Οι γόβες είναι ένα κλασικά διαχρονικό κομμάτι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα. Όλοι παραδεχόμαστε πως όταν μια γυναίκα φοράει ψηλοτάκουνα αμέσως φαίνεται και νιώθει ακαταμάχητα sexy, δεν συμφωνείτε; Ωστόσο, ενώ είναι ένα παπούτσι άμεσα συνδυασμένο με τις γυναίκες, γνωρίζατε ότι η ιστορία του ξεκινάει στη διάρκεια του 16ου αιώνα; Την εποχή εκείνοι οι ισχυροί άντρες με εξουσία συνήθιζαν να φοράνε ψηλοτάκουνα –όχι προφανώς με την μορφή που τα γνωρίζουμε πλέον-. Ακόμα, ιστορικές φυσιογνωμίες ανά τους αιώνες φόρεσαν ή και… ποδοπατήθηκαν από τακούνια, όπως ο Leonardo Da Vinci, η Μαρία Αντουανέτα και ο συγγραφέας Leopold Von Sacher Masoch από τον οποίον καθιερώθηκε και η έννοια μαζοχισμός.

 

Γόβες στην online αγορά που θα λατρέψεις
 

Ωστόσο, η νεότερη ιστορία της μοναδικής γόβας stiletto ξεκινάει δυναμικά τη δεκαετία του 30’. Ήταν η δεκαετία που ο Γάλλος σχεδιαστής Andre Perugia εμπνεύστηκε και «καλλιτέχνησε» θα λέγαμε ένα υπερβολικά πρωτοποριακό -για την εποχή- ζευγάρι γόβες με μυτερό και ψηλό τακούνι, για μια διάσημη τραγουδίστρια όπερας. Η μεγάλη θετική εντύπωση που προκάλεσε παρακίνησε τον οίκο υποδημάτων Padova να δημιουργήσει μια σειρά από τα δημοφιλή πλέον παπούτσια που γρήγορα κατακλύζουν την αγορά της Νέας Υόρκης. Η καθιέρωση πλέον της γόβας στιλέτο με την σημερινή της μορφή ως υπόδημα φετίχ, ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 50’ με την Μέριλιν Μονρό να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη νέα τάση. Είμαστε στη δεκαετία του 80’ και η γόβα επανέρχεται δριμύτερη στο look της εποχής, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της το 1998 όπου ο Manolo Blahnik αναδεικνύει μέσα από το «Sex and the City» αυτό το παπούτσι ως ένα έργο τέχνης της γυναικείας ένδυσης και ως τον απόλυτο ορισμό της γυναικείας θηλυκότητας που ήρθε για να… μείνει!

 

2018 πλέον, και οι κόκκινες γόβες -όπως φυσικά και η κλασική μαύρη- είναι από τα παπούτσια που φιγουράρουν περίοπτα σε κάθε βιτρίνα. Ειδικά τις κόκκινες ετοιμάσου φέτος να τις φορέσεις περισσότερο από ποτέ, καθώς το κόκκινο και οι αποχρώσεις του έχουν κάνει δυναμική είσοδο σε όλα τα αξεσουάρ και ρούχα της νέας κολεξιόν.

 

Αλλά άραγε τι είναι αυτό που κάνει τις γυναικείες γόβες ένα παπούτσι ορόσημο της απαράμιλλης θηλυκότητας και φινέτσας, καθιερώνοντάς το ως το απόλυτα γυναικείο σύμβολο; Κομψό, θηλυκό, μοντέρνο και sexy είναι ένα παπούτσι που είναι μόδα από μόνο του. Και ενώ κάποια σχέδια διατηρούνται κλασικά ανά τις σεζόν, άλλα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τις νέες τάσεις, χωρίς όμως να χάνουν τον διαχρονικό τους χαρακτήρα. Ένα παπούτσι που ταιριάζει σε κάθε τύπο γυναίκας, σε όλα τα πόδια και σε όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να το βρείτε σε κλασικά και έντονα χρώματα, με πιο χαμηλό τακούνι ή στιλέτο. Συνδυάζοντάς το ακόμα και με τα πιο απλά ρούχα μπορεί να σας δώσει ένα άψογο look, καθώς έχει την μαγική ιδιότητα να μεταμορφώνει οποιοδήποτε σύνολο.

 

Αλλά ας δούμε μερικούς απλούς λόγους για τους οποίους η γόβα είναι το γυναικείο must. Σύμφωνα με πολλά πειράματα που έχουν γίνει, έχει καταγραφεί ότι τα τακούνια μας κάνουν να δείχνουμε πιο ελκυστικές και θηλυκές. Ο απλός λόγος; Όταν οι γυναίκες περπατάνε πάνω σε ψηλοτάκουνα υποχρεούνται λόγω της ανατομίας του παπουτσιού να κουνάνε τους γοφούς τους στη διάρκεια του περπατήματος. Αυτό το κούνημα των γοφών, είτε είναι ελαφρύ είτε βγαλμένο από πασαρέλα, υπενθυμίζει στην γυναίκα την θηλυκή της υπόσταση και σίγουρα και… σε όσους την κοιτάνε! Επιπλέον, αναδεικνύουν σε κάθε πόδι την καλύτερη του εκδοχή.

 

Οι γόβες δίνουν πάντα λύση. Ό,τι και αν φοράτε αν δεν ξέρετε με τι να το συνδυάσετε οι κομψές γόβες είναι ένα ζευγάρι που θα σώσει την κατάσταση σε κάθε περίσταση. Δερμάτινες, suede ή λουστρίνι, με λουράκια ή μπαρέτα, ψηλοτάκουνες για τη βραδινή σας έξοδο για ποτό ή με χαμηλό τακούνι για τη δουλειά και τη βόλτα, οι γυναικείες γόβες δίνουν πάντα μια πινελιά θηλυκότητας και κομψότητας σε κάθε εμφάνιση, κάθε εποχή. Τέλος, όσο κι αν σας ακούγεται περίεργο, λόγω της ιστορίας τους, οι γόβες είναι συνυφασμένες με την ιδέα της υπεροχής. Αν έχετε παρατηρήσει, οι γυναίκες που κατέχουν εξουσία φοράνε κατεξοχήν… τακούνια!

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι ένα παπούτσι που οφείλετε να έχετε στην ντουλάπα σας ως γνήσιο θηλυκό. Βρείτε στο www.torouxo.gr μια μεγάλη ποικιλία από γυναικείες γόβες και επιλέξτε αυτή που θα μεταμορφώσει τις δικές σας εμφανίσεις!