Μερικές φορές η ζέστη, μερικές φορές κάτι δεν πλύθηκε σωστά, ή άλλες φορές απλά η απουσία μιας όμορφης μυρωδιάς σε κάνει να θες να δώσεις μια όμορφη και φρέσκια αίσθηση στα ρούχα σου και στην ντουλάπα σου. Υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι για να μυρίζει όμορφα η ντουλάπα σου. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν τη δική σου δημιουργικότητα και γούστο στα αρώματα για να σου δώσουν το υπέροχο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

 

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.torouxo.gr μοιράζεται μαζί σου μερικά tips για να μυρίζει όμορφα η ντουλάπα σου. Δες τι παραπάνω μπορείς να κάνεις, τι ίσως κάνεις λάθος και ετοιμάσου να αποκτήσεις αυτή την αίσθηση φρεσκάδας και καλοκαιριού που πάντα ήθελες και στα ρούχα σου.

 

Κεφάλαιο 1: Το πλύσιμο των ρούχων

 
Βάλε στο πλυντήριο το απορρυπαντικό με το άρωμα που σου αρέσει πραγματικά

 

Είναι βασικό να πλένεις τα ρούχα σου συχνά. Ρούχα καθημερινής ή έντονης χρήσης όπως οι κάλτσες, το μαγιό, τα εσώρουχα, τα κολάν και τα ρούχα γυμναστικής, είναι καλό να τα πλένεις μετά από μία χρήση. Τα υπόλοιπα ρούχα, όπως και τα σουτιέν, μπορείς να τα πλένεις μετά από 3-4 χρήσεις. Το κοστούμι μπορείς να το κρατήσεις και παραπάνω, ίσως και 5 φορές χωρίς να το πλύνεις. Μην ξεχνάς να τα αερίζεις αφού τα βγάλεις από πάνω σου. Βάλε στο πλυντήριο το απορρυπαντικό με το άρωμα που σου αρέσει πραγματικά. Δώσε λίγο χρόνο στο σούπερ μάρκετ, μύρισε κάθε απορρυπαντικό ξεχωριστά και φαντάσου ποιο άρωμα θα ήθελες να μυρίζεις κάθε μέρα. Αντίστοιχα, αγόρασε και ένα μαλακτικό ρούχων με άρωμα που θα λατρεύεις. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες για τις ποσότητες απορρυπαντικού που συνιστώνται σε κάθε πλύση. Δε θες να το παρακάνεις. Όταν τελειώνει η πλύση, καλό είναι να μην αφήνεις τα ρούχα στο πλυντήριο, γιατί αυτά μουλιάζουν και μυρίζουν μετά. Εάν σου έχει συμβεί και δεν ξέρεις τι να κάνεις, έχε πρόχειρη μία κούπα λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού και πλύνε τα ρούχα σου ξανά. Εάν δεν έχεις χρόνο να τ’ απλώσεις, βγάλε τα ρούχα σου σε μια λεκάνη ή άφησε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή. Άφηνέ την ανοιχτή πάντα, για να φεύγουν όλες οι μυρωδιές. Να καθαρίζεις συχνά το πλυντήριο. Είναι πολύ εύκολο: γέμισε 2-4 κούπες λευκό ξύδι και βάλε μια άδεια και πολύ καυτή πλύση. Αφού τελειώσει, ξανακάνε το αυτή τη φορά με μια κούπα μαγειρική σόδα. Όταν τελειώσει και η δεύτερη πλύση, καθάρισε το εσωτερικό του πλυντηρίου με ένα πανί. Αφού έπλυνες τέλεια τα ρούχα σου, μάθε εδώ πως να οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου

 

Κεφάλαιο 2: Το στέγνωμα των ρούχων

 
Τα ρούχα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνά πριν τα φυλάξεις στην ντουλάπα σου

 

Το στέγνωμα των ρούχων είναι ένα σημαντικό στάδιο στην διατήρηση της όμορφης μυρωδιάς. Συνήθως δεν έχουμε την υπομονή που θα έπρεπε, αλλά πραγματικά, τα ρούχα πρέπει να είναι απόλυτα στεγνά πριν τα φυλάξεις στην ντουλάπα σου. Εάν είναι έστω και λίγο βρεγμένα, θα μυρίσουν άσχημα και θα μεταφέρουν αυτή τη μυρωδιά και στα υπόλοιπα ρούχα. Κατά το άπλωμα, πρόσεξε εάν και πόσο βλέπει τα ρούχα σου ο ήλιος. Ενώ στα λευκά θες τον ήλιο, γιατί ανανεώνει το έντονο άσπρο χρώμα, στα χρωματιστά ρούχα σου ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα. Εάν απλώνεις τα ρούχα σου μέσα στο σπίτι, φρόντισε να μυρίζει όμορφα και να έχεις ανοιχτά παράθυρα για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Εάν έχεις στεγνωτήριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά πανιά για στέγνωμα που έχουν άρωμα ή μπορείς να φτιάξεις εσύ: πότισε ένα κομμάτι ύφασμα με το αρωματικό λαδάκι ή το άρωμα που σου αρέσει και βάλε το μέσα στο στεγνωτήριο. Μετά από μία χρήση πέταξέ το.

 

Κεφάλαιο 3: Το φύλαγμα των ρούχων

 

Για το φύλαγμα των ρούχων ευτυχώς έχεις πάρα πολλές επιλογές από αρώματα και υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με την ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Πριν στις απαριθμήσουμε, θέλουμε να σου θυμίσουμε ότι τα ρούχα που μυρίζουν επειδή τα έχεις ήδη φορέσει, δεν πρέπει να τα βάζεις ποτέ με τα καθαρά αφόρετα φρεσκοπλυμμένα ρούχα σου. Φτιάξε ένα χώρο στην ντουλάπα σου που θα τα ξεχωρίζεις. Θα σου είναι πιο εύκολο μετά να βρίσκεις τι θα φοράς ανάλογα με το πότε θα βάζεις πλυντήριο.

Για να αρωματίσεις την ντουλάπα και τα ρούχα σου, προτίμησε τις παρακάτω επιλογές:

  1. Πουγκιά με αρώματα στο συρτάρι: μπορείς να βρεις έτοιμα, αλλά μπορείς να φτιάξεις κι εσύ με βότανα, μυρωδικά, λουλούδια και ποτ πουρί. Αυτά μπορείς να τα βάζεις και στην ντουλάπα των παπουτσιών σου.
  2. Αρωματικές κρεμάστρες: Θα βρεις αρωματικές κρεμάστρες από ξύλο κέδρου που είναι ό,τι πρέπει για τα βαμβακερά, τα πλεκτά και τα κοστούμια που θες να κρεμάσεις.
  3. Βαμβάκι: αρωμάτισε μπάλες από βαμβάκι με λαδάκι ή άρωμα. Άφησέ το να στεγνώσει καλά πρώτα πριν το βάλεις στην ντουλάπα σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με πανί ή πετσετάκι και να το βάλεις στο συρτάρι σου.
  4. Αρωματικό κερί: Έχεις τόσα αρωματικά κεριά και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Βάλε τα στην ντουλάπα σου. Σβησμένα, εννοείται. Λειτουργεί το ίδιο με τη βόμβα μπάνιου. Θα ξετρελαθείς με το άρωμα!
  5. Σπρέι: φτιάξε το σπρέι σε 5 λεπτά μόνο και ανανέωνέ το κάθε λίγες μέρες. Θα χρειαστείς μισή κούπα λευκό ξύδι, μισή κούπα νερό και 10 σταγόνες από το άρωμά σου. Η μυρωδιά του ξυδιού εξαφανίζεται μετά από μερικά λεπτά.
  6. Ξυλάκια: σε πολλά σούπερ μάρκετ θα βρεις αρωματισμένα ξυλάκια από κέδρο ή σανδαλόξυλο που χωράνε παντού στην ντουλάπα σου.
  7. Σαπούνι: αυτές οι πλάκες σαπουνιού που έχεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τώρα θα αποκτήσουν χρησιμότητα. Άσε το σαπούνι μέσα στο περιτύλιγμά του και θα αφήσει την έντονη μυρωδιά του σε όλο το συρτάρι.

Για να διώξεις την κακή μυρωδιά που τυχόν υπάρχει, βάλε μαγειρική σόδα ή καφέ σε ένα ανοιχτό ταπεράκι ή βαζάκι στον πάτο της ντουλάπας ή στη γωνία του συρταριού. Μπορείς να προσθέσεις μερικές σταγόνες αρωματικό λάδι, αν θες. Πρόσεχε, όμως, να μην το βρουν τα παιδιά! Για να διώξεις την κακή μυρωδιά από παλιά ρούχα και πουλόβερ συγκεκριμένα, βγάλε τη βότκα σου και ανάμειξε ίση ποσότητα βότκας με νερό για να φτιάξεις ένα σπρέι. Πρώτα δοκίμασε σε μια μικρή περιοχή του ρούχου σου για να μην το καταστρέψεις, μήπως και ξεβάφει το χρώμα.

 

Δείτε εδώ: Νέες Παραλαβές σε Γυναικεία Ρούχα Καλοκαίρι 2019

 

Κεφάλαιο 4: Το φρεσκάρισμα των ρούχων

 

Το φρεσκάρισμα των ρούχων είναι το πιο απλό απ’ όλα τα στάδια. Κράτα καθαρό το σπίτι σου, με ωραίες μυρωδιές και αρώματα. Αυτή την αίσθηση θα έχουν και τα ρούχα σου. Πριν τα φορέσεις, βάλε το άρωμά σου πάνω σου και μετά στα ρούχα σου. Μπορείς να το κάνεις άφοβα εάν τα ρούχα σου είναι βαμβακερά ή λινά, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις σε ύφασμα πολυεστέρας, συνθετικό ή μεταξιού. Αφού τα φόρεσες, βγάλε τα να αεριστούν. Τέλος, η κλασική συνταγή για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου είναι να αναμείξεις λευκό ξύδι με νερό και να το ψεκάσεις στην ανάποδη πλευρά του ρούχου. Σου συνιστούμε να το δοκιμάσεις πρώτα σε μια μικρή γωνιά του ρούχου για να σιγουρευτείς ότι δε φεύγει το χρώμα. Μετά απ’ όλα αυτά, δε θα χρειάζεσαι αρώματα και κρέμες σώματος το καλοκαίρι, αφού τα ρούχα σου θα αναπνέουν φρεσκάδα και ομορφιά από μόνα τους.