Οι 20 νέες τάσεις στα γυναικεία παπούτσια για το καλοκαίρι 2020 είναι ήδη στα μαγαζιά και περιμένουν να τα φορέσεις όλα!

Θα σε παρακαλούσαμε να σταματήσεις να ψωνίζεις μποτάκια και να ετοιμάσεις το πορτοφόλι και την ντουλάπα σου για κάποια εξαιρετικά ανοιξιάτικα κομμάτια που θα σου κλέψουν την καρδιά. Τα γυναικεία παπούτσια 2020 συναντούν τα μοντέρνα σχέδια της προηγούμενης σεζόν και ανανεώνουν το στυλ σου στο φουλ. Είτε με ψηλό τακούνι, είτε φλατ, ταίριαξε τα παπούτσια σου με τις τσάντες της σεζόν και βγες έξω να κατακτήσεις τα βλέμματα.

Διάβασε παρακάτω για όλες τις νέες τάσεις στα παπούτσια και κάνε μια λίστα για τις επόμενες αγορές σου στο torouxo.gr :

 

#1. Μοκασίνια

 

Γυναικεια Μοκασίνια για το καλοκαίρι

Τα μοκασίνια φοριούνται σαν παντόφλες (mules), ενώ άλλα έχουν ζωνάκι πίσω για καλύτερη στήριξη. Είναι μοναδικού σχεδίου, καθώς θυμίζουν αντρικά παπούτσια, αλλά είναι εξίσου σοφιστικέ και chic, κομψά και μοδάτα, ακόμα και ως επίσημα παπούτσια για να το φοράς με φόρεμα, με τζιν παντελόνι ή με καλσόν. Είναι ένα λαμπερό παπούτσι με μοναδικές λεπτομέρειες, όπως ζωνάκια και αγκράφες, δέρμα φιδιού ή πλεκτό ύφασμα και σίγουρα δεν είναι μόνο για το γραφείο. Τα μοκασίνια θα τα βρεις σε διάφορα χρώματα, όπως ασπρόμαυρο, κίτρινο, λευκό και φωτεινές αποχρώσεις με φλατ τακούνι, στιλέτο ή disco τετράγωνο τακούνι για να τα ευχαριστηθείς.

 

#2. Mary Jane

 

Παπούτσια τύπου Mary Jane

Τα χαμηλά πέδιλα με λουράκι μπροστά στο πέλμα, που είναι είτε φλατ και μαθητικά είτε ψηλά με τακούνι είναι τα γνωστά Mary Jane, που ποτέ δεν πρόκειται να φύγουν από τη μόδα. Είναι κλασικά στην ιστορία, παιχνιδιάρικα και πολυτελή. Οι σχεδιαστές τα ανανέωσαν όμως, προσθέτοντας εμπριμέ σχέδια, χρώματα όπως το φούξια, το λευκό και της μέντας, αλλά και διάφορες υφές, όπως γούνα προβάτου ή σατέν. Αναλόγως με τι θα το συνδυάσεις μπορεί να γίνει και σοφιστικέ. Δοκίμασέ το με καλσόν, δερμάτινο σορτς και ένα χαριτωμένο τοπάκι. Μπορείς να φορέσεις τα πέδιλα και με κάλτσα για να πας πιο θηλυκά στο brunch. Θα το βρεις σε διάφορα ύψη, φλατ ή ψηλό, με λεπτό ή χοντρό τακούνι, ενώ το λουράκι μπροστά μπορείς να το βγάλεις σε μερικά σχέδια, μετατρέποντάς το σε ψηλή γόβα.

 

#3. Παπούτσια με φιόγκο

 

Γυναικεία πέδιλα με φιόγκο

Ένα όμορφο ζευγάρι γυναικείων παπουτσιών γίνεται ακόμα πιο θηλυκό με μικρούς ή μεγάλους φιόγκους. Είναι αρκετά χαριτωμένο και ιδανικό για τις διακοπές και τους γάμους που σε έχουν καλέσει. Είτε φορέσεις παπούτσια με κίτρινο φιόγκο με φλοράλ φόρεμα (που έχει φιόγκους) είτε μαύρα γοβάκια με φιόγκο με φαρδιά πουκαμίσα και φαρδύ παντελόνι, θα ξετρελαθείς από την άνεση που σου προσφέρουν. Μπορείς να τα φορέσεις άνοιξη και φθινόπωρο με χρώματα, animal print ή και σοφιστικέ πουά με λεπτό τακούνι.

 

 Δείτε εδώ: Γυναικεία Sneakers για το Καλοκαίρι 2020 από €19,9 

 

#4. Παπούτσια με ασύμμετρα ζωνάκια

 

Πέδιλα με ασσύμετρα λουριά και σχέδια στο πέλμα

Οι σχεδιαστές επανατοποθετούν και ανακατατάσσουν τα λουράκια στα παπούτσια βάζοντάς τα διαγώνια ή σε ασύμμετρες γραμμές μεταξύ τους, άλλα μακρύτερα και κοντύτερα, άλλα πιο φαρδιά και στενά. Με αυτό τον τρόπο ένα γυναικείο παπούτσι μπορεί από μίνιμαλ να γίνει πιο extra ή πιο αθλητικό. Συνδυάζεται εύκολα με όλα σου τα ρούχα και είναι άνετο, ενώ μπορείς να τα βρεις σε ροζ, ασημί και κόκκινο μεταξύ άλλων. Μπορεί να θεωρηθεί κι επίσημο είτε είναι φλατ είτε ψηλό. Φόρεσέ το με βολάν και θα μας θυμηθείς.

 

#5. Παπούτσια με πρωτότυπο τακούνι

 

Τα περίεργα τακούνια, αρχιτεκτονικά, θα φορεθούν φέτος με μανία

Τα τακούνια παίρνουν νέα σχήματα με μοτίβα! Μάλιστα, μοτίβα. Έχουν δέρμα φιδιού, πόδι καρέκλας, κρυσταλλάκια, πυραμίδες, γυάλινες σφαίρες, σπιράλ, τετράγωνα, ακόμα και τριγωνικά που φαρδαίνουν προς τα κάτω – ένα σχήμα που έχουν κυρίως τα μοκασίνια. Είτε είναι φαρδιά, στενά ή ψηλά, πρόσεχε τα βήματά σου ανάλογα με τι τακούνι φοράς, ειδικά το βράδυ. Θα κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα για να διαλέξεις, αλλά και σε υλικά, όπως το ξύλο που είναι ιδανικό για πλατφόρμα με bohemian στυλ.

Ειδική μνεία θα κάνουμε στο Kitten heel, το μικρό τακουνάκι που έρχεται από τις δεκαετίες του ’30 και ’40. Είναι glamorous σε κάθε περίπτωση και πολύ δημοφιλές τη νέα σεζόν. Θα φορεθεί σε άσπρο και μαύρο, σε παστέλ και με λευκό δέρμα ή σατέν, με διαμαντάκια και κοσμήματα. Βρες τα σε νοσταλγικά mules και συνδύασέ τα με neon ρούχα.

 

#6. Πλατφόρμες

 

Οι γυναικείες πλατφόρμες επανέρχονται δυναμικά φέτος το καλοκαίρι

Οι φαρδιές πλατφόρμες του ’70 επιστρέφουν και αυτό το καλοκαίρι με χοντρή σόλα και έξτρα στήριξη σε μια φάση ντίσκο και ρέτρο δράματος. Οι έντονες σόλες θα κυκλοφορούν σε γκρι, μαύρο και πολλά ακόμα χρώματα, σε φλοράλ, δερμάτινα ή μεταλλικά μποτάκια, σε κλειστά ή ανοιχτά παπούτσια, με κορδόνια ή και όχι. Κάποιες θα αντροφέρνουν, άλλες θα έχουν ξύλινη σόλα, όπως τα clogs, κάποιες θα είναι σε sneakers ή σε brogues, κάποιες σε mules, άλλες θα είναι μίνιμαλ και άλλες πολυτελείας με κοσμήματα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι φλατφόρμες που είναι ψηλές μεν, αλλά το πόδι σου δεν χρειάζεται να πατάει μόνο στα δάχτυλα. Οι φλατφόρμες έχουν άνετο ύψος και κυκλοφορούν σε μοναδικά σχέδια, με κοσμήματα, φλοράλ και λευκές αποχρώσεις, που τις κάνουν πιο ντελικάτες και μοντέρνες.

 

Δοκίμασε τα περίτεχνα σχέδια στο χοντρό τακούνι της πλατφόρμας σου και δεν θα ΄χασεις

 

#7. Πλεκτές Μπαρέτες στα παπούτσια

 

Πέδιλα με πλεκτές μπαρέτες και φουσκωτά σχέδια

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να κουβαλήσεις το πλεκτό σου σε κάθε βήμα σου; Ένα σχέδιο αρκετά extreme είναι τα γυναικεία πέδιλα με πλεκτές μπαρέτες που θυμίζουν το χειμερινό σου πουλόβερ. Συνήθως έχει τακούνι και φαρδιές ζώνες. Είναι πολύ άνετο. Θα το βρεις σε απλά και σε περίτεχνα σχήματα.

 

#8. Κοψίματα στο πέλμα

 

Τα περίτεχνα κοψίματα στο πέλμα των παπουτσιών σου είναι τάση

Τα γυναικεία παπούτσια με κοψίματα στο πέλμα είναι συνήθως τα σανδάλια που εξελίσσονται αρχιτεκτονικά. Αυτά έχουν νέες σιλουέτες, όπως βαθύ V, δαχτυλίδι στο μεγάλο δάχτυλο, ύφασμα που καλύπτει όλο το πέλμα και έχουν λεπτό κορδονάκι (διχάλα) ανάμεσα στα δύο πρώτα δάχτυλα. Κάποια σχέδια είναι περισσότερο αποκαλυπτικά από άλλα, αλλά είναι σίγουρα μοντέρνα. Σου συνιστούμε να τα δοκιμάσεις μονόχρωμα. Επιπλέον, σε αυτά περιλαμβάνονται και τα φλατ παπούτσια με διπλά ζωνάκια προερχόμενα από το 1990. Δεν είναι συγκλονιστικό το σχέδιό τους, αλλά θα θες να το φοράς κάθε μέρα γιατί σε κρατάει καλύτερα.

 

#9. Κόσμήματα και αλυσίδες στον αστράγαλο

 

Στόλισε το πόδι σου με αλυσίδες και κοσμήματα στον αστράγαλο σου.

Η πολυτέλεια στο παπούτσι φαίνεται και από τη λάμψη που διαθέτει. Έτσι, τα καλοκαιρινά πέδιλα έχουν ζωνάκια και αλυσίδες που μοιάζουν με βραχιόλια στο πόδι, είναι μεταλλικά, με διαμαντάκια ή αγκαθάκια. Θα τα βρεις σε ψηλά και σε χαμηλά παπούτσια. Ενώ φαίνονται δραματικά, στο περπάτημα δίνουν θηλυκότητα και ελαφρότητα.

 

#10. Πορτοκαλί & κίτρινο

 

Φόρεσε έντονα χρώματα στα πόδια σου φέτος το καλοκαίρι.

Τα παπούτσια σου αυτήν την άνοιξη / καλοκαίρι θα έχουν τα χρώματα του ήλιου και θα είναι έντονα. Το πορτοκαλί και το κίτρινο θα τα δεις σε πολλά σχέδια, σε sneakers και σε πέδιλα, με σατέν και δέρμα. Μην νομίζεις όμως ότι θα είναι μόνο ανεπίσημο. Κάποια παπούτσια πολυτελείας ειδικά θα λάμπουν σε αυτά τα χρώματα.

 

#11. Εσπαντρίγιες

 

Όταν ακούμε καλοκαιρινά παπούτσια, σκεφτόμαστε εσπαντρίγιες γυναικείες.

Χαρακτηριστικές για τα κορδόνια ή την ψάθα στη σόλα, οι εσπαντρίγιες είναι ψηλές ή χαμηλές και έρχονται θεαματικά την άνοιξη. Με πολύπλοκα κορδόνια, τα οποία θα τα δένεις πάνω από το παντελόνι πλέον όπως επιβάλλει η μόδα, είναι βολικά και ντελικάτα. Κάποια σχέδια έχουν φαρδιά σόλα και ζωνάκια σαν κοσμήματα. Γιατί δεν το δοκιμάζεις και σε παστέλ χρώματα; Το boho chic στυλ της εσπαντρίγιας παίρνει και το παπούτσι του «μονομάχου» με τα ψηλά κορδόνια. Είτε φλατ είτε με τακούνι, αυτό το χίπικο και σέξι παπούτσι θα το φοράς με σορτς και με μίνι ή pencil φούστα.

 

Εσπαντρίγιες και πέδιλα με λουράκια που δένουν ψηλά τύπου gladiator.

 

#12. Μπότες

 

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας παρουσίασαν μπότες για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2020

Μπορούμε να μιλάμε άπειρες ώρες για τις μπότες του καλοκαιριού. Οι σχεδιαστές λάνσαραν δεκάδες σχέδια με μπότες, μάλλον προβλέποντας ότι θα βρέχει πολύ τους επόμενους μήνες.

Μπότες στενές σαν κάλτσες, με φαρδύ τακούνι και με δίχτυ, με χρώματα όπως κίτρινο, κόκκινο, μαύρο, άσπρο, μπεζ, καφέ, ροζ, με μοτίβο φιδιού, κροκόδειλου ή πιο ψυχεδελικό φλοράλ, θα βρεις άφθονες. Θα τις φοράς στη δουλειά, για casual εξορμήσεις, με φούστα με βολάν, με τζιν ή παντελόνα ακόμα και το φθινόπωρο!

Θα βρεις πολλές μπότες πάνω από το γόνατο, επίσης, που θα συνδυάσεις με μίνι φούστα και κοντό σορτς για σέξι εμφανίσεις. Θα τις βρεις σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο, άσπρο και με τετράγωνη μύτη.

Αν δε θες μπότες, προτίμησε τα μποτάκια. Τα βικτωριανά θηλυκά μποτάκια έρχονται σε ροζ, γαλάζιο και μεταλλικό με μυτερή μύτη. Έπειτα, υπάρχουν και τα κοντά μποτάκια με ζαρωμένη την άκρη, σαν πειρατική. Είναι ευδιάκριτη, χωρίς να υπερβάλλει. Ταιριάζουν με boho chic εμφανίσεις και θα τις φορέσεις δερμάτινες σε μπορντώ, ροζ, φλοράλ ή ψυχεδελικό μοτίβο.

 

Μην διστάσεις να φορέσεις τα μποτάκια σου φέτος την Άνοιξη

 

#13. Μεταλλικά

 

Παπούτσια σε Μεταλιζέ χρώματα και μεταλλικές φάσες ή λεπτομέρειες είναι η απόλυτη γυαλιστερή τάση του καλοκαιριού

Λιγότερο glitter και περισσότερο αλουμινόχαρτο επιτάσσει η μόδα του 2020 ή μάλλον του 1970. Τα μποτάκια, οι μπότες, τα mules και τα σανδάλια γίνονται μπάλες της ντίσκο γεμάτες διαμαντάκια. Δοκίμασε διάφορες αποχρώσεις, όπως χρυσό, ροζ, πράσινο, ασημί, μωβ και φλοράλ. Το χρυσό, μάλιστα, ταιριάζει με όλα!

 

#14. Clogs

 

Glogs είναι το νέο όνομα στα σανδάλια που πρέπει να σου μείνει στο μυαλό

Τα γνωρίζεις επειδή σου θυμίζουν παντόφλες νοσοκομείου, αλλά πιο στιλάτες και με ξύλινη πλατφόρμα. Τα clogs είναι φαρδιά και άχαρα παπούτσια στο μάτι, αλλά βασικά πολύ άνετα, γι’ αυτό κι επανέρχονται από το 1970. Φόρεσέ τα με χρωματιστές κάλτσες για πιο έντονο στυλ ή δοκίμασέ τα χρωματιστά για να τα φοράς σε πάρτι και να τα συνδυάσεις με πούλιες. Οι σχεδιαστές το συνδύασαν και με μπλε σουέντ ύφασμα.

 

#15. Sneakers

 

Διαχρονικά τα sneakers είναι τα Must παπούτσια που πρέπει να έχεις την άνοιξη

Οι σχεδιαστές μας δίχασαν. Από τη μία πλευρά είχαμε τα γυναικεία sneakers με τα κορδόνια που θα είναι ήσυχα, λευκά, φλατ και μαζεμένα ή τα πολύ έντονα χρωματιστά που θα συνδυάζουν λευκό ή γκρι με κόκκινο, πορτοκαλί και πράσινο ή μωβ, κίτρινο και καφέ. Από την άλλη, αρκετά δημοφιλή έγιναν τα αθλητικά παπούτσια που φοριούνται σαν κάλτσα. Δεν έχουν κορδόνια και απαραίτητα ψηλή πλατφόρμα. Κυκλοφορούν σε πιο μίνιμαλ χρώματα όπως λευκό, μαύρο ή με ρίγες. Ωστόσο, προετοιμάσου να εκπλαγείς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι χρώματα κυκλοφορούν στο μυαλό των σχεδιαστών.

 

#16. Τετράγωνη μύτη

 

Πέδιλα με τετράγωνη μύτη θα φορεθούν σαν τρελά, δοκίμασε τα

Αποχωριζόμαστε σιγά-σιγά τα μυτερά παπούτσια μας και υποδεχόμαστε την τετράγωνη μύτη, που βοηθά τα δάχτυλά μας να αναπνέουν καλύτερα χάρη στον επιπλέον χώρο. Σαγιονάρες, δερμάτινες μπότες, mules και σανδάλια με μαξιλάρι θα κυκλοφορήσουν και με την τετράγωνη μύτη σε ένα ενδιαφέρον φλοράλ που πρέπει να δοκιμάσεις.

 

#17. Φλοράλ

 

Το φλοράλ πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή στα χρώματα των παπουτσιών σου για το καλοκαίρι

Τα λουλούδια δεν μπορούν να λείπουν από την άνοιξη και το καλοκαίρι. Σε ροζ και neon αποχρώσεις, το φλοράλ έρχεται σε πλατφόρμες, mules και πέδιλα, με φιόγκους και σέξι ασύμμετρα ζωνάκια. Θα τα ευχαριστηθείς και θα τα φοράς με τζιν, με καλό παντελόνι και με midi φορέματα.

 

#18. Πουά

 

Πέδιλα Polka dots και πουά σε όλα τα χρώματα, τόλμησε το

Εφόσον ήρθε στα ρούχα, έπρεπε να εγκατασταθεί και στα παπούτσια. Ο λόγος για το πολύ θηλυκό και γραφικό πουά! Οι βούλες είναι χαριτωμένες και είναι ιδανικό μοτίβο σε Kitten heels ασπρόμαυρες, να θυμίζουν το 1950! Το πουά θα το βρεις και σε φωτεινό φόντο, όπως το κίτρινο, που δεν είναι καθόλου παιδικό!

 

#19. Σαγιονάρες

 

T-strap πέδιλα ή με μεσαίο λουράκι που τονίζουν την θηλυκότητα στα πόδια σου

Το χώρισμα μεταξύ των πρώτων δύο δαχτύλων σου χωρίζεται από μία λεπτή γραμμή υφάσματος ή σκληρότερου υλικού στη σαγιονάρα. Αυτό παραμένει σταθερά να είναι η κατάσταση για τις σαγιονάρες και φέτος, μόνο που κάποιες θα δένονται και πίσω στον αστράγαλο. Άλλες, επιπλέον, θα έχουν παραπάνω υφασμάτινη στήριξη γύρω από το μεγάλο δάχτυλο, ενώ θα κυκλοφορήσουν και πιο κομψές σαγιονάρες με «Τ» στο πέλμα με ή χωρίς δαφάνεια για τις βόλτες σου.

 

#20. Διαφάνεια

 

Οι διαφάνεια στα παπούτσια παραμένει στο προσκήνιο και για την φετινή σεζόν

Κλασικός σύμμαχος του καλοκαιριού και η διαφάνεια στα παπούτσια! Η διαφάνεια θα υπάρχει σε μικρές λεπτομέρειες, όπως στο τακούνι ή στον κορμό του παπουτσιού, ή σε όλη την επιφάνειά του. Ακόμα και με χρώμα, το διάφανο είναι αιθέριο και πριγκιπικό. Μάλιστα, το είδαμε και σε μεταλλικό ασημί δέρμα με διαμαντάκια. Θα τα βρεις σε σανδάλια, πέδιλα και mules και θα τα φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ.