Όπως τα χρήματα, έτσι και τα κιλά, έρχονται και φεύγουν. Δεν είναι ντροπή και όλες ζούμε λίγο ή πολύ την ανησυχία για τα κιλά που πήραμε, πόσο γρήγορα θα τα χάσουμε, με ποιον τρόπο και πότε. Τα ρούχα σου όμως και τα διάφορα tips που μπορείς να ακολουθήσεις, μπορούν να σε βοηθήσουν να κρύψεις τα περιττά κιλά ή να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση της απουσίας τους.

 

Είναι δεδομένο ότι η γυμναστική και οι σωστές συμβουλές των διατροφολόγων είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και ευεξία του σώματος. Στην περίοδο της καραντίνας και της έντονης καθιστικής ζωής λόγω της δουλειάς από το σπίτι και τον υπολογιστή, των κλειστών μαγαζιών και των περιορισμών μετακίνησης, παρατηρούμε ότι η διάθεση για ατασθαλίες είναι αυξημένη. Ως αποτέλεσμα, νιώθουμε άσχημα για τον εαυτό και το σώμα μας και κρυβόμαστε μέσα σε ριχτά φορέματα, φαρδιά πλεκτά και χαλαρές φόρμες.

 

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτό απλά ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή μας με νέα στυλ και τρόπους που θα τονίσουν τις καμπύλες μας, το πρόσωπό μας και θα τονώσουν τη διάθεσή μας. Όπως το λέει και το musical: Δεν έχεις ποτέ ολοκληρωμένο ντύσιμο χωρίς το χαμόγελό σου και αυτό είναι η αληθινή πινελιά σου!

 

Αυτές τις οδηγίες και προτάσεις μπορείς να τις ακολουθήσεις και για όλες εκείνες τις περιόδους που επιστρέφεις στην καθημερινότητα με μερικά παραπάνω κιλά, όπως μετά τις διακοπές ή μετά τα Χριστούγεννα. Επίσης, μπορείς να τις προσαρμόσεις πάνω στο χαρακτήρα και στο δικό σου στυλ.

 

Οργάνωση στην ντουλάπα σου

 

Tips Οργάνωση ντουλάπας, διαλεξε ρουχα που σε κανουν να νιώθεις ομορφα

 

 

Ξεκίνησε ξεδιαλέγοντας τα ρούχα που δε σου ταιριάζουν. Η απομάκρυνση από την ντουλάπα σου θα σε βοηθήσει να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και να μη σε "χτυπάς" επειδή δε σου χωράνε τα ρούχα όπως θα ήθελες ή επειδή δεν μπορείς να υιοθετείς ένα συγκεκριμένο στυλ.

 

Προτίμησε να κρατήσεις τα ρούχα που φοράς συνέχεια, ειδικά τα παντελόνια. Επίσης, κράτησε και αυτά που είναι ελαστικά, όπως τα πλεκτά και τα φούτερ, ώστε να σου δίνουν χώρο στην κίνηση. Εάν είναι λίγα, εστίασε στο ότι είναι τα ρούχα στα οποία αισθάνεσαι όμορφη. Παραμέρισε τα ρούχα που νιώθεις λίγο στενότερα, αλλά και αυτά που δε θες πια. Είναι εντάξει να φοράς ρούχα που δεν κουμπώνουν, όπως τα σακάκια, αλλά πρέπει να φαίνεται ότι σου κάνουν.

 

Διάβασε παρακάτω ποια ρούχα θα σε βοηθήσουν να τονίσεις τα σημεία του σώματός σου που αγαπάς, για να γνωρίζεις καλύτερα τι να κρατήσεις.

 

Καινούρια ρούχα

Είναι okay να αγοράσεις καινούρια ρούχα που να σου κάνουν. Σου αξίζει να αισθάνεσαι όμορφα όποιο κι αν είναι το μέγεθός σου. Βρες τα ρούχα που θα μπορείς να συνδυάζεις με όσα δικά σου έχεις ξεχωρίσει. Όμως να τα δοκιμάζεις πρώτα και να μην τα παραγγέλνεις μόνο ηλεκτρονικά. Και να θυμάσαι: κανείς δεν ξέρει το μέγεθος που αναγράφεται στο ταμπελάκι.

 

Χρώματα

 

Συνδίασε χρώματα σε κοντινές αποχρώσεις και μην περιορίζεσαι στο μαύρο

 

 

Γιατί να περιορίζεσαι μόνο στο μαύρο χρώμα; Υπάρχουν τόσα άλλα που λειτουργούν ως εργαλείο για να δείχνεις ψηλή και αδύνατη. Τα χρώματα ίσως είναι το καλύτερο εργαλείο για να δημιουργήσεις μια όμορφη σιλουέτα. Το μυστικό, λοιπόν, είναι να φοράς παρόμοιες αποχρώσεις πάνω και κάτω, για να μακρύνεις τη σιλουέτα σου. Αυτό το πετυχαίνουν εύκολα τα φορέματα και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τα παπούτσια. Αν, για παράδειγμα, έχεις γυμνό πόδι, επίλεξε nude γόβες, ενώ αν φοράς σκούρο καλσόν, φόρεσε μποτάκια.

 

Αν πάνω και κάτω φοράς τις ίδιες αποχρώσεις, το τζάκετ μπορεί να είναι διαφορετικό. Αν φορέσεις το παντελόνι με το τζάκετ στην ίδια απόχρωση, πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα, αρκεί να φοράς το τζάκετ.

 

Τα μικρά μοτίβα αποσπούν το βλέμμα, όπως και το animal print και το φλοράλ. Επιπλέον, να θυμάσαι ότι οι κάθετες ρίγες μακραίνουν τη σιλουέτα.

 

Εσώρουχα

 

Η καλύτερη υποστήριξη μπορεί να αλλάξει την εικόνα σου δραστικά και να κολακεύσει περισσότερο τα ρούχα που φοράς. Έτσι, λοιπόν, χρειάζεσαι ένα καλό σουτιέν σε σωστό μέγεθος και με την καλύτερη υποστήριξη. Για έξτρα έλεγχο, μπορείς να φορέσεις και μια φανέλα, αν θέλεις. Διάλεξε και βρακάκια με λάστιχο που ελέγχει τα πλαϊνά muffin tops και διαγράφουν κολακευτικά. Αυτά συνήθως φτάνουν μέχρι τη μέση και θα τα φοράς και αφού αδυνατίσεις με όλα τα ρούχα σου. Επίσης, υπάρχει και το βρακάκι σορτς που μαζεύει στους μηρούς και βοηθά να μην τρίβεται το δέρμα καθώς περπατάς φορώντας φορέματα.

 

Τακούνια

 

Με την καραντίνα και το κλείσιμο στο σπίτι, έχεις ξεχάσει τις πανέμορφες γόβες που αγόρασες. Ήρθε η ώρα να τις φορέσεις ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. Φορώντας τακούνια φαίνεσαι ψηλότερη και αδύνατη. Αν σου αρέσει η ιδέα, έχε διαθέσιμα ένα ζευγάρι nude και ένα ζευγάρι μαύρα τακούνια που είναι άνετα και καλής ποιότητας.

 

Ραφές

 

Προτίμησε να φοράς ρούχα με όσο λιγότερες ραφές γίνεται. Οι ραφές είναι τα σημεία που στενεύει το ρούχο. Έτσι, το παντελόνι έχει ραφές στα δύο μπατζάκια, πίσω και στη μέση. Η φούστα έχει ραφές στα δύο πλαϊνά μέρη και στη μέση. Το φόρεμα που τυλίγεται έχει μαλακές ραφές, χωρίς να έχει ραφή στη μέση. Αν διαλέγεις τέτοια ρούχα, θα μπορείς πιο εύκολα αργότερα να τα στενέψεις.

 

Πώς θα τονίσεις τα “καλά” σημεία στο σώμα σου

 

Τόνισε τα σημεία που σου αρέσουν με τις αντιστοιχες επιλογές

 

 

Αν σου αρέσουν τα πόδια σου, φόρεσε φούστες και φορέματα.

Αν σου αρέσουν οι καμπύλες σου, φόρεσε συνδυασμούς που διαγράφουν θετικά το σώμα σου.

Αν σου αρέσουν οι ώμοι σου, φόρεσε έξωμα φούτερ.

Αν σου αρέσουν τα μάτια σου, φόρεσε χρωματιστά τοπ.

Αν το άνω μέρος του σώματός σου είναι καλύτερο, τόνισε το λαιμό, το μπούστο και τα χέρια, φορώντας κολακευτική λαιμόκοψη και φωτεινά χρώματα.

Αν προτιμάς το κάτω μέρος του σώματός σου, τόνισε τη μέση, τους γοφούς και τα πόδια σου με φούστες και φορέματα.

Αν τα κιλά σου μαζεύονται στη μέση και τα πόδια σου είναι λεπτότερα, προτίμησε να φοράς ψηλόμεσο τζιν, στενή φούστα και παντελόνι με χαλαρό τοπ.

Αν τα κιλά σου μαζεύονται στους μηρούς και στους γοφούς και η μέση σου είναι λεπτότερη, φόρεσε φορέματα με ζώνη και χαλαρότερη ποδιά, βερμούδες ή κοντό τζάκετ με μακριά φούστα.

 

Από τους χρυσούς κανόνες του στυλ σου:
Όταν βλέπουμε πού είναι η μέση, σκεφτόμαστε ότι εκεί ξεκινούν τα πόδια.

 

Προσπάθησε να τονίζεις πάντα το μικρότερο σημείο του κορμού σου, δηλαδή τη μέση ή κάτω από το μπούστο. Βάλε μια ζώνη, μάζεψε την τουνίκ στο φάρδος της ή προτίμησε μπλούζες με κάποιο σκοινί, λάστιχο ή σχέδιο στη μέση. Ακόμα καλύτερα θα είναι η μπλούζα να τυλίγεται στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεσαι ψηλότερη.

 

Do's & Don'ts

 

Φορώντας ρούχα σε Α γραμμή εξαφανίζοντε τα περιττά κιλά

 

 

 

●   Τα ρούχα σε Α γραμμή εξαφανίζουν την κοιλίτσα και τους μηρούς. Προτίμησε τα φορέματα και τις φούστες σε Α γραμμή σε midi μέγεθος και με βαμβάκι, βισκόζη ή τένσελ.

    Τα φαρδιά ρούχα προσθέτουν όγκο και ουσιαστικά δε σε βοηθούν να κρύψεις τα περιττά κιλά. Φαίνεσαι πιο ογκώδης.

     Μπορείς να φοράς ρούχα που διαγράφουν το σχήμα του σώματος, χωρίς να είναι κολλητά ή στενά πάνω σου. Μην φοβάσαι να το δοκιμάσεις.

     Τα φορέματα και τα μαγιό που τυλίγονται κολακεύουν πολύ το σώμα, δημιουργώντας το σώμα κλεψύδρα. Είναι άνετα και προσαρμόζονται εύκολα στο σώμα.

     Προσπάθησε να αποφεύγεις τα κολάν, γιατί αυτά σου δίνουν χώρο να πάρεις βάρος μιας και είναι ελαστικά και άνετα.

     Μην απορρίψεις αμέσως το στενό τζιν και το σακάκι σου. Ίσως να σε αναδεικνύουν καλύτερα απο όσο νομίζεις.

 

 

 

Της Κατερίνας Χλιάρα