Ένας μικρός οδηγός ειδικά για εσένα που ψάχνεις ιδέες για το τι θα βάλεις στην δουλειά ή στην επόμενη έξοδό σου, αλλά και για να μάθεις πώς θα συνδυάσεις τις καινούριες σου μπότες με το στυλ σου και τι θα αποφύγεις. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή: οι γυναικείες μπότες και μποτάκια έχουν κυκλοφορήσει και τις βλέπουμε πλέον παντού στο δρόμο. Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και αυτό σημαίνει ότι το κρύο θα φέρει ψώνια, βόλτες, φωτογραφίες και αναμνήσεις. Γιατί να μην μπορείς να τα ευχαριστηθείς όλα με ένα ζευγάρι μπότες, που θα φορέσεις σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τα φορέματα, τα παντελόνια σου και τα αξεσουάρ σου; Βρες την κατηγορία της μπότας που διαθέτεις και διάβασε εύκολους και δημιουργικούς συνδυασμούς. Προχώρησε, όμως, και λίγο παρακάτω για να πάρεις ιδέες για τις επόμενές σου εμφανίσεις!

 

Μπότες ιππασίας

Οι μπότες ιππασίας είναι κλασικές απλές μπότες, με στρογγυλή μύτη και συνήθως χαμηλό τακούνι. Μερικές φορές είναι ψηλές μέχρι το γόνατο και πλέον μπορεί να τις βρεις με τακούνι ή πλατφόρμα. Είναι καθαρές και απλές και κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα που μπορείς να τις διαλέξεις: μαύρες, καφέ, γκρι, μπλε και μπεζ. Να συνδυάζεις πάντα τις μπότες σου με τ’ αξεσουάρ σου. Οι μπότες ιππασίας θέλουν στενό τζιν και όχι πολλά κοσμήματα.

 

Μαύρες μπότες

 

Κλασσικές και διαχρονικές, οι μαύρες μπότες θα είναι πάντα το βασικό παπούτσι του χειμώνα

 

Τις μαύρες μπότες σου θα τις φορέσεις

1. Με μαύρο τζιν παντελόνι και φωτεινή μπλούζα. Ταιριάζει ιδιαίτερα το κόκκινο από πάνω, που μπορείς να το φορέσεις σε γιλέκο, μπλούζα, ζιβάγκο, σακάκι, πουκάμισο ή και καρό για πιο cowboy εμφάνιση.

2. Με μπλε τζιν παντελόνι, αλλά και ένα άλλο μαύρο στοιχείο, για να τα συνδυάσεις σωστά.

3. Με χρωματιστό παντελόνι, όπως κόκκινο, μπορντώ, πράσινο και τολμηρό άσπρο, με κάποια μαύρα στοιχεία.

4. Με φούστα, που θα είναι είτε με μοτίβο, smart και θηλυκή ή βαμβακερή για μια πιο άνετη και απλή εμφάνιση. Η βαμβακερή φούστα δίνει την αίσθηση της μαθήτριας, είναι σύγχρονη και κολακευτική. Φόρεσέ τη με πουλόβερ, με μαντήλι ή ασημί κολιέ και με καλσόν που θα είναι στο ίδιο χρώμα της μπότας ώστε να σε δείχνει πιο ψηλή. Επίσης, βρες και μια φούστα με κόψιμο στο πλάι για μια πιο επίσημη και θηλυκή γραμμή.

5. Με κολάν σε διάφορα χρώματα

6. Με φόρεμα και καλσόν

7. Με παντελόνι που θα κρύψει την μπότα από πάνω

8. Με κοντό σορτς – όχι μακρύ

 

Καφέ μπότες

 

Το καφέ χρώμα στις μπότες αποπνέει μία αίσθηση κομψότητας και στυλ

 

Οι καφέ μπότες είναι πάντα στη μόδα. Την βλέπαμε συνήθως σε καθημερινές εξορμήσεις, αλλά τώρα τελευταία φοριούνται και σε επίσημες περιστάσεις. Ταιριάζουν τέλεια με λεοπάρ αξεσουάρ και λεπτομέρειες. Τις καφέ μπότες σου μπορείς να τις φορέσεις

1. Με καρό σακάκι

2. Με λευκό τζιν παντελόνι

3. Με πουλόβερ ή φαρδιά μπλούζα, που μπορεί να έχει και ρίγες

4. Με φλοράλ φόρεμα, για μια ρέτρο boho εμφάνιση που θυμίζει outfit για συναυλίες. Συνδύασέ το με τη δερμάτινη ζακέτα σου.

5. Με μίνι φούστα, που μπορείς να βάλεις με πουλόβερ και ψηλές μάλλινες κάλτσες

6. Με μπλε παλτό στη δουλειά, στη βόλτα ή τον καφέ. Συνδύασέ το με γκρι τζιν παντελόνι.

7. Με μπεζ πόντσο, που είναι ζεστό και στιλάτο, ιδανικό και άνετο για ψώνια ή καφέ με τις φίλες σου. Φόρεσέ το με μαύρο τζιν.

8. Με πουκαμίσα καρό ή τζιν και κολάν

9. Με μαύρο φόρεμα, που είναι όσο άνετο και σέξι θες για μια βραδινή έξοδο.

 

Μπότες πάνω από το γόνατο (over the knee)

 

Για τις πιο ψηλές μας φίλες, οι overknee μπότες είναι κατάλληλες

 

Όσο κι αν δεν τους φαίνεται, οι over the knee μπότες είναι ευκολοφόρετες και ιδανικές για τον χειμώνα. Είναι πιο καλές από μια κοντύτερη μπότα και κολακεύουν αρκετά, αφού μακραίνουν το πόδι. Μπορείς να τις φορέσεις με κολάν, στενό και όχι ίσιο τζιν με έντονη μέση, με midi φούστα και φόρεμα, καθώς και με μακρύ πουλόβερ, αλλά προσοχή να μην είναι τεράστιο! Τις μπότες πάνω από το γόνατο θα τις βρεις σε δέρμα φιδιού, με cowboy λεπτομέρειες, σουέντ, χαλαρές με σούρες, με τακούνι ή χωρίς. Θα τις φορέσεις

1. Με φούστα: από pencil φούστα μέχρι μίνι, αλλά και φούστα με σκίσιμο στο πόδι. Βρες τις σε γκρι, καφέ και κονιάκ χρώμα που είναι πολύ στη μόδα.

2. Σε μονόχρωμο στυλ, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις όχι μόνο μαύρες, αλλά και μπότες σε άλλα χρώματα, όπως κόκκινο και πορτοκαλί.

3. Με μίνι: είτε σορτς επιλέξεις είτε φούστα, θέλεις να αναδείξεις τα πόδια σου. Δοκίμασε και με τζιν ύφασμα.

4. Με παλτό, κάπα, καρό σακάκι ή γούνα: οι μπότες σου ταιριάζουν με όλα

5. Με ολόσωμη φόρμα που θα φορέσεις από μέσα από τις μπότες

6. Με κολάν, που θα συνδυάσεις με φαρδύ πουλόβερ και τουνίκ. Απόφυγε να φορέσεις crop top με το κολάν σου.

 

Μποτάκια αστραγάλου

 

Φόρα σωστά τα μποτάκια στραγάλου και απόκτησε στυλ στο λεπτό!

 

Κυκλοφορούν κάποιες φήμες, οι οποίες θέλουν τα μποτάκια αστραγάλου να κόβουν το πόδι και να φαίνεται κοντό και φαρδύ. Αντιθέτως, τα μποτάκια αστραγάλου είναι πολύ κομψά, απλά θέλουν λίγη προσοχή στους συνδυασμούς τους. Είναι πιο casual, κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία (nude, δέρμα φιδιού, ασημί κοκ) και δημιουργούν μια chic εμφάνιση με μονόχρωμο look. Επίλεξε ουδέτερα χρώματα, ώστε να μην εστιάζουν όλοι στα πόδια σου. Φόρεσέ τα

1. Με στενό τζιν και κολάν, με σηκωμένο μπατζάκι. Προσοχή! Αυτό είναι πολύ σημαντικό: πρέπει να γυρίσεις το μπατζάκι του παντελονιού σου προς τα πάνω, ώστε να φαίνεται ο αστράγαλός σου. Μαζί με αυτό μπορείς να φορέσεις πουκάμισο και σακάκι, τέλειο για το γραφείο.

2. Με ίσιο τζιν, στο οποίο πρέπει να σηκώσεις ψηλότερα το μπατζάκι.

3. Με κάλτσες αντί για καλσόν: προτίμησέ τις σε ουδέτερο χρώμα, ώστε να μην κάνουν τεράστια αντίθεση με το δέρμα σου.

4. Με φόρεμα πάνω από το γόνατο ή midi μήκους

5. Με pencil φούστα

6. Με παντελόνι ή και με φόρμα

7. Με κιλότες, δηλαδή τα κομμένα παντελόνια καμπάνα, σε μπλε χρώμα, με λευκό t-shirt και δερμάτινο τζάκετ. Εάν έχεις κομμένο παντελόνι, ταιριάζει κι αυτό με τα μποτάκια αστραγάλου σου.

8. Με κοστούμι

Εάν τα μποτάκια αστραγάλου σου είναι επίπεδα χωρίς τακούνι, φόρεσέ τα με κάτι ακραίο, όπως ζώνες και μαύρο στενό τζιν με σκισίματα.

 

Γαλότσες

 

Αν και όχι τόσο κομψές, οι γαλότσες θα σε σώσουν από κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο

 

Οι γαλότσες είναι οι λιγότερο glamorous μπότες, αλλά μπορούν να φανούν σπουδαίες στο στυλ μιας βροχερής μέρας. Μπορείς να τις βρεις κοντές , ψηλές και σε διάφορα σχέδια και μοτίβα, όπως το λεοπάρ. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να τις αγοράσεις σε ένα νούμερο μεγαλύτερο και να τις φοράς με χοντρή ή διπλή κάλτσα γιατί μπορεί να γλιστράς μέσα τους. Όσον αφορά στους συνδυασμούς, φρόντισε το χρώμα της γαλότσας να ταιριάζει οπωσδήποτε με ένα χρώμα της εμφάνισής σου. Πώς θα τις φορέσεις:

1. Με τζιν παντελόνι. Αν οι μπότες σου είναι μαύρες ή μπλε, προτίμησε ένα πιο ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι. Συνδύασέ το με κάλτσες, κοντομάνικο μπλουζάκι, καπαρντίνα ή πουλόβερ.

2. Με κολάν ή καλσόν σε ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο, άσπρο και γκρι. Φόρεσέ το με πουκάμισο και γιλέκο.

3. Με φούστα ή φόρεμα, που δε θα είναι στενά, για να μη δώσουν ένταση στα πόδια σου. Διάλεξε μια φούστα με μοτίβο ή ένα μαύρο φόρεμα στην επόμενη έξοδό σου με τις αγαπημένες γαλότσες σου.

4. Με παλτό κάθε είδους, εκτός από φουσκωτό μπουφάν και αδιάβροχο. Εκτιμούμε δεόντως τις λεοπάρ λεπτομέρειες.

5. Με σορτς. Είναι μια εμφάνιση που θα δούμε περισσότερο σε ανοιξιάτικα φεστιβάλ. Το χειμώνα, μπορείς να συνδυάσεις το σορτς με τις γαλότσες σου πάνω από ένα πουά καλσόν.

 

Μπότες με ψηλό τακούνι

 

Το ψηλό τακούνι ήταν ανέκαθεν σύμβολο θηλυκότητας και δη στις μπότες σου

 

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο και τελειότερο από ένα πόδι που τελειώνει σε μια καλλίγραμμη μπότα με ψηλό τακούνι. Θες να το φορέσεις και θες να σκίσεις σε αυτό το look! Ευτυχώς, οι μπότες με ψηλό τακούνι προσαρμόζονται εύκολα όπου τις φορέσεις: στη δουλειά, σε μια βραδινή έξοδο, το Σαββατοκύριακο. Ταιριάζουν πράγματι με τα πάντα. Εμείς λατρεύουμε τις νέες μπότες με μεταλλική εμφάνιση. Θα τις βρεις και με σουέντ ύφασμα, που μπορείς να συνδυάσεις με ένα πλεκτό φόρεμα ή με κοντή μαύρη φούστα, αλλά και με δέρμα σε πολλά χρώματα, όπως το γιορτινό κόκκινο. Μεγάλη ποικιλία θα βρεις στις καφέ μπότες με ψηλό τακούνι φέτος τον χειμώνα, που θα τις φορέσεις με τζιν παντελόνι ή φούστα, με παλτό σε ουδέτερο χρώμα ή φλοράλ φόρεμα. Πιο αναλυτικά, θα τις συνδυάσεις

1. Με τζιν παντελόνι, στενό και θα βάλεις από μέσα το πουκάμισο

2. Με φόρεμα κάθε είδους, που είναι στιλάτο και σοφιστικέ

3. Με φούστα, που μπορεί να είναι μακριά, φαρδιά, στενή ή μίνι και θα τη φορέσεις με οπάκ καλσόν

4. Με κιλότες, για μία όχι casual, αλλά μίνιμαλ επίσημη εμφάνιση. Απόφυγε τις γούνες και τα βαριά κοσμήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μην τις φορέσεις με φαρδύ παντελόνι ή τζιν, γιατί θα σου δημιουργήσει το σχήμα του μπαλονιού. Επίσης, μην τις φορέσεις με σορτς, γιατί είναι… υπερβολικό.

 

Πώς θα τις περπατήσεις

 

Αν επιλέξεις χοντρό τακούνι περπάτα άφοβα, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις

 

Σκοπεύεις να αγοράσεις φέτος το πρώτο σου ή ένα καινούριο ζευγάρι, αλλά φοβάσαι πώς θα τις περπατήσεις. Το ξέρουμε, σε νιώθουμε, όλες το έχουμε ζήσει. Υπάρχουν έξι θέματα που πρέπει να ελέγξεις για να είσαι σίγουρη ότι δε θα πέσεις με τις μπότες σου:

1. Το σωστό νούμερο. Εάν για κάποιο λόγο πιστεύεις ότι σου είναι στενές, μην τις αγοράσεις καθόλου. Θες να είσαι άνετη στις μπότες σου, για να είσαι πιο σταθερή.

2. Το πάχος του τακουνιού. Ίσως να ξεκινήσεις με ένα πιο χοντρό τακούνι και, αφού αρχίσεις να το συνηθίζεις, μπορείς να προχωρήσεις στα λεπτότερα.

3. Η λεπτή σόλα. Παρατήρησε τη σόλα. Εάν είναι λεπτή, δε θα νιώθεις τόσο άνετα. Δοκίμασε ψηλές μπότες με πλατφόρμα, για να περπατάς πιο σταθερά.

4. Τα διαλείμματα. Κάνε διαλείμματα μερικές φορές και μην περπατάς συνεχόμενα. Κάθισε κάπου για καφέ ή στο αυτοκίνητο και ξεκούρασε τα πόδια σου.

5. Οι διατάσεις. Στο γραφείο ή στα διαλείμματά σου, τέντωνε συχνά τα πόδια σου για να μην πιαστείς. Έτσι, θα έχεις ανάλαφρο και ξεκούραστο περπάτημα.

6. Η ασφάλεια. Για περισσότερη ασφάλεια διάλεξε μπότες που είναι σκληρές επάνω στο πέλμα και νιώθεις ότι σου κρατούν καλά τους αστραγάλους. Στις γόβες, μπορείς να βρεις λουράκι ή ζωνάκια που σφίγγουν τη βάση του ποδιού.

 

Αρβύλες

 

Τα μαύρα αρβυλάκια θεωρούνται το must have item της παπουτσοθήκης

 

Το βραβείο της πιο ευκολοφόρετης γυναικείας μπότας αξίζει να το λάβει η αρβύλα. Οι αρβύλες, αγαπημένες ήδη από το 1990, είναι ζεστές, άνετες, cool και όσο ακραίες χρειάζεται. Μπορείς να τις φορέσεις κυριολεκτικά με τα πάντα, όπως έχουμε ενδεικτικά στην παρακάτω λίστα. Δοκίμασε πάντα να συνδυάζεις το αγαπημένο των σχεδιαστών: θηλυκά χρώματα και υφάσματα με σκληρές αρβύλες, για την αντίθεση. Ταιριάζουν με:

• Τζιν παντελόνι και δερμάτινο τζάκετ

• Φόρεμα, κοντό ή μακρύ

• Φούστα, κοντή ή μακριά

• Σορτς

• Μαύρο παλτό

• Σακάκι

• Κολάν

• Καλσόν και κάλτσες

• Καρό παντελόνι

• Ζιπ Κιλότ κ.ά.