Τα σανδάλια και τα πέδιλα δίνουν τη θέση τους σε μποτάκια και μπότες, καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες. Και ίσως να λέγαμε «επιτέλους!», διότι οι σχεδιαστές φέρνουν 15 νέα σχέδια στα γυναικεία μποτάκια που ανυπομονούμε να δούμε να φοράς. Οι πασαρέλες γέμισαν με παπούτσια κάθε είδους, νέα σχέδια και υφάσματα, αλλά και άφθονα χρώματα και μοτίβα που θα φοράς σε κάθε περίσταση. Οι σχεδιαστές έδωσαν περισσότερη προσοχή στο να είναι άνετα και πρακτικά, αλλά παράλληλα κομψά και μοναδικά. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις και μποτάκια, αλλά και μπότες που θα φορεθούν φέτος τον χειμώνα. Έλεγξε στην ντουλάπα σου τα παλιά σου σχέδια, αλλά ίσως και στης μαμάς σου, καθώς οι δεκαετίας 1970 – 1980 – 1990 έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη φετινή σεζόν.

 

 

#1. Μποτάκια αρβύλες

 

 

Χειμώνας χωρίς αρβύλες δε γίνεται!

 

Χειμώνας χωρίς αρβύλες δε γίνεται, αφενός γιατί θες να είσαι άνετη έχοντας ένα ζευγάρι για κάθε περίπτωση και αφετέρου διότι θες να δώσεις καμιά φορά μια πιο ακραία κι επαναστατική punk rock διάθεση στο ντύσιμό σου. Για να το πετύχεις αυτό, φόρεσέ τις με άκρως θηλυκά ρούχα, όπως φορέματα boho και με τούλι. Τα γυναικεία αρβυλάκια είναι κλασικά από το ’80 και ’90. Φέτος θα ταβρεις σε μπορντώ, καφέ, μαύρο ή λευκό χρώμα ή ακόμα και με φλοράλ σχέδια. Ίσως, επίσης, τις βρεις με ζώνες, με κορδόνια από πάνω μέχρι κάτω και με τακούνι.

 

Βρήκαμε Το Μποτάκι Που Λάτρεψαν οι Instagrammers μόνο με €37

 

#2. Μποτάκια με γούνα

 

 

Χρειάζεσαι σίγουρα ένα μποτάκι με γούνα ακόμα και μέχρι το γόνατο

 

Τα ιδανικά μποτάκια για το κρύο, τον πάγο και γενικά για τον χειμώνα είναι αυτά που έχουν γούνα ή μαλλί προβάτου. Συμφωνούν και οι σχεδιαστές. Χρειάζεσαι σίγουρα ένα μποτάκι με γούνα, ακόμα και μέχρι το γόνατο. Μπορεί να μοιάζει με αρβύλα και να έχει γούνα μέσα, έξω ή γούνινες γραμμές γύρω. Δοκίμασε ένα ζευγάρι μποτάκια με γούνα σε λευκό χρώμα και, αν θες να το κάνεις σαν τα μοντέλα, συνδύασέ το με μωβ φόρεμα.

 

 

#3. Μποτάκια με ζώνες

 

 

Οι ζώνες στα μποτάκια σου είναι πολύ χαριτωμένες και θηλυκές

 

Οι ζώνες στα μποτάκια σου είναι ό,τι πιο χαριτωμένο, κομψό και ταυτόχρονο ακραίο θα δεις φέτος. Με δέρμα ή σουέντ ύφασμα, με τακούνι στιλέτο ή χωρίς, οι ζώνες αποτελούν εκείνο το ακραίο στοιχείο σε κάτι απόλυτα θηλυκό. Δοκίμασε και τις μπότες με πολλές ζώνες, έτσι για πείραμα. Εάν δε σου αρέσει το στυλ, προτίμησε έστω με μία ζώνη και θα είσαι στη μόδα.

 

 

#4. Φαρδιά ζαρωμένα μποτάκια

 

 

Τα φαρδιά ζαρωμένα μποτάκια είναι απόλυτα κολακευτικά είτε είναι κοντά είτε ψηλά

 

Η τάση των δεκαετιών ’70 και ’80 επέστρεψε στα μποτάκια και στις μπότες. Τα φαρδιά ζαρωμένα μποτάκια είναι απόλυτα κολακευτικά είτε είναι κοντά είτε ψηλά. Φόρεσέ τα σε μαύρο χρώμα, σε σουέντ ή δέρμα και συνδύασέ τα με το μίνι φόρεμά σου, κολάν ή ένα στενό ψηλόμεσο τζιν παντελόνι.

 

 

#5. Cowboy μποτάκια

 

 

α cowboy μποτάκια δε χάνονται από τη μόδα ήδη από το καλοκαίρι

 

Αναφερόμαστε σε εκείνα τα μποτάκια που είναι χαμηλά, με μυτερή μύτη και δέρμα με λεπτομέρειες. Τα cowboy μποτάκια δε χάνονται από τη μόδα ήδη από το καλοκαίρι. Τα φοράς για πιο biker και grunge εμφανίσεις, αλλά μη νομίζεις ότι δε θα είσαι chic, γιατί κυκλοφορούν σε μοντέρνα σχέδια. Μερικά χρώματα που μπορείς να τα βρεις και να διαλέξεις είναι: λευκό, γκρι, μαύρο, ασημί, κόκκινο, κίτρινο και με δέρμα φιδιού. Μπορείς να συνδυάσεις τις τάσεις και να το πάρεις με ζαρωμένο ύφασμα στη γάμπα.

 

 

#6. Μποτάκια με γεωμετρικό τακούνι

 

 

Η φετινή σεζόν δεν θέλει τόσο το τακούνι στιλέτο αλλά άνετα τακούνια

 

Η φετινή σεζόν δεν θέλει τόσο το τακούνι στιλέτο, όσο τα πιο ογκώδη και άνετα τακούνια. Έτσι, ένα τετράγωνο τακούνι είναι κομψό και κλασικό, ενώ ένα τακούνι με περίεργα σχέδια και γεωμετρικά σχήματα είναι πιο παιχνιδιάρικο. Διάλεξε απ’ όλα και φόρεσέ τα με ό,τι πιο εντυπωσιακό έχεις. Σημασία έχει η αρχιτεκτονική αυτή τη φορά. Ακόμα, τα τακούνια εναλλάσσουν το υλικό τους από μέταλλο, πλαστικό και δέρμα, οπότε δε θα τα βαρεθείς ποτέ.

 

 

#7. Μποτάκια με κορδόνια

 

 

Τα μποτάκια με κορδόνια μέχρι ψηλά κατά μήκος του ποδιού σου είναι άκρως σικάτα

 

Η Βικτωριανή εποχή επιστρέφει, όχι μόνο μέσα από ταινίες και σειρές, αλλά και στις βιτρίνες των μαγαζιών με τα χειμερινά γυναικεία μποτάκια. Ό,τι πιο chic και κλασικό θα φορέσεις φέτος, τα μποτάκια με κορδόνια μέχρι ψηλά κατά μήκος του ποδιού σου είναι θηλυκά, ελκυστικά και φαίνονται πανάκριβα! Είναι τέλεια για το χειμώνα με λεπτό τακούνι, πλατφόρμα ή χωρίς. Μοιάζουν με μποτάκια που θα φορούσαν σούπερ ήρωες! Προτίμησέ τα με δερμάτινο ύφασμα ή τουίντ. Ακόμα καλύτερα, εάν το διαλέξεις σε μοτίβο δέρματος φιδιού θα μπορείς να το συνδυάσεις με τη ζώνη ή την τσάντα σου!

 

 

#8. Μποτάκια γαλότσες

 

 

Οι γαλότσες κάνουν ένα κομψό ντύσιμο να φαίνεται περισσότερο casual

 

Οι γαλότσες συνήθως είναι ψηλές και φτάνουν περίπου μέχρι το γόνατο. Όμως, μπορείς να τις βρεις και πιο χαμηλές, σε μποτάκια ακόμα και με μαύρο δέρμα. Αυτή τη χρονιά θα μπορείς να τις διαλέξεις σε καφέ, γκρι και μπλε και με χρυσές λεπτομέρειες. Κάνουν ένα κομψό ντύσιμο να φαίνεται περισσότερο casual.

 

#9. Μποτάκια με λαστιχένια σόλα

 

Τα μποτάκια με λαστιχένια σόλα είναι μια εναλλακτική λύση στις γαλότσες

 

Τα μποτάκια με λαστιχένια σόλα είναι μια εναλλακτική λύση στις γαλότσες. Είναι πιο punk αθλητικές μπότες και πιο λειτουργικές, διότι είναι αδιάβροχες και πολύ άνετες. Μοιάζουν με ορειβατικές, αλλά θα τις βρεις με μοναδικά σχέδια που ίσως σου αλλάξουν γνώμη. Αναδεικνύουν ένα εντελώς διαφορετικό στυλ με το avant-garde look και είναι ιδανικά για το γραφείο και την πόλη.

 

#10. Μπότες μέχρι το γόνατο

 

Μπότες μέχρι το γόνατο επιβάλλεται να έχεις στην ντουλάπα σου

 

«Όσο πιο ψηλά τα μποτάκια, τόσο το καλύτερο» ήταν το μότο των σχεδιαστών. Μπότες επίπεδες ή με τακούνι μέχρι το γόνατο επιβάλλεται να έχεις στην ντουλάπα σου, καθώς είναι κομψές και θα τις φοράς συνέχεια. Σε μαύρο δέρμα, καφέ ή κόκκινο, θα τις συνδυάζεις με το κολάν και το παλτό σου και έτσι απλά θα κλέβεις τις εντυπώσεις.

 

#11. Μποτάκια με πλατφόρμα

 

Η καλύτερη λύση για ψηλά μποτάκια είναι αυτά με την πλατφόρμα

 

Για εσένα που το λεπτό ή το χοντρό τακούνι σε δυσκολεύει, η καλύτερη λύση για ψηλά μποτάκια είναι αυτά με την πλατφόρμα. Κατευθείαν από τη δεκαετία του ’70 και της disco, οι πλατφόρμες σε πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι, όμως, χοντρά παπούτσια για να τα φοράς και στα χιόνια, με γούνα ή με δέρμα φιδιού και λαστιχένιο ύφασμα για πιο ρετρό καταστάσεις.

 

#12. Μποτάκια κάλτσες

 

Τα μποτάκια κάλτσες φτιάχνουν όμορφη σιλουέτα στο πόδι

 

Τα έχεις αγαπήσει, παρόλο που δεν είναι απόλυτα βολικά, για να λέμε την αλήθεια. Τα μποτάκια που τα φοράς σαν κάλτσες και συνήθως έχουν ένα χαμηλό χοντρό τακούνι φέτος έχουν έξτρα προστασία στον αστράγαλό σου, καθώς οι σχεδιαστές έραψαν μία επιπλέον εξωτερική επένδυση στη φτέρνα. Τα μποτάκια κάλτσες φτιάχνουν όμορφη σιλουέτα στο πόδι. Μπορείς να τα βρεις και με πλατφόρμα σε μαύρο ή μωβ και με logo από τους σχεδιαστές. Φόρεσέ τα με bohemian midi ή maxi φόρεμα, ακόμα και με φλοράλ.

 

#13. Μποτάκια με τετράγωνη μύτη

 

Θα βρεις τα μποτάκια από ουδέτερα χρώματα μέχρι και μωβ για τη νέα σεζόν 2020

 

Κομψή και παιχνιδιάρικη η τετράγωνη μύτη που κάθεται μπροστά στα μποτάκια. Θα βρεις τα μποτάκια από ουδέτερα χρώματα μέχρι και μωβ, σε όλα τα μήκη και σε δέρμα. Φόρεσέ τα με σακάκι και κοντό παντελόνι.

 

#14. Φλοράλ μποτάκια

 

Το φθινόπωρο θέλει το φλοράλ του και αυτό φαίνεται φέτος ιδιαίτερα

 

Το φθινόπωρο θέλει το φλοράλ του, ήδη από το ‘70. Λουλούδια σε γήινα χρώματα, κίτρινα, πορτοκαλί και μπλε και ίσως σε σκούρο φόντο γεμίζουν τα μποτάκια και τις μπότες μέχρι το γόνατο. Μπορείς να το βρεις σε μποτάκια αστραγάλου, με ή χωρίς τακούνι.

 

 

#15. Animal Print μποτάκια

 

 

Μποτάκια με μαύρο δέρμα συνδυάζονται τέλεια με ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι

 

Τα μποτάκια παίρνουν παράδειγμα από μοτίβα πολλών ζώων και φέτος: λεοπάρδαλη, τίγρης, αγελάδα, φίδι, κροκόδειλος, τσίτα και πολλά άλλα. Είναι ιδανικά για κάθε σεζόν και είμαστε σίγουροι ότι θα τα φορέσεις και τον επόμενο χειμώνα. Μποτάκια με τακούνι ή επίπεδα, με μυτερή μύτη και μαύρο δέρμα συνδυάζονται τέλεια με ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι. Ειδική μνεία χρειάζεται να γίνει στο δέρμα κροκόδειλου που είναι συνώνυμο του στυλ και της μοναδικότητας. Φόρεσέ το σε κόκκινο-καφέ ή πράσινο χρώμα με μονόχρωμα ρούχα για να εντυπωσιάσεις.

 

Τα χρώματα της φθινοπωρινής / χειμερινής σεζόν στα μποτάκια

 

1. Λευκό

 

Το λευκό είναι το πιο safe χρώμα ακόμ η και το χειμώνα

 

Λεπτά μποτάκια σε λευκό χρώμα μέχρι τη γάμπα ή το γόνατο, θα τα ταιριάξεις με κάθε φόρεμα, ειδικά λευκό και καρό, με σκισμένο ή όχι τζιν παντελόνι, με κολάν σε animal print ή έντονο χρώμα όπως το ροζ και με μαύρη δερμάτινη, σκούρα ή κόκκινη φούστα. Μην τα φορέσεις με total black ρούχα ή μαύρο κολάν, γιατί χαλάς άθελά σου την εμφάνιση της μπότας.

 

2. Μεταλλικά και αστραφτερά

 

Μην διστάσεις να φορέσεις και μεταλιζέ μποτάκια για να κάνεις τη διαφορά

 

Τι θα φορέσεις με το άσπρο παντελόνι σου ή με το μαύρο μίνι φόρεμά σου; Εννοείται πως θα προτιμήσεις τα αστραφτερά και λαμπερά μποτάκια σου μέσα στο χειμώνα. Διάλεξε ανάμεσα στο χρυσό ή στο ασημί.

 

3. Μωβ και σμαραγδί

 

Αν σου αρέσουν τα εκκεντρικά χρώματα φέτος θα κυριαρχήσει το μωβ και το σμαραγδί

 

Τα βασιλικά χρώματα του μωβ του σταφυλιού και του πράσινου του σμαραγδιού θα τα δεις σε πολλά μποτάκια το χειμώνα. Είναι κοριτσίστικα και πρωτότυπα. Μπορείς να τα βρεις και με το μοτίβο σε δέρμα φιδιού που μπορείς να το συνδυάσεις με ένα αντίστοιχο παντελόνι.