Η λέξη Mποέμ ( Bohème στα γαλλικά) σημαίνει κάτοικος της Βοημίας (περιοχή της Τσεχίας) και συνεκδοχικά αυτός που κάνει νομαδική ζωή.
Μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Γάλλοι αποκαλούσαν μποέμ τους τσιγγάνους, γιατί πίστευαν (εσφαλμένα)  πως είχαν έρθει στο Παρίσι μέσω Βοημίας.
Ο όρος μποέμ αλλάζει έννοια στα μέσα του 19ου αιώνα, όπου και χρησιμοποιείται πια  για να χαρακτηρίσει τους φτωχούς, μη συμβατικούς λογοτέχνες και καλλιτέχνες του Παρισιού και τον ανέμελο τρόπο σκέψης και ζωής τους. Τα χαρακτηριστικά των μποέμ ήταν η ξενοιασιά, η διαρκής ευθυμία, η σπατάλη χρημάτων, τα όνειρα για νέα και μεγαλύτερα έσοδα και η αδιαφορία για τους κανόνες και τις κοινωνικές συμβάσεις.


Το 2017 επιστρέφουμε στη δεκαετία του '70, ποντάρουμε στο μποέμ στυλ και βγάζουμε προς τα έξω τη hippie πλευρά μας. Η δυνατή τάση των ντεφιλέ μάς εμπνέει για αμέτρητους πειραματισμούς και υπέροχους συνδυασμούς κάθε ώρα της ημέρας.
Ποια είναι τα must-haves που μας προτείνει toRouxo.gr;

Αέρινα φορέματα, παντελόνες με prints, τουνίκ, τζην καμπάνα, κροσέ τοπ, κρόσσια και πλατύγυρα καπέλα είναι μερικά από τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα των ενημερωμένων fashionistas. Απαραίτητα και για τα υπαίθρια φεστιβάλ της σεζόν.

Η λίστα του Bohemian Style περιλαμβάνει:

Τα χρώματα που το εκφράζουν είναι η γήινη παλέτα, όλα τα camel, τα πράσινα, τα μοβ, τα μπορντό. Από αξεσουάρ, οτιδήποτε με κρόσσια, οι τσάντες  με στρογγυλεμένες γωνίες, τα μεγάλα καπέλα. 

Δείτε τις προτάσεις μας

 

Φέτος ζήσε το πιο μποεμ σου καλοκαίρι!