Σανδάλια. Sandals αγγλιστί. Στ’ αλήθεια πιστεύετε πως είναι τυχαίο το γεγονός πως η λέξη sandals απέχει ένα μόνο “c” από τη λέξη scandals; Αν απαντήσατε αρνητικά έχετε απόλυτο δίκιο. Σίγουρα είναι πολλές εκείνες που δεν το συνειδητοποιούν, αλλά το γυναικείο σανδάλι είναι δήλωση. Ίσως οι πιο ανυποψίαστες να θεωρούν τα σανδάλια μια εύκολη καλοκαιρινή επιλογή, σαν τη μακαρονάδα με την κόκκινη σάλτσα που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο ψυγείο!

 

Σανδάλια, μια ιδιαίτερη κατηγορία στην γυναικεία υπόδηση
 

Κι όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εξ’ ορισμού τα γυναικεία σανδάλια είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία υπόδησης, που στις περισσότερες περιπτώσεις προσδίδει ένα μποέμ στιλ στην αύρα μας. Και μπορεί πολλές να τα φορούν με άγνοια «κινδύνου», αλλά και μόνο η επιλογή έχει νόημα και λέει πολλά περισσότερα από αυτά που συνειδητοποιούμε.

 

Όπως και να τα φορέσουμε, ότι ώρα, και σε όποιο στιλ η δήλωση τους είναι ηχηρή. Ηχηρό και δυναμικό όμως είναι και το γεγονός πως το σανδάλι δεν είναι θέμα εφήμερου trend. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Από τα καλοκαιρινά φεστιβάλ μέχρι το γραφείο, από τις παραλίες μέχρι τα cocktail bars, από το μυστήριο του γάμου μέχρι τη μεσημεριανή βόλτα. Υπάρχουν δεκάδες σχέδια να επιλέξετε και να τα συνδυάσετε με τα αγαπημένα σας αέρινα ρούχα για ανεπιτήδευτες εμφανίσεις που αποπνέουν άνεση, ελευθερία και στιλ.

 

Τα σχέδια εμπλουτίζονται βάσει της μόδας, αλλά ποτέ δεν αφήνεται το κλασικό, απλό δερμάτινο σανδάλι στη λήθη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως το ancient Greek sandal έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια τόσο τις αγορές, όσο και την καρδιά του αγοραστικού κοινού, ακόμα και των celebrities. Το απλό δερμάτινο σανδάλι αποτελεί την αρχή και την πηγή έμπνευσης για όλες τις υπόλοιπες εκδοχές. Και ας μη κρυβόμαστε, οι εκδοχές είναι πολλές.

 

Σανδάλια ίσια, σανδάλια με τακούνι, με κορδόνια, με πιο χοντρά ή πιο λεπτά λουριά, δερμάτινα, τύπου σαγιονάρας, μονόχρωμα, πολύχρωμα, gladiator, chunky. Πώς φοριούνται όμως όλα αυτά;

 

Ας τα δούμε λοιπόν ένα - ένα.

 

Τα σανδάλια με τακούνι είναι αυτά που αναδεικνύονται ιδανικά με παντελόνες και loose υφασμάτινα παντελόνια, καθώς και στενές φούστες για βραδινές εμφανίσεις.

 

Από την άλλη, τα ίσια σανδάλια αποτελούν το απόλυτο footwear 24/7. Για όσες εκπροσωπούν ένα boho style με μακριά αέρινα φορέματα και φούστες, για εκείνες που επιλέγουν πουκαμίσες μέχρι το γόνατο, αυτές που με την πρώτη ευκαιρία ξαναβάζουν το αγαπημένο τους σορτσάκι, εκείνες που θα τολμήσουν να βάλουν το κοντό ή το πιο μακρύ καφτάνι τους λίγο πριν φύγουν διακοπές γιατί απλά έχουν μπει σε mood διακοπών.

 

Και φυσικά μη ξεχνάμε πως το σανδάλι είναι ο καλύτερος φίλος του τζιν. Όποιου τζιν. Δεν έχει σημασία αν είναι χαμηλοκάβαλο ή μη, στενό ή φαρδύ, πιο μακρύ ή πιο κοντό, σκισμένο ή όχι. Ανεξάρτητα από το είδος, πάντα θα βρίσκεται ένα σανδάλι παλιό ή καινούριο που θα μπορεί να απογειώσει την καλοκαιρινή σας εμφάνιση.

 

Ιδανικά επίσης συνδυάζονται με τα υφασμάτινα παντελόνια με γυρισμένο ρεβέρ μέχρι τον αστράγαλο, τα οποία είναι φαρδιά στο πάνω μέρος ( κορίτσια τη μέρα που φτιάχτηκε αυτό το παντελόνι το σύμπαν είχε κέφια… μα δεν υπάρχει σωματότυπος στον οποίο δεν ταιριάζει το συγκεκριμένο σχέδιο). Αυτός ο τύπος παντελονιού αναδεικνύεται ιδιαίτερα με σανδάλια χωρίς πίσω λουράκι.

 

Θυμηθείτε επίσης να φορέσετε τα chunky σανδάλια σας, που θεωρούνται πιο ιδιαίτερα και πιο «δύσκολα», με όσο το δυνατόν πιο θηλυκές και μονόχρωμες επιλογές στα ρούχα σας. Με τα καλοκαιρινά σας ρούχα που έχουν έντονα και ζωηρά χρώματα μπορείτε άφοβα να συνδυάσετε σανδάλια σε nude και καφέ αποχρώσεις.

 

Είναι περιττό να πω πως όποιο καλοκαιρινό ρούχο κι αν επιλέξετε, με όποιο σανδάλι κι αν το συνδυάσετε, θα δείχνει ιδιαίτερα σέξι αν πληρούνται δύο βασικές προϋποθέσεις: Αν έχετε μαυρίσει κι αν έχετε φροντίσει το πεντικιούρ σας να πλαισιώνεται από ένα μανό σε ζωηρό χρώμα.

 

Εσείς φροντίστε να καλύψετε αυτές τις δύο προϋποθέσεις και εμπιστευτείτε στο toRouxo τις επιλογές για τα διάφορα παπούτσια για τις εξόδους σας.