Η γυναικεία μόδα για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 20-21

Ο χειμώνας 2021 θα έρθει αναπόφευκτα. Εσύ το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι όχι μόνο προετοιμασμένη, αλλά και ένα βήμα μπροστά γνωρίζοντας τις βασικές τάσεις στη γυναικεία μόδα τη σεζόν φθινόπωρο - χειμώνας 2020 – 2021.

Οι σχεδιαστές σύστησαν ρομαντικές εμφανίσεις, πιο σκοτεινές με μαύρο τούλι και λάτεξ, boho, σέξι και θηλυκές, αλλά πάνω από όλα έφεραν την bourgeois πλευρά της γυναίκας σε όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της στα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Τα σχέδια είναι έντονα, εκλεκτά και ποικίλα, συνδυάζουν τις δεκαετίες 1940, 1960 και 1970, το στυλ ιππασίας και των μοναχών, ενώ προωθούν ονειρεμένα φορέματα, φαρδιά παλτό και γενικά πολύ όγκο για περισσότερη προστασία από τον κρύο χειμώνα.

Οι τάσεις της νέας σεζόν χωρίζονται σε 9 βασικές κατηγορίες ρούχων, σχεδίων και διαθέσεων για να επενδύσεις σωστά και εύκολα σε μια νέα (ή και παλιά) γκαρνταρόμπα:

 

#1. Μπαλώματα

Τα μπαλώματα, ένα χίπικο στυλ και φέτος της μόδας

Φούστες, παντελόνια, μπότες και φορέματα με κλειστούς και ανοιχτούς ώμους έχουν αμέτρητες ραφές για να συνδέσουν πολλά διαφορετικά υφάσματα και να δημιουργήσουν ένα πιο χίπικο στυλ. Προτίμησε μπαλώματα ακόμα και σε παλτό!

 

#2. Μακριά κρόσσια

Τα κρόσια θα είναι το κέντρο της προσοχής φέτος

Ο φετινός χειμώνας σε θέλει να κυκλοφορείς σαν λατίνα χορεύτρια. Θα βρεις κρόσσια από πάνω μέχρι κάτω ή από τη μέση και κάτω σε φούστες, φορέματα, ακόμα και σε γούνινο παλτό. Μπορείς να τα φορέσεις πάνω από πουκαμίσα ή και κοστούμι, αλλά πρόσεξε να είναι αυτά το κέντρο της προσοχής. Μην το παρακάνεις με τα χρώματα και τα αξεσουάρ. Τα μεταλλικά χρώματα μάλιστα είναι ιδανικά για τα βραδινά ραντεβού σου.

 

#3. Πανωφόρια

Γηίνα χρώματα για το χειμώνα του 20-21 στα παλτό

Ξεκινάμε από τις γούνες, οι οποίες θα φορεθούν σε κάθε σχήμα (ζακέτα, παλτό, καπαρντίνα), με κουμπιά ή χωρίς. Διάλεξε γήινα χρώματα, γκρι και καρό, με κοσμήματα ή και λίγο πιο έντονα ροζ, λιλά και animal print. Όσο για το μέγεθός τους, σίγουρα τα φαρδιά παλτό στεγάζουν περισσότερες στρώσεις ρούχων για τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά κυκλοφορούν και σε κοντό και σε μακρύ μήκος. Η γούνα του προβάτου θα μείνει στη μόδα και φέτος, μιας και είναι πολύ ζεστή. Θα τη δεις κυρίως στο κολάρο των δερμάτινων και bomber τζάκετ, καθώς και στα παλτό.

Η κάπα θα είναι το νέο πανωφόρι του ’20-’21! Είναι ό,τι πρέπει για βραδινή βόλτα στην πόλη, ειδικά αν τη φορέσεις με ασορτί χρώματα. Η πλισέ φούστα, η ζώνη στη μέση, το ζιβάγκο και οι μπότες μαζί με την κάπα δημιουργούν αμέσως ένα σοφιστικέ και ρομαντικό στυλ. Οι κάπες κυκλοφορούν και σαν ασύμμετρες «κουβέρτες» πέφτοντας πάνω στον έναν ώμο, έχουν χρώματα, κρόσσια και ποικιλία υφασμάτων.

Τα μακριά παλτό τη νέα σεζόν είναι ασύμμετρα και κομψά, κάπως στρατιωτικά, με κουμπιά και κολακευτική λαιμόκοψη, με φαρδιούς ώμους και με ζώνη στη μέση. Είναι φαρδιά, αλλά και άνετα στενά, ώστε να τονίζουν όμορφα το σώμα, και με ψηλό λαιμό, ώστε να μακραίνουν τη σιλουέτα. Δοκίμασε τα μακριά παλτό σε μαύρο, γκρι και κόκκινο χρώμα.

Τέλος, οι καπαρντίνες είναι ιδανικές για τις λιγότερο κρύες μέρες, με αποτέλεσμα να τις φοράς ακόμα πιο συχνά το φθινόπωρο και την άνοιξη. Προτίμησε χρώματα σε λευκό ή ταμπά, μοτίβο χλώριο και διάλεξέ την όσο πιο απλή γίνεται. Μιας και η καπαρντίνα είναι μακριά και φαρδιά, τόνισε τη μέση σου με έναν φιόγκο ή ζώνη από πάνω.

 

#4. Υφάσματα

Καπιτονέ, δερμάτινο, λάτεξ και βελούδο είναι must για την φετινή σεζόν

Τέσσερα υφάσματα κυριάρχησαν στις πασαρέλες με αποτέλεσμα να μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο περισσότερο πόσο σημαντικές είναι οι υφές στα γυναικεία ρούχα και στο στυλ τους. Αρχικά, το καπιτονέ, ένα εξαιρετικά ζεστό ύφασμα για παραπάνω προστασία, αξιοποιήθηκε σε μπουφάν, τζάκετ, τοπάκια, φούστες και παλτό, αλλά ακόμα και σε τσάντες και παπούτσια! Ευτυχώς θα το δεις και σε πολλά χρώματα, ειδικά τα πιο ανοιχτά. Τα δερμάτινα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην ντουλάπα σου, καθώς φέτος θα γεμίσει από κομμάτια ραμμένα από το ιδιαίτερα λαμπερό και ροκ ύφασμα. Παλτό, τζάκετ και όχι μόνο, θα τα βρεις σε στενές και φαρδιές γραμμές, με σχέδια και χωρίς. Παντελόνες, πουκάμισα, φορέματα, κοστούμια, ολόσωμες φόρμες και κιλότες σε μαύρο, καφέ ή μπορντώ χρώμα είναι ό,τι πιο κλασικό και μοδάτο τη νέα σεζόν. Κοντά στο δέρμα ήρθε και το λάτεξ. Το λάτεξ φορέθηκε σε κορσέδες, κολάν, φούστες και σακάκια, με φερμουάρ, αγκράφες και trucs, σε μαύρο, κόκκινο και μωβ χρώμα. Δεν υπάρχει πιο πολυτελές ύφασμα από το βελούδο. Είναι μαλακό, ζεστό και μοδάτο. Φόρεσέ το στο κοντό μαύρο φόρεμά σου σαν κλασική επιλογή ή δοκίμασέ το και σε μακρύ φόρεμα για πιο επίσημες εκδηλώσεις. Μην ξεχνάς ότι τα φουσκωτά μανίκια είναι ακόμα στη μόδα και με το βελούδο, δημιουργούν μια αριστοκρατική εμφάνιση.

 

#5. Μοτίβα

Καρό και έθνικ μοτίβα έρχονται για να μείνου φέτος το φθινόπωρο

Τα καρό και τα έθνικ μοτίβα έρχονται για να μείνουν φέτος το φθινόπωρο. Το καρό είναι έντονο, με χρώματα και ζευγαρώνεται με σετ πάνω – κάτω σε φούστα, παντελόνι και ζιβάγκο ή φόρεμα. Και το μίνι καρό, όμως, είναι εξίσου εντυπωσιακό σε όλο το φόρεμα, στο πουκάμισο ή στο παλτό. Τα έθνικ μοτίβα είναι επαναλαμβανόμενα σχέδια τύπου hippie σε chic υφάσματα. Δοκίμασε αέρινα χειμερινά φορέματα με αυτό το boho στυλ για κάθε ώρα της μέρας.

 

#6. Χρώματα

Ουδέτερα χρώματα για την σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας του 20-21

Το απαλό χρώμα του βουτύρου θα το ταιριάξεις με άλλα ουδέτερα χρώματα το φθινόπωρο – χειμώνα 2020 – 2021. Είναι ένα ονειρικό χρώμα, που μπορείς να φορέσεις σε φόρεμα, πουκάμισο ή φούστα, ακόμα και το καλοκαίρι σε γάμους και βαφτίσεις. Οι σχεδιαστές εγκρίνουν και το total look στο χρώμα του βουτύρου. Για μια έξτρα πολυτέλεια στην εμφάνισή σου, προτίμησε το ασημί χρώμα ειδικά στα φορέματα. Θα βρεις αμέτρητα κομμάτια με διαμαντάκια και κοσμήματα που να τονίζουν τη λάμψη του μεταλλικού χρώματος. Τέλος, το color – block με τα πολλά έντονα χρώματα θα το δεις και τον χειμώνα, ειδικά με τους συνδυασμούς κόκκινο – μωβ – πορτοκαλί – ροζ – κοραλλί. Μια πιο ποπ ιδέα στην γκαρνταρόμπα σου.

#7. Θηλυκότητα

Άκρως θηλυκός και αυτός ο χειμώνας

Άκρως θηλυκός και αυτός ο χειμώνας! Ξεκινώντας από τα κοψίματα στη μέση, στους ώμους και στην κλείδα, καθώς και με γυναικεία ρούχα με ασυμμετρίες στους ώμους, τα φορέματα, τα ζιβάγκο, αλλά και τα παλτό γίνονται πιο αισθησιακά παρά το κρύο.

Η απογύμνωση, όμως, έρχεται από τους κορσέδες, τα bralette, τις διαφάνειες και τα τριγωνικά σουτιέν, τα οποία πλέον φοριούνται σαν ρούχα και όχι εσώρουχα, ακόμα και πάνω από τα φορέματα. Τα εσώρουχα αποκτούν πιο «ακριβό» σχέδιο, επειδή φαίνονται, τα πουκάμισα γίνονται πιο διαφανή και η δαντέλα κυκλοφορεί παντού. Θα παρατηρήσεις, επίσης, ότι τα μπαντό θα συνδυάζονται με χαλαρό τοπ, ψηλόμεσο παντελόνι και σακάκι, όπως στις πασαρέλες.

Η νέα προσθήκη στην γκαρνταρόμπα που θα μας ενθουσιάσει ιδιαίτερα είναι τα στενά φορέματα – τόσο στενά όσο ένα κορμάκι. Είναι σέξι και θα αναδείξουν απόλυτα τις καμπύλες. Τα φορέματα αυτά θα είναι μακριά, μακρυμάνικα ή αμάνικα, μίνιμαλ μαύρα, άσπρα ή κόκκινα και ίσως με κοψίματα. Η γραμμή τους αναδεικνύει τη μακριά σιλουέτα και δίνει αυτοπεποίθηση και λάμψη στη γυναικεία εμφάνιση. Θα κυκλοφορήσουν με ψηλό λαιμό, αλλά και με V ντεκολτέ.

 

#8. Κολάρο

Κολάρο και βολάν και φιόγκοι και πάλι της μόδας

Αναφερθήκαμε στο κολάρο των παλτό και δερμάτινων τζάκετ που θα έχουν την γούνινη επένδυση από τρίχωμα προβάτου. Όμως, και τα κοστούμια, τα σακάκια και τα πουκάμισα αποκτούν κολάρο, όπως τη δεκαετία του ’90, τον τεράστιο γιακά ακόμα και σε πιο νεανικά χρώματα, όπως ροζ, πράσινο και καρό. Ακόμα, θα παρατηρήσεις ρούχα με ψηλό βικτωριανό λαιμό, με βολάν ή με φιόγκους.

 

#9. Ρομαντισμός

Αέρινα φορέματα και φουσκωτά μανίκια της μόδας και φέτος

Τα φουσκωτά μανίκια στα τοπ και στα φορέματα γίνονται μεγαλύτερα. Η μόδα του ’80, φέρνει μανίκια με ενδιαφέροντα μοτίβα, τζιν ύφασμα και ώμους στρογγυλούς ή με γωνίες. Τα τοπ έχουν ρομαντικά μανίκια με όμορφη λαιμόκοψη, όπως και τα στενά φορέματα και τα παλτό.

Τα βολάν είναι μικρότερα από προηγούμενες σεζόν. Θα τα βρεις σε μοντέρνα πουκάμισα που θα θες να φοράς σίγουρα στη δουλειά. Είναι αριστοκρατικά, παιχνιδιάρικα και τονίζουν τη σιλουέτα.

Τα αέρινα φορέματα δεν πάνε πίσω. Είναι σεμνά σαν καφτάνια, με χοντρό ύφασμα για να τα φοράς κάθε ώρα, κοντομάνικα και με αέρινα μανίκια. Προτίμησέ τα σε μπλε, καφέ, μαύρο και σοκολατί σατέν. Φόρεσέ τα φαρδιά, αλλά και κοντά, που είναι πιο ρομαντικά και cool. Εάν έχουν ψηλό λαιμό, ταίριαξέ τα με τις μπότες σου για ένα boho cowboy στυλ.