Είναι σαφές πως τις πλατφόρμες κάποιες από μας δεν τις βγάζουμε και κάποιες άλλες… δεν έχουν σκεφτεί καν να τις δοκιμάσουν! Ήρθε λοιπόν η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά το θέμα πλατφόρμα μια και καλή.

 

Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο σε όλες εσάς που έχετε ήδη αντιληφθεί τις όμορφες δυνατότητες που προσφέρουν οι πλατφόρμες στο στιλ και την εμφάνισή σας. Αλλά τώρα ας περάσουμε σε σας κορίτσια, ναι, εσάς που φοβάστε να τις δοκιμάσετε για τον οποιοδήποτε δικό σας λόγο.

 

Γυναικείες Πλατφόρμες με χρωματιστή σόλα, Άνοιξη Καλοκαίρι 2018
 

Είτε μιλάμε για τις καλοκαιρινές πλατφόρμες, είτε για τις χειμερινές πλατφόρμες αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπερέχουν σε πολλά κυρίαρχα σημεία στα οποία πρέπει να δίνει έμφαση η γυναίκα του σήμερα. Ποια είναι αυτά; Αρχικά μας κάνουν να δείχνουμε ψηλότερες ( και μη μου πείτε ότι υπάρχει κάποια από εσάς που δεν το θέλει, εκτός και αν γέμισε ο κόσμος Σκλεναρίκοβες κι έμεινα να ατενίζω τον κόσμο μόνη από τα 1.60 μου). Θέλοντας να προλάβω τη σκέψη σας, θα προσθέσω άμεσα πως προσφέρουν ύψος χωρίς ταυτόχρονα να υπολείπονται σε στιλ, άνεση και πάνω απ’ όλα θηλυκότητα, η οποία να σας θυμίσω ότι προέρχεται από μέσα μας όταν νιώθουμε άνετα κι είμαστε ο εαυτός μας. Ένα ακόμα hot στοιχείο είναι ότι ταιριάζουν κυριολεκτικά με όλα μας τα ρούχα και τέλος, μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες και σχεδόν σε όλες τις περιστάσεις.

 

Έτσι για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα σαν είδος υπόδησης αξιοποιήθηκε από τους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας, τον Ιαπωνικό, τον Κινέζικο, τον Ελληνικό και τον Ρωμαϊκό, ενώ στον μοντέρνο κόσμο έκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του 30’ και καθόρισε την ιστορία της μόδας του 1960 και 1970. Για να μιλήσουμε όμως πιο πρακτικά, ας δούμε πώς οι χειμερινές πλατφόρμες μπορούν να φορεθούν δημιουργώντας όμορφες εμφανίσεις. Το πρώτο βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να πάρετε τη σωστή πλατφόρμα για το δικό σας πέλμα, γι’ αυτό προσοχή να μη σας στενεύει (είπαμε πως πλατφόρμα σημαίνει θηλυκότητα και άνεση μαζί! ). Έτσι κι αλλιώς υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε σχέδια, φόρμες και είδη που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε αυτή που ταιριάζει και καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες.

 

Καθώς θα λέγαμε πως είναι λίγο πιο «χοντροκομμένες» εκ των πραγμάτων σαν σχέδιο, όποιο ύψος κι αν έχουν, αποφύγετε τις πολύ ψηλές με περίεργο κόψιμο και σχέδιο καθώς θα δείξει υπερβολικό. Προτιμήστε πλατφόρμες σε ήσυχους τόνους, διαλέγοντας ανάμεσα σε διακριτικά χρώματα και σχέδια, με μύτη που να παραπέμπει ελαφρώς σε μύτη γόβας, ώστε να προσδώσετε λίγη από την κομψότητα που μια κλασσική γόβα προσφέρει.

 

Το δεύτερο βήμα είναι οι συνδυασμοί με τα ρούχα σας, και εδώ πρέπει να σας πω πως δεν έχουμε ιδιαίτερους περιορισμούς! Μπορεί να συνδυαστεί με υφασμάτινα παντελόνια και πουκάμισα στο γραφείο, με κάθε είδος φούστας και φορέματος αλλά και δερμάτινα κολάν για εμφανίσεις με προσωπικότητα. Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε τα πιο εκλεπτυσμένα και μίνιμαλ σχέδια. Όπως οι καλοκαιρινές πλατφόρμες προσδίδουν ένα άκρως γοητευτικό στιλ με midi φούστες και αέρινα maxi φορέματα, έτσι και η χειμερινή τους εκδοχή μπορεί να σας χαρίσει το αντίστοιχο αποτέλεσμα, για εσάς που επιλέγετε φορέματα και φούστες το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

 

Για σας που θέλετε ένα casual look μπορείτε να επιλέξετε τις flat εκδοχές με μικρότερο ύψος και μια πιο vintage αίσθηση. Οι ελαφρώς πιο ψηλές με κορδόνια ή χωρίς, κάνουν ιδανικό συνδυασμό με ένα στενό jean, ή ένα καθημερινό φόρεμα ακόμα και φούστα.

 

Όσον αφορά εσάς τις ζηλευτές με τα μακριά πόδια τολμείστε να φορέσετε cropped παντελόνια με ψηλοτάκουνες πλατφόρμες, κάνοντάς μας να σας ζηλεύουμε ακόμα περισσότερο.

 

Είτε μιλάμε για casual εμφανίσεις (μια χαλαρή βόλτα για καφέ ή ποτό), είτε για καθημερινές εμφανίσεις στο γραφείο, είτε για κάτι πιο ιδιαίτερο, η πλατφόρμα είναι ένα αξεσουάρ που αξίζει να πειραματιστείτε. Μη διστάσετε να σετάρετε ακόμα και τα πιο κομψά σας ρούχα με ψηλοτάκουνες πλατφόρμες. Ίσως το αποτέλεσμα να σας εκπλήξει ευχάριστα! Και πάνω απ’ όλα μη ξεχάσετε να ενημερωθείτε για τη μεγάλη γκάμα από παπούτσια στο https://www.torouxo.gr και τις αναρίθμητες επιλογές, για ακόμα περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις!