Πολλές φορές, το ανδρικό στυλ, κατά βάση το Ελληνικό ανδρικό στυλ, έχει συνδεθεί με τη μοναδική ικανότητα των ανδρών να μην ταιριάζουν τα χρώματα που φορούν στα μπλουζάκια τους με το παντελόνι ή τα παπούτσια. Ωστόσο, αν μια γυναίκα κοιτάξει μέσα σε μια αντρική ντουλάπα θα δει κομμάτια της σύγχρονης μόδας, που όχι μόνο είναι πολύ στυλάτα, αλλά και κατάλληλα για να φορεθούν σε κάθε καλοκαιρινή έξοδο.

 

Ο απόλυτος οδηγός για ανδρικές μπλουζες το καλοκαίρι 2019


Το καλοκαίρι 2019 είναι εδώ, παρά τις διακυμάνσεις του καιρού. Και το νιώθουμε στο μέτωπό μας, κάτω από τα μανίκια μας και στις κάλτσες μας. Αν είσαι από εκείνους τους τύπους που ψάχνει συμβουλές για πώς να συνδυάσει τα ανδρικά πόλο μπλουζάκια και τα ανδρικά t-shirt της γκαρνταρόμπας του με κάτι που θα τον δροσίσει ή ακόμα αν ψάχνεις τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις στο καλοκαιρινό σου στυλ για να σε παίρνει στα σοβαρά η παρέα σου ή οι γυναίκες, είσαι στο κατάλληλο άρθρο.

 

Δείτε εδώ: Ανδρικά t-shirt από €11,9


Στο συγκεκριμένο άρθρο θα επικεντρωθούμε στα ανδρικά κοντομάνικα μπλουζάκια, τα αγαπημένα μας t shirt, κάθε είδους. Αυτό που σίγουρα θέλουμε να θυμάσαι είναι ότι το να κυκλοφορείς ημίγυμνος, δηλαδή χωρίς μπλούζα, μπλουζάκι ή πουκάμισο, πρέπει να το απαγορεύσεις στον εαυτό σου από εδώ και στο εξής. Θέλεις να αποπνέεις μια αύρα σεβασμού, αξιοπρέπειας και σεξαπίλ, που ένα από τα παρακάτω ανδρικά κοντομάνικα μπλουζάκια σίγουρα θα εκπληρώσουν τη διάθεση της «αντρίλας» που θες να εκπέμψεις. Μπορείς να τα καταφέρεις και με το κατάλληλο ανδρικό t-shirt, αρκεί να ξέρεις τι σου ταιριάζει και πώς θα το συνδυάσεις.

 

Don’t:

 

Ξεκινάμε από τις βασικές μπλούζες ανδρικές που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε φέτος το καλοκαίρι και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσεις μαζί μας.

 

Τα αμάνικα αντρικά μπλουζάκια

 

Είσαι γυμνασμένος; Είσαι μαυρισμένος; Μήπως κιόλας δεν ιδρώνεις ποτέ; Αν απάντησες ναι σε όλες τις ερωτήσεις, τότε επιτρέπεται, με μέτρο, να φοράς τα αμάνικα αντρικά μπλουζάκια ή φανελάκια όταν πηγαίνεις στο γήπεδο, στο γυμναστήριο ή στον κήπο σου για να κλαδέψεις. Αν, όμως, δεν απάντησες ναι σε όλα, καλό θα ήταν να μην έχεις καν αμάνικα μπλουζάκια στα συρτάρια σου για να μην μπεις ποτέ στον πειρασμό να τα φορέσεις. Αν βέβαια έχεις μερικά και δε θες να τα ξεφορτωθείς, υπάρχει μία μόνο λύση: Βάλε τα μέσα από ένα ανοιχτό πουκάμισο σε πιο επίσημες εκδηλώσεις, όπως πάρτι, ραντεβού, οικογενειακές επετείους κλπ. Αλλά και πάλι, αν δεν είσαι τόσο γυμνασμένος, μην ξεκουμπώσεις όλο το πουκάμισο, παρά μόνο τέσσερα δάχτυλα από το λαιμό. Ας μην το παρακάνουμε αυτή τη φορά.

 

Τις εφαρμοστές κοντομάνικες μπλούζες

 

Είτε είσαι γυμνασμένος είτε όχι, οι στενές ανδρικές μπλούζες δεν είναι για εσένα. Εφαρμοστές μπλούζες φορούν μόνο τα αγόρια μέχρι το γυμνάσιο που δεν έχει αναπτυχθεί ο σωματότυπός τους. Εσύ έχεις άπειρες άλλες επιλογές που θα αναδείξουν τους μύες στα χέρια σου, τη λεπτή σου μέση ή τη ψηλή σωματική σου διάπλαση. Επίσης, σκέψου πώς θα φαίνεσαι όταν ιδρώνεις μέσα στην εφαρμοστή μπλούζα σου. Δε θα ήταν η πιο άψογη εικόνα αν σε δει η κοπέλα που θες να φλερτάρεις στο μπαρ.

 

Τα tribal σχέδια

 

Όταν λέμε tribal, εννοούμε κυρίως τα σχέδια που ήταν μόδα παλιά στα τατουαζ και σίγουρα κάποτε αγόρασες μια τέτοια μπλούζα και την έχεις καταχωνιάσει στην ντουλάπα σου για εκείνο το barbeque που θα γίνει στην παραλία... Όλα αυτά τα «κάποτε» οδηγούν στη μοναδική αλήθεια ότι ποτέ δε θα το φορέσεις∙ και ίσως καλύτερα για εσένα. Θα μπορούσε να είναι πράγματι ένα πολύ ωραίο σχέδιο, για όταν ήσουν δέκα χρόνια νεότερος, αλλά τώρα μεγάλωσες και είσαι άντρας. Αν είσαι φίλος των αντρικών εμπριμέ t shirt συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω τι σου προτείνουμε. Το σίγουρο είναι ότι δε θα είναι tribal.

 

Do:

 

Οι προτάσεις που σου παρουσιάζουμε παρακάτω είναι μερικές ιδέες για το πώς να διαμορφώσεις το στυλ σου φέτος το καλοκαίρι.

 

Ανδρικά μπλουζάκια καλοκαιρινά κοντομάνικα μονόχρωμα | tshirt | φαρδια

 

Μονόχρωμα κοντομάνικα μπλουζάκια

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασικό και απλό από το ανδρικό μονόχρωμο κοντομάνικο t shirt. Ένα μονόχρωμο κοντομάνικο ταιριάζει με ό,τι θέλεις να φορέσεις και δε θα σε δυσκολέψει καθόλου στους συνδυασμούς που θα κάνεις. Ξέρουμε ότι έχεις στην ντουλάπα σου κάποιο σκούρο μπλε ή μαύρο κοντομάνικο. Μπορεί να έχεις και σκούρο γκρι ή μία από τις 50 αποχρώσεις του. Αφού έχεις αυτά, ίσως είναι καλό να δοκιμάσεις και κάτι πιο καλοκαιρινό. Δοκίμασε το μαγικό αριθμό τρία: απόκτησε κοντομάνικα μπλουζάκια σε τρεις χρωματικούς τόνους, επιλέγοντας φωτεινά χρώματα, παστέλ ή και ίσως πιο έντονα, όπως το βυσσινί, για πιο τολμηρές εμφανίσεις. Τα παστέλ χρώματα, μάλιστα, είναι καλή επιλογή για την εμφάνισή σου στο γάμο που σκοπεύεις να πας φέτος το καλοκαίρι. Συνδύασέ το με ένα blazer σακάκι και λευκό υφασμάτινο παντελόνι και είσαι έτοιμος.


Αν είσαι από τους τύπους που ιδρώνεις γρήγορα κι εύκολα, ίσως τα φωτεινά χρώματα, όπως το κίτρινο, να μην είναι η καλύτερή σου επιλογή, καθώς αφήνουν λεκέδες. Προτίμησε καλύτερα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, το άσπρο κοντομάνικο μπλουζάκι που ταιριάζει με όλη την ντουλάπα σου και είναι πλέον από τα πιο φθηνά ανδρικά μπλουζάκια. Το άσπρο χρώμα ανακλά το φως του ήλιου, σε αντίθεση με το μαύρο που το απορροφά, με αποτέλεσμα να σε ζεσταίνει λιγότερο, αλλά να σε μαυρίζει γρηγορότερα.

 

Κοντομάνικα μπλουζάκια με τύπωμα

 

Η καλοκαιρινή παράδοση θέλει και φέτος να έχεις μερικά ανδρικά κοντομάνικα μπλουζάκια με τύπωμα, δηλαδή κάποιο έξυπνο statement που θα κάνει εντύπωση ή και όχι. Διάλεξε μπλουζάκια με πολιτικά ή κοινωνικά μηνύματα ή με πολύ περίεργες λέξεις και φράσεις που ίσως να μη βγάζουν και νόημα. Απόφυγε όσο μπορείς τα κακοεκφρασμένα ανέκδοτα, καθώς μερικές φορές ίσως να προσβάλλουν την παρέα σου ή τους περαστικούς που σε διαβάζουν.

 

Tshirt ανδρικα με στάμπες | λευκα μπλουζακια | logo tshirts | με τυπωμα

 

Όσον αφορά στα μπλουζάκια με επώνυμα logos, όπως τα Levis t shirt, επένδυσε σε εκείνα με μέτριου μεγέθους ονόματα και τίτλους, καθώς δε θες να διαφήμιση. Θα το υπολογίσεις απλά, βάζοντας την παλάμη σου πάνω στο logo και εκτιμώντας πόσο μεγαλύτερο είναι απ’ αυτήν. Αν τα γράμματα περισσεύουν λίγο από το τα δάχτυλά σου, τότε το logo έχει το σωστό μέγεθος.

 

Ανδρικά κοντομάνικα μπλουζάκια με χαλαρή εφαρμογή

 

Ανδρικές μπλουζεες με χαλαρή εφαρμογη | φαρδιες μπλουζες | χαλαρα tshirt ανδρικα

 

Δεν αναφερόμαστε στη μόδα των ράπερ όταν λέμε «χαλαρή εφαρμογή», αλλά στη μη εφαρμοστή εφαρμογή των ανδρικών t-shirt. Το καλοκαίρι είναι η εποχή να ντυθείς πιο χαλαρά και δροσερά. Επιλέγοντας τα κατάλληλα υφάσματα, όπως λινά και λεπτά βαμβακερά, θα αφήσεις το δέρμα σου να αναπνέει και θα αισθάνεσαι φρέσκος και δροσερός. Διάλεξε, λοιπόν, μπλουζάκια με χαλαρή εφαρμογή, που δεν σφίγγουν τη μέση σου, το στέρνο σου ή τα μπράτσα σου. Αν η περίσταση στο επιτρέπει, μην το βάλεις καν μέσα από το παντελόνι και άφησέ το χαλαρό απ’ έξω. Εάν έχεις κάποιο ανδρικό χαλαρό κοντομάνικο με λαιμόκοψη V, προτίμησε να φορέσεις τη μπλούζα με κόψιμο μόλις τέσσερα δάχτυλα από το λαιμό σου. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις για να φαίνεσαι κομψός και ελκυστικός.


Ταυτόχρονα, το ίδιο ισχύει και για τα παντελόνια σου. Είδαμε την άνοιξη τα κολλητά τζιν και στους άντρες. Το καλοκαίρι απαιτεί πιο φαρδιά και δροσερά παντελόνια, όπως οι φαρδιές βερμούδες και τα chinos, για πιο άνετο περπάτημα.

 

Ανδρικά polo μπλουζάκια και μπλουζάκια με τσεπάκι

 

Αν τα πουκάμισα και τα t-shirts έκαναν παιδί, το αποτέλεσμα θα ήταν οι ανδρικές μπλούζες πόλο. Είναι η ιδανική επιλογή για πιο επίσημες εμφανίσεις, όπως για τη δουλειά, για φαγητό με τα πεθερικά ή μια καλοκαιρινή δεξίωση. Το κολάρο που έχουν ή το τσεπάκι που διαθέτουν κάποια άλλα ανδρικά μπλουζάκια είναι το μόνο σχέδιο που χρειάζεσαι στο ντύσιμό σου. Για class , λοιπόν, διάλεξε ένα polo μπλουζάκι με παντελόνι chinos ή chino shorts. Τα chinos είναι τα παντελόνια που αντικατέστησαν τα τζιν και φέτος το καλοκαίρι και μπορείς να τα διακρίνεις από το χαλαρό ύφασμά τους, τα αμέτρητα χρώματα και ίσως τον ανεβασμένο αστράγαλο στα μπατζάκια. Αν δε θες να το ρισκάρεις με κάτι τόσο μοντέρνο, προτίμησε ουδέτερα χρώματα στο polo μπλουζάκι σου, φροντίζοντας να έχει καλή γραμμή πάνω σου και φόρεσέ το με ένα τζιν. Στη φετινή μόδα θα δεις σίγουρα και μιλιτέρ σχέδια σε κοντομάνικα μπλουζάκια με τσεπάκι. Αν είναι του στυλ σου, φόρεσέ τα με σορτς και βερμούδες και τα πιο αγαπημένα γυαλιά ηλίου σου.

 

Ανδρικά πόλο μπλουζάκια μονόχρωμα | με γιακά

 

Απόφυγε όσο γίνεται να φοράς κάτι στο λαιμό σου, από γραβάτα μέχρι αλυσίδα, καθώς τα αξεσουάρ αυτά αίρουν το στυλ που σου δίνουν τα συγκεκριμένα αντρικά μπλουζάκια , άρα ταυτόχρονα και τη σοβαρότητα κι επισημότητα της εμφάνισής σου. Το απλό είναι και το πιο αυθεντικό.

 

Τα prints για το καλοκαίρι 2019

 

Απαγορεύσαμε τα tribal, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορέσεις εμπριμέ κοντομάνικες μπλούζες με retro ριγέ ή και πιο ασαφή σχέδια, με βούλες (polka dot) ή και φλοράλ. Αλλά προσοχή, να μην το παρακάνεις! Διάλεξε όσο πιο αραιά σχέδια γίνεται σε ουδέτερο φόντο για να μη δυσκολέψεις και το πώς θα το συνδυάσεις. Ανδρικές μπλούζες με σχέδια φοριούνται με μονόχρωμα παντελόνια σε κλασικά χρώματα, όπως μαύρο ή μπλε τζιν. Μην το παρακάνεις με τα χρώματα, ειλικρινά.

 

Ριγε ανδρικές μπλούζες | ρετρο | κλασικες | απλες μπλουζες

 

Ένα τέλειο σχέδιο που θα πρέπει να προτιμήσεις και φέτος είναι οι ρίγες, κάθετες και οριζόντιες, στα αντρικά κοντομάνικα μπλουζάκια σου. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να το υποστηρίξεις, δοκίμασε και τις διπλές ρίγες για πιο πολύ στυλ. Συνδύασέ το με ένα από τα καινούρια παντελόνια με γυρισμένα μπατζάκια για να αγκαλιάσεις ολόκληρο το trend. Αν οι ρίγες σου είναι οριζόντιες, δοκίμασε να φορέσεις την κοντομάνικη μπλούζα σου με ένα σκούρο τζιν. Πρέπει κι εδώ όμως να προσέξεις να μην είσαι υπερβολικός με το πάχος των γραμμών ή τα χρώματα. Δε θες να καταλήξεις όπως οι Bananas in Pyjamas.


Εάν ακόμα δε σου λύσαμε μερικές από τις απορίες που είχες πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις το άρθρο, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.toRouxo.gr θα είναι πάντα στη διάθεσή σου για προτάσεις, απαντήσεις και φθηνές ανδρικές μπλούζες για κάθε περίσταση που αναζητάς.