Η έννοια της μόδας δεν αναφέρεται φυσικά στα ρούχα που απλά μας προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης. Η μόδα είναι ένας "ζωντανός οργανισμός" ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς. Είναι κι ένας τρόπος έκφρασης με τον οποίο μπορούμε να δείξουμε και να αναδείξουμε στοιχεία της προσωπικότητας μας ή τη διάθεση μας. Οι τάσεις της μόδας είναι αυτές που καθορίζουν ποια ρούχα θεωρούνται "μοντέρνα" κι έχουν μεγάλη αισθητική και στιλιστική αξία μία δεδομένη χρονική στιγμή. Οι τάσεις της μόδας μπορούν να αλλάξουν κυριολεκτικά από τη μία μέρα στην άλλη. Ρούχα και αξεσουάρ που τη μια μέρα θεωρούνται κιτς και ντεμοντέ, μπορεί μέσα σε λόγα δευτερόλεπτα να γίνουν τα πιο hot fashion items επειδή τα φόρεσε μία celebrity ή μία διάσημη fashion blogger ή σταρ του instagram. Αυτό σημαίνει ότι αν αγαπάει κανείς τη μόδα, τόσο ένας άνδρας όσο και μία γυναίκα, θα πρέπει να παρακολουθεί όσο το δυνατόν πιο στενά τις εξελίξεις στον εν λόγω χώρο. Αυτό φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε τις αλλαγές που συμβαίνουν στα fashion trends αλλά και να προλάβετε πριν να εμφανιστούν "επίσημα".

agorase rouxa online

 

Διαβάστε περιοδικά μόδας σε τακτική βάση

Τα περιοδικά μόδας και lifestyle (σημείωση: λέγοντας περιοδικά εννοούμε τόσο τα έντυπα όσο και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις) εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες πηγές για τα τελευταία νέα σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο της μόδας. Τα περιοδικά, ειδικά τα διάσημα όπως η Vogue, ενημερώνονται διαρκώς και ανελλιπώς γύρω από τα τελευταία hits στις πασαρέλες και στα fashion shows για να σας βοηθήσουν να είστε πάντα ενήμεροι για τα πιο δημοφιλή στυλ. Είτε διαβάζετε ένα γνωστό περιοδικό ή site μόδας είτε ένα περιοδικό ή site lifestyle με ένα ειδικό τμήμα μόδας, θα μαθαίνεται απλά και γρήγορα τα πάντα για τις τελευταίες αλλά και τις επερχόμενες τάσεις της μόδας. Επίσης, αυτά τα περιοδικά συχνά προβάλλουν και τα καλύτερα καταστήματα ή μάρκες ρούχων και αξεσουάρ, οπότε μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν "οδηγός αγοράς".

 

 

 

Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά και στα mall

Μια άλλη καλή επιλογή για να ενημερωθείτε για τις τελευταίες τάσεις είναι η επίσκεψη στα μαγαζιά της γειτονιάς αλλά και τα mall για να πάρετε μια ιδέα του "τι παίζει" στη μόδα χαζεύοντας τις βιτρίνες τους. Κάθε κατάστημα που σέβεται τον εαυτό του, είτε μικρό είτε μεγάλο, είναι λογικό να προβάλλει τη τελευταία αλλά και την επερχόμενη μόδα στο ντύσιμο για την τρέχουσα εποχή στη βιτρίνα και στα ράφια του. Για παράδειγμα, πολλά από τα μεγάλα καταστήματα αρχίζουν να διαφημίζουν τις νέες τους κολεξιόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι πολύ πριν να φθάσουν αυτές οι εποχές, έτσι θα μπορέσετε όχι μόνο να δείτε τι ρούχα χρειάζεστε για τη γκαρνταρόμπα σας αλλά και να υπολογίσετε και πόσα χρήματα θα πρέπει να εξοικονομήσετε για τα αγοράσετε. Επίσης κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα μπορείτε τα δοκιμάσετε πολλά ρούχα σε διαφορετικά χρώματα και στυλ για να καταλάβετε πια από τις επερχόμενες τάσεις σας ταιριάζει καλυτερα.

 

 

 

 

Να επισκέπτεστε συχνά τους δημοφιλείς ιστοτόπους της μόδας

Το διαδίκτυο προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για να γνωρίσετε και να απολαύσετε τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του στυλ. Πολλοί από τους μεγαλύτερους εμπόρους ειδών μόδας καθώς και διάσημοι fashionistas και σχεδιαστές έχουν τις δικές τους ιστοσελίδες στις οποίες προβάλλουν και συζητού για τα τελευταία fashion trends. Αν είστε fan κάποιας μάρκας μόδας ή ενός συγκεκριμένου σχεδιαστή, μπορείτε απλά να ψάξετε για το blog στο site τους για να μάθετε πολλές πληροφορίες για τα επερχόμενα ρούχα τους που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. Αγαπημένοι σχεδιαστές όπως ο Gucci, η Kate Spade και ο Ralph Lauren έχουν τέτοια προσωπικά sites και blogs και κάθε γυναίκα που νοιάζεται για τη μόδα και την εικόνα της, θα πρέπει να επισκέπτεται συχνά – πυκνά!