Παντελόνες υπάρχουν αμέτρητες, αλλά το πρόβλημα που πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε είναι να καταλάβουμε ποια παντελόνα ταιριάζει περισσότερο στο σώμα και στο μέγεθός μας.


Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα τζιν και τα κοτλέ παντελόνια μπαίνουν στην άκρη δίνοντας τη θέση τους σε σκισμένα παντελόνια, σορτσάκια και, φυσικά, παντελόνες. Γυναικείες παντελόνες φαρδιές, ψηλόμεσες, φλοράλ, εμπριμέ, μαύρες και λευκές και πολλά είδη τους ακόμα που κυκλοφορούν στην αγορά ανάλογα με το σωματότυπο και το στυλ κάθε γυναίκας. Στον παρακάτω οδηγό, θα διαβάσετε μερικές προτάσεις για τις ιδανικές γυναικείες παντελόνες που σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας και με τι να τις συνδυάσετε για να έχετε το απόλυτο καλοκαιρινό look.

 

 

Για μεγάλα μεγέθη

 

Ξεκινώντας από τα μεγάλα μεγέθη και χωρίς να περιοριζόμαστε σε άλλες κατηγορίες, πολλές από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να κρύψουμε περισσότερο παρά να τονίσουμε περιοχές για τις οποίες δε νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Χωρίς όμως αυτό να χρειάζεται, επιλέγουμε γυναικείες παντελόνες φαρδιές στις φτέρνες, που ανοίγουν δηλαδή στα μπατζάκια, δημιουργώντας πόδια με ίσια γραμμή από τους γοφούς μέχρι τους αστραγάλους. Με αυτόν τον τρόπο, τα πόδια μας φαίνονται ψηλά και λεπτά.


Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούν να τελειοποιήσουν και οι παντελόνες με τελείωμα καμπάνας. Οι παντελόνες καμπάνα είναι ιδανικές για όσες θέλουν να τονίσουν τους γοφούς τους, αλλά όχι τόσο τους μηρούς και τις γάμπες, χωρίς όμως να μην είναι μοδάτες και στυλάτες.

Γυναικείες παντελόνες σε μεγάλα μεγέθη και πως να τις φορέσετε


Παρόμοια, καλό είναι να επιλέγουμε ιδιαίτερα παντελόνες με ρίγες και αυστηρά κάθετες, που είναι τόσο κομψές όσο και κολακευτικές. Ανάλογα με το σωματότυπό σας, δοκιμάστε και τις καινούριες παντελόνες με πιέτες δίνουν ένα διαφορετικό αέρα και στο στυλ και στην άνεσή σας.


Πώς να τις συνδυάσετε:

 

Οι μαύρες και οι μπλε παντελόνες είναι ιδανικές για βραδινές εξόδους καθώς και για επίσημες εκδηλώσεις, όπως για γάμους και επετείους. Ίσως οι λευκές και οι ανοιχτόχρωμες φλοράλ να μην είναι οι προτιμότερες επιλογές, αλλά σίγουρα τα σκούρα εμπριμέ και οι κάθετες ρίγες δημιουργούν το τέλειο αποτέλεσμα. Φορέστε τις με ανοιχτόχρωμα τοπ, για να κάνουν όμορφη αντίθεση με τις σκούρες παντελόνες και φυσικά με κάθε είδους παπούτσι. Μην ξεχάσετε εκείνα τα όμορφα ψηλοτάκουνα που έχετε για τις εξαιρετικές περιπτώσεις, τα οποία θα δώσουν μια πιο θηλυκή αλλά και επίσημη νότα στην εμφάνισή σας.

 

 

Για σώμα σε σχήμα V:


Το λεγόμενο αγορίστικο σώμα, με φαρδείς ώμους και λεπτότερη μέση και λεκάνη, ένα σωματότυπο άκρως νεανικό, επιβάλλει παντελόνες με στενή μέση. Είναι οι γνωστές ψηλόμεσες παντελόνες και οι παντελόνες με λάστιχο ή φιόγκο, οι οποίες τονίζουν τη στενή μέση. Είναι ιδανικές σε κάθε μήκος, είτε κοντές είτε μακριές, και ειδικότερα οι φαρδιές παντελόνες είναι αυτές που θα φοράμε κάθε καλοκαίρι.

Συνδυασμός τοπάκι με κόκκινη παντελόνα και ψάθινη τσάντα


Ταυτόχρονα, και οι ψηλόμεσες παντελόνες με καμπάνα σε κάθε μήκος ταιριάζουν πολύ σε αυτό το σωματότυπο δημιουργώντας ένα όμορφο και ισορροπημένο σχήμα ώμων-μέσης-αστραγάλων.


Πώς να το συνδυάσετε:


Δοκιμάστε τις ψηλόμεσες παντελόνες με ζώνη. Φέτος, το καλοκαίρι παίρνει ιδέες από τη μόδα του ’90, με αναμνήσεις από χοντρές χρωματιστές μεσάτες ζώνες και τσαντάκια μέσης που κάνουν το σώμα πιο θηλυκό και ελκυστικό. Οι ψηλόμεσες παντελόνες ταιριάζουν επίσης με κάθε είδους κροπ τοπ. Επιλέξτε φλοράλ, εμπριμέ και χρωματιστές παντελόνες και παστέλ χρώματα για τα τοπ σας ή ακόμα και ασορτί σχέδια για πιο μοδάτες εμφανίσεις.


Εάν είστε πιο τολμηρές, μπορείτε να κάνετε και άλλους συνδυασμούς με πιο μικροσκοπικά κροπ τοπ, τα μπούστα, τα οποία μοιάζουν με μαγιώ, αλλά καλύπτουν λίγο περισσότερα. Ταιριάζουν άψογα με χρυσούς κρίκους για σκουλαρίκια και δημιουργούν μια εμφάνιση άλλης εποχής, όπως των χίπηδων, των τσιγγάνων ή των σταρ του ’90! Για τις λιγότερο τολμηρές που επιλέγουν κλασικά τοπ ή για ένα πιο casual chic look για τη δουλειά, ο καλύτερος τρόπος να φορέσετε την παντελόνα είναι βάζοντας το τοπ νεγκλιζέ ραντάκι από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο τονίζετε περισσότερο τη μέση σας και φαίνεστε ψηλότερη.

 

Παντελόνες γυναικείες με ζώνη στην μέση για να τις φοράτε όλη μέρα


Τα αθλητικά και τα sneakers είναι η κλασική επιλογή για το καθημερινό τρέξιμο στην πόλη. Το καλό είναι όμως ότι οι ψηλόμεσες παντελόνες, είτε είναι φαρδιές, είτε είναι κοντές ή μακριές καμπάνες, συνδυάζονται άψογα και με καλοκαιρινά σανδάλια, αλλά και με κομψές πλατφόρμες κάθε ύψους.

 

Δείτε εδώ υφασμάτινα παντελόνια από €14,9

 

Για γυναίκες με σώμα κλεψύδρα:


Για γυναίκες με το σωματότυπο σε σχήμα 8 ή κλεψύδρα, δηλαδή και με στήθος και με γοφούς, οι ψηλόμεσες παντελόνες είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σαν να φτιάχτηκαν ειδικά γι’ αυτό το σωματότυπο. Σε κάθε ύψος επιλέγουμε τη δυνατότητα να φορέσουμε όλα τα χρώματα από σκούρες μπλε και μαύρες, μέχρι λευκές, φλοράλ κι εμπριμέ. Είναι ιδανικές για κάθε στιγμή της μέρας ίσως για αυτό το σωματότυπο περισσότερο από κάθε άλλο. Μάλιστα, αν είναι και καμπάνα, θα θέλετε να τη φοράτε συνέχεια.

 

Ολόσωμη παντελόνα με ραντάκι που δένει στην μέση και χιαστή πλάτη, εξώπλατη


Με αυτό το σωματότυπο, όταν δοκιμάζετε ψηλόμεσες παντελόνες να θυμάστε να επιλέγετε αυτές που είναι πιο χαλαρές πίσω στους γλουτούς και στις φτέρνες για μια πιο κομψή εμφάνιση, αφού κόβουν ακριβώς από εκεί που χρειάζεται.


Πώς να το συνδυάσετε:


Πραγματικά, με οτιδήποτε. Οι καλύτεροι συνδυασμοί με τις παντελόνες είναι με τα κροπ τοπ και τα μπούστα. Προσέχετε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με την αποκαλυπτικότητα του μπούστου. Φορέστε το με τοπ και με πουκαμίσες χωρίς να φοβάστε για το ύψος σας. Συνδυάστε το με μακριά κολιέ, τα γυαλιά ηλίου σας και φυσικά την καινούρια ψάθινη τσάντα σας για το απόλυτο καλοκαιρινό look.

 

Ροζ ζιπ κιλοτ με λευκό τοπ και ψάθινη τσάντα είναι ο τέλειος συνδυασμός για το καλοκαίρι

 

 

Για ψηλές γυναίκες


Οι γυναίκες με ψηλά πόδια και αξιοζήλευτο ύψος συνήθως είναι αδύνατες με αποτέλεσμα να μπορούν να φορέσουν οποιαδήποτε παντελόνα. Τι είναι αυτό όμως που μας ταιριάζει περισσότερο; Οι παντελόνες με πιέτες. Μάλιστα. Οι παντελόνες με πιέτες αναδεικνύουν και δημιουργούν τις καμπύλες, που ίσως να μην υπάρχουν, κάνοντας το σώμα πιο γυναικείο και ελκυστικό.

 

Υφασμάτινο παντελόνι με πιέτα σε ριγέ συνδυασμένο με crop top πουκαμισο με δέσιμο


Ίσως θα πρέπει να αποφεύγουμε τις παντελόνες καμπάνα, γιατί μειώνουν το ύψος μας και μας δείχνουν σε μεγαλύτερο μέγεθος. Βέβαια, οι παντελόνες με άνοιγμα στο μπροστινό μέρος της γάμπας που θυμίζουν εποχή ντίσκο αποτελούν μία εξαίρεση, γιατί κολακεύουν ακόμα περισσότερο το ύψος του ποδιού. Παράλληλα, προτιμούμε τις ζιπ κιλότ, δηλαδή τις λίγο πιο στενές παντελόνες (τα «ψαράδικα» όπως συνηθίζαμε να λέμε παλιά). Οι ζιπ κιλότ είναι ιδανικές για την παραλία, γιατί υπάρχουν και σε πιο λεπτά υφάσματα σαν παρεό με φιόγκο. Φυσικά μπορούν να φορεθούν και ως βραδινές παντελόνες για μια καλοκαιρινή βόλτα ή σε μια συναυλία.


Πώς να το συνδυάσετε:


Φορέστε χρώματα άφοβα! Συνδυάστε εμπριμέ και χρωματιστά τοπ με γαλάζιες και κόκκινες παντελόνες και κάθε άλλο φωτεινό θερμό χρώμα. Όπως προαναφέραμε, μπορούμε να φορέσουμε οποιαδήποτε υφασμάτινη παντελόνα, το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε αμέτρητους συνδυασμούς με χρώματα και σχήματα.

 

 

Για τις γυναίκες με petite σώμα:


Οι γυναίκες με petite σώμα είναι εκείνες που δυσκολεύονται περισσότερο να βρίσκουν όμορφα γυναικεία κομμάτια για την γκαρνταρόμπα τους. Υπάρχουν μάρκες που προωθούν μόνο ρούχα σε αυτά τα μεγέθη για να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.toRouxo.gr μπορούμε να βρούμε φθηνές παντελόνες για κάθε σωματότυπο, ακόμα και για τις πιο μικροσκοπικές από εμάς.

 

Νουντ υφασμάτινο παντελόνι με καμπάνα, στενή μεση για λεπτοκαμομένες γυναίκες petite


Οι καλύτερες επιλογές σε παντελόνες σε αυτήν την περίπτωση είναι οι λιγότερο φαρδιές, προκειμένου να μη μειωθεί το ύψος, αλλά οι πιο στενές για να τονιστούν πιο όμορφα τα πόδια. Αντί για κολάν, δηλαδή μπορούμε να επιλέγουμε σορτς και πιο στενές παντελόνες για τις εξόδους μας.


Πώς να το συνδυάσετε:


Με το νου μας σε μια διάσημη petite σταρ (Αριάνα Γκράντε, Εύα Λονγκόρια, Εμίλια Κλαρκ), μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι συνέχεια φορούν χρώματα. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι τους ταιριάζει. Τολμήστε κι εσείς να φορέσετε έντονα χρώματα, με εμπριμέ παντελόνες και τα πιο τρελά σχέδια, όπως φρούτα και φλαμίνγκο. Φυσικά, συνδυάστε τις με τακούνια και πλατφόρμες, ακόμα και με παπούτσια oxford και ankle boots, ανάλογα την περίσταση και τον καιρό.

 

 

Παντελόνες με κουμπιά:


Μία πολύ στυλάτη παντελόνα είναι αυτή με τα κουμπιά είτε επάνω στη μέση είτε στο πλάι κατά μήκος του ποδιού. Τα δύο αυτά είδη φοριούνται με διαφορετικό τρόπο και χρειάζεται προσοχή στο πόσο ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο. Τυχερές σε αυτήν την κατηγορία είναι οι γυναίκες με σωματότυπο σε σχήμα κλεψύδρας, στις οποίες ταιριάζουν και τα δύο είδη.

 

Παντελόνες με κουμπιά στη μέση

 

Ψηλόμεσο παντελόνι με κουμπιά στην μέση


Οι πανέμορφες αυτές παντελόνες είναι ιδανικές για βραδινές εξόδους ή επίσημες συναντήσεις και ταιριάζουν απόλυτα με τα καλύτερα τακούνια στην ντουλάπα σας. Φοριούνται άνετα από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο και κυκλοφορούν σε κλασικά, γήινα και παστέλ χρώματα κατάλληλα για κάθε εποχή. Ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σώμα σε σχήμα V και σε σχήμα κλεψύδρας που μπορούν να φορούν ψηλόμεσες παντελόνες, καθώς τονίζουν περισσότερο τη μέση παρά το στήθος και τους γοφούς. Φορέστε τις με πουκαμίσες και τοπ από μέσα, με μακριά κολιέ και με μακριά τζάκετ.

 

Παντελόνες με κουμπιά στο πλάι του ποδιού

 

 


Μοιάζουν περισσότερο με φόρμες παρά με επίσημες βραδινές παντελόνες, ωστόσο είναι παρεξηγημένες. Πολλές κοπέλες τις φορούν με πουκάμισα και τακούνια, με κλειστά τα κουμπιά ή με τα κουμπιά ανοιχτά στο μήκος που εκείνες θεωρούν κατάλληλο για το σχήμα των ποδιών τους. Όπως καλά θα μαντέψατε, οι παντελόνες με κουμπιά στο πλάι ταιριάζουν σε γυναίκες με σωματότυπο μεγάλου μεγέθους, με σχήμα V και με σχήμα κλεψύδρας. Κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, με το πιο συνηθισμένο τη μαύρη παντελόνα με την κόκκινη και άσπρη ρίγα στο πλάι κατά μήκος του ποδιού∙ χρώματα τα οποία υπάρχουν σίγουρα στην ντουλάπα και στο νεσεσέρ μας. Κι επειδή οι παντελόνες με τις ρίγες είναι στη μόδα φέτος το καλοκαίρι, επιβάλλεται να έχετε μία στην ντουλάπα σας σε κάθε χρώμα και σχέδιο που σας ταιριάζει.


Για περισσότερες ιδέες πάνω στις παντελόνες και στους χρωματιστούς συνδυασμούς που μπορείτε να τους κάνετε, μπείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.torouxo.gr. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.