Οι 27 τάσεις της νέας σεζόν που πρέπει να ακολουθήσεις και τα 27 must γυναικεία ρούχα που πρέπει να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου την άνοιξη – καλοκαίρι 2020.

Οι σχεδιαστές έφεραν νέες τάσεις την ανοιξιάτικη σεζόν εξελίσσοντας παλιά αγαπημένα και κλασικά κομμάτια. Παρακάτω θα διαβάσεις για τη δεκαετία του ’70 και τους γιακάδες της disco, μοτίβα του ’60 που θυμίζουν ταπετσαρίες σπιτιού γεμάτες χρώματα, φτερά, κοντά σορτς, neon αποχρώσεις και άφθονους… τρόπους να δείξεις το δέρμα σου.

Διάβασε παρακάτω τα βασικά κομμάτια που πρέπει να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου αυτή την άνοιξη και τσέκαρέ τα στο torouxo.gr:

 

Γυναικεία σακάκια με πέτο

#1. Disco γιακάς

Το τεράστιο πέτο από τα σακάκια και τα πουκάμισα της δεκαετίας του ’70, με τις μυτερές disco άκρες, ήρθαν για να ακουστούν. Πιο μοντέρνος ο φαρδύς γιακάς πλέον θα ταιριάξει στα παλτό, τα πουκάμισα και τα τζάκετ και θα φορεθεί με έντονα χρώματα σε αντίθεση. Για να φαίνεται, βγάλε τον γιακά έξω από την καπαρντίνα σου.

 

 

Γυναικεία πλεκτά φορεματα για το καλοκαίρι 2020

#2. Πλεκτά

Τα πλεκτά πάντα ανήκουν στο καλοκαίρι, καθώς η διαφάνειά τους σε δροσίζει ενώ σε καλύπτει αρκετά. Τα πλεκτά ρούχα της νέας σεζόν είναι απολύτως θηλυκά κομμάτια για cool εμφανίσεις ακόμα και το βράδυ. Τα σχέδια δε θυμίζουν πια τα εργόχειρα της γιαγιάς μας. Θα τα φοράς αρκετά, καθώς η πλέξη τους δε χαλάει εύκολα. Μην τα φορέσεις όμως μόνο στην παραλία. Συνδύασε το πλεκτό φόρεμα ή τοπάκι σου με σανδάλια ή sneakers και μια δερμάτινη τσάντα. Θα τα βρεις σε πολλά χρώματα και με ρίγες.

 

 

Σορτσάκια ειναι η απλυτη τάση και φέτος

#3. Σορτς…

…ή σούπερ καυτά σορτς. Τα κοντά σορτς θα φορεθούν πολύ τους επόμενους ζεστούς μήνες σε διάφορα υφάσματα: πλεκτά, τζιν, spandex και δερμάτινα. Εάν νιώθεις αρκετά εκτεθειμένη, φόρεσέ τα με μαύρο κολάν, όπως στην πασαρέλα. Συνδύασέ τα με μακρυμάνικη μπλούζα, τζάκετ, με πουκάμισο ή διάφανη μπλούζα και ψηλές μπότες.

 

 

Τα έντονα νέον και φλούο χρώματα είναι στην μόδα και φέτος

#4. Neon χρώματα

Τα neon ή φλούο χρώματα θα τα ξεχωρίσεις από την ένταση που δίνουν τα Stabilo highlighter σου. Ροζ, πορτοκαλί, μπλε, πράσινο, κίτρινο: θα δώσουν περισσότερη χαρά σε εσένα και στα άτομα γύρω σου. Συνδύασέ τα με μαύρο, άσπρο ή καφέ χρώμα. Εάν και πάλι για εσένα είναι υπερβολικό στα ρούχα σου, προτίμησε τα neon χρώματα σε αξεσουάρ, ζώνες και κοσμήματα.

 

 

Οι Βερμούδες δεν είναι μόνο για τους άνδρες
 

 Φορέματα: Αυτά είναι τα hot του καλοκαιριού 

 

#5. Βερμούδες

Οι νέες τάσεις επικεντρώθηκαν αρκετά στα κοστούμια με γυναικεία γραμμή. Οι σχεδιαστές έφεραν το φαρδύ παντελόνι και τους έντονους ώμους στο επίκεντρο γι’ άλλη μια φορά. Παράλληλα, προχώρησαν και εξέλιξαν την τάση του περσινού biker shorts φέρνοντας τις βερμούδες σε ίσια γραμμή. Έρχονται σε αντίθεση με τα πολύ κοντά σορτς, όπως παραπάνω. Τα κοστούμια της ανοιξιάτικης σεζόν αποτελούνται από βερμούδες και είναι ιδανικά για τη δουλειά. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, όπως ροζ και πράσινο, αλλά και σε υφάσματα, όπως σατέν και δέρμα. Φόρεσε τη βερμούδα σκούρα με ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και με σακάκι, για να δώσεις στο στυλ σου μια ωμή αγορίστικη ενέργεια. Προσοχή όμως! Εάν τα πόδια σου δεν είναι ψηλά ή γυμνασμένα, η βερμούδα μπορεί να σε κονταίνει. Γι’ αυτό φόρεσέ τη με φλατ παπούτσια και σανδάλια.

 

 

Top σαν σουτιεν ή μήπως όχι

#6. Bra top

Ενώ νιώθουμε το δισταγμό σου απέναντι στη νέα τάση, θα θέλαμε να σου πούμε γιατί δε χρειάζεται να είσαι τόσο επιφυλακτική. Η εξέλιξη του crop top, το bra top, μοιάζει με μαγιό ή με εσώρουχο, το οποίο πλέον θα φοράς και στο δρόμο και στις εξόδους σου. Όμως, θα το δεις παντού με πλεκτό ύφασμα, διαφάνεια, σατέν και άλλα υλικά, που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Φόρεσέ το με μια ψηλόμεση φούστα για μια απόλυτη καλοκαιρινή εμφάνιση. Εάν νιώθεις εκτεθειμένη, φόρεσε από πάνω ένα ανοιχτό μπλουζάκι, μια καπαρντίνα ή ένα σακάκι. Μπορείς να το συνδυάσεις ακόμα και μ’ ένα ψηλόμεσο πλισέ παντελόνι και φυσικά τα cat-eye γυαλιά ηλίου που αγόρασες πέρυσι. Μη διστάσεις να παίξεις όμως με το σχέδιό του: θα το βρεις με βολάν, με δέρμα φιδιού και animal prints.

 

 

Το Βολάν είναι πάλι εδώ και τό ίδιο και οι κλίμακες

#7. Βολάν και κλίμακες

Πέρυσι με πολύ τούλι, εμπνευσμένο από το μπαλέτο και το flamenco, έρχεται η φούστα και το φόρεμα με κλίμακα από υφάσματα και βολάν. Τα φορέματα φέτος έχουν ένταση, δράμα και προσφέρονται για όμορφες «στροφές» μπροστά από τον φακό. Τα φορέματα έχουν στρώσεις και κλίμακα και είναι κατάλληλα για πιο glamorous εμφανίσεις, ενώ οι maxi φούστες αλλάζουν χαρακτήρα ανάλογα πώς τις συνδυάζεις: με μια όμορφη μπλούζα και chic παπούτσια ή με bra top και σανδάλια. Θα τα βρεις σε ροζ, μαύρο, άσπρο και σε πολλά ακόμα χρώματα της νέας σεζόν.

 

 

Το στυλ των 60's επιστρέφει στα γυναικεια ρούχα

#8. Μοτίβα ‘60s

Το φλοράλ φεύγει σιγά-σιγά και τη θέση του δίνει σε μοτίβα που βλέπαμε σε ταινίες της Αμερικής του ’60. Τα μοτίβα και τα σχήματα του ’60 και του ’70 είναι γεμάτα χρώματα κι έχουν αυτή την ρετρό αίσθηση της ταπετσαρίας στους τοίχους ή στους καναπέδες. Κάποια κομμάτια είναι ψυχεδελικά, άλλα πιο bohemian, αλλά σίγουρα παιχνιδιάρικα. Προτίμησε να αγοράσεις ένα ριχτό φόρεμα με παρόμοιο μοτίβο και θα το ευχαριστηθείς με τα σανδάλια σου όλο το καλοκαίρι.

 

 

Φτερά και όγκος στα μανίκια είναι κατι που μας αρέσει. Φουσκωτά μανίκια και επιστροφή στα 90s

#9. Φτερά

Τα φτερά θα είναι μια από τις απόλυτες τάσεις του καλοκαιριού και ειδικά για νυχτερινές εμφανίσεις. Θα τα δούμε σε φορέματα και τοπάκια, τα οποία θα είναι ελαφριά σαν τον αέρα. Το υλικό αυτό είναι πολυτελές και παιχνιδιάρικο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως ακραίο κομμάτι σε μια εμφάνιση με τζιν ή με εμπριμέ παντελόνι.

 

 

Γιλέκα για ένα πιο office styl και στην καθημερινη μας έξοδο

#10. Γιλέκο

Το τρίτο κομμάτι ενός κοστουμιού, το γιλέκο θα φορεθεί και συνοδευόμενο, αλλά και μόνο του. Ο λόγος για ένα πολύ ελκυστικό και κολακευτικό κομμάτι του 1970 και του 2000, το γιλέκο, που πρέπει να μπει στην ντουλάπα σου, αλλά και στο στυλ σου, καθώς προσθέτει έξτρα διάσταση στο look. Θα το βρεις σε γκρι, καφέ, μαύρο, λευκό, κόκκινο και καρό, δερμάτινο και τζιν και θα το φορέσεις στενό, με σορτς, με πουκάμισο ή χωρίς. Για πιο funky πινελιές μη διστάσεις να το δοκιμάσεις και με σχέδια.

 

 

Δέρμα παντού, δερμάτινα παντελόνια, μπλούζες, φούστες και σορτς άλλα πάντα με οργανική δερματίνη γιατί σεβόμαστε και τα ζώα.

#11. Δέρμα

Το δέρμα φοριέται κυρίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Οι σχεδιαστές όμως προτίμησαν να το επαναφέρουν λεπτότερο, ώστε να φορεθεί άνετα και την άνοιξη σε αμέτρητα χρώματα. Έτσι, θα φορέσεις το χρωματιστό δερμάτινο τζάκετ με χαμηλοκάβαλο τζιν και crop top. Θα φορέσεις το δερμάτινο παντελόνι σου με ελαφρύ τοπάκι και σανδάλια. Θα φορέσεις και το δερμάτινο φόρεμα με sneakers και ατημέλητα μαλλιά. Μπορείς να το συνδυάσεις με τα πάντα. Μην ξεχνάς και τα μεταλλικά δερμάτινα, καθώς και τις ολόσωμες φόρμες. Προσοχή όμως! Εάν η δερμάτινη φούστα σου έχει ένταση με το χρώμα ή το σχήμα της, προτίμησε να τη συνδυάσεις με κάτι απλό επάνω ή και το αντίστροφο.

 

 

Το πουά είναι ξανά τάση, πολκα Polka dots παντού

#12. Πουά

Το ’90 δεν σε ξεχνά και φέτος το καλοκαίρι - ειδικά τώρα που ετοιμάζεσαι να ψωνίσεις για όλους τους γάμους που έχεις να πας. Φορέματα και φούστες με μεγάλες έντονες βούλες, σε πολλά χρώματα και με δομημένη σιλουέτα θα ανοίξουν την όρεξή σου για ψώνια. Φόρεσε maxi πουά φούστες με τακούνια ή με μπότες και σανδάλια, ακόμα και με ασορτί μπλουζάκι. Θα βρεις πουά κομμάτια με διαφάνειες, όγκο και κοψίματα μπροστά ή πλάι στο πόδι. Μη διστάσεις να φτιάξεις ένα άκρως παιχνιδιάρικο look.

 

 

Το λευκό φόρεμα επιστρέφει δυναμικά και πρέπει να το δοκιμάσεις

#13. Λευκό φόρεμα

Ούτε νυφικό, ούτε νυχτικό. Το λευκό φόρεμα σε θέλει αιθέρια και θηλυκή μέσα από σατέν ύφασμα, δαντέλα, βαμβάκι ή οργάντζα. Θα βρεις φορέματα σε διάφορα στυλ με ή χωρίς λουλούδια. Είναι ένα εύκολο look για το καλοκαίρι, αλλά προσοχή στους λεκέδες από παιδιά, κατοικίδια και κόκκινο κρασί.

 

 

Τα κοψίματα είναι σέξυ, δοκίμασε τα οπωσδήποτε

#14. Κοψίματα

Νέα και παλιά κοψίματα στις ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος, που θα δούμε και στα μαγιό του 2020, φέρνουν οι σχεδιαστές στα φορέματά τους. Τα φορέματα μοιάζουν πριγκιπικά, αλλά δεν είναι συμβατικά σέξι ٠ είναι πιο ασυνήθιστα. Έχουν κοψίματα στη μέση, κάτω από το στήθος και στο στομάχι. Δοκίμασε πριν το απορρίψεις.

 

 

Γυναικεία καπαρντίνα καπαρντίνα και την άνοιξη

#15. Καπαρντίνα

Η καπαρντίνα λαμβάνει μεγάλο ρόλο στη σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2020, καθώς ταιριάζει με τα πάντα και είναι πολύ πρακτική στις ξαφνικές βροχές του καιρού. Έχει γραμμές από τη δεκαετία του ’70 και γιακά disco, είναι γυαλιστερή ή σε γήινα χρώματα, έχει τυπώματα ή είναι πλισέ. Βάλε στην άκρη τη μαύρη σου καπαρντίνα. Ήρθε η ώρα για ανανέωση.

 

 

Τζιν: Το denim που αγαπάμε επιστρέφει δυναμικά

#16. Τζιν

Το μπλε τζιν δε φεύγει ούτε το καλοκαίρι, αφού μας θυμίζει όμορφους απογευματινούς ουρανούς και ζεστή ήσυχη θάλασσα. Τα τζιν παντελόνια αντικαθιστώνται από βερμούδες και grunge γραμμές, προερχόμενες λιγάκι από το 1970. Ακόμα και τις μακριές ή midi τζιν φούστες θα τις φοράς πρωί – βράδυ με ένα μπεζ μπλουζάκι. Βρες μία φούστα με σκίσιμο μπροστά για να δώσεις περισσότερο τύπο στην εμφάνισή σου. Αν θες να συνδυάσεις δύο τζιν πάνω και κάτω, οι σχεδιαστές λένε να το κάνεις με μπλε τζιν κι ένα πιο σκούρο, ακόμη και μαύρο!

 

 

Τροπικό μοτίβο και φλοράλ, τοπ φόρεσε ξανά η JLo πρέπει να το βάλεις και εσύ

#17. Τροπικό μοτίβο

Νιώσε και εσύ λίγο Jennifer Lopez, φορώντας το φλοράλ αλλιώς. Με χρώματα πράσινου, μπλε, ροζ και μαύρου, το τροπικό μοτίβο θα το βρεις σε φορέματα, ολόσωμα σορτς, φούστες, κοστούμια, πουκάμισα, τζάκετ, ακόμα και σε παπούτσια. Είναι ένα έντονο μοτίβο και αρκετά πολυτελές για να το προσπεράσεις.

 

 

Διαφάνεια: μας αρέσει και την φοράμε σχεδόν με τα πάντα

#18. Διαφάνεια

Με το hashtag #HotGirlSummer να μαζεύει εκατοντάδες χιλιάδες post, ο οίκος Gucci δε θα μπορούσε να μη φέρει ελαφριά υφάσματα στα slip φορέματα του καλοκαιριού. Αισθησιακά σιφόν και τούλια σε παστέλ ροζ, άσπρο, μπεζ, μπλε και μαύρο, κρύβουν ελάχιστα την αυτοπεποίθηση για το γυναικείο σώμα. Θα βρεις έντονη διαφάνεια ή όχι σε φορέματα, σορτς, μπλουζάκια, μαγιό, πουκάμισα και παντελόνια. Τα χρώματα, οι σιλουέτες και τα υφάσματα είναι άφθονα για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει πιο πολύ.

 

 

Πουκάμισα γυναικεία, σε άπειρα σχέδια και στυλ

#19. Πουκάμισο

Ο μοντέρνος μινιμαλισμός της εποχής προστάζει να φοράς το πουκάμισο με τα πάντα: με glamorous φούστες, δερμάτινα παντελόνια και μίνι φορέματα. Φόρεσέ το ακόμα και ανοιχτό με ζιβάγκο από μέσα. Το άσπρο πουκάμισο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Βρες μια πιο φαρδιά λευκή πουκαμίσα με βολάν στα χέρια ή ένα crop λευκό πουκάμισο που είναι πολύ chic σε συνδυασμό με τα χρυσά σου κοσμήματα.

 

 

Το αιώνια θυληκο και καλοκαιρινο στράπλες

#20. Στράπλες

Τα μπλουζάκια – σωλήνας, τα στράπλες, που σφίγγουν γύρω από τον κορμό με λάστιχο έρχονται φέτος κατευθείαν από τη δεκαετία του 1990. Το στράπλες μπορεί να καλύπτει μόνο το μπούστο ή όλο τον κορμό και το φοράς με πουλόβερ, με φούστα ή με τζιν. Θα το βρεις ακόμα και δερμάτινο.

 

 

Νέα είσοδος, κρόσσια στα πάντα

#21. Κρόσσια

Το μεγάλο trend του καλοκαιριού ξεκινάει φέτος την άνοιξη με άφθονους τρόπους. Θα δεις κρόσσια σε τσάντες, τζάκετ, φορέματα και ζώνες. Δοκίμασε τη νέα τάση σε αξεσουάρ , για να πειστείς ότι είναι όσο bohemian το περίμενες. Μάλιστα, όσο πιο μακριά τα κρόσσια, τόσο καλύτερα!

 

 

Μεταλλικά υφάσματα: λάμψε μέσα στα ρούχα σου

#22. Μεταλλικά υφάσματα

Φέτος το καλοκαίρι τύφλωσέ τους όλους. Οι σχεδιαστές έφεραν τα μεταλλικά και λαμπερά υφάσματα, όπως το σατέν, και τις πούλιες σε κοστούμια, μπλούζες, φορέματα, τζάκετ, παντελόνια και καπαρντίνες. Ακόμα και η αθλητική σου ένδυση πρόκειται να είναι λαμπερή και… απαστράπτουσα. Για να τα φορέσεις, όμως, προτίμησε τις πιο στενές γραμμές και συνδύασέ τα με ένα ουδέτερο look.

 

 

Δίχτυ, το είδαμε σε πολλά και το αγαπήσαμε, απολυτα καλοκαιρινό και όμορφο για το νησί

#23. Δίχτυ

Το είδαμε πέρυσι και θα το βλέπουμε και φέτος. Το δίχτυ γίνεται μεγάλο και θέλει να το φορέσεις πάνω από τα ρούχα σου, ως επιπλέον στρώση. Από την άλλη πλευρά, και τα ρούχα αποκτούν αυτή την έξτρα λεπτομέρεια που θα δεις σίγουρα στα πλεκτά και στις φούστες, αλλά και στα αξεσουάρ, στα καπέλα και τις τσάντες. Το μυστικό είναι η κατάληξη του ρούχου να είναι κορδόνια που κρέμονται (κρόσσια), ακόμα κι αν το υλικό θυμίζει ψάθα από καλαθάκι.

 

 

Pleats: πλισέ σε όλα τα γυναικεία ρουχα, παντελόνια και φούστες έως και μπλούζες

#24. Πλισέ

Το όμορφο σχήμα του πλισέ είναι αρκετά κοριτσίστικο, καθώς μας θυμίζει μαθητικές εποχές με φούστες στην τάξη και στην παρέλαση. Τη νέα σεζόν μπορείς να φορέσεις την πλισέ φούστα σου με σανδάλια ή sneakers, ενώ ένα πλισέ φόρεμα είναι ιδανικό για τον ανοιξιάτικο γάμο. Για να δώσεις έμφαση στο ύφασμα, επίλεξε ένα μονόχρωμο κομμάτι, που θα το συνδυάζεις πιο εύκολα.

 

 

Τα γήινα χρώματα, όπως μπεζ, κάμελ και όλα τα παστέλ είναι hot

#25. Μπεζ

Ένα απλό χρώμα που θα είναι πάντα στη μόδα και μάλιστα πολύ chic είναι το μπεζ. Φόρεσέ το σε κλασικά κομμάτια και συνδύασέ το με πιο έντονα παντελόνια ή τζάκετ. Μία μπεζ καπαρντίνα είναι ό,τι πρέπει για να συνδυάσεις δύο τάσεις σε μία. Μαζί με το μπεζ, θα βρεις και ρούχα στις κοντινές αποχρώσεις του κίτρινου, του χρυσού και του καμηλό, απομεινάρια του φθινοπώρου 2019.

 

 

Παστέλ χρώματα και ξεμπέρδεψες

#26. Παστέλ

Για εσένα που θες κάτι έντονο τη μία μέρα και κάτι χαλαρό την άλλη μέρα, οι παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές. Το μανταρινί, το σορμπέ, το γαλάζιο και η μέντα θέλουν να παίξεις μαζί τους ανάλογα με το δέρμα σου. Το μανταρινί είναι πιο casual και μπορείς να το φοράς με σορτς και ασορτί πουλόβερ, με φορέματα ή σε βολάν. Το χρώμα της μέντας είναι τέλειο για την άνοιξη και πολύ εύκολο να το φορέσεις. Ταιριάζει με καμηλό και άλλα παστέλ χρώματα και θα το βρεις μεταξύ άλλων σε φορέματα, σε τσάντες και σε παπούτσια.

 

 

Φουσκωτά μανίκια όπως τα φορούσε και η μαμά μας

#27. Φουσκωτά μανίκια

Οι έντονοι ώμοι δεν παύουν να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου, καθώς δείχνουν δύναμη και παράλληλα αναδεικνύουν πιο στενή τη μέση. Τα φουσκωτά μανίκια δεν μπαίνουν σε απλά μπλουζάκια και φορέματα πλέον, αλλά δίνουν έναν τεράστιο πριγκιπικό όγκο κάνοντάς τα πιο ώριμα και ρομαντικά. Μάλιστα, μπορεί να τα δεις και λίγο πιο κάτω στο μπράτσο, αντί στον ώμο. Θα τα βρεις με βολάν και με όμορφα τυπώματα που θα φορέσεις με ασορτί σκουλαρίκια. Δοκίμασέ τα σε απαλά χρώματα ή σε πιο gothic μαύρο ή γκρι και συνδύασέ τα με τζιν παντελόνι, φλατ παπούτσια και σανδάλια. Μην ξεχνάς, παράλληλα, ότι σιγά-σιγά τα τετράγωνα μανίκια της δεκαετίας του 1980 κάνουν την εμφάνισή τους.