Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα η αγαπημένη εποχή του χρόνου πολλών ανθρώπων εκεί έξω. Είναι η εποχή που όλοι λίγο πολύ γινόμαστε πάλι παιδιά και χαιρόμαστε με τις εικόνες του Άγιου Βασίλη, τα πολύχρωμα και φωτισμένα δέντρα, τα κάλαντα και τα πεντανόστιμα γλυκά της περιόδου. Είναι επίσης και η εποχή στην οποία θα βρεθούμε με την οικογένεια μας αλλά και με τους πιο αγαπημένους μας φίλους για να γιορτάσουμε μαζί και να μοιραστούμε την χαρά των ημερών. Τα Χριστούγεννα όμως είναι και μία περίοδος η οποία περιλαμβάνει πολλές εξόδους και «συγκεντρώσεις» σε πάρτι ή απλά σε φιλικά και οικογενειακά τραπέζια, γι’ αυτό και πολλές αλλά και πολλοί ασχολούνται με το ντύσιμο τους για τις γιορτές όσο και όταν σχεδιάζουν τι να φορέσουν σε κάποιο πρώτο ραντεβού.

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια καθαρά χαλαρή και οικογενειακή περίοδος η οποία καλό θα ήταν να μην έχει και πολλά να κάνει με τα επαγγελματικά meeting και τα άλλα πράγματα που κάνουν την καθημερινότητα μας δύσκολη και βαρετή. Γι’ αυτό και σε γενικές γραμμές το χριστουγεννιάτικο ντύσιμο είναι πάντα πιο απλό και χουχουλιάρικο, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Σε γενικές γραμμές δεν θα ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε και να κερδίσετε τις εντυπώσεις, αλλά για να αισθανθείτε άνετα και γιορτινά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τουλάχιστον αυτή είναι η γενική ιδέα. Ας δούμε λοιπόν σε γενικές γραμμές τα ρούχα που θα φορεθούν φέτος τα Χριστούγεννα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τις κυρίες.

 

Τι θα φορέσουν οι κυρίες τα Χριστούγεννα

 

Το να αποφασίσετε τι θα φορέσετε για τα Χριστούγεννα δεν είναι και πολύ απλή υπόθεση, ωστόσο είναι πάντα ωραίο να έχετε ένα ξεχωριστό ντύσιμο για αυτή τη ξεχωριστή περίσταση. Τι γίνεται όμως αν είστε καλεσμένη σε πολλές εκδηλώσεις με διαφορετικό στιλ και dress code η κάθε μία; Χριστούγεννα σημαίνουν λάμψη και η λάμψη είναι κάτι που μπορεί να ενσωματωθεί στα outfits σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: εάν συνήθως χαλαρώνετε γύρω στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξτε ένα άνετο ντύσιμο που να αποτελείται από ένα λαμπερό top σεταρισμένο με ένα τζιν παντελόνι και τις αγαπημένες σας - κατά προτίμηση Χριστουγεννιάτικες - παντόφλες. Εάν θα βγείτε έξω ή επισκεφθείτε την οικογένεια σας, μπορείτε να ντυθείτε λίγο πιο εντυπωσιακά. Φορέστε λαμπερά παπούτσια με ένα φόρεμα ή μια ολόσωμη φόρμα. Απλά φροντίστε να είναι και κάπως ζεστά για να μην ξεπαγιάσετε! Όποια και αν είναι τα σχέδιά σας, η επιλογή των ρούχων που θα φορέσετε για τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι διασκεδαστική. Πάντα να έχετε στο νου σας ότι το outfit σας θα πρέπει να είναι αρκετά άνετο ώστε να "χωρέσει" τα φαγητά, τα γλυκά αλλά και το κρασί που σίγουρα θα απολαύσετε σε αφθονία αυτές τις μέρες.

 

Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά κάποιες προτάσεις που αποτελούν τις hot τάσεις της μόδας για αυτά τα Χριστούγεννα.

 

Πουλόβερ με παγιέτες

 

Χριστούγεννα σημαίνει παγιέτα! Ένα πουλόβερ με παγιέτες είναι η καλύτερη λύση για να λάμψετε με άνεση και για να νιώσετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τη χαρά αλλά και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων. Συνδέστε το με μαύρο τζιν και ψηλοτάκουνα παπούτσια – τα ψηλά τακούνια είναι τα κορυφαία γυναικεία trends στα παπούτσια - αν θα πάτε σε κάποιο φιλικό σπίτι ή με την αγαπημένη σας φόρμα αν θα υποδεχθείτε τους φίλους σας στο σπίτι ή αν απλά θα μείνετε σπίτι με τον καλό σας τα Χριστούγεννα.

 

Γυναικείο πουλόβερ με χάντρες Ροζ Παρκά με πέρλες Μαύρο πλεκτό με πέρλες
 

Γούνινα κασκόλ

 

Εάν θα βγείτε έξω τα Χριστούγεννα, φροντίστε να μείνετε ζεστή με ένα σούπερ πολυτελές και glamorous αλλά συνάμα προσιτό "γούνινο" κασκόλ. Τα σκούρα χρώματα θα κάνουν την εμφάνιση σας πιο "αριστοκρατική" και εορταστική, οπότε είναι ιδανικά για λαμπερές βραδινές εξόδους σε κλαμπ ή κέντρα διασκέδασης. Το μαύρο είναι πάντα μία καλή και safe επιλογή, ωστόσο μπορείτε να φορέσετε και ένα σε σκούρο μπλε. Αν θέλετε να παίξετε με τα χρώματα, οι καλύτερες επιλογές για κασκόλ αυτού του τύπου είναι το γκρι, το ροζ και το μπεζ.

 

Μαύρος Γούνινος λαιμός Μπεζ βελούδινο κασκόλ Μπορντό βελούδο κασκόλ Κάμελ γούνινοσ λαιμός
 

Γιορτινά πουλόβερ

 

Τα γιορτινά πουλόβερ είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο trend σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και στη χώρα μας. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι τα χριστουγεννιάτικα χρώματα – το κόκκινο και το πράσινο δηλαδή – αλλά και οι χριστουγεννιάτικες παραστάσεις. Αν σκαμπάζετε από online αγορά ρούχων μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα κομμάτια σε διαδικτυακά καταστήματα τόσο ξένα όσο και Ελληνικά. Εννοείται ότι θα βρείτε πολλά στα καταστήματα διεθνών αλυσίδων που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.

 

Κάπες

 

Οι κάπες είναι κορυφαία τάση της μόδας για το γυναικείο χειμερινό ντύσιμο αλλά αποτελούν και ιδανικό πανωφόρι για τις χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις σας. Προτιμήστε μία που να είναι κάπως «λαμπερή», να έχει δηλαδή stylish λεπτομέρειες όπως γουνάκι ή κεντήματα και σίγουρα θα λάμψετε.

 

Ζακάρ Γυναικείο Παλτό με Γούνα Κάμελ Γυναικείο Παλτό Οικονομικό Μαύρο παλτό Ζακάρ ασπρόμαυρο Γυναικείο παλτό
 

Βελούδινα φορέματα

 

Το βελούδο είναι ένα πολύ χειμωνιάτικο ύφασμα γενικά τα φορέματα από βελούδο έχουν τη τιμητική τους το χειμώνα, οπότε εννοείται ότι θα είναι τα πλέον χριστουγεννιάτικα φορέματα. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι ανάλογα με τα αξεσουάρ που θα τα συνδυάσετε, μπορούν να φορεθούν τόσο σε επίσημες χριστουγεννιάτικές εξόδους όσο και σε οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια. Στη πρώτη περίπτωση θα πρέπει να τα συνδυάσετε με κοσμήματα ενώ στη δεύτερη με άλλα λιγότερο glamorous αξεσουάρ. Αν θέλετε να είστε πιο πολύ μέσα στο κλίμα των εορτών, μπορείτε να επιλέξετε ένα κόκκινο ή πράσινο φόρεμα.

 

Μαύρο Βελούδινο φόρεμα Κόκκινο Βελούδο εξώπλατο φόρεμα Ροζ velvet φόρεμα με ράντες

 

Τι θα φορέσουν οι κύριοι τα Χριστούγεννα

 

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή των πάρτι άλλα και των οικογενειακών τραπεζιών. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα dress codes σε κάθε περίσταση μπορεί να διαφέρουν σημαντικά, οπότε μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο το να διαλέξεις το κατάλληλο ρούχο για τη κάθε μία από αυτές.

 

Κακά τα ψέματα, κάθε περίσταση, κάθε έξοδος, κάθε πρόσκληση σε δείπνο είναι διαφορετική κι έχει τον δικό της κώδικα. Μπορεί να λέμε ότι δεν έχει σημασία να είναι overdressed, αλλά κάποιες φορές μπορεί το καλό σου κοστούμι απλά να μην κολλάει με την περίσταση. Δεν θα πήγαινες ας πούμε σε ένα οικογενειακό δείπνο φορώντας τα ίδια ρούχα που θα φορούσες αν έβγαινες με τους φίλους σου στα μπουζούκια. Ένας σωστός ελκυστικός άνδρας λοιπόν, φροντίζει πάντα να ντύνεται ανάλογα με τη περίσταση, ακόμη και τις γιορτές.

 

Εννοείται ότι στις επίσημες περιστάσεις ακόμη και όταν είναι Χριστούγεννα, θα πρέπει να φορέσετε το καλό σας κοστούμι και γενικά να πάτε όσο πιο καλοντυμένοι μπορείτε. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε για νυχτερινή έξοδο σε κάποιο μαγαζί η για ρεβεγιόν έξω, εννοείται ότι το κοστούμι σας είναι όχι μόνο η καλύτερη αλλά και η μόνη σας λύση ή επιλογή. Στις πιο χαλαρές περιστάσεις μπορείτε να ντυθείτε και πιο άνετα και casual. Στις casual εμφανίσεις σας εννοείται πως μπορείτε να φορέσετε κοστούμι, απλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι αυτό που φοράτε στους γάμους ή αυτό που φοράτε στη δουλειά. Προτιμήστε ένα casual κοστούμι σε γκρι ή εποχιακές αποχρώσεις όπως το navy blue, το κόκκινο και το πράσινο.

 

Έτσι θα βάλετε χρώματα στα ενδύματα σας και θα τραβήξετε τη προσοχή πάνω σας αλλά με τον πλέον σωστό και στιλάτο τρόπο.

 

Εναλλακτικά, εάν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε από το πλήθος, τότε το βελούδο είναι η καλύτερη επιλογή για σας. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να καταλήξετε να μοιάζετε με τον μακαρίτη τον Hugh Hefner. Αν όμως φορέσετε μία όμορφη βελούδινη μπλούζα σε κόκκινο ή πράσινο, σίγουρα θα γίνετε ο πρωταγωνιστής της casual βραδιάς.

 

Ό,τι και να φορέσετε όμως, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που φοράτε από κάτω. Ένα κολαριστό λευκό πουκάμισο ή ένα ζιβάγκο - το οποίο θα πρέπει να φοριέται πάντα έξω από το παντελόνι - είναι οι καλύτερες επιλογές αφού καταφέρνουν και ακροβατούν τέλεια πάνω στη γραμμή που χωρίζει το casual από το επίσημο ντύσιμο.

 

Μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά σε eshops όπως το torouxo.gr.

 

Στις πιο casual εξόδους μπορείτε ακόμη να μην φορέσετε και σακάκι. Υπάρχουν πολλά μοδάτα ανδρικά μπουφάν που μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το σακάκι σε μια λιγότερο επίσημη περίσταση έτσι ώστε να είστε πιο ζεστοί και άνετοι. Απλά φροντίστε να μην είναι πολύ σπορ το μπουφάν. Τα υφασμάτινα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.