Γυναικεία παπούτσια, τι θα φορεθει φθινοπωρο 2020 και χειμωνα 2021. Μοδα για τον χειμωνα και ολα τα χρωματα και σχέδια σε παπούτσια γυναικεια

 

Διάβασε παρακάτω όσα θες να μάθεις για τα γυναικεία παπούτσια τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2020-2021 και ξεκίνα τη λίστα σου, γιατί θα τα λατρέψεις όλα!

Η νέα σεζόν καταφθάνει, αλλά εμείς γυρνάμε πίσω στις δεκαετίες του ’80, του ’90 και του 2000. Κοιτώντας πίσω, λοιπόν, οι σχεδιαστές φέρνουν το δέρμα, τις πλατφόρμες, τα ψηλά τακούνια, τα θηλυκά μοκασίνια, τις αρρενωπές μπότες, τις αλυσίδες, τα sneakers του ’80, τις Chelsea μπότες και αμέτρητα χρώματα εκτός από μόνο μαύρο, ώστε να αποκτήσεις μία φωτεινή και γεμάτη ντουλάπα!

Οι νέες τάσεις φέρνουν 14 καινούριες επιλογές στις βιτρίνες και δεν έχεις παρά να βρεις το αγαπημένο σου κομμάτι και αυτή τη σεζόν!

 

#1. Το τακούνι

 

Οι πλατφόρμες δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου

 

Οι πλατφόρμες δεν λείπουν ποτέ από τη συλλογή σου, με όποιον τρόπο κι αν τις έχεις. Είτε είναι φλατφόρμα, πλατφόρμα με στιλέτο ή χοντρό τακούνι, είτε ψηλές μπότες, μοκασίνια ή τύπου Mary Jane, οι πλατφόρμες θα είναι punk, όπως το 1970. Θα τις φοράς σε δέρμα φιδιού, δίχρωμες, μαύρες, ασημί ή με σχέδια, με τζιν και σακάκι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τις πιο χοντρές πλατφόρμες, που όμως ούτε αυτές κάνουν να τις φοράς στα χιόνια. Τα kitten heels είναι μικρά, κομψά, χαριτωμένα και άνετα. Είναι μια vintage εναλλαγή από τη χοντρή σόλα. Θα βρεις παπούτσια με kitten heel σε μαύρο, κόκκινο, μπορντώ, άσπρο και σατέν, αλλά ακόμα και γούνινα για μια ελαφριά κομψότητα.

 

#2. Η μύτη

 

Τετράγωνη μύτη της μόδας και για το 20-21

 

Θυμόμαστε από πέρυσι την είσοδο της τετράγωνης μύτης στα γυναικεία παπούτσια. Θα τη συναντήσουμε και φέτος σε μπότες ψηλές ή κοντές, σε σανδάλια και σε άσπρα ή μαύρα kitten heels. Είναι μίνιμαλ, σοφιστικέ και σοβαρά και θα τα φοράμε και την άνοιξη!

Η μυτερή μύτη γίνεται φέτος πιο δημοφιλής, ειδικά σε παπούτσια με χαμηλό τακούνι. Τα παπούτσια είναι άνετα, συνήθως χωρίςπλατφόρμα και έχουν ένα πιο punk στυλ με προσθήκες όπως τα δερμάτινα κορδόνια. Εδώ αντιστοιχούν και οι μπαλαρίνες που είναι πάντα θηλυκές και έχουν αξεσουάρ και κοσμήματα. Τα απλά αυτά παπούτσια είναι δυναμικά, θηλυκά και σου προσφέρουν αυτοπεποίθηση, αφού είναι κομψά και άνετα.

 

Δείτε εδώ: Νέες Παραλαβές σε Παπούτσια Γυναικεία

 

#3. Υφάσματα

 

Δερμάτινα παπούτσια είναι ιδανικά για το χειμώνα

 

Σουέντ και βελούδινα παπούτσια παντού! Τον χειμώνα όμως με τις βροχές, χρειαζόμαστε και ένα πιο σταθερό, αδιάβροχο και σκληρό ύφασμα, όπως το δέρμα. Οι περισσότερες μπότες δανείζονται χρώματα από την άνοιξη, όπως το λευκό, το κίτρινο, το ροζ, το πράσινο και το χρυσό, αλλά και μοτίβα όπως το ασπρόμαυρο animal print, το δέρμα φιδιού και κροκόδειλου. Μερικές μπότες έχουν και πολύχρωμα μπαλώματα. Θα τις δοκιμάσεις με κορδόνια και με φιόγκους στο πλάι σαν ψηλές κάλτσες. Εντυπωσιακά δερμάτινα παπούτσια θα βρεις και σε στυλ Mary Jane.

 

#4. Μπότες

 

Αγαπάς άλλα παπούτσια περισσότερο, όσο αγαπάς τις μπότες σου; Μάλλον όχι. Το υποθέσαμε γιατί έφτασες κατευθείαν στην τεράστια κατηγορία με τις γυναικείες μπότες, που θα φοράς ασταμάτητα όλο τον χειμώνα. Ξεκινάμε από τις κλασικές μπότες ή μπότες ιππασίας που έχουν το σχήμα αμυγδάλου στη μύτη. Τη νέα σεζόν έχουν το γνωστό πειρατικό δίπλωμα στο μπατζάκι ή το καουμπόικο V. Θα τις φοράς παντού, χωρίς να χρειάζεται να μελετάς το look της επόμενης ημέρας. Θα τις βρεις ψηλές και χαμηλές, σε μαύρο, άσπρο, καφέ, μπορντώ και μπλε. Συνδύασέ τις με κοντή φούστα ή στενό τζιν.

Οι πλισέ μπότες, προερχόμενες από την περσινή σεζόν, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, μαζί με τις πλισέ φούστες. Ταιριάζουν τέλεια με pencil φούστα, σορτς ή boyfriend τζιν παντελόνι και είναι ιδανικές για αδύνατα πόδια. Έχουν μαλακό δέρμα, ελαστική υφή και κυκλοφορούν σε γήινα χρώματα, ασημί, γκρι, μαύρο και δέρμα φιδιού. Το boho και μοντέρνο ζευγάρι πλισέ μπότας θα το βρεις και με kitten heels, αλλά και με ψηλό τακούνι.

 

Στη μόδα του 20 και πάλι οι ψηλές μπότες

 

Από τη δεκαετία του ’60 κάνουν στάση στο 2020 οι ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο ή και λίγο παραπάνω. Είναι στενές, από λάτεξ ή μαλακό δέρμα, με τακούνι στιλέτο ή φλατ και αναδεικνύουν μια φρέσκια σιλουέτα. Τα σχέδια παραπέμπουν σε επίσημο παπούτσι, αλλά επειδή καλύπτουν το δέρμα, χρησιμοποιούνται και σε ένα πιο συντηρητικό σύνολο. Θα τις φοράς με σακάκι και κοστούμι με φούστα και με το βαμβακερό παλτό σου. Μην παραλείψεις να τις δοκιμάσεις και σε λαμπερό μεταλλικό χρώμα.

Τέλος, οι γαλότσες είναι πρακτικές και αναντικατάστατες τις βροχερές μέρες. Το υλικό τους συντηρείται, οπότε είναι μια καλή επένδυση για την ντουλάπα σου. Ευτυχώς τα νέα σχέδια είναι στιλάτα και casual με χοντρή πλατφόρμα και πολλά χρώματα, όπως ροζ, λευκό, κίτρινο, μαύρο και μπλε.

 

Πρακτικές και αναντικατάστατες οι γαλότσες για τον φετινό χειμώνα

 

#5. Sneakers

 

Ρέτρο σχέδια στα Sneakers γυναικεία για τη φετινή σεζόν

 

Τα γυναικεία sneakers της σεζόν φθινόπωρο – χειμώνας 2020 – 2021 θυμίζουν τα ρετρό σχέδια του 1980. Έχουν αμέτρητους χρωματικούς συνδυασμούς και θα τα φοράς μέσα και εννοείται έξω από το γυμναστήριο. Έχουν χοντρή σόλα για κάθε είδους καιρό. Φυσικά, υπάρχουν τα κλασικά λευκά sneakers ή και αυτά σε γήινα χρώματα, που μπορείς να φοράς με χρωματιστές κάλτσες.

 

#6. Αρρενωπότητα και αρβύλες

 

Οι αρβύλες είναι must για το φθινόπωρο - χειμώνα του 20-21

 

Τα brogues, oxfords και μοκασίνια, οι μπότες, αλλά και τα ψηλά και καλά παπούτσια αποκτούν μια χοντροκομμένη αρρενωπότητα, που συνδυάζεις άνετα με παντελόνια και φούστα ή ένα απόλυτα θηλυκό σύνολο, όπως ένα δαντελένιο φόρεμα. Κύριο συστατικό: το μαύρο δέρμα.

Οι αρβύλες είναι το must του χειμώνα. Διάλεξέ τις χαμηλές, ψηλές ή ως ankle μποτάκια, με λαστιχένια μύτη και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως δέρμα φιδιού, δίχτυ, σουέντ και δαντέλα. Φόρεσέ τις με τζιν ή μια μάξι φούστα.

 

#7. Μοκασίνια

 

Μοκασίνια, προσαρμόζονται εύκολα στο στυλ σου

Τα μοκασίνια, που θα φοράς και την άνοιξη, είναι κυρίως ψηλά και θηλυκά. Θα τα βρεις και σαν ankle μποτάκια με χαμηλό τακούνι. Προσαρμόζονται εύκολα στο στυλ των ρούχων σου, καθώς έχουν από μόνα τους ξεχωριστό σχέδιο. Κάποια διαθέτουν κοσμήματα, δέρμα φιδιού και κροκόδειλου και κρόσσια. Μπορούν να είναι και επίσημα, αν θες να τα φορέσεις με κοστούμι ή ένα επίσημο γυναικείο φόρεμα.

 

#8. Χρώματα

 

Λαδί λευκό και κρεμ τα χρώματα της φετινής χειμερινής σεζόν

 

Από τα βασικά χρώματα των χειμερινών παπουτσιών είναι το λαδί. Θα το βρεις σε μοκασίνια, kitten heels και σουέντ μποτάκι. Έπειτα, το λευκό και κρεμ θα κυριαρχήσουν σε Mary Janes, μοκασίνια και φλατ γυναικεία παπούτσια. Είναι κομψά και λαμπερά, ενώ συνδυάζονται με καλό μαύρο παντελόνι, χοντρό καλσόν και μακρύ επίσημο φόρεμα. Το χρυσό και το ασημί φέρνουν τη γιορτινή λάμψη στο περπάτημά σου στις πλισέ μπότες, στις μπότες μέχρι το γόνατο, αλλά και στα γυναικεία παπούτσια με τετράγωνη μύτη. Φόρεσέ τα με μεταλλικά ρούχα ή με φούστα στο club. Είναι πολυτελή και μοναδικά χρώματα και ίσως βρεις μερικά ζευγάρια σε μεταλλικό μωβ και πράσινο. Τέλος, το φλοράλ μοτίβο επιστρέφει φθινοπωρινό και σκοτεινό goth, σε καφέ, μπορντώ και πράσινες αποχρώσεις. Θα το βρεις στις κλασικές και στις ψηλές μπότες.

 

#9. Chelsea μποτάκια

 

Μίνιμαλ και πρακτικά τα μποτάκια Chelsea

 

Για μία μίνιμαλ, γρήγορη επιλογή για να φύγεις αμέσως για τη δουλειά, τα Chelsea μποτάκια θα σε σώσουν. Έχουν το λάστιχο στο πλάι για να τα φοράς κατευθείαν. Ευτυχώς είναι κλασικά κάθε χρόνο και δε θα χρειάζεται να τ’ αλλάζεις. Τα νέα σχέδια είναι αριστοκρατικά και κομψά, έχουν χοντρή σόλα και θα τα φοράς στη δουλειά και στις εξωτερικές δραστηριότητες. Μάλιστα, υπάρχουν τα Dr Martens που παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ραφές με χρώματα, όπως το κίτρινο.

 

#10. Αξεσουάρ στα παπούτσια

 

Αξεσουάρ στα παπούτσια είναι φέτος της μόδας

 

Από την άνοιξη του 2020, οι αλυσίδες στα παπούτσια, έρχονται και στα φθινοπωρινά ζευγάρια, για να τα διακοσμήσουν και να προσφέρουν ασφάλεια στο βάδισμα. Οι μεγάλες και οι μικρές αλυσίδες κάνουν την εμφάνιση πιο grunge και ευτυχώς μπορούν να συνδυαστούν με τις αλυσίδες στα ρούχα και στις τσάντες. Έτσι, λοιπόν, οι μπότες και τα μοκασίνια αποκτούν ασημί και χρυσές chic αλυσίδες για μια έξτρα λάμψη. Για μια γιορτινή θηλυκότητα, πολλά γυναικεία παπούτσια αποκτούν και φιόγκους, σε χρυσό, μπλε, κόκκινο και παστέλ χρώματα. Τα παπούτσια γίνονται πιο διασκεδαστικά. Θα τα βρεις σε σατέν, με κρυσταλλάκια και εντυπωσιακά μαύρα υφάσματα.

Τα παπούτσια έχουν και κοσμήματα πάνω τους, όπως διαμαντάκια, αλυσίδες και λαμπερά κρόσσια. Θα τα φοράς όλες τις ώρες, γιατί είναι punk, πριγκιπικά και γιορτινά ταυτόχρονα. Θα τα βρεις σε ανοιχτά και κλειστά παπούτσια, ενώ τα κρόσσια θα τα βρεις σε πέδιλα και κυρίως σε αντρικά παπούτσια.

 

#11. Mary Jane

 

Mary Jane, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μόδα του 2020

 

Τα Mary Jane παπούτσια έχουν το χαρακτηριστικό λουράκι σε σχήμα Τ στο μπροστινό μέρος του πέλματος ή μόνο στο άνω μέρος της φτέρνας. Θα τα βρεις σε μαύρο δέρμα, σε θηλυκές μπαλαρίνες με τριγωνική μύτη, με χοντρή σόλα, με τετράγωνο τακούνι, με πλατφόρμα και σε διάφορα ύψη.

 

#12. Τρακτερωτή σόλα

 

Άγρια η τρακτερωτή σόλα, αλλά με καλή στήριξη

 

Πάντα ήθελες ένα ζευγάρι παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, το ξέρουμε! Είναι άγριο και προκλητικό σαν σχέδιο και ταυτόχρονα σε στηρίζει καλά στο έδαφος. Μπότες, αρβύλες, γαλότσες, αθλητικά παπούτσια: θα τις βρεις παντού. Οι σόλες είναι ιδανικές για κάθε καιρό και ίσως για κάθε περίσταση, καθώς κάποιες είναι εντελώς λευκές, σε παπούτσια με ασημί αξεσουάρ και πολλά έντονα χρώματα.

 

#13. Ορειβατικά μποτάκια

 

Λειτουργικά και ανθεκτικά τα ορειβατικά μποτάκια

 

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι γαλότσες, οι μηχανόβιες, οι μπότες χιονιού και τα ορειβατικά μποτάκια που ίσως διαθέτουν και τρακτερωτή ή χοντρή σόλα. Τα μποτάκια αυτά δεν καταστρέφονται εύκολα, είναι λειτουργικά, ψηλά ή χαμηλά και μπορεί να διαθέτουν κορδόνια.

 

#14. Εξώφτερνα και mules

 

Εξώφτερνα γυναικεία παπούτσια επέστρεψαν απο τα 80's

 

Επέστρεψαν από τα ‘80s και θα τα δούμε κυρίως στην συλλογή παπούτσια γυναικεία άνοιξη 2021. Είναι κολακευτικά ψηλά ή χαμηλά και προσαρμόζονται με κάθε σου εμφάνιση. Εμείς τα λατρεύουμε και σου προτείνουμε να τα φοράς στις mid εποχές όπως τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου αλλά και όταν αρχίζει να ανεβαίνει οι θερμοκρασία μετά τον βαρύ χειμώνα, όπου οι στυλιστικές επιλογές είναι δύσκολες. Τα εξώφτερνα ή αλλιώς mules γυναικεία είναι η τέλεια επιλογή για να παραμείνεις στυλάτη και τότε!