Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είναι η χειρότερή σου εποχή, και γιατί ζεσταίνεσαι και γιατί οι επιλογές σου στο τι να φορέσεις δεν είναι αμέτρητες και στυλάτες, όπως των γυναικών. Πράγματι, αν βάλεις λίγο πιο κοντό σορτς ή ανοίξεις το πουκάμισο λίγο παραπάνω, όλοι θα σε κοιτάνε σαν να κατέβηκες από άλλο πλανήτη. Ίσως έχεις βρεθεί στα όρια της απελπισίας για να διαβάσεις αυτό το άρθρο ή να σε ανάγκασε η φίλη σου ή να έβαλες στοίχημα με τον εαυτό σου ότι και φέτος το καλοκαίρι θα ακολουθήσεις τη μόδα και θα ανανεώσεις έστω λίγο την γκαρνταρόμπα σου. 

 

Ανδρικη μοδα για το καλοκαιρι - όλα τα μυστικά για το ντυσιμο του ανδρα που ξεχωριζει

 

Εμείς σε καταλαβαίνουμε και σου προτείνουμε εναλλακτικές σε ανδρικά μπλουζάκια, ανδρικές βερμούδες, ανδρικά καλοκαιρινά παντελόνια chinos και ανδρικά παπούτσια. Σου προτείνουμε και με τι να τα συνδυάσεις για να ξέρεις τι ελλείψεις χρειάζεται να συμπληρώσεις ή τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού που σ’ έχει αγχώσει τόσο πολύ. Παράλληλα, σου προτείνουμε και τι ν’ αποφεύγεις να φοράς για κάθε σου έξοδο σε επίσημες ή ανεπίσημες περιστάσεις και σου συνιστούμε να τα διαβάσεις με προσοχή.

 

Αυτό που σίγουρα θέλουμε να θυμάσαι είναι ότι το να κυκλοφορείς ημίγυμνος, δηλαδή χωρίς μπλούζα, μπλουζάκι ή πουκάμισο, πρέπει να το απαγορεύσεις στον εαυτό σου από εδώ και στο εξής. Θέλεις να αποπνέεις μια αύρα σεβασμού, αξιοπρέπειας και σεξαπίλ και να ξεφύγεις από την «αγορίστικη» ηλικία σου. Μπορείς να τα καταφέρεις και με το κατάλληλο ανδρικό t-shirt και ανδρικό παντελόνι, αρκεί να ξέρεις τι σου ταιριάζει και πώς θα το ταιριάξεις.

 

Οι ανδρικές μπλούζες

 

Πες όχι φέτος στις αμάνικες αντρικές μπλούζες που είχες για τις ώρες της προπόνησης. Αυτές ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμα κι αν είσαι γυμνασμένος, προσπάθησε να τις φοράς ελάχιστα μόνο μέσα από ανοιχτά πουκάμισα. Αλλιώς, πέταξέ τις μαζί με εκείνες τις εφαρμοστές μπλούζες που κράτησες πριν από χρόνια όταν υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι κάποτες θα αδυνατίσεις και θα τις βάλεις. Δε χρειάζεται. Η μόδα αλλάζει, το ίδιο και το σώμα σου. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και απόφυγέ τις.

Αντί αυτών διάλεξε μονόχρωμες αντρικές κοντομάνικες μπλούζες ή με μίνιμαλ σχέδια, όπως ρίγες και αραιά φλοράλ, ρετρό και καρό. Καλύτερα να μη δώσεις πολύ σημασία στα tribal σχέδια γεμάτα χρώματα και λουλούδια, φοίνικες και ζώα. Δώσε χρώμα στην γκαρνταρόμπα σου προσθέτοντας παστέλ τόνους, μπλε και λευκές αποχρώσεις για πιο καλοκαιρινή διάθεση. Προτίμησε κοντομάνικες μπλούζες με τύπωμα ή logo σε μέτριο μέγεθος και με ενδιαφέρον περιεχόμενο και χρώματα. Για πιο επίσημες εξόδους, μην ξεχνάς τα ανδρικά κοντομάνικα t-shirt με τσεπάκι και τα polo. Ο γιακάς και η τσέπη που διαθέτουν είναι το μόνο αξεσουάρ που χρειάζεσαι για να βγεις έξω. Στα ίδια χρώματα μπορείς να κάνεις αμέτρητους συνδυασμούς με το τζιν σου ή με εκείνο το ανδρικό chino παντελόνι που είδες στη βιτρίνα και το καλοσκέφτεσαι.

Μία ακόμα συμβουλή: Φρόντισε το λαιμό σου. Ξυρίσου, αρωματίσου, μη βάλεις αλυσίδα ή γραβάτα και μην αφήνεις τη λαιμόκοψη να ξεπερνά τα τέσσερα δάχτυλα σε πλάτος και να φτάνει στο στήθος σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα είσαι και καλοκαιρινός και ελκυστικός. Αυτό ακριβώς που θες. Επείδη όμως τα ανδρικά μπλουζάκια είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στο ανδρικό ντύσιμο, διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μας για τα ανδρικά t shirt του καλοκαιριού.

 

Χακί μονόχρωμο ανδρικό t shirt

 

Δείτε εδώ: Ανδρικά t-shirt από €11,9

 

Τα ανδρικά καλοκαιρινά πουκάμισα

 

Οι απόψεις διίστανται όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσεις αν το καλοκαίρι πρέπει να συνεχίσεις να φοράς μακρυμάνικα ή κοντομάνικα ανδρικά πουκάμισα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε στην πιο οδυνηρή επιλογή – στα μακρυμάνικα πουκάμισα. Εκτός αν πας παραλία ή ταξιδεύεις, καλό είναι να μην επιλέγεις κοντομάνικα πουκάμισα. Υπάρχουν οι ανδρικές κοντομάνικες μπλούζες γι’ αυτό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς μακρυμάνικα πουκάμισα και να σηκώνεις τα μανίκια. Θα το συνηθίσεις, μην ανησυχείς.

 

Λευκό ανδρικό πουκάμισο με κοντό γιακά

 

Αν αναρωτιέσαι και τι χρώματα να φοράς στα μακρυμάνικα πουκάμισα, όπως και στις ανδρικές μπλούζες, διάλεξε μπλε και ανοιχτόχρωμα τζιν, αλλά και φυσικά το λευκό. Θα το φοράς πάντα και παντού, γιατί ταιριάζει με τα πάντα! Παίξε με συνδυασμούς με άλλο χρώμα στο γιακά ή στις άκρες των μανικιών και κάνε το πιο ενδιαφέρον. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα ανδρικά πουκάμισα χωρίς γιακά - που τελευταία λατρευουν οι γυναίκες. Τα λεγόμενα μάο πουκάμισα (mao) θα τα βρεις παντού και δε θα θες να σταματήσεις να τα φοράς!

Μία συμβουλή ακόμα: Μην έχεις ποτέ το μισό πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και το μισό απ’ έξω. Αν θες να δώσεις τύπο στο στυλ σου, αποφάσισε αν το θες μέσα ή όχι. Ωστόσο, αν το πρόβλημά σου είναι η ζέστη, να διαλέγεις ανδρικά πουκάμισα με λινό ύφασμα ή λεπτό βαμβακερό, για ν’ αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει και να μην ιδρώνεις εύκολα.

 

Οι ανδρικές βερμούδες

 

Ίσως ο χειρότερος εφιάλτης των ανδρών όταν έρχεται το καλοκαίρι είναι το πολλαπλό πρόβλημα των ανδρικών σορτς. Από τη μία σκέφτεσαι ότι αυτά τα φοράνε οι γυναίκες. Από την άλλη, σκέφτεσαι ότι δε σε νοιάζει και θα αντιμετωπίσεις τη ζέστη και με το μαγιό σου αν χρειαστεί. Μετά το ξανασκέφτεσαι και λες ότι είναι ή πολύ κοντό ή πολύ μακρύ. Στο τέλος, προτιμάς καλύτερα το κλασικό τζιν σου, με όλες τις συνέπειες.

Εμείς θα δώσουμε τέλος σε αυτή την ιστορία, αποκαλύπτοντας ότι η σωστή εφαρμογή είναι το παν. Πιο συγκεκριμένα, η βερμούδα δεν πρέπει να είναι κάτω από το γόνατο ή λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Πέρα από το ότι σου κόβουν την ωραία γραμμή του ποδιού, σου δίνουν πίσω τον τίτλο του man-child, που ήθελες να αποφύγεις όταν ξεκίνησες να διαβάζεις το άρθρο. Οπότε, όταν δοκιμάσεις τη νέα σου βερμούδα, βάλε τον αντίχειρά σου και υπολόγισε την απόσταση από το μπατζάκι της με το γόνατό σου σε μάκρος, καθώς και σε πλάτος. Δε θες να είναι εφαρμοστό, έτσι δεν είναι; Πρέπει να υπάρχει χώρος ανάμεσα στο δέρμα σου και στο ύφασμα.

 

Βερμούδες ανδρικές βαμβακερες σε μπλε χρώμα

 

Έπειτα, διάλεξε χρώματα: προτίμησε μια χακί cargo ανδρική βερμούδα, ή καποια υφασμάτινη βερμούδα σε παστέλ τόνους ή για ασφάλεια μια μπλε ή μαύρη κλασική βερμούδα. Δοκίμασε στρατιωτικές ανδρικές βερμούδες με τσέπες στο πλάι, υφασμάτινες, αλλά και τζιν. Προσοχή στις τζιν βερμούδες γιατί δεν ταιριάζουν με όλα τα χρώματα και σχέδια. Απόφυγε τις ανδρικές μακριές βερμούδες, καθώς αυτές ανήκουν στη μόδα του 1999, όταν γεμίζαμε τις τσέπες μας με γιο-γιο για εμάς ή τα παιδιά μας. Πράγματι, δεν είναι τόσο κολακευτικές πια.

Μία συμβουλή ακόμα: Πρόσεχε πώς θα συνδυάσεις τη βερμούδα σου. Για παράδειγμα, δε θες να φοράς πουκάμισο, γραβάτα και σακάκι με μαντηλάκι στο τσεπάκι μαζί με τη βερμούδα σου, σαν τους Ιταλούς. Πήγαινέ το ένα χαλαρό βήμα πιο πίσω και φόρεσε απλά εκείνο το τέλειο mao πουκάμισο που αγόρασες με αθλητικά ή sneakers και θα είσαι έτοιμος.

 

Τα ανδρικά chinos

 

Τα ανδρικά chinos παντελόνια είναι αυτά που έχουν αντικαταστήσει τα κλασικά τζιν και τα σκισμένα τζιν που έχεις συνηθίσει να φοράς το καλοκαίρι. Το ύφασμά τους είναι πιο χαλαρό, λεπτό και αέρινο, ενώ παράλληλα υπάρχει σε ίσιες και πιο χαλαρές γραμμές για κάθε είδους περίσταση. Προτίμησε να μην τα φοράς πολύ στενά, όπως την άνοιξη 2018, γιατί είναι καλοκαίρι και θες το δέρμα σου, όπως και τα ρούχα σου, να αναπνέει. Δοκίμασε, λοιπόν, βαμβακερά chinos με δύο τσέπες σε μπεζ, γκρι, μπλε, σκούρες καφέ και μαύρες αποχρώσεις. Δοκίμασε κι εκείνα με τη ρίγα στο πλάι για πιο αθλητικό και μοδάτο στυλ. Όταν, όμως, θες να το συνδυάσεις με ανδρικές μπλούζες και ανδρικά παπούτσια, μην το παρακάνεις με το αθλητικό στυλ. Φόρεσέ το με μια άνετη κοντομάνικη μπλούζα ή μία polo.

Σε έναν πιο επίσημο τόνο, τα ανδρικά παντελόνια chinos είναι ιδανικά με μπλε blazer σακάκια αν αναζητάς ανδρικά ρούχα για να φορέσεις σε γάμο, σε μια επαγγελματική συνάντηση ή στο ραντεβού με την κοπέλα σου. Κι αυτό γιατί το blazer σακάκι είναι πολυχρηστικό, στυλάτο και άνετο. Για πιο καθημερινές βόλτες, φόρεσε το με ανδρικά t-shirts και sneakers.

 

Ανδρικά ρούχα για γάμο, μπλε παντελόνι με μπεζ σακάκι

 

Μία ακόμα συμβουλή: Απόφυγε τα ανδρικά παντελόνια κοστουμιών σου για το καλοκαίρι. Να τα φοράς μόνο στη δουλειά, αν είναι αναγκαίο. Υπάρχουν όμως και πολλές εναλλακτικές, όπως τα καλοκαιρινά πιο λεπτά τζιν που θα σε βολέψουν πολύ με τον καλοκαιρινό καύσωνα.

 

Τα ανδρικά παπούτσια

 

Η μόδα επιτάσσει να δείξεις τον αστράγαλό σου. Ξέρεις ότι πρέπει να υποκύψεις έστω και μία φορά και να το δοκιμάσεις. Κι αυτό θα το πετύχεις με τις κάλτσες σου. Κάνε τη διαφορά και μη βάλεις κάλτσες ή φόρεσε τις κοντές κάλτσες που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο. Ναι, όντως. Αγόρασέ τις σε μαύρο, άσπρο και γκρι για να έχεις ν’ αλλάζεις ανάλογα με τα ανδρικά παπούτσια σου ή το στυλ της ημέρας.

 

Ανδρικά λευκά sneakers για άψογο καθημερινό στυλ

 

Εννοείται πως χρειάζεσαι εκείνα τα σούπερ ανδρικά sneakers που είδες πρόσφατα online, για τις βόλτες σου στην πόλη ή στην παραλιακή και αν δυσκολεύεσαι να επιλέξεις χρώμα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις στο απόλυτο καλοκαιρινό χρώμα, το άσπρο. Για πιο επίσημες εκδηλώσεις, πρέπει να έχεις δερμάτινα ανδρικά παπούτσια τύπου oxford. Αυτά θα τα ταιριάξεις με το ανδρικό παντελόνι chinos που αγόρασες ή και με τη δερμάτινη ζώνη που θα φορέσεις γύρω από τη μέση σου. Τέλειος συνδυασμός. Τέλος, για τις ενδιάμεσες εκδηλώσεις και εξόδους, δοκίμασε εκείνα τα ανδρικά δερμάτινα μοκασίνια που πάντα δίσταζες να φορέσεις. Αν σου πάνε και σε βολεύουν, γιατί να μην περπατάς κι εσύ με στυλ;

Μία τελευταία συμβουλή: Σε παρακαλούμε, ποτέ μα ποτέ, μη φορέσεις σαγιονάρες ή crocs με κάλτσες. Ούτε για πλάκα. Φτιάχτηκαν για να φοριούνται χωριστά, όχι μαζί. Μάλιστα, τις σαγιονάρες να τις φοράς μόνο στην παραλία. Πουθενά αλλού.

Πλέον πιστεύουμε ότι έχεις όλα τα εφόδια για να κυκλοφορήσεις με στυλ κι αυτοπεποίθηση και φέτος το καλοκαίρι. Αν είσαι προσεκτικός με τα χρώματα και τα σχέδια που θες να ντυθείς, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για μια μικρή έρευνα, μπες στο eshop μας www.toRouxo.gr και κάνε κλικ στις φθηνές ανδρικές μπλούζες, τα ανδρικά παντελόνια και τ’ ανδρικά παπούτσια που σ’ ενδιαφέρουν.