Ξέρουμε ότι διαβάζεις τις τάσεις της μόδας μέσα από το blog μας και ότι ακολουθείς πιστά (πολύ ή λιγότερο) ό,τι διαβάζεις. Αυτό το άρθρο είναι για εσένα, για να μάθεις τι θα φορεθεί περισσότερο φέτος το καλοκαίρι και για να συμπληρώσεις τα κομμάτια από το παζλ της γκαρνταρόμπας σου που πιθανόν να λείπουν. Ανάμεσα στα γυναικεία ρούχα και στα αξεσουάρ, διάβασε παρακάτω και μερικά από τα βασικά χρώματα που είναι στη μόδα το καλοκαίρι 2019, εκτός από τα έντονα neon και τα παστέλ. Συνδύασέ τα όμορφα με το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και βγάλε φωτογραφίες για να σε θαυμάσουμε στο instagram!

 

1. Λινά πουκάμισα

 
Πουκαμίσα: μια εξαιρετική επένδυση για το φετινό καλοκαίρι

 

Το ταπεινό πουκάμισο είναι ένα από τα βασικά κομμάτια τις ντουλάπας σου φέτος το καλοκαίρι, καθώς εναρμονίζεται με κάθε στυλ και ντύσιμο. Είτε είναι ένα κλασικό πουκάμισο Oxford είτε μια ασύμμετρη πουκαμίσα, θα τα βρεις όλα στις συλλογές των σχεδιαστών για τη σεζόν καλοκαίρι 2019. Φέτος δεν θα το κουμπώσεις απλά, αλλά θα το ανοίξεις, θα το κόψεις, θα το δέσεις κόμπους και ύστερα θα βγεις έξω. Πρόσεξε, όμως, να είναι λινό πουκάμισο, ώστε να μη ζεσταθείς πολύ και να έχεις την αίσθηση του αέρινου look ακόμα και στη δουλειά. Δέσε το στη μέση, φόρεσέ το με ζώνη ή ακόμα διάλεξε ένα λινό πουκάμισο με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στα μανίκια ή βολάν. Και μην ξεχνάς, η λινή πουκαμίσα, που είναι μακρύτερη από το πουκάμισο, είναι μια εξαιρετική επένδυση για το φετινό καλοκαίρι!

 

2. Λινά αέρινα φορέματα

 
Δώσε την πιο καλοκαιρινή πινελιά στο ντύσιμό σου με λινό φόρεμα!

 

Όταν σκέφτεσαι το απόλυτο καλοκαιρινό look, αυτό είναι συνήθως ένα μακρύ αέρινο φόρεμα που φοράς στην άκρη της θάλασσας, έτσι δεν είναι; Βγαλμένη από τις ρομαντικές ταινίες του Nicholas Sparks, αυτή την σκέψη την είχαν και οι τάσεις της μόδας φέτος το καλοκαίρι. Η μόδα σε θέλει με λινά και αέρινα υφάσματα στα πιο όμορφα φορέματα. Το λινό σου φόρεμα είτε κοντό είτε μακρύ μην το φορτώσεις πολύ – διάλεξε ελαφριά κοσμήματα που δε θα κλέβουν τα βλέμματα από το φόρεμά σου. Διάλεξε μοντέρνα neon μπλε και κίτρινα χρώματα ή λεοπάρ σχέδια για τις βραδινές εξόδους σου. Ταυτόχρονα, δοκίμασε τα αέρινα φορέματα με βολάν που θυμίζουν πολύ τον συντηρητισμό του μεσαίωνα, αλλά είναι εξίσου ρομαντικά και αθώα. Αν είσαι φαν των φορεμάτων, τότε διάβασε το άρθρο μας για τα 7+1 must φορέματα του καλοκαιριού.

 

3. Παντελόνες με ζώνη

 
Για να τονίσεις τη μέση σου συνδύασε την παντελόνα με ζώνη

 

Φέτος το καλοκαίρι μη βάλεις τα στενά σου κολάν και παντελόνια. Φόρεσε όμορφες ψηλόμεσες παντελόνες καμπάνα και σε δείχνουν ψηλή. Για να τονίσεις τη μέση σου, συνδύασε την παντελόνα με ζώνη. Έτσι, θα πετύχεις μια άνετη και αέρινη εμφάνιση, όσο σοφιστικέ θες για την δουλειά ή την επίσημη εκδήλωση που πρέπει να πας. Η παντελόνα με ζώνη δεν είναι απαραίτητο να είναι μακριά. Μπορεί να είναι και κοντύτερη και να αναδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια σου, ειδικά εάν βάλεις και τα ψηλά πέδιλά σου. Ταίριαξε το χρώμα της ζώνης με των αξεσουάρ σου, ενώ δώσε χρώμα στην παντελόνα σου δοκιμάζοντας το κοραλλί, το κόκκινο, το πράσινο, το γαλάζιο και το κίτρινο.

 

4. Ζώνες: ψάθινες και κορδόνια

 
Φόρεσε μια ψάθινη ζώνη που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα μονόχρωμο look

 

Παραπάνω σου είπαμε για τις παντελόνες με ζώνη. Οι τάσεις για το καλοκαίρι 2019 θέλουν να προτιμήσεις ιδιαίτερα τις ψάθινες ζώνες ή τις ζώνες κορδόνια. Είναι εξίσου λειτουργικές, στιλάτες και απόλυτα καλοκαιρινές! Από τη μία πλευρά, οι ζώνες κορδόνια είναι πολύ λεπτές επιτρέποντάς σου να αποκτήσεις αυτό το ελαφρύ καλοκαιρινό look που θες. Φόρεσε τη ζώνη κορδόνι για παράδειγμα με μία πουκαμίσα και σανδάλια. Θυμίζει ναυτικό και αρχαιοελληνικό στυλ, αλλά είναι πολύ στιλάτο και ανάλαφρο. Από την άλλη πλευρά, οι ψάθινες ζώνες που κυκλοφορούν είναι έντονες, με ογκώδεις ή και όχι αγκράφες, σε πολλά χρώματα. Φόρεσε μια ψάθινη ζώνη που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα μονόχρωμο look, κατά προτίμηση λευκό.

 

5. Cargo παντελόνια

 
Tα cargo είναι πολύ χρηστικά και ιδιαίτερα κομψά για τις βραδινές σου εξόδους

 

Κάνουν δυνατό comeback τα cargo παντελόνια μετά από πολλά χρόνια. Τα cargo παντελόνια είναι αυτά με τις πολλές τσέπες που επιτέλους χωρούν το iphone σου. Είναι πολύ χρηστικά και ιδιαίτερα κομψά για τις βραδινές σου εξόδους. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό αύξησης των πωλήσεών τους άγγιξε ήδη το 266%, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει σίγουρα στη μόδα για άλλους 6 μήνες. Τα παντελόνια αυτά έχουν όγκο, ο οποίος σου επιτρέπει να τα φοράς με τα πάντα: με crop top και ρομαντικές μπλούζες, με ασορτί χρώματα, με cowboy μπότες, sneakers, αρβυλάκια, με ζώνες και αλυσίδες. Θα τα βρεις σε διάφορα υφάσματα και σου συνιστούμε να τα δοκιμάσεις σίγουρα και σε τζιν.

 

6. Παντελόνι με λάστιχο στον αστράγαλο

 
Το ιδανικό παντελόνι για πιο chic ντύσιμο

 

Για τις πιο casual βόλτες σου, χρειάζεσαι κάτι άνετο και πρακτικό, που να σε προστατεύει από την έκθεση στον ήλιο. Δοκίμασε παντελόνια με λάστιχο στον αστράγαλο και φόρεσέ τα με αθλητικά παπούτσια ή με γόβες. Είναι ιδανικό και για πιο chic ντύσιμο, καθώς ταιριάζει και με σακάκι και με πουκάμισο. Για μία πιο boho επιλογή, φόρεσε το πιο φαρδύ ως σαλβάρι με έθνικ σχέδια. Θα σου θυμίζει χαρέμι, λόγω των σχεδίων και των χρωμάτων, όμως να θυμάσαι: είναι καλοκαίρι!

 

7. Ψάθινες τσάντες

 
Συνδύασε τις τσάντες με ψάθινες ζώνες και απόκτησε το bohemian στυλ

 

Υπάρχουν οι μίνι τσάντες και οι τεράστιες τσάντες. Εάν δεν είναι μεγάλες οι τσάντες που κρατάς φέτος στα χέρια σου, η μόδα δεν ενδιαφέρεται. Πρέπει να είναι τεράστιες. Και με κρόσια. Και με ενδιαφέροντα περίεργα έντονα σχήματα. Οι ψάθινες τσάντες για δεύτερη χρονιά θα φορεθούν το καλοκαίρι και θα σε συνοδεύουν στην παραλία, στις εξόδους σου και στα ταξίδια σου. Παίξε με τα χρώματα και με μοτίβα που μπορεί να βρεις. Συνδύασέ τις με τις ψάθινες ζώνες, όπως παραπάνω, και απόκτησε αυτό το bohemian στυλ που πάντα ήθελες.

 

Χρώματα που είναι στη μόδα το καλοκαίρι 2019

 

Καλοκαίρι σημαίνει θερμά χρώματα, έντονα, παιχνιδιάρικα, με χαρακτήρα και διάθεση. Βλέπεις παντού neon χρώματα, έντονα παστέλ και λαμπερά αξεσουάρ, που ταιριάζουν τέλεια με το μαύρισμα που θα αποκτήσεις στην παραλία. Όμως, είναι και άλλες τρεις κατηγορίες χρωμάτων που δεν πρέπει να ξεχάσεις ότι είναι στη μόδα φέτος το καλοκαίρι.

 

Α. Μπεζ

 
Δοκίμασε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ για να δεις ποια σου ταιριάζει

 

Το απλό, κομψό και chic χρώμα του μπεζ δείχνει ωριμότητα και αναδεικνύει ένα σοφιστικέ, αλλά και ακριβό look. Δοκίμασέ το σε όλα σου τα ρούχα, από μαγιό, μέχρι σακάκι και από πέδιλα μέχρι σκουλαρίκια. Δεν είναι τυχαίο που το ουδέτερο μακιγιάζ, το οποίο έχει στη βάση του το μπεζ nude χρώμα, είναι το πιο καλοκαιρινό look που θα κάνεις ποτέ. Δοκίμασε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ για να δεις ποια σου ταιριάζει. Θα το βρεις σε όλα τα καλοκαιρινά υφάσματα (δέρμα, μετάξι, λινό).

 

Β. Γήινες αποχρώσεις

 
Οι γήινες αποχρώσεις αναδυκνείουν απόλυτα το μαύρισμά σου

 

Το καφέ και η οικογένειά του αποτελούν τις γήινες αποχρώσεις που ποτέ δε σκέφτηκες να εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου. Κι όμως! Το λεοπάρ που φοράς έχει αυτή τη γήινη απόχρωση που φοριέται πολύ φέτος το καλοκαίρι. Οι γήινες αποχρώσεις είναι από τις πιο βασικές, ταιριάζουν με το μαύρισμά σου και κάνουν όμορφη αντίθεση με έντονα ψυχρά και neon χρώματα.

 

Γ. Κίτρινο

 
Το καλοκαίρι του 2019 προβλέπεται να φορεθεί το κίτρινο χρώμα παντού!

 

Το χρώμα του ήλιου, το κίτρινο είναι δυναμικό, χαρούμενο και αρκετά κολακευτικό στις γυναικείες σιλουέτες. Εάν για εσένα είναι πολύ έντονο, δοκίμασε την παστέλ απόχρωσή του, διαφορετικά φόρεσέ το σε λαμπερά κολιέ και αξεσουάρ για να είσαι στη μόδα!