοιπόν επιλέξετε να φορέσετε μία εντυπωσιακή καλοκαιρινή τουαλέτα, θα πρέπει οπωσδήποτε να μην είναι σε λευκό για να μη σας περάσει ο κόσμος για τη νύφη. Γενικά, να θυμάστε ότι η νύφη είναι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να την επισκιάσετε. Κάτι που άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τις πολύ τολμηρές και σέξι εμφανίσεις, ειδικά κατά την τελετή στην εκκλησία. Με άλλα λόγια, καλό θα ήταν να μην φορέσετε φορέματα με έντονο ντεκολτέ, πολύ κοντά μίνι ή ακόμη και μακριά φορέματα με μεγάλα σκισίματα που επιδεικνύουν τα πόδια σας.

 

Τα σωστά φορέματα για βάφτιση

Η βάφτιση είναι μία εξίσου σημαντική κοινωνική εκδήλωση με τον γάμο, με τη διαφορά ότι δεν είναι και η ιδανική για να φορέσετε τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά βραδινά φορέματα αφού οι βαφτίσεις και οι δεξιώσεις τους γίνονται μέρα μεσημέρι. Σε μια βάφτιση λοιπόν, μπορείτε να φορέσετε άνετα ένα φλοράλ ή χρωματιστό φόρεμα με μήκος περίπου μέχρι το γόνατο. Ιδανικά είναι και τα παστέλ και τα πιο girtly χρώματα όπως το ροζ, αφού η βάφτιση είναι μια πιο «ανάλαφρη» εκδήλωση η οποία συνδέεται με την παιδικότητα και την αθωότητα. Εννοείται ότι κι εδώ ισχύουν οι κανόνες που αναφέραμε και στη περίπτωση των γάμων σχετικά με το πόσο «τολμηρό» μπορεί να είναι τι ντύσιμο σας.

 

Φθινοπωρινά φορέματα για ευχάριστη επιστροφή στη καθημερινότητα

Το φθινόπωρο είναι σίγουρα μία περίεργη εποχή. Είναι εκείνη η φάση του χρόνου όπου δεν κάνει πολύ κρύο ώστε να φορέσετε χοντρά και χειμωνιάτικα ρούχα, αλλά από την άλλη δεν κάνει και πολύ ζέστη για να προτιμήσετε τα καλοκαιρινά. Επιπλέον, η φύση αρχίζει και αυτή να «παίρνει την κάτω βόλτα» και τα πράσινα δέντρα και τα ανθισμένα λουλούδια, αρχίζουν σιγά – σιγά να δίνουν τη θέση τους στη μουντάδα του χειμώνα. Αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να βρείτε τα τέλεια φθινοπωρινά φορέματα και το 2018. Στη μόδα του φθινόπωρου επικρατεί το μίνι. Ακόμη και τα καθημερινά φορέματα αυτής της εποχής είναι αρκετά κοντά και μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με καλσόν και μποτάκια, Εννοείται φυσικά ότι όταν πρόκειται για ντύσιμο για τον χώρο εργασίας, δεν πρέπει να φοράτε πολύ κοντή φούστα και καλό θα ήταν το μήκος της να φθάνει μέχρι λίγο πάνω από το γόνατο ή ακόμη καλύτερα, μέχρι το ίδιο το γόνατο. Το μίνι όμως είναι η ιδανική επιλογή για μία έξοδο με τις φίλες σας ή για μια βόλτα στα μαγαζιά. Όσον αφορά τα χρώματα, τα ασπρόμαυρα μοτίβα, το λευκό, το μουσταρδί αλλά και το πολύ θηλυκό ροζ είναι αυτά που επικρατούν τόσο στα καθημερινά όσο και στα βραδινά φορέματα. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό για τις νυχτερινές σας εξόδους, μπορείτε να προσδώσετε μία δόση glam στην εμφάνιση σας με ένα κοντό φόρεμα σε μεταλλική υφή και χρώματα. Για τις πιο κλασικές, το little black dress είναι η καλύτερη επιλογή!

Ο οδηγός μας σίγουρα θα σας βοήθησε να κάνετε τις επιλογές σας και να καταλήξετε για τα πιο hot γυναικεία φορέματα για το 2018 αλλά και για τις επόμενες χρονιές. Επειδή όμως οι τάσεις της μόδας αλλάζουν με εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς, θα πρέπει πάντα να τις παρακολουθείτε από κοντά για να είστε πάντα in fashion. Στο www.toRouxo.gr όχι μόνο θα βρείτε τα πάντα για τις τελευταίες τάσεις κι εξελίξεις στο χώρο της μόδας, αλλά θα βρείτε και πολύ φθηνά φορέματα και μάλιστα σε όλα τα πιο trendy σχέδια και χρώματα. Να θυμάστε ότι πλέον όταν μιλάμε για μόδα και ψώνια, το internet είναι ο καλύτερος σας φίλος! Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ιντερνετ όταν θέλετε να κάνετε τις αγορές σας διαβάστε γιατί να αγοράσω online ρούχα και σίγουρα θα πειστείτε