Τα καλοκαιρινά ρούχα μπορεί να είναι τα αγαπημένα σου χάρη στα χρώματα ή στα πιο δημιουργικά σχέδια, αλλά ίσως και χάρη στους αμέτρητους συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις ανάλογα με τον προορισμό σου. Έτσι, έχεις και την ψηλόμεση μακριά σου φούστα. (Τι; Δεν έχεις; Μπες τώρα στο torouxo.gr για να βρεις την ιδανική φούστα του καλοκαιριού!)

 

Η ψηλόμεση φούστα φοριέται κάθε εποχή, είτε ανοιχτή σε γραμμή Α, είτε στενή pencil και πλισέ. Οι μακριές ψηλόμεσες φούστες φτάνουν συνήθως μέχρι το γόνατο ή τον αστράγαλο και είναι ιδανικές για καθημερινές βόλτες, για τη δουλειά με το κατάλληλο σύνολο, για βραδινές εξόδους ή για τις bohemian διακοπές! Εάν, δε, έχουν και σκίσιμο είναι αρκετά σαγηνευτικές!

Η ψηλόμεση φούστα ταιριάζει κυρίως στο σωματότυπο κλεψύδρα, αλλά μπορείς να πειραματιστείς και με τον δικό σου σωματότυπο, καθώς προσδίδει τις εξής ιδιαιτερότητες: Τονίζει τη μέση, αδυνατίζει, κονταίνει τον κορμό ενώ μακραίνει τα πόδια, ειδικά με nude παπούτσια. Σε σώματα με έντονους γοφούς ή κοιλίτσα ταιριάζουν περισσότερο οι αέρινες φούστες και ίσως οι σκούρες, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ στενές ή αυτές με πτυχώσεις.

 

Τα χρώματα στην ψηλόμεση φούστα

 

Αν η αγαπημένη σου ψηλόμεση μακριά φούστα είναι μαύρη, να ξέρεις ότι είναι κλασική και ιδανική για το χειμώνα. Αν έχει και σκίσιμο στο πλάι, γίνεται σέξι και αισθησιακή.

Αν προτιμάς τη λευκή ψηλόμεση φούστα, το look που θα φτιάξεις θα είναι θηλυκό, απαλό και αέρινο, όπως ταιριάζει στο καλοκαίρι! Οι λευκές φούστες είναι πλεκτές, βαμβακερές ή λινές και συνδυάζονται εύκολα με ανοιχτόχρωμο ή λευκό τοπ, με σανδάλια ή μποτάκια.

Οι ψηλόμεσες φούστες με ένα ή πολλά χρώματα κλέβουν τα βλέμματα, οπότε είναι καλό να συνδυάζονται με λευκό τοπ ή κάποιο λαμπερό μπλουζάκι. Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο πολλά τα χρώματα στη φούστα, τόσο πιο ουδέτερο πρέπει να είναι το τοπάκι.

Οι φλοράλ ψηλόμεσες φούστες είναι διαχρονικές και κατάλληλες για κάθε εποχή. Εξασφαλίζουν το bohemian στοιχείο στο look. Φόρεσέ το σαν σετ με μια ασορτί μπλούζα από πάνω ή με ένα μονόχρωμο τοπ σε οποιαδήποτε απόχρωση της φούστας. Πολύ στη μόδα είναι και ο συνδυασμός της φλοράλ φούστας με το ριγέ τοπ. Σε αυτό το look πρέπει, επίσης, να επενδύσεις και να εστιάσεις στα αξεσουάρ και τα κοσμήματά σου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by toRouxo.gr | Official eshop (@torouxo) on

 

Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός: ψηλόμεση φούστα με τοπάκι

 

Ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητοι συνδυασμοί για το απόλυτο καλοκαιρινό look με την ψηλόμεση φούστα σου. Πειραματίσου με όλους, ώστε να βρεις πότε είσαι κομψή, πότε σέξι και πότε πραγματικά ακαταμάχητη!

 

#1. Με μπουστάκι bralette

 

Ψηλόμεση φούστα με bralette, ταιριάζουν τέλεια
 

Ιδανικό για τις βραδινές εξόδους, το bralette είναι κομψό και σέξι. Ένα μπουστάκι με δαντέλα ταιριάζει τέλεια με την ψηλόμεση φούστα, ειδικά σε ένα σώμα με επίπεδη κοιλιά. Διάλεξε ένα απλό λευκό bralette ή μαύρο, ανάλογα με το print. Εάν η φούστα σου είναι μονόχρωμη, διάλεξε το μπουστάκι σε ασορτί μονόχρωμη απόχρωση, που δίνει επισημότητα στο σύνολο. Φόρεσέ το με φλατ, σανδάλια, πέδιλα, γόβες ή πλατφόρμες και για τις δροσερές νύχτες προτίμησε τζιν ή δερμάτινο μπουφάν, αλλά και σακάκι ή πασμίνα για το χειμώνα. Προσοχή! Μη φορέσεις ημίπαλτο ή καπαρντίνα με τη μακριά σου φούστα.

 

#2. Με τοπάκι

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by toRouxo.gr | Official eshop (@torouxo) on

 

Όπως ξέρεις, τα τοπάκια είναι άπειρα – άπειρα τα σχέδια, τα σχήματα, τα χρώματα, τα υφάσματα και τα μοτίβα. Οι ψηλόμεσες φούστες ταιριάζουν σίγουρα με κοντομάνικα και μακρυμάνικα, με ριγέ τοπάκια και με θηλυκές μπλούζες με ανοιχτούς ώμους, με εφαρμοστές ή και ελαφρώς φαρδιές, με κορμάκια, ακόμα και με πουλόβερ που βάζεις μέσα από τη φούστα τον χειμώνα. Πρόσεξε το φαρδύ τοπάκι σου να μην είναι πολύ φαρδύ, διαφορετικά βάλε μια ζώνη για να τονίσεις τη μέση σου και να μη χαθείς μέσα στα υφάσματα. Θυμήσου, αν η φούστα είναι έντονη, προτίμησε ένα πιο ουδέτερο τοπ. Επίσης, αν είσαι κοντούλα, προτίμησε να βάλεις ένα στενό τοπ με V ντεκολτέ με τη φούστα σου, που σου δίνει ύψος και κομψότητα.

 

#3. Με crop top

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by toRouxo.gr | Official eshop (@torouxo) on

 

Το crop top καλύπτει περισσότερο δέρμα από το bralette και είναι ιδανικά κατασκευασμένο για τις ψηλόμεσες φούστες, καθώς αυτό τελειώνει εκεί που αυτές αρχίζουν. Διάλεξε ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία που θα βρεις στα μαγαζιά και στο torouxo.gr: εφαρμοστά crop-tops, αέρινα, μονόχρωμα, πολύχρωμα, εμπριμέ, με διαφάνεια, δαντέλα ή ρίγες.

 

#4. Με πουκάμισο

 

Πουκάμισο, ο τέλειος συνδυασμός για την ψηλόμεση φούστα
 

Το πουκάμισο, το κλασικό κομμάτι που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, ταιριάζει και με την ψηλόμεση φούστα. Ίσως να το φοράς περισσότερο το φθινόπωρο και στη δουλειά, αλλά εάν δοκιμάσεις διάφορους συνδυασμούς με τα χρώματα και τα παπούτσια σου, ίσως να αλλάξεις και γνώμη. Άσε ανοιχτά μερικά ή όλα τα κουμπιά, βάλε το μέσα από τη φούστα και συνδύασέ το με τα σωστά αξεσουάρ και παπούτσια. Το πουκάμισο μπορεί να έχει κοντό ή μακρύ μανίκι, να είναι πουά, καρό ή το κλασικό απλό λευκό. Εάν το πουκάμισο έχει κάποιο μοτίβο, επίλεξε σωστά τη μονόχρωμη φούστα που θες να φορέσεις. Με το πουκάμισο ταιριάζουν και οι pencil ψηλόμεσες φούστες, αλλά και οι αέρινες σε Α γραμμή.