Καλοκαίρι χωρίς γυναικεία σορτς δε γίνεται! Είτε είναι τζιν, δερμάτινα ή υφασμάτινα, είτε τα φορέσεις με ασορτί τοπάκι ή κιμονό, πρέπει να θυμάσαι πάντα ότι η εικόνα σου είναι το παν. Mετά το χαμόγελό σου, φυσικά. Έτσι λοιπόν, υπάρχουν μερικές βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις και να προσέχεις όταν διαλέγεις και φοράς σορτς, για να είσαι πάντα εντυπωσιακή και άνετη στις εμφανίσεις σου.

 

Στα σορτς πρέπει να βρεις το σωστό μέγεθος που θα σε κάνει να νιώθεις και να κινείσαι άνετα

 

Το σωστό μέγεθος

Όπως για όλα σου τα ρούχα, έτσι και για τα σορτς, πρέπει να βρεις το σωστό μέγεθος που θα σε κάνει να νιώθεις και να κινείσαι άνετα. Για παράδειγμα, εάν έχεις το σώμα κλεψύδρα, δοκίμασε καλύτερα τα ψηλόμεσα σορτς που τονίζουν τη μέση σου. Εάν είσαι petite, δηλαδή μικροκαμωμένη, προτίμησε τα χαμηλοκάβαλα σορτς που θα σε ψηλώνουν περισσότερο. Σημαντικό είναι επίσης να προσέξεις εάν το λάστιχο του σορτς σε σφίγγει ή είναι αρκετά φαρδύ στη λεκάνη και στα πόδια σου. Σίγουρα δε θες να εξέχει η κοιλίτσα σου ή να «πιέζεσαι» στις δημόσιες εμφανίσεις σου. Πάνω απ’ όλα η άνεσή σου.

 

Υπάρχουν βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις και να προσέχεις όταν διαλέγεις και φοράς σορτς

 

Tips για τον σωματότυπό σου

Για να διαλέξεις το σωστό σορτς πρέπει να σκεφτείς τα σημεία ισορροπίας στον σωματότυπό σου, όπως τα πόδια και το ύψος σου. Όλα βασίζονται στον τρόπο που θα συνδυάσεις το αγαπημένο σου σορτς με τα ρούχα σου πάνω στο σώμα σου. Έτσι, εάν θέλεις:

  • Ψηλότερη φιγούρα: φόρεσε ψηλόμεσο σορτς ή σορτς με κάθετες ρίγες και μακρύ σακάκι, αλλά χωρίς να κρύβεις ποτέ το σορτς
  • Ψηλότερα πόδια: φόρεσε παπούτσια στο χρώμα του δέρματος , είτε είναι sneakers, πέδιλα ή γόβες.
  • Λεπτότερα πόδια: φόρεσε πιο χαλαρά ή φαρδιά σορτς και όχι στενά ή κολάν.

 

Όλα βασίζονται στον τρόπο που θα συνδυάσεις το αγαπημένο σου σορτς με τα ρούχα σου

 

Τα do’s των σορτς

Υπάρχουν κάποιες ειδικές περιπτώσεις στα σορτς που πολλές φορές μπορεί να σε προβληματίζουν για το πώς να τα συνδυάζεις. Σε αυτήν την περίπτωση να τα σκέφτεσαι ως κάθε τύπο παντελονιού που φοράς, όπως τα τζιν. Με τι θα φορούσες ένα τζιν; Έτσι μπορείς να συνδυάσεις και το σορτς σου. Αγνόησε τα «λανθασμένα» χρώματα, τα μοτίβα και το στιλιστικό συνδυασμό. Εάν το σορτς σου έχει έντονα χρώματα ή μοτίβα, φόρεσέ το με μια μονόχρωμη μπλούζα, χωρίς έντονο make – up.

 

Τα dont’s των σορτς

 

Εάν το σορτς σου έχει έντονα χρώματα φόρεσέ το με μια μονόχρωμη μπλούζα

 

Θα δείχνεις πάντα πανέμορφη ό,τι και να φοράς. Πριν, όμως, από αυτό, σου δίνουμε 3 βασικά tips για να αποφύγεις τυχόν λάθη φορώντας το σορτς και για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου πάνω στο styling και στη μόδα.

  1. Προσπάθησε να μη φοράς τα σορτσάκια σου με μακριά και φαρδιά τοπάκια. Οι μακριές μπλούζες κρύβουν τα πόδια σου δημιουργώντας την εντύπωση ότι έφυγες από το σπίτι σου και ξέχασες να βάλεις το παντελόνι σου!
  2. Μπορείς να φοράς τα αγαπημένα σου σορτς με κάθε είδος παπουτσιού. Προτίμησε καλύτερα τα απλά, επίπεδα παπούτσια και σανδάλια για την καθημερινότητά σου. Τα στιλέτο και οι ψηλές μπότες ανήκουν στις βραδινές εξόδους.
  3. Τα ακατάλληλα εσώρουχα και καλσόν μέσα από τα σορτς σου μπορούν να σου χαλάσουν τελείως την εμφάνιση – ειδικά αν το σορτς είναι ημι-διαφανές. Προσπάθησε να τα αποφεύγεις.

 

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όταν φοράς σορτς είναι να αισθάνεσαι άνετα

 

Μην το χάσεις: Γυναικεία Σορτσάκια από €11,9

 

Η άνεσή σου

 

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όταν φοράς σορτς είναι να αισθάνεσαι άνετα. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα, δε θα έχεις αυτοπεποίθηση. Και αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν υπάρχει λόγος να φοράς σορτς, οπότε θα προτιμήσεις κάτι άλλο. Εάν ποτέ δε νιώθεις άνετα με σορτς, κάνε το πρώτο βήμα φορώντας το με ένα άσπρο μπλουζάκι, που είναι κλασικό. Συνδύασέ το με sneakers, ένα σακίδιο, χωρίς κοσμήματα και είσαι έτοιμη. Μάζεψε κοπλιμέντα και νιώσε fashion icon!

 

Τα εντυπωσιακά, πειποιημένα πόδια σου θα δείξουν ακόμη περισσότερο το σορτς σου!

 

Το δέρμα σου

Έκανες την αποτρίχωσή σου, τώρα πρέπει να δώσεις λάμψη στα πόδια που θα αναδείξει το σορτς σου. Η διαδικασία είναι απλή: ενυδάτωσε το δέρμα σου. Πέρασε το δέρμα των ποδιών σου με μία αντιηλιακή ενυδατική κρέμα πριν βγεις έξω. Πέρα από τη φρεσκάδα και το καλοκαιρινό άρωμα που θα έχουν, τα πόδια σου θα είναι προστατευμένα από τον ήλιο. Μην ξεχνάς στο τέλος της ημέρας, όταν ο ήλιος έχει δει για πολλές ώρες τα πόδια σου να ξαναβάλεις μία ενυδατική κρέμα aloe vera για να δροσίσεις το δέρμα σου και να διατηρήσεις το μαύρισμά σου.

 

Δες εδώ: Πως θα αποκτήσεις φέτος το τέλειο μαύρισμα!