Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας, άνδρες και γυναίκες, μας αρέσει να αγοράζουμε ρούχα. Συχνά μάλιστα, καταλήγουμε με τόσα πολλά που κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε αφού πιάνουν πάρα πολύ χώρο στη ντουλάπα μας με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην μπορεί να κλείσει! Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σωστή οργάνωση της ντουλάπας είναι μία ικανότητα που πρέπει να κατέχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τη μόδα, έστω και περιστασιακά. Αν έχεις ντουλάπα στο σπίτι σου, με άλλα λόγια, θα πρέπει να μάθεις να την οργανώνεις σωστά!

 

Πως να οργανώσεις σωστά τα ρούχα στην ντουλάπα σου.

 

 

Το άρθρο αυτό λοιπόν δεν είναι ακόμη ένας οδηγός αγοράς ρούχων. Είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να βάλετε τη ντουλάπα σας σε τάξη, έτσι ώστε να μπορέσετε να αγοράσετε αλλά και να αποθηκεύσετε ακόμη περισσότερα ρούχα. Άρα αν έχεις μικρή ντουλάπα και πολλά ρούχα, διάβασε αυτό το άρθρο και μάθε μικρά μυστικά για το πως θα εξοικονομήσεις χώρο στην ντουλάπα σου.

 

 

Μην κρατάτε παλιά ρούχα

 

Ο πρώτος κανόνας είναι και ο πιο βασικός αλλά και ο πιο αυτονόητος. Αν θέλετε να οργανώσετε τη ντουλάπα σας σωστά, θα πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε τη σαβούρα. Κάντε λοιπόν έναν έλεγχο και μαζέψτε όσα ρούχα δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε ποτέ είτε γιατί έχουν κάποιον άσχημό λεκέ ή σκίσιμο, είτε επειδή απλά δεν είναι πια στη μόδα ή δεν σας κάνουν πια. Εννοείται πως όσα από αυτά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να φορεθούν, καλό θα ήταν να τα δωρίσετε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή ακόμη και στην Εκκλησία. Έτσι θα έχετε διπλό όφελος: περισσότερο χώρο στη ντουλάπα ΚΑΙ καλό κάρμα!

Τώρα που η ντουλάπα σου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα νέα σου outfits, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περουσία για να αγοράσεις νέα ρούχα γιατί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.torouxo.gr έχει υπέροχα γυναικεία ρούχα και εντυπωσιακά ρούχα για άνδρες σε πολύ χαμηλές τιμές.

 

Δείτε εδώ: Οι Τάσεις στα Παπούτσια για το Καλοκαίρι 2020

 

Μαζέψτε τα ρούχα που δεν είναι της εποχής

 

Τα χειμωνιάτικά παλτό σας δεν θα σας χρειαστούν το καλοκαίρι και την άνοιξη ενώ το μαγιό σας και τα κοντά σας παντελόνια ή φορέματα θα σας είναι άχρηστα τον χειμώνα. Γιατί λοιπόν να πιάνουν πολύτιμο χώρο στη ντουλάπα σας; Μαζέψτε τα ρούχα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.toRouxo.gr τα οποία αγοράσατε, που αν και είναι τα αγαπημένα σας είναι εκτός εποχής, σε κούτες ή άλλο αποθηκευτικό μέσο και αποθηκεύσετε τα σε κάποια αποθήκη ή άλλο χώρο, μακριά από τη ντουλάπα σας.

 

Κάθε πράγμα στη θέση του

 

Καλό είναι να μην βάζετε όλα τα ρούχα σας στο ίδιο μέρος της ντουλάπας. Τα μπλουζάκια σας ας πούμε, μπορείτε να τα έχετε διπλωμένα και να τα τοποθετείτε σε συρτάρια ή μέσα στη ντουλάπα, αλλά σε ειδικά κουτιά. Το ίδιο ισχύει και για τις κάλτσες σας και τα εσώρουχα σας. Οι κρεμάστρες και γενικά ο «κύριος» χώρος της ντουλάπας σας θα πρέπει να είναι μόνο για τα ρούχα που θα φοράτε κάθε μέρα και όχι για αξεσουάρ. Ακολουθώντας τη συμβουλή μας όχι μόνο θα γλυτώσετε χώρο, αλλά θα βρίσκετε και τα ρούχα σας πιο εύκολα. Γενικά, μην αφήνετε τον χώρο κάτω από τις κρεμάστρες σας ακάλυπτο, αλλά μην αφήνετε και τα ρούχα σας χύμα στο πάτωμα της ντουλάπας.

 

Αυτοσχεδιάστε για να κερδίσετε χώρο

 

Με λίγη φαντασία και πρακτικό μυαλό, θα μπορέσετε πολύ εύκολα να κερδίσετε χώρο στη ντουλάπα σας και να αποθηκεύσετε σωστά ρούχα κι αξεσουάρ. Για παράδειγμα, τοποθετήστε μικρά κρεμαστάρια στην εσωτερική πλευρά των πορτών της ντουλάπας σας για να κρεμάσετε σε αυτά φουλάρια, ζώνες, γραβάτες και άλλα αξεσουάρ. Αν μπορείτε, τοποθετήστε και ράφια μέσα στη ντουλάπα για ακόμη καλύτερη οργάνωση.

 

Μην κρεμάτε τα πουλόβερ σας

 

Τα πουλόβερ είναι γενικά ογκώδη και κατά συνέπεια πιάνουν πάρα πολύ πολύτιμο χώρο στη ντουλάπα σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην τα τοποθετείτε ποτέ σε κρεμάστρες. Θα πρέπει πάντα να είναι διπλωμένα και να τοποθετούνται σε ραφάκια ή σε κουτιά ή άλλους χώρους αποθήκευσης.

 

Αγοράστε μία παπουτσοθήκη

 

Τα παπούτσια είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, ειδικά για τις γυναίκες οι οποίες γεμίζουν τα πατώματα της ντουλάπας τους με παπούτσια, πολλές φορές μαζί με τα κουτιά τους. Τα παπούτσια δεν έχουν καμία δουλειά μέσα σε μια ντουλάπα, όσο καθαρά ή καλά και να είναι. Η θέση τους είναι μέσα σε μία παπουτσοθήκη τοποθετημένη είτε μέσα στην ίδια την ντουλάπα είτε σε κάποιο τοίχο ή άλλο χώρο του σπιτιού. Τα εν λόγω αποθηκευτικά μέσα θα τα βρείτε παντού και μάλιστα αρκετά φθηνά.

 

Τώρα που τακτοποίησες σωστά την ντουλάπα σου και υπάρχει αρκετός χώρος, είναι ώρα για shopping! Βρες ρούχα, παπούτσια και τσάντες στις καλύτερες τιμές στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.torouxo.gr