Το φθινόπωρο καταφθάνει και θες να μάθεις για όλες τις νέες τάσεις στα αντρικά ρούχα; Εδώ θα διαβάσεις τα πάντα για το φθινόπωρο / χειμώνα 2019-2020! Είτε είσαι άντρας και διαβάζεις το άρθρο για να δεις τι έρχεται, είτε γυναίκα με σκοπό να φροντίσεις τους άντρες του σπιτιού σου, πρέπει να καταλάβεις ένα πράγμα για τη νέα σεζόν: δεν έχει όρια! Ενώ θα δεις παλιές μόδες να επιστρέφουν, όπως οι φαρδιοί αρχιτεκτονικοί ώμοι, έτσι θα δεις και πιο extreme καταστάσεις με φουσκώματα, φτερά και έντονη χρήση του μαύρου δέρματος. Ίσως δεις και λίγο γυμνό. Το αθλητικό ντύσιμο γίνεται πιο street, αλλά και το αντίστροφο. Ακόμα και τα μοτίβα στις μπλούζες εμφανίζουν αντιθέσεις: είναι άγρια, αλλά και ποιητικά.

Διάβασε παρακάτω τις 19 τάσεις που θα παρατηρήσουμε στις αντρικές βιτρίνες, καθώς και στο toRouxo.gr, τη νέα σεζόν και κράτα σημειώσεις!

 

#1. Κοστούμι

 

Τα κοστούμια είναι το παν αυτή τη σεζόν

 

Τα κοστούμια είναι το παν αυτή τη σεζόν! Κατέκλυσαν όλες τις πασαρέλες και οι σχεδιαστές πρότειναν νέους τρόπους να τα φοράς. Μπορείς λοιπόν, να διαλέξεις ανάμεσα στο πιο χλιδάτο look να το συνδυάσεις με ένα παρκά μπουφάν στην ίδια χρωματική απόχρωση και να είσαι προστατευμένος από το κρύο ή στο πιο power look των Men in Black, δηλαδή μαύρο λεπτό ή φαρδύ κοστούμι, λευκό πουκάμισο, λεπτή μαύρη γραβάτα. Εάν δεν κρυώνεις και τόσο πολύ, οι σχεδιαστές σού προτείνουν να μη βάλεις πουκάμισο ούτε ζιβάγκο μέσα από το κοστούμι σου και να δείξεις λίγο περισσότερο δέρμα!

Αλλά, μη μείνεις μόνο εκεί. Η δημοφιλής σειρά Peaky Blinders φέρνουν έντονα την τάση των 3 κομματιών στο κοστούμι και θα θες να φοράς μόνο αυτό: Το σακάκι έχει στενούς ώμους, χαλαρούς και ίσιους. Το υφασμάτινο παντελόνι είναι κοντό, στενότερο (slim και όχι skinny) και ψηλόμεσο. Το κρατούν τιράντες σε σχήμα Υ ή Χ από λάστιχο ή δέρμα. Το γιλέκο είχε 5 ή 6 κουμπιά και ήταν πιο κοντό, ώστε να συνοδεύεται σωστά από το ψηλόμεσο παντελόνι. Κανόνας ήταν ότι δεν έπρεπε να φαίνεται το πουκάμισο, οπότε το γιλέκο και το παντελόνι έπρεπε να έχουν το σωστό μήκος. Έτσι, λοιπόν, μονόχρωμα κοστούμια σε τουίντ ή βαμβάκι, καρό, γκρι, καφέ ή το σκούρο μπλε του 1924 είναι ιδανικά για το στυλ που θες να πετύχεις. Προτίμησε όμως να μη φορέσεις μαύρο, τα υφάσματα αυτά δείχνουν καλύτερα την υφή τους μέσα από μια πληθώρα άλλων χρωμάτων. Το χαρακτηριστικό πουκάμισο των Peaky Blinders είναι το αντρικό πουκάμισο με μικρό και στρογγυλό γιακά. Είναι λευκό με κουμπιά από πάνω μέχρι κάτω ή πιο σκούρο με ελαφρύ ύφασμα και λίγα κουμπιά. Για πιο κομψή και ρετρό επιλογή, το πουκάμισο είχε ρίγες μωβ, κίτρινες, ροζ και πράσινες. Τέλος, δεν μπορεί να λείπει από το σύνολο το ρολόι με την αλυσίδα ως βασικό αξεσουάρ της εμφάνισής σου, που θα το αποθηκεύεις στην τσέπη του γιλέκου σου και σίγουρα ένα μακρύ ανδρικό παλτό.

 

Δες εδώ πως θα αποκτήσεις το στυλ των Peaky Blinders

 

#2. Χλωρίνη

 

Tα χρώματα που ξέβαψαν θα είναι το βασικό χρωματιστό μοτίβο που θα φοράς φέτος

 

Τα μπλουζάκια που φορούσες το καλοκαίρι με το ξεβαμμένο σχέδιο του ’90, θα τα φοράς μέχρι και τον χειμώνα του 2020. Με ανανεωμένα σχέδια, τα χρώματα που ξέβαψαν ή εξερράγησαν θα είναι το βασικό χρωματιστό μοτίβο που θα φοράς σε μπλούζες, παντελόνια και στην αθλητική σου ένδυση.

 

#3. Ρούχα ορειβασίας

 

Είτε πας για hikking είτε όχι, τα ρούχα ορειβασίας θα σε βολέψουν πολύ

 

Νάιλον, neon χρώματα μοτίβα βουνού, σκι και χιονιά θα είναι βασικά κομμάτια της καθημερινής σου ένδυσης. Τα σχέδια που κυκλοφορούν είναι μοντέρνα και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα λατρέψεις!

 

#4. Ροζ

 

Σε όλες τις αποχρώσεις του, το ροζ θα παραστεί σε κάθε fashion item

 

Το χρώμα της σεζόν είναι το ροζ! Σε όλες τις αποχρώσεις του, το ροζ θα παραστεί σε κοστούμια, μπλούζες, παντελόνια, σε φόρμες, ακόμα και σε αθλητικά παπούτσια!

 

#5. Πλεκτές μπλούζες

 

 

Οι ανδρικές πλεκτές μπλούζες του χειμώνα θα συγκεντρώσουν όλη την τέχνη

 

Οι πλεκτές ανδρικές μπλούζες  της σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας 2019-2020 θα έχουν ενδιαφέρον, καθώς τα σχέδια που θα απεικονίζουν δε θα είναι απλά τα logo των σχεδιαστών όπως πέρυσι. Φέτος, η ποίηση και η τέχνη θα συναντηθούν στην μπλούζα σου! Διαφορετικά, θα είναι σκισμένα, με τρύπες και κλωστές να κρέμονται. Κι όλα αυτά για να πετύχεις το grunge look της δεκαετίας του ’90.

 

#6. Μονόχρωμη εμφάνιση

 

Θα εντυπωσιάσεις ιδιαίτερα εάν προτιμήσεις ουδέτερα χρώματα

 

Το λατρεύουν οι σχεδιαστές και λατρεύουμε να το βλέπουμε κι εμείς. Μπορείς να διαλέξεις ένα χρώμα και να φορέσεις μόνο αυτό, με τις αποχρώσεις του, για τις δουλειές σου ή την έξοδό σου. Δείχνει ότι ξέρεις να ντύνεσαι και να φροντίζεις τον εαυτό σου, όπως και ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Θα εντυπωσιάσεις ιδιαίτερα εάν προτιμήσεις ουδέτερα χρώματα, όπως γκρι, μπεζ ή λευκό.

 

#7. Δερμάτινα

 

Φέτος επιβάλλεται να έχεις τουλάχιστον ένα ανδρικό δερμάτινο jacket

 

Φέτος επιβάλλεται να έχεις τουλάχιστον ένα ανδρικό δερμάτινο jacket α λα Matrix ή ένα δερμάτινο παντελόνι α λα Ross Geller, από τα Φιλαράκια. Θα σκίσεις το punk rock στυλ, εάν τα συνδυάσεις με μαύρα χρώματα ή με τα άκρως αντίθετα, όπως το λευκό και το κρεμ. Μπορείς να συνδυάσεις τις τάσεις και να φορέσεις το δερμάτινό σου με μια σκισμένη πλεκτή μπλούζα, για να τραβήξεις τα βλέμματα.

 

#8. Λεοπάρ

 

 

Το λεοπάρ είναι ένα unisex κομψό μοτίβο, με στυλ και φινέτσα

 

Θα το βλέπεις παντού στις γυναίκες, αλλά δεν είναι μόνο γι’ αυτές. Το λεοπάρ είναι ένα unisex κομψό μοτίβο, με στυλ και φινέτσα και το θες. Εάν δεν τολμάς ακόμα να το πάρεις σε παλτό ή πουκάμισο, για να πετύχεις το κιτς, ξεκίνα δειλά με ένα μαντήλι ή με μια μπλούζα με μισό μοτίβο λεοπάρ και μισό μονόχρωμο ύφασμα.

 

#9. Προστασία από το κρύο

 

 

Προτίμησε ένα φουσκωτό μπουφάν που είναι φαρδύ και μεγαλύτερο του μεγέθους σου

 

Για τον χειμώνα που πλησιάζει, θα χρειαστείς ένα καλό μπουφάν. Για το δρόμο, προτίμησε ένα φουσκωτό μπουφάν που είναι φαρδύ και μεγαλύτερο του μεγέθους σου. Πιάσε χώρο φέτος! Σκέψου ότι φοράς μια τσάντα γύρω σου, έτσι τουλάχιστον είπαν οι σχεδιαστές. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να διαλέξεις μακριά παλτό με ή χωρίς ψεύτικη γούνα. Γίνε πιο chic και bohemian με τα νέα σχέδια και χρώματα που θα βρεις. Προτίμησε τη ψεύτικη γούνα για να τραβάς περισσότερα βλέμματα.

 

#10. Μακριά κασκόλ

 

Προτίμησέ το μακρύ κασκόλ σου σε φωτεινό χρώμα

 

Αυτά τα κασκόλ που έχεις και έλεγες πάντα «είναι γυναικεία, γιατί είναι μακριά», θα τα φορέσεις τώρα χωρίς τύψεις. Η μόδα δεν έχει όρια και σίγουρα δε θέλουμε να περιορίζεσαι. Ένα μακρύ κασκόλ μέχρι τα πόδια σου θα σε ζεσταίνει, θα σε ψηλώνει και θα σου δίνει την αίσθηση της θαλπωρής. Προτίμησέ το σε φωτεινό χρώμα για να σου ανεβάζει τη διάθεση στο γκρι του χειμώνα.

 

#11. Κολάζ

 

 

Οι σχεδιαστές έκαναν ένα κολάζ υφασμάτων και μοτίβων με τα σχέδια που αγαπάς

 

Θες να φορέσεις καρό κοστούμι ή μονόχρωμο; Προτιμάς τζιν τζάκετ ή δερμάτινο; Μήπως σ’ αρέσει το ίδιο το μαύρο και το μπεζ χρώμα; Δε χρειάζεται να διαλέξεις πια, γιατί οι σχεδιαστές σου έχουν τη λύση: έκαναν ένα κολάζ υφασμάτων και μοτίβων και συνδύασαν τα σχέδια που αγαπάς για να τα φοράς παντού με μια αίσθηση πολυτελείας!

 

#12. Vintage

 

Το vintage στυλ σε ανδρικά ρούχα έρχεται με μοτίβα που ίσως θα έβλεπες σε ταπετσαρίες

 

Μπορείς να το πεις και hipster. Μπορεί να σου θυμίσει και τη γιαγιά σου. Το vintage στυλ σε ανδρικά ρούχα έρχεται και φέρνει φλοράλ και μοτίβα που ίσως θα έβλεπες σε ταπετσαρίες και τραπεζομάντηλα, ποδιές και μαντήλια που τυλίγονται γύρω από το πρόσωπο, για να σε κάνει να θυμηθείς τις παλιές καλές εποχές.

 

#13. Αρχιτεκτονικοί ώμοι

 

Οι βάτες σου δίνουν άλλο κύρος και κορμοστασιά

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τετράγωνους ώμους, που τονίζουν την κορμοστασιά και μια φιγούρα με κύρος. Βάτες κάτω από παλτό και σακάκια, θα κάνουν τον χειμώνα σου πιο chic και ζεστό.

 

#14. Διαφάνεια

 

Εάν θεωρείς υπερβολική τη διαφάνεια ξεκίνα με ένα ημι-διαφανές πουκάμισο

 

Το δίχτυ και το διαφανές ύφασμα θα το δεις παντού και το χειμώνα, καθώς το σκεπτικό πλέον είναι τις κρύες εποχές να μην είμαστε πολύ καλυμμένοι και να δείχνουμε το σώμα μας. Εάν το θεωρείς υπερβολικό, ξεκίνα με κάτι πιο ήπιο, όπως κάποιο κασκόλ ή ένα ημι-διαφανές πουκάμισο.

 

#15. Πιτζάμες

 

 

Μπορείς να έχεις τον χολιγουντιανό αέρα του ’60 με total σατέν look

 

Ακολουθώντας τις γυναίκες, δε θα μπορούσαν και τα αντρικά ρούχα να διαφέρουν πολύ από την άνετη μόδα της… πυτζάμας! Μεταξωτά, σατέν και βελούδινα υφάσματα, ακόμα και σετ παντελόνι – σακάκι θέλουν να μπορείς να έχεις τον χολιγουντιανό αέρα του ’60, τουλάχιστον στις βραδινές εξόδους σου!

 

#16. Κολέγιο

 

 

Το κολεγιακό στυλ επανέρχεται και κάνει πάταγο!

 

Εάν δε σε ενδιαφέρουν οι πυτζάμες, δοκίμασε να ντυθείς με το στυλ του κολεγίου: πουκάμισο ή ζιβάγκο, πουλόβερ, παντελόνι ή φόρμα, με καπέλο και γυαλιά ή χωρίς. Πάλι θα θυμίζεις hipster, αλλά αν το κάνεις με το στυλ της ηλικίας σου, θα έχεις πολλές γυναίκες στα πόδια σου!

 

#17. Καπιτονέ ύφασμα

 

 

Το καπιτονέ ύφασμα είναι ανάλαφρο αλλά και ζεστό

 

Το έχεις δει, μοιάζει με μαξιλάρι και εάν δεν το έχεις φορέσει, δεν ξέρεις πώς είναι να κινείσαι σαν …φτερό! Το καπιτονέ ύφασμα είναι ανάλαφρο, αλλά και ζεστό και θα το βρεις σε μπουφάν, σακάκια, παντελόνια και ολόσωμες φόρμες.

 

#18. Ρομαντικό look

 

 

Δοκίμασε σίγουρα ένα σατέν, πιο ρομαντικό πουκάμισο

 

Ο ρομαντισμός της εποχής του Σαίξπηρ συναντά τους σύγχρονους σχεδιαστές σε αέρινα πουκάμισα με σούρες ή χωρίς, σατέν υφάσματα και ποιητικά χρώματα. Δοκίμασε σίγουρα ένα, για τις πιο άνετες βόλτες σου!

 

#19. Τσαντάκι λαιμού

 

 

Μπορείς να έχεις ένα μικροσκοπικό τσαντάκι σε μέγεθος αρώματος

 

Όπως φοράς τα γυαλιά σου και μετά κρέμονται στο λαιμό σου ή κάποια αλυσίδα, θα δεις ότι μπορείς να έχεις κι ένα μικροσκοπικό τσαντάκι σε μέγεθος αρώματος. Σε αυτό θα κρατάς μόνο τα βασικά και δε θ’ ανησυχείς πλέον πού αφήνεις το φορτωμένο παλτό σου.