Μπορεί να είμαστε στο 2019 και να οδεύουμε προς το 2020, αλλά η αντρική μόδα ρίχνει το βλέμμα της στον προηγούμενο αιώνα, στο 1920 και στο vintage στυλ που οι Peaky Blinders προωθούν μέσω της συμμορίας τους εδώ και 5 σεζόν! Χαρακτηριστικά στο ντύσιμό τους, που ακόμα και ο οίκος Gucci ζήλεψε, είναι τα βαριά υφάσματα και η vintage υφή τους, όπως το ψαροκόκκαλο, τα κομμένα παντελόνια, οι τραγιάσκες, οι στιβαρές μπότες και τα βαριά βαμβακερά παλτό. Η σχεδιάστρια Stephanie Collie προσέγγισε το κλασικό και διαχρονικό στυλ των Άγγλων και επηρέασε τον τρόπο που οι άντρες ντύνονται και θέλουν να ντύνονται. Το είπε και η ίδια, όπως παρατήρησε: «Πλέον όλοι θέλουν να φορέσουν κοστούμι!» Για να καταφέρεις να ντυθείς σαν τον αγαπημένο σου ήρωα Thomas Shelby , ακολούθησε πέντε βασικά βήματα και ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου για τον χειμώνα που έρχεται.

 

#1. Το παλτό

 

Το παλτό σου πρέπει  να δίνει την αισθητική της επικίνδυνης και αιμοβόρας συμμορίας

 

Η συμμορία των Peaky Blinders φορούν μακριά και βαριά παλτό, με γιακά, ώστε να προστατεύονται από το κρύο. Το παλτό συνήθως έχει μία ή δύο σειρές από κουμπιά και μεγάλες τσέπες. Προτίμησέ το σε καρό σχέδιο, τουίντ ύφασμα, με βελούδινο γιακά όπως ο Thomas Shelby και σε απλό μαύρο χρώμα, σκούρο χακί, σκούρο μπλε και το γκρι του κάρβουνου. Πρέπει το παλτό σου να δίνει την αισθητική της επικίνδυνης και αιμοβόρας συμμορίας.

 

#2. Το κοστούμι

 

Το γιλέκο και το παντελόνι έπρεπε να έχουν το σωστό μήκος

 

Ο ράφτης και σχεδιαστής Keith Watson είναι ο εμπνευστής όλων των κοστουμιών που φορούν οι ηθοποιοί στους Peaky Blinders. Για τη δεκαετία του 1920 προτιμά τα κοστούμια των 3 κομματιών: σακάκι, παντελόνι και γιλέκο. Το σακάκι έχει στενούς ώμους, χαλαρούς και ίσιους. Το παντελόνι είναι κοντό, στενότερο (slim και όχι skinny) και ψηλόμεσο. Το κρατούν τιράντες σε σχήμα Υ ή Χ από λάστιχο ή δέρμα. Το γιλέκο αποτελούσε δείγμα πλούτου. Είχε 5 ή 6 κουμπιά και ήταν πιο κοντό, ώστε να συνοδεύεται σωστά από το ψηλόμεσο παντελόνι. Κανόνας ήταν ότι δεν έπρεπε να φαίνεται το πουκάμισο, οπότε το γιλέκο και το παντελόνι έπρεπε να έχουν το σωστό μήκος. Έτσι, λοιπόν, μονόχρωμα κοστούμια σε τουίντ ή βαμβάκι, καρό, γκρι, καφέ ή το σκούρο μπλε του 1924 είναι ιδανικά για το στυλ που θες να πετύχεις. Προτίμησε όμως να μη φορέσεις μαύρο. Τέλος, δεν μπορεί να λείπει από το σύνολο το ρολόι με την αλυσίδα ως βασικό αξεσουάρ της εμφάνισής σου.

 

#3. Το πουκάμισο

 

Το πουκάμισο των Peaky Blinders έχει πάντα τις σωστές, κομψές λεπτομέρειες

 

Το χαρακτηριστικό πουκάμισο των Peaky Blinders είναι το αντρικό πουκάμισο με μικρό γιακά, τον οποίο μάλιστα μπορούσαν εναλλάζουν ανάλογα την περίσταση. Είναι λευκό με κουμπιά από πάνω μέχρι κάτω ή πιο σκούρο με ελαφρύ ύφασμα και λίγα κουμπιά. Για πιο κομψή και ρετρό επιλογή, το πουκάμισο είχε ρίγες μωβ, κίτρινες, ροζ και πράσινες. Οι Peaky Blinders σπάνια φορούν γραβάτα ή παπιγιόν, αλλά αν εσύ νιώθεις ότι το look δεν είναι ολοκληρωμένο, διάλεξε γραβάτα σε νεκρό πορτοκαλί και μαύρο ή παπιγιόν σε μπορντό χρώμα.

 

Δες εδώ τις νέες παραλαβές σε Ανδρικά Ρούχα

 

#4. Οι μπότες

 

Η συμμορία φοράει πάντα σκούρες καφέ ή μαύρες μπότες

 

Οι άντρες της συμμορίας δε θα μπορούσαν να φορέσουν τίποτα άλλο παρά μπότες χοντρές και δερμάτινες, για να προστατευτούν από το κρύο και τη λάσπη του Μπέρμινγχαμ. Εάν παρατηρήσεις θα δεις ότι η συμμορία φοράει σκούρες καφέ ή μαύρες μπότες σε δύο τόνους χρωμάτων. Οι μπότες είναι πάνω από τον αστράγαλο και δένονται με κορδόνια μέχρι πάνω, για να ταιριάζουν με τα κοντά παντελόνια. Οι μπότες έχουν βαριά σόλα, ενίοτε brogue λεπτομέρειες και φυσικά δεν είναι γυαλιστερά. Ό,τι πρέπει για τη νέα σεζόν!

 

#5. Το καπέλο

 

Η τραγιάσκα είναι ογκώδης και εύκολη να τη φορέσεις παντού

 

Το καπέλο ήταν η πανοπλία των Peaky Blinders, καθώς εκεί έκρυβαν το μαχαίρι τους. Αυτό μπορείς να το παραλείψεις, αλλά σίγουρα όχι το χαρακτηριστικό καπέλο των Shelby! Η τραγιάσκα είναι ογκώδης και εύκολη να τη φορέσεις παντού. Προτίμησέ την στο χαρακτηριστικό οχτάγωνο ή σε επίπεδο στυλ. Κυκλοφορεί σε τουίντ και σε βαμβάκι, όπως και στη σειρά, σε καφέ, πράσινο, μπλε και μαύρο χρώμα, για να συνδυάσεις με το παλτό σου.