Ξέρω τί σκέφτεστε και ξέρω τι θα μου πείτε! Δεν είμαστε όλες όσο τολμηρές ή όσο εκκεντρικές χρειάζεται για να υποστηρίξουμε τα γυναικεία μας πέδιλα πέραν της καθιερωμένης τους εποχής.

 

Έχετε απόλυτο δίκιο να σκέφτεστε πως συνειρμικά πέδιλο σημαίνει καλοκαίρι με σορτσάκια, χαλαρά T-shirt, λεπτά τζιν με γυρισμένα ρεβέρ, φορεματάκια, παιχνιδιάρικες φούστες και αέρινες παντελόνες για το καθημερινό look, ή βραδινά πέδιλα για ξέφρενα ξενύχτια, parties, καθώς και πιο ιδιαίτερες και επίσημες περιστάσεις, που περιλαμβάνουν από maxi φορέματα μέχρι πιο αυστηρά καλοκαιρινά γυναικεία κουστούμια.

 

Σύμφωνα με αυτή τη λογική πιο γενναίες εξ ημών είναι όσες επιλέγουν βραδινά πέδιλα για τις επίσημες φθινοπωρινές και χειμερινές κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν είναι όμως καιρός το 2018 να ξεπεράσουμε τη λογική της Kleenex που επιτάσσει εδώ και πολλές δεκαετίες το motto «αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι»;

 

Πέδιλα, το Must παντός καιρού
 

Η μόδα λοιπόν του σήμερα είναι ανατρεπτική και έρχεται να απαντήσει αποφασιστικά σε αυτό το ερώτημα, προτάσσοντας ένα ηχηρό ΝΑΙ σε αυτή την ερώτηση. Εκτός από τα παπούτσια με γούνα, τις καουμπόικες μπότες, τα glitter και τα στρας καθώς και τα διαστημικά τακούνια, το styling για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2018 προτείνει πέδιλα με… κάλτσα!

 

Κι όμως συμβαίνει. Η νέα τάση έρχεται να απεγκλωβίσει το γυναικείο πέδιλο από την αποκλειστική χειμωνιάτικη χρήση του σε βραδινές επίσημες εξόδους, εισάγοντας ένα νέο στιλάτο αξεσουάρ με χαρακτήρα, που δεν είναι άλλο από τις εντυπωσιακές κάλτσες με στρας και έξτρα λάμψη. Έτσι το πέδιλο εντάσσεται δυναμικά και στις φθινοπωρινές και τις χειμωνιάτικες μέρες μας, δίνοντας περαιτέρω επιλογές και νέα δεδομένα στην αισθητική μας. Κρατάμε λοιπόν φέτος το χειμώνα τα ψηλοτάκουνα πέδιλά μας δίπλα στα μποτάκια μας και απενοχοποιημένα πλέον δε φοβόμαστε να τολμήσουμε μια πιο ιδιαίτερη εμφάνιση, όπου αυτό είναι εφικτό (το στιλ είναι στιλ, αλλά μην παγώσουμε κιόλας!).

 

Η μόδα βέβαια πολλές φορές γίνεται extreme, αλλά το παν είναι να βρίσκουμε τους τρόπους να την προσαρμόζουμε στα μέτρα, την προσωπικότητα και την αισθητική μας, γι’ αυτό παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες λύσεις που είναι πιο κοντά στο moderate το οποίο απευθύνεται στις περισσότερες από εμάς. Άλλωστε εσείς οι λίγες που είστε πιο wild δε μας έχετε και τόση ανάγκη, έτσι δεν είναι;

 

Πώς μπορούμε λοιπόν να φοράμε τα αγαπημένα μας ψηλοτάκουνα πέδιλα όλο το χρόνο;

Εύκολα, έχοντας πάντα υπόψη μας κάποιες απλές συμβουλές. Καταρχάς επιλέγουμε κάλτσες με προσοχή και πάντα ανάλογα με τα πέδιλα που έχουμε. Μπορεί η μόδα να προτείνει μεταλλικά χρώματα, με ψυχρές υφές αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος. Το μυστικό είναι να φροντίζουμε να επιλέγουμε μονόχρωμες κάλτσες με ουδέτερες αποχρώσεις όταν τα πέδιλά μας έχουν έντονο χρώμα ή διχρωμίες και πιο έντονες, παιχνιδιάρικες κάλτσες όταν το πέδιλο είναι πιο ουδέτερο. Η ισορροπία όπως όλες ξέρουμε είναι το παν!

 

Επίσης, ένα άλλο πολύ βασικό tip για εσάς τολμηρές μου φίλες, είναι να προτιμήσετε ψηλές κάλτσες για τις mini φούστες σας, ενώ αντίθετα να πάρετε κοντά καλτσάκια για παντελόνες και midi φούστες.

 

Μια πιο «ασφαλής» επιλογή, για τις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν πιο αργά και σταθερά βήματα στις αλλαγές, είναι να φορέσουν τα αγαπημένα τους ψηλοτάκουνα πέδιλα με καλσόν, το οποία θα πρέπει απαραιτήτως να είναι οπάκ. Όσον αφορά το χρώμα του καλσόν, μπορεί να είναι στο χρώμα του πέδιλου, ώστε να δώσει μια γοητευτική ψευδαίσθηση γόβας, είτε να είναι σε χρώμα το οποίο θα κάνει έντονη αντίθεση με το πέδιλο προσδίδοντας μια πιο εκκεντρική, αλλά πάντα οριοθετημένη νότα.

 

Όσον αφορά τις πιο επίσημες περιστάσεις, μια επιλογή -αν και εφόσον έχετε περιποιημένο πεντικιούρ- είναι να φορέσετε τα πέδιλά σας με γυμνό πόδι. Η συγκεκριμένη επιλογή ενδείκνυται με κλασικές γραμμές πέδιλου σε χρώμα κόκκινο, μπλε και καφέ.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως αποφύγετε πρώτον, τα ψηλοτάκουνα πέδιλα με λεπτά καλσόν (είναι το λεγόμενο στιλ «ναι μεν αλλά» που συνθλίβει την καλαισθησία) και δεύτερον τα skinny τζιν ή άλλα skinny παντελόνια με ψηλοτάκουνα πέδιλα το χειμώνα (είναι άτοπο εξ ορισμού).

 

Ντυθείτε κομψά και ενημερωθείτε για όλες τις νέες τάσεις στο blog του toRouxo.