Το ανδρικό φανελάκι είναι ένα πολύ χρήσιμο αλλά και παρεξηγημένο ρούχο που πολλοί από εμάς, κακώς, το αποφεύγουμε. Το φανελάκι έχει συνδεθεί με πιο παλιές εποχές και συγκεκριμένα λέμε ότι το φορούσαν κυρίως οι παππούδες μας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι κάνανε λάθος ή ότι έχει φύγει από τη μόδα, άλλωστε πρόκειται για ένα ρούχο που σκοπός του είναι να ΜΗΝ φαίνεται. Ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να ξαναβάλετε το φανελάκι στη ζωή σας; Δεν είναι ένας, αλλά πολλοί.

Πρώτα απ’ όλα, ένα φανελάκι προσφέρει πολύ μεγάλη προστασία από το κρύο το χειμώνα και γενικά στα κρύα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ακόμη μία στρώση στα ρούχα σας η οποία όμως θα σας κρατάει ζεστούς χωρίς να φαίνεται και να ενοχλεί. Δεύτερον, τα φανελάκια με μανίκια κρατούν μακριά από τα ρούχα τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό, πράγμα πολύ σημαντικό για όσους ιδρώνουν πολύ το καλοκαίρι και λερώνουν συνέχεια τα πουκάμισα τους. Τέλος, τα φανελάκια βοηθούν και το πουκάμισο σας να μένει μέσα από το παντελόνι, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το φτιάχνετε συνέχεια.

πως να φορέσετε τα φανελάκια σας

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το φανελάκι έχει πολλά να μας προσφέρει, πριν όμως δοκιμάσετε να αγοράσετε και να φορέσετε μερικά από αυτά, ας δούμε κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

 

Μην αγοράζετε άσπρα και μαύρα φανελάκια

Ο κύριος σκοπός που έχει ένα φανελάκι είναι να είναι διακριτικό, αν λοιπόν το φοράτε κάτω από ένα λευκό ή κάπως διαφανές πουκάμισο θα πρέπει να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο ή ακόμα και καθόλου. Εννοείται πως ένα μαύρο φανελάκι θα κάνει έντονη αντίθεση και θα φαίνεται κάτω από το μαύρο πουκάμισο, το ίδιο όμως ισχύει και για ένα άσπρο. Μία έντονα άσπρη φανέλα θα φαίνεται και αυτή μέσα από ένα πουκάμισο, ακόμη και αν είναι και αυτό άσπρο. Το φανελάκι θα είναι πάντα πιο άσπρο και θα κάνει αντίθεση. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή; Μα φυσικά ένα φανελάκι στο χρώμα του δέρματος ή σε ένα διακριτικό μπεζάκι. Στα καλά καταστήματα εσωρούχων θα βρείτε σίγουρα πολλά για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Μην φοράτε φανελάκι κάτω από t-shirt

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να φορέσουν αμάνικο φανελάκι κάτω από ένα t-shirt. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο είναι απλά καταστροφικό για το εν λόγω t-shirt αφού χάνει τη φόρμα του και γίνεται σαν «σακί». Γενικά, το φανελάκι – ακόμη και αμάνικο – είναι σαν t-shirt, οπότε εννοείται πως δεν θα πρέπει να συνδυάζεται με άλλα παρόμοια ρούχα. Να αναφέρουμε επίσης ότι πολλοί επιλέγουν να φορέσουν t-shirts αντί για φανελάκια, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος αφού τα φανελάκια είναι εσώρουχα και ως εκ τούτου σχεδιασμένα για να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο ενώ για τα t-shirts ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

 

Το φανελάκι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Να ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει κάποιος που φοράει φανελάκι είναι να το αφήνει να φαίνεται. Συνήθως βλέπουμε άνδρες να μην το φοράνε μέσα από το παντελόνι τους ή να φορούν ανοιχτό πουκάμισο ή μπλούζα με μεγάλη λαιμόκοψη με αποτέλεσμα να φαίνεται ο γιακάς της φανέλας. Θα πρέπει λοιπόν το φανελάκι να είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο διακριτικό και να μένει κρυμμένο. Θα πρέπει να είναι πάντα μέσα από το παντελόνι και εννοείται πως η λαιμόκοψη του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή της μπλούζας για να μην φαίνεται. Αν θέλετε να φορέσετε πουκάμισο με φανελάκι και θέλετε να ξεκουμπώσετε κάποια κουμπιά, φροντίστε τα κουμπιά που θα ανοίξετε να μην φθάνουν πέρα από τη λαιμόκοψη της φανέλας σας. Επίσης, φροντίστε ώστε το φανελάκι σας να είναι φτιαγμένο από λεπτό υλικό για να έχει καλύτερη υφή και να γίνεται πιο «αόρατο» όταν θα πέσουν πάνω του τα ρούχα.

 

Μην αγοράζετε φανελάκια με χαλαρή εφαρμογή

Η εφαρμογή παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο πόσο καλά «κάνει τη δουλειά του» ένα φανελάκι. Αν είναι πολύ χαλαρό, τότε δεν θα κάθεται καλά πάνω του η μπλούζα ή το πουκάμισο που θα φοράτε από πάνω με αποτέλεσμα να χαλάει όλο σας το στιλ. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, θα πρέπει το φανελάκι όχι μόνο να κάθεται καλά πάνω σας αλλά να είναι σχεδόν εφαρμοστό. Θα πρέπει λοιπόν να προτιμήσετε αυτά που είναι φτιαγμένα από ελαστικά υλικά ή έχουν μεγάλη ελαστικότητα για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή., έτσι ώστε το φανελάκι σας να είναι πραγματικά αόρατο. Tα παραπάνω tips σας τα προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας toRouxo.Σε εμάς θα βρείτε μια ποικιλία από ανδρικά και γυναικεία ρούχα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Πλοηγηθείτε στο site μας και επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε θέλετε να μας ρωτήσετε