Τα φορέματα είναι τα πιο θηλυκά ρούχα, είναι αυτά που «ξεχωρίζουν» τις γυναίκες αφού κανένας άνδρας δεν πρόκειται ποτέ να φορέσει φόρεμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι κάθε γυναικεία ντουλάπα περιέχει πολλά φορέματα, από κομμάτια που μπορούν να φορεθούν κάθε μέρα μέχρι σέξι κομμάτια για τις πιο ρομαντικές περιστάσεις και τα ραντεβού αλλά και βραδινά για τις επίσημες εκδηλώσεις, τους γάμους και όχι μόνο. Το θέμα όμως είναι ότι πολλές γυναίκες κάνουν και λάθη όταν επιλέγουν αλλά και όταν φοράνε τα φορέματα τους.

 

Καθημερινά Φορεματα για όλες τις ώρες | Καλοκαίρι | Μινι | Κοντα
 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί όλες οι γυναίκες να έχουν πολλά φορέματα αλλά λίγες είναι αυτές που πραγματικά φοράνε τα σωστά. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι φοράνε σωστά φορέματα; Εννοούμε ότι οι γυναίκες φοράνε τα ρούχα και όχι τα ρούχα τις γυναίκες, δηλαδή ότι τα ρούχα που φοράνε τις αναδεικνύουν και φυσικά ταιριάζουν άψογα με τον σκοπό ή την περίσταση με αφορμή την οποία έχουν φορεθεί.

 

Τελικά αυτό φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο για τις περισσότερες γυναίκες αφού δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με όλες ή ακόμη και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον χώρο του styling και τις μόδας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν με παλιομοδίτικα looks που θεωρούν “safe” ή απλά ντυμένες με τρόπο που δεν τις αναδεικνύει.

 

Στο συγκεκριμένο άρθρο μας θα δούμε μερικές απλές συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα πιο κλασικά φορέματα: τα μακρινά και τα midi ή καθημερινά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

 

 

Πως θα βρείτε φθηνά φορέματα;

 

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε πολλά φορέματα και φθηνά είναι φυσικά να ψάξετε στο google και να ψωνίστε online πληκτρολογώντας πχ φορεματα οικονομικα online τιμες. Μη φοβηθείτε το internet και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένες.

 

Δείτε εδώ: Καλοκαιρινά Φορέματα από €16,9

 

Πώς να επιλέξετε και να φορέσετε σωστά τα μακριά φορέματα

 

Αυτό που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός maxi φορέματος είναι ο σωματότυπος σας. Η πιο λανθασμένη αντίληψη που μπορεί να έχει μια γυναίκα σχετικά με τα μακριά φορέματα είναι ότι όλα ταιριάζουν σε όλες. Ποια όμως ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα;

 

Ας ξεκινήσουμε με τις πιο μικροκαμωμένες. Αν είστε petite, τότε η καλύτερη – ή μάλλον καλύτερα Η ΜΟΝΗ σωστή – επιλογή για σας είναι ένα πολύ μακρύ φόρεμα, τόσο μακρύ που να καλύπτει και τα παπούτσια σας, τα οποία και καλό θα ήταν να είναι ψηλοτάκουνα.

 

Ένα φόρεμα τέτοιου τύπου όχι μόνο θα αναδείξει τι σιλουέτα και το σώμα σας αλλά θα σας προσθέσει και μερικούς πόντους στο ύψος σας. Αν από την άλλη είστε ψηλή ή «γεμάτη» ή και τα δύο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα επίσης αρκετά μακρύ φόρεμα αλλά όχι τόσο ώστε να φτάνει στα παπούτσια και το οποίο θα πρέπει να έχει μία σκούρη απόχρωση . Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε, μπορείτε να φορέσετε μία ζώνη στη μέση σας ώστε να τονίσετε τις καμπύλες σας ή να τις «δημιουργήσετε».

 

Maxi Φορεματα αερινα για το καλοκαιρι | Μακρια | Καλοκαιρινα
 

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή σωστού μακριού φορέματος είναι και το σχέδιο του. Και σε αυτή τη περίπτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο σωματότυπος. Στις μικρόσωμες γυναίκες ταιριάζουν τα μικρά σε μέγεθος patterns και prints για να μην τις «κρύβουν».

 

Αντιθέτως, στα πιο μεγαλόσωμα κορίτσια ταιριάζουν τα μεγάλα σχέδια καθώς κρύβουν τις έντονες καμπύλες τους. Εδώ να αναφέρουμε ότι η καλύτερη και πιο elegant αλλά και «χρηστική» επιλογή maxi φορέματος ασχέτως σωματότυπου είναι το μονόχρωμο. Ταιριάζει σε όλες και δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για mix and match looks, ειδικά αν είναι σε μια λευκή ή nude απόχρωση.

 

Μάθετε σε αυτό το άρθρο για φορέματα γάμου που δημιουργήσαμε για εσάς, τι πρέπει να φορέσεις και τι πρέπει να προσέξεις όταν είσαι καλεσμένη σε γάμο.

 

Πέρα όμως από την επιλογή maxi φορέματος, αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν το φοράτε είναι η τσάντα, τα παπούτσια και τα κοσμήματα σας. Ξεκινώντας από τις τσάντες, θα πρέπει να επιλέξετε είτε ένα cross body τσαντάκι είτε ένα όμορφο clutch. Οι μεγάλες τσάντες δεν ταιριάζουν με τα μακριά φορέματα.

 

Όσον αφορά τα παπούτσια, οι petite κοπέλες μπορούν να φορούν ψηλοτάκουνα ενώ τα flat είναι η καλύτερη επιλογή για τις πιο ψηλές. Θα πρέπει όμως να δώσετε βάση ώστε τα παπούτσια να μην είναι πολύ super wow για να μην τραβούν τη προσοχή από το φόρεμα σας το οποίο θα πρέπει και να είναι το κυρίαρχο στοιχείο το look σας.

 

Όπως και να έχει, μια peep toe γόβα είναι η πλέον safe επιλογή για όλους τους σωματότυπους. Τέλος, στις καθημερινές περιστάσεις καλό είναι να αποφεύγετε τα πολλά κοσμήματα. Maxi φόρεμα και κοσμήματα αποτελούν τον ιδανικό και πιο elegant συνδυασμό για επίσημες περιστάσεις.

 

Γιατί τα midi είναι τα καλύτερα καθημερινά φορέματα

 

Τα midi φορέματα είναι αυτά που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπάρχουν σε κάθε γυναικεία ντουλάπα για έναν και απλό λόγο: έχουν το «τέλειο» μήκος – φθάνουν μέχρι το γόνατο – πράγμα που τα καθιστά «πασπαρτού», δηλαδή μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις, ακόμη και στη δουλειά!

 

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις midi φορέματα είναι η γραμμή τους.

 

Τα πιο εφαρμοστά είναι φυσικά για τις πιο λεπτές και petite γυναίκες και μπορεί να μην αποτελούν και την καλύτερη επιλογή για τη δουλειά αν είναι ΠΟΛΥ εφαρμοστά. Τα φορέματα με γραμμή Α από την άλλη είναι πιο girly και ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους. Προσοχή να δείξετε και με τα κοσμήματα και τα άλλα αξεσουάρ. Γενικά ισχύει ό,τι ισχύει και για τα maxi φορέματα.