Ακούς «παλτό», φαντάζεσαι επιχειρήσεις και αριστοκρατικά meeting ή τις πρωταγωνίστριες του Sex & the City με τα πιο καλόγουστα μακριά παλτό και σκέφτεσαι ότι αυτά κάνουν για εσένα μόνο για τις γιορτές. Πιθανόν να κάνεις λάθος όμως, καθώς το γυναικείο παλτό δε φοριέται μόνο σε επίσημες εκδηλώσεις, αλλά και σε περισσότερες εμφανίσεις στην καθημερινότητά σου. Μάλιστα, ταιριάζει απόλυτα με κάθε είδους φόρεμα ή παντελόνι που φοράς και του δίνει κλάση και κομψότητα. Έτσι, λοιπόν, στις γιορτές, τόλμησε και φρόντισε να λάμψεις με τον ιδανικό συνδυασμό που θα κάνεις με το παλτό και το βραδινό σου φόρεμα.

 

Αν φορέσεις…

 

Το μαύρο φόρεμα ταιριάζει απόλυτα με το μακρύ μπεζ παλτό σου!

 

Μίνι μαύρο φόρεμα

 

Τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δύο επιλογές. Για πιο ελκυστική εμφάνιση και για να εξάψεις την φαντασία των ανδρών γύρω σου, τόνισε τα πόδια σου, δοκιμάζοντας ένα ημίπαλτο τσόχας. Αυτό θα είναι πιο μακρύ από το φόρεμά σου, αλλά πιο κοντό από τα κλασικά παλτό. Το ύφασμα της τσόχας είναι εύκαμπτο και η γραμμή του είναι απλή, κάνοντας την εμφάνισή σου πιο κλασική. Δοκίμασέ το και σε έντονα ζωηρά χρώματα, όπως το κίτρινο ή το πράσινο, για πιο ηχηρή εμφάνιση. Για πιο σεμνές εκδηλώσεις, όπως ένα office party, φόρεσε ένα μακρύ παλτό, που είναι κλασικό και πιο αυστηρό – ιδανικό για τη σοβαρότητα που αποπνέεις στους συνεργάτες σου. Διάλεξε ένα βαμβακερό μακρύ παλτό για να σε ζεσταίνει και να σε κάνει πιο chic. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να βάλεις τις γόβες σου.

 

 

Διάλεξε τσόχινο παλτό με ζώνη ή κοντό γουνάκι για να συνδυάσεις το μακρύ φόρεμα σου

 

Μακρύ φόρεμα

 

Όσα στρας κι αν έχει και να το κάνουν γυαλιστερό, επίλεξε να το φορέσεις με κοντό γουνάκι. Προσοχή όμως εδώ! Το κοντό γουνάκι ταιριάζει περισσότερο στις μεγάλες ηλικίες και όχι τόσο στις νεότερες. Εάν είσαι στα 20s σου, λοιπόν, διάλεξε παλτό με γούνα σε ζωηρά χρώματα και όχι τόσο σε animal print, όπως το λεοπάρ. Σε περίπτωση που είσαι μεγαλύτερη, έχεις την ευκαιρία να αυτοσχεδιάσεις και να παίξεις με τις στρώσεις των ρούχων σου. Συνδύασέ το με ένα έντονο κραγιόν. Επίσης, ίσως να δοκιμάσεις να το πάρεις σε πιο φαρδιά γραμμή για να δείχνεις πιο glamorous. Το κοντό γουνάκι θα δώσει ένταση και αυτοπεποίθηση στην εμφάνισή σου και θα κάνει όμορφη αντίθεση με το μάκρος του φορέματός σου. Καλό θα ήταν επίσης, να προσέξεις και το φόρεμά σου να μην είναι παραπάνω επίσημο απ’ όσο χρειάζεται.

 

Το puffer jacket ή πιο φουσκωτό παλτό είναι η τελευταία τάση στις πασαρέλλες!

 

Το καθημερινό σου φόρεμα

 

Και βγεις έξω στο κρύο, ίσως μπορείς να φορέσεις και το puffer jacket σου. Ταιριάζει τέλεια με στενό και κοντό φόρεμα και τις ψηλές σου μπότες, κανόντας την εμφάνισή σου πιο ποπ. Παίξε με διάφορα μήκη – μη μείνεις μόνο στο κοντό puffer jacket σου.

 

Παλτό σε φαρδιά γραμμή με ζώνη στη μέση είναι το must κομμάτι της ντουλάπας σου.

 

Οποιοδήποτε άλλο φόρεμα

 

Όπως για παράδειγμα φορέματα με στρας, με βούλες, με βελούδινο ύφασμα σε σμαραγδί, κόκκινο ή χρυσό, βαμβακερό σαν πουλόβερ, ζιβάγκο ή φόρεμα/πουκαμίσα, φόρεσε παλτό με ζώνη στη μέση. Η ζώνη θα τονίσει τη μέση σου και θα αναδείξει τις καμπύλες σου, δημιουργώντας ένα θηλυκό σώμα κλεψύδρα. Δοκίμασέ το σε ουδέτερα χρώματα για να ταιριάζει με όλη την γκαρνταρόμπα σου. Ίσως να προτιμήσεις να μη δέσεις τη ζώνη, εάν το φόρεμά σου έχει τσέπες, προκειμένου να αποφύγεις το παραπλανητικό φούσκωμα στη λεκάνη σου.