Εν αντιθέσει με τις παλαιότερες δεκαετίες, πλέον ζούμε σε μια πλήρως βιομηχανοποιημένη εποχή όπου συνεχώς αυξάνονται οι εταιρείες παραγωγής που δημιουργούν μοναδικά ρούχα ή και δανείζονται ιδέες από σχέδια μεγάλων οίκων μόδας.

 

Και ενώ σε προηγούμενες δεκαετίες, η αγορά ενός κομψού και ποιοτικού είδους ένδυσης αποτελούσε προνόμιο της ευκατάστατης τάξης, καθώς τα ωραία κομμάτια κυκλοφορούσαν μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα για γεμάτες… τσέπες, πλέον η εξέλιξη της μόδας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου κυκλοφορούν μοναδικά κομμάτια καλής ποιότητας σε πάρα πολλές βιτρίνες και σε τιμές προσιτές στον μέσο καταναλωτή.

 

Οικονομικά Φορέματα για όλες τις περιστάσεις

Επιπλέον το lifestyle μας, όντας πολίτες μιας πλήρους καταναλωτικής κοινωνίας με αυξημένες ανάγκες, έχει οδηγήσει στην μαζική παραγωγή ειδών ένδυσης και στον μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών, όπου κι αυτό με την σειρά του έχει οδηγήσει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

 

Και αυτά λοιπόν είναι τα θετικά της εποχής στην οποία ζούμε, καθώς πλέον ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να ντύνεται κομψά, καλαίσθητα και κυρίως ποιοτικά σε κόστος που μας κάνει να… χαμογελάμε!

 

Ειδικά για εμάς τις γυναίκες -που ως γνωστά καταναλωτικά πλάσματα- τα ρούχα της ντουλάπας μας δεν είναι ποτέ αρκετά, η εποχή ευνοεί πολύ τη συχνή ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας.

 

Κυρίες μου ας παραδεχτούμε πως καμία ντουλάπα και ποτέ, δεν είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την ακόρεστη επιθυμία μας να είμαστε κομψές, προσεγμένες και μέσα στο πνεύμα της μόδας! Ειδικά όταν μιλάμε για φορέματα –που είναι κατεξοχήν το must της θηλυκότητάς μας- εκεί είναι που θέλουμε ένα διαφορετικό για κάθε περίσταση! Ευτυχώς για εμάς υπάρχουν πλέον στην αγορά εκατοντάδες φθηνά φορέματα σε προσφορές για κάθε περίσταση και κάθε γούστο, που δεν στερούνται ίχνος ποιότητας και κομψότητας!

 

Ωστόσο, το λάθος που κάνουμε όλες «εκμεταλλευόμενες» τις δεκάδες οικονομικές επιλογές που κυκλοφορούν εκεί έξω, είναι να ψωνίζουμε ασταμάτητα, φτάνοντας στο σημείο η ντουλάπα μας να έχει υπερχειλίσει με κάθε είδους φόρεμα και φούστα! Γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε ένα φρένο, να αναθεωρήσουμε την ήδη υπάρχουσα ντουλάπα μας, να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα και να την ανανεώσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

 

Πώς όμως επιλέγουμε το κατάλληλο φόρεμα ανάλογα την περίσταση;

Σας παραθέτουμε μια επιλογή από φθηνά φορέματα για κάθε έξοδο, γιατί όταν η τιμή συναντάει το στιλ γεννιέται ένα τέλειο συναίσθημα!

 

Όταν ο χρόνος τρέχει, και εσύ τρέχεις μαζί του ανήμπορη να βρεις τι σου ταιριάζει για την αποψινή έξοδο, τότε υπάρχει πάντα εκείνο το ευλογημένο μαύρο φόρεμα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! To little black dress είναι αυτό το σωτήριο κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σου που θα σε σώσει πάντα! Και επειδή ακριβώς είναι το must για κάθε γυναικεία ντουλάπα, είναι από τα κομμάτια που μπορείς εύκολα να βρεις σε οικονομική τιμή και ποικιλία σχεδίων.

 

Αφού παρουσιάσαμε το -ένα και μοναδικό- μαύρο φόρεμα, ας ξεκινήσουμε με τα αγαπημένα όλων μας καθημερινά φορέματα. Πρωινά, απογευματινά, ιδανικά για την βόλτα και τον καφέ σου, τα καθημερινά φορέματα είναι η εύκολη και γρήγορη επιλογή για όλες, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 

Επέλεξε κάτι σε ριχτό μακό με στάμπες ή σε άλφα γραμμή, για να είσαι άνετη και αεράτη όλες τις ώρες! Αν πάλι είσαι πιο cool τυπάκι, διάλεξε ένα εφαρμοστό και συνδύασέ το με το αγαπημένο, χιλιοφορεμένο σου σταράκι.

 

Για να είσαι πιο ενημερωμένη και In Fashion διάβασε τον οδηγό μας για τα πιο στυλάτα γυναικεία φορέματα το 2018 εδώ

 

Για όλα τα υπόλοιπα events που μπορεί να προκύψουν, τα Cocktail φορέματα είναι ιδανικά. Είτε πρόκειται για βραδινό ποτό με παρέα, ή για πάρτι ή για μια επαγγελματική έξοδο με τους συναδέλφους σου, υπάρχει μια ποικιλία σχεδίων να επιλέξεις ανάλογα με τη σιλουέτα σου.

 

Μπορεί να είσαι πιο casual τύπος και να θεωρείς αυτό το είδος φορέματος αχρείαστο για το στιλ σου, αλλά πίστεψέ με πως πρόκειται για ένα κομμάτι το οποίο δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει ένα ξαφνικό τηλεφώνημα και θα σου χρειαστεί. Γι’ αυτό λοιπόν κάνε λίγο χώρο στην ντουλάπα σου για ένα cocktail φόρεμα γιατί… better be safe than sorry!

 

Εάν πάλι θέλεις κάτι για πολύ επίσημες εκδηλώσεις, όπως ένας γάμος, θα ξαφνιαστείς πόσα φθηνά φορέματα υπάρχουν τα οποία μπορούν να σταθούν αντάξια των περιστάσεων και να σε κάνουν να εντυπωσιάσεις! Μπορείς να βρεις υπέροχα maxi φορέματα με σκίσιμο στο πλάι, μαύρα φορέματα με κομψές διαφάνειες, καθώς και vintage κομμάτια με εντυπωσιακά δεσίματα σε πολύ οικονομικές τιμές, που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!