Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζουμε. Ακόμη και στη χώρα μας, οι περισσότερες αγορές γίνονται πλέον on line, γι’ αυτό και κάθε κατάστημα που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να έχει και μία πλήρως λειτουργική ηλεκτρονική εκδοχή. Τι είναι αυτό που κάνει τα διαδικτυακά ψώνια τόσο δημοφιλή; Το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις έρευνα αγοράς χωρίς να βγεις από το σπίτι σου αλλά και οι πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα «παραδοσιακά» καταστήματα. Όλο και περισσότεροι άνδρες πλέον ψωνίζουν ρούχα και παπούτσια από το διαδίκτυο. Πολλοί όμως διστάζουν αφού ένα ρούχο δεν είναι ένα απλό αντικείμενο όπως ένα CD ή κάτι τέτοιο. Αν δεν σου κάνει τι ρούχο που θα παραγγείλεις, μπορεί να έχεις σοβαρό πρόβλημα και στην ουσία απλά να έχεις «πετάξει» τα λεφτά σου. Ας δούμε λοιπόν έναν σύντομο οδηγό για ασφαλείς αγορές μόδας από το internet.
 

Πώς να αγοράσετε άφοβα ανδρικά ρούχα online

 

Μέτρα το σώμα σου

Όπως είπαμε και πριν, είναι 100% σίγουρο ότι θα βρεις φθηνά ρούχα online, αλλά αν αυτά δεν σου κάνουν, απλά θα πετάξεις τα χρήματα σου. Είναι λοιπόν να έχεις μία καλή ιδέα για τις διαστάσεις του σώματος σου πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση για το νέο σου ρούχο, ειδικά αν πρόκειται για σακάκι, κουστούμι ή άλλο ρούχο που θέλεις να σου εφαρμόζει τέλεια. Προσοχή, οι διαστάσεις του σώματος σου ΔΕΝ είναι το νούμερο παντελονιού, σακακιού κλπ που φοράς. Είναι το μήκος των χεριών και των ποδιών σου, το μήκος και το «πάχος» του λαιμού σου, η περιφέρεια σου κλπ. Ψάξε στο Google και θα βρεις πολλούς οδηγούς για τη μέτρηση των διαστάσεων σου. Εξοπλίσου με μια μεζούρα και ξεκίνα το μέτρημα και φρόντισε να σημειώσεις λεπτομερώς τα ευρήματα σου!

 

 

Μέτρα τα αγαπημένα σου ρούχα

Όταν αγοράζεις casual ρούχα όπως hoodies και t-shirts, η τέλεια εφαρμογή δεν είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Για να καταλάβεις όμως πόσο καλά θα σου κάνει ένα ρούχο – είτε σε γενικές γραμμές είτε και ακριβώς – πάρε ένα ρούχο σου που σου αρέσει και σου κάνει καλά, άπλωσε το στο κρεβάτι και μέτρησε το. Θα πρέπει να μετρήσεις το μήκος του κορμού, το μήκος της μέσης (το φαρδύτερο σημείο του δηλαδή) και φυσικά το μήκος των μανικιών. Τα περισσότερα sites έχουν και οδηγούς που θα σε βοηθήσουν με τη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ: στα περισσότερα sites οι μετρήσεις είναι γενικές και όχι και πολύ ακριβείς, έχε το αυτό πάντα στο μυαλό σου όταν επιλέγεις ρούχα.

 

Τι να ΜΗΝ αγοράσεις από το διαδίκτυο

Μπορεί σε ένα site να βρεις τα πιο οικονομικά ρούχα για άνδρες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες φορές που καλό θα ήταν να μην τα αγοράσεις. Ο βασικός κανόνας είναι να μην κάνεις μεγάλες «επενδύσεις» όταν αγοράζεις διαδικτυακά ια να μη βρεθείς με ένα ρούχο που δεν σου αρέσει και αρκετά Ευρώ φτωχότερος. Καλό είναι λοιπόν να μην αγοράσεις το γαμπριατικό κουστούμι σου ή ένα ακριβό πουκάμισο online, εκτός φυσικά και αν το βρεις σε κάποια πολύ καλή προσφορά. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεις ρούχα τα οποία πρέπει να εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου, καθώς ένα μικρό λάθος στις μετρήσεις μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Γενικά, πριν ακόμη δεις τις τιμές σε ένα site θα πρέπει να δεις την πολιτική επιστροφών του. Αν δεν σε ικανοποιεί, μείνει μακριά του.

 

ΠΟΤΕ να ΜΗΝ αγοράσεις ρούχα online

Πολύ συχνά μετά τα Χριστούγεννα και γενικά μετά από γιορτές και αργίες είναι πιθανό να δεις διαφημίσεις sites που θα υπόσχονται πράγματα όπως «μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές για γυναικεία ρούχα και ανδρικά κουστούμια» και άλλα τέτοια. Να ξέρεις ότι αυτές οι περίοδοι ΔΕΝ είναι οι καλύτερες για να κάνεις αγορές, όσο δελεαστικές και να είναι. Ο λόγος είναι το γεγονός ότι πιθανότατα θα έχεις παραπάνω κιλά, οπότε ενδέχεται τα ρούχα που θα αγοράσεις να σου κάνουν μόνο για μερικές εβδομάδες και μετά να σου είναι απλά τεράστια. Γενικά, μη ψωνίζεις μετά το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και το Καλοκαίρι, όσο καλές και αν είναι οι τιμές που βρίσκεις.