Ένα καλό ντύσιμο από όσο καλά και ακριβά ρούχα και να αποτελείται, δεν μπορεί να ξεχωρίσει από μόνο του. Τα σωστά αξεσουάρ είναι αυτά που θα του δώσουν μοναδικές και προσωπικές πινελιές και θα το κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για το αντρικό ντύσιμοαφού τα κουστούμια, ακόμη και τα πιο επώνυμα, δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Επιπλέον, πολλά αξεσουάρ έχουν και πολύ σημαντική πρακτική πλευρά πέρα από τη κλασικά αισθητική και μπορούν όχι μόνο να μας βελτιώσουν το look, αλλά και να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις στιλ και να ξεχωρίζεις, θα πρέπει να προμηθευτείς και τα σωστά αξεσουάρ, ποια είναι όμως αυτά που σου χρειάζονται πραγματικά; Ας δούμε μία σύντομη λίστα για να ξέρεις τι πρέπει να προσθέσεις οπωσδήποτε στη γκαρνταρόμπα σου!

 

Ανδρικά Αξεσουάρ

Ένα καλό ρολόι

Για κάποιους το ρολόι είναι το κόσμημα του άνδρα. Ένα καλό ρολόι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κουβέντας και σχολίων και σίγουρα θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Όσοι άνδρες έχουν τη οικονομική δυνατότητα, έχουν μια μεγάλη συλλογή ρολογιών έτσι ώστε να μπορούν να επιλέγουν το καλύτερο για κάθε περίσταση ή ντύσιμο. Οι περισσότεροι από εμάς όμως θα μπορέσουμε να επενδύσουμε σε ένα ή δύο το πολύ ρολόγια. Βρείτε λοιπόν κάποιο που να ταιριάζει με το στιλ σας και το lilfestyle σας - μην αγοράσετε ένα Rolex αν δουλεύετε σε οικοδομή για παράδειγμα - και να θυμάστε πάντα ότι το ρολόι σας λέει πολλά για σας. Να πάρετε λοιπόν στα σοβαρά την επιλογή ρολογιού και αν χρειαστεί, ξοδέψτε και κάτι παραπάνω για ένα ρολόι που πραγματικά σας αρέσει.

 

Γραβάτες

Δεν νοείται επίσημο ντύσιμο χωρίς γραβάτα! Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μια μεγάλη συλλογή από γραβάτες αλλά και να ξέρει να τις συνδυάζει και να τις δένει. Φροντίστε λοιπόν να αποκτήσετε κι εσείς πολλές γραβάτες στη γκαρνταρόμπα σας. Οι μονόχρωμες είναι πάντα οι πιο κλασικές, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και κάποιες με μοτίβα και χρώματα. Μείνει όμως μακριά από γραβάτες με καρτούν ή άλλα παράξενα σχέδια. Τα 90s του Ακάλυπτου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

 

Μαντηλάκια για σακάκι

Τα περισσότερα σακάκια είναι μονόχρωμα και χωρίς κάποιο σχέδιο με αποτέλεσμα όλοι οι άνδρες να φαίνεται πως φορούν το ίδιο σακάκι σε μια περίσταση που απαιτεί ντύσιμο με μαύρο σακάκι, για παράδειγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε «δικό σας» ένα σακάκι και να το κάνετε να ξεχωρίζει, είναι με ένα ωραίο μαντήλι στο τσεπάκι. Προτείνουμε να αγοράσετε σακάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα για να έχετε και τη δυνατότητα να κάνετε πολλούς συνδυασμούς. Το τυπικό δίπλωμα του μαντηλιού είναι πολύ απλό – στην ουσία απλά το «τετραγωνίζετε» - στο internet όμως θα βρείτε οδηγίες και βιντεάκια για πιο πολύπλοκα διπλώματα που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

 

Ένα καλό πορτοφόλι

Ομολογούμενως, η εικόνα ενός άνδρα που βγάζει από τη τσέπη του ένα μάτσο χαρτονομίσματα για να πληρώσει το ποτό της συνοδού σε ένα μπαρ δεν είναι και η πιο ντελικάτη ή στιλάτη. Τα λεφτά δεν πρέπει να φαίνονται, είναι θέμα στιλ και τακτ αλλά και ασφάλειας, γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να τα έχεις σε ένα πορτοφόλι. Ένα κλασικό δερμάτινο πορτοφόλι είναι σίγουρα η καλύτερη και πιο διαχρονική λύση. Αν από την άλλη προτιμάς να πληρώνεις με κάρτα και δεν θέλεις να κουβαλάς πολλά μετρητά μαζί σου, μπορείς να επενδύσεις σε ένα card holder (μικρό πορτοφόλι για κάρτες) κι ένα καλόγουστο money clip.

 

Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου στη χώρα μας είναι απαραίτητα λόγω της μεγάλη ηλιοφάνειας, οπότε δεν είναι απλά ένα fashion item. Καλό είναι λοιπόν να αποκτήσετε τουλάχιστον ένα καλό ζευγάρι γυαλιά, το οποίο και θα φοράτε τόσο στη καθημερινότητα όσο και στις εξόδους σας. Προτείνουμε να δώσετε βάση στη ποιότητα των φακών και να μην κολλήσετε σε κάποια μάρκα. Καλύτερα να δώσετε ένα Χ ποσό για ένα γυαλί τύπου Aviator αλλά με πολύ καλούς φακούς παρά για ένα αυθεντικό Aviator στο οποίο πληρώνετε τη μάρκα και το όνομα και όχι τους φακούς. Επιπλέον, προτείνουμε να αγοράσετε κι ένα δεύτερο πιο απλό ζευγάρι το οποίο και να φοράτε όταν δουλεύετε ή γενικά σε περιστάσεις που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τα γυαλιά σας.

 

Μια δερμάτινη τσάντα

Είτε δουλεύετε είτε είστε φοιτητής, σίγουρα χρειάζεστε κάπου να βάλετε όλα σας τα πράγματα και έγγραφα. Οι πάνινες τσάντες είναι κυρίως για μαθητές και φοιτητές, αν θέλετε να ξεχωρίσετε και αν συνδυάσετε το στιλ με τη πρακτικότητα, τότε επενδύστε σε μια καλή δερμάτινη τσάντα η χαρτοφύλακα.