Οι νέες τάσεις στις τσάντες για φθινόπωρο / χειμώνα 2019-2020 είναι εδώ και σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις! Τάσεις που επιστρέφουν, άλλες που δημιουργούνται και ίσως γίνουν κλασικές, παλιές τάσεις που επιδέχονται παραλλαγές και τάσεις που δέχονται παρατάσεις, ώστε να τις απολαύσουμε περισσότερο, ήταν τα συμπεράσματα από τις φετινές πασαρέλες. Μοναδικά σχέδια, πιθανόν όχι τόσο ευφάνταστα φέτος, με σοβαρά χρώματα και μοτίβα, περισσότερο λειτουργικά και πρακτικά για όσες δε θέλουν να κρατούν τσάντες τόσο πολύ όταν κυκλοφορούν. Από την άλλη πλευρά, δεν έλειπαν οι γούνινες τσάντες, με περίεργα σχήματα, μικροσκοπικά μεγέθη, animal prints, καρό και κυρίως μαύρο δέρμα. Οι 14 κατηγορίες των νέων τάσεων στις τσάντες έχουν στόχο την άνεσή σου και να ελαφρύνουν το βάρος που θα κρατάς στα χέρια σου κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

 

#1. Διπλή τσάντα

 

Φέτος η τσάντα σου θα κουβαλάει δική της τσάντα!

 

Δύο τσάντες είναι καλύτερες από μία. Φέτος η τσάντα σου θα κουβαλάει δική της τσάντα, αφού οι σχεδιαστές φτιάχνουν πολλά σχέδια και δεν ξέρουν πώς να τα προωθήσουν. Επομένως, σκέφτηκαν να τα συνδυάσουν. Οι τσάντες γίνονται πιο δημιουργικές για τις busy γυναίκες σαν εσένα, με τη δυνατότητα να χωρίζονται για να μπορείς να τις εναλλάσσεις στην καθημερινότητά σου. Ίσως τις βρεις στο μέγεθος της βαλίτσας, αλλά ψάξε να βρεις το μέγεθος που σε βολεύει καλύτερα. Προτίμησε τις λευκές και το δέρμα κροκόδειλου, αλλά και άλλα χρώματα και συνδυασμούς.

 

#2. Mini μέγεθος

 

To mini bag ίναι χαριτωμένο και μπορείς να το φοράς και σαν κόσμημα

 

Φαντάσου το μίνι τσαντάκι ακόμα πιο μικρό και έπειτα λίγο μικρότερο. Στο μίνι τσαντάκι θα χωρούν μόνο κέρματα ή μόνο κάρτες ή μόνο ένα κραγιόν, εάν έχει κυλινδρικό μέγεθος. Θα το φοράς σαν αλυσίδα κολιέ ή κροσέ μπροστά σου για να μην το χάνεις. Μπορεί να είναι boho, αλλά δεν είναι τόσο χρήσιμο, γι’ αυτό ίσως καλύτερα να το συνδέσεις με μεγαλύτερες. Μπορεί να το δεις επίπεδο, σαν φλασκί και δερμάτινο με λευκό φίδι. Παράλληλα, το τσαντάκι της γιαγιάς από τη δεκαετία του ’70 είναι λίγο πιο μεγάλο και πιο χρηστικό. Μοιάζει με σακουλάκι και έχει ρετρό κλείδωμα με μπίλιες ή φερμουάρ στην πιο μοντέρνα του έκδοση. Είναι χαριτωμένο και διασκεδαστικό και μπορείς να το φοράς και σαν κόσμημα, σαν κολιέ, ανάλογα με την αλυσίδα. Αγόρασέ το σε λαμπερό πλαστικό υλικό ή με γαλάζιο και κίτρινο δέρμα.

 

#3. Χρώματα

 

Τα χρώματα της νέας σεζόν σε τσάντες 2019/2020 δεν είναι τόσο συνηθισμένα

 

Τα χρώματα της νέας σεζόν σε τσάντες δεν είναι τόσο συνηθισμένα ίσως. Ξεκινάμε από το χρυσό, που είναι το must χρώμα του φθινοπώρου 2019. Πώς αλλιώς θα δείξεις χλιδή και πολυτέλεια, αν δεν κρατάς μία μεγάλη τσάντα ή ένα τσαντάκι γεμάτα κοσμήματα; Έπειτα, υπάρχουν οι διαφανείς τσαντούλες, που θα τις έκρινες ιδανικότερες για παραλία. Γι’ αυτό οι σχεδιαστές τις έκαναν πιο παρούσες, ώστε ο κόσμος να βλέπει το περιεχόμενό τους σαν μουσείο. Θα τις βρεις τετράγωνες, σαν κουτί ή χαρτοφύλακα, αλλά και πιο ζελεδο-ειδείς. Το υλικό τους είναι PVC με χρυσές και ασημί λεπτομέρειες, κρόσσια και κρύσταλλα για πιο glamorous εμφανίσεις. Σίγουρα θα τις δεις σε πολλά χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Τα neon χρώματα είναι in αυτή τη σεζόν και στα αξεσουάρ. Είναι τολμηρά, τραβούν τα βλέμματα, είναι παιχνιδιάρικα και ατρόμητα. Γιατί να μην έχεις μια μεγάλη γούνινη ροζ τσάντα ή μία σατέν σε φωτεινό πορτοκαλί, μπλε, πράσινο και magenta; Τέλος, υπάρχουν και οι δίχρωμες τσάντες, όπως και τα φορέματα και τα σακάκια της νέας σεζόν. Κάτι έξυπνο και ενδιαφέρον σκέφτηκαν οι σχεδιαστές φέρνοντας μια νέα μόδα που ίσως γίνει σύντομα κλασική. Κόκκινο και άσπρο σε διάφορους προσανατολισμούς, κόκκινο και πορτοκαλί ή ροζ με φούξια είδαμε περισσότερο και φυσικά το δέρμα φιδιού δεν έλειπε από πουθενά.

 

#4. Μοτίβα

 

Βρες τσάντες με κολάζ σε διάφορα μεγέθη με διάφορες φανταχτερές λεπτομέρειες

 

Πολλά τα μοτίβα της νέας σεζόν! Είσαι έτοιμη; Το δέρμα φιδιού, για το οποίο έχουμε μιλήσει αμέτρητες φορές στις νέες τάσεις στα ρούχα και στα παπούτσια, δεν μπορεί να λείπει και από την τσάντα σου. Καταφθάνει από το ‘70, προσαρμόζεται με τα πάντα, είναι ενδιαφέρον και πολυτελές και θα ήταν ιδανικό να μην το προτιμήσεις μόνο σε μαύρο, αλλά και σε φωτεινά χρώματα, όπως το πορτοκαλί, ή σε μικρό ασπρόμαυρο τσαντάκι. Το δέρμα κροκόδειλου δίνει ένα πιο ωμό και άγριο vibe στο στυλ σου, καθώς έχει πιο μεγάλο μοτίβο, σαν του πύθωνα, κάνοντάς το σοφιστικέ και πολυτελές. Βρες το σε μωβ χρώμα και σε τσάντες ζώνης. Για πιο punk ή avant-garde στοιχεία, οι σχεδιαστές έκαναν κολάζ στις τσάντες, με αποτέλεσμα να συνδυάσουν πολλά μοτίβα και υφάσματα και να δημιουργήσουν κάτι κομψό και μοδάτο σε καλή ποιότητα. Βρες τσάντες με κολάζ σε διάφορα μεγέθη, με διαμάντια, φλοράλ ή σε συνδυασμό μαύρου, μπλε και γκρι δέρματος.

 

Το δέρμα φιδιού θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη φέτος σε όλες τις εκφάνσεις!

 

Το old school καρό είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση και καθόλου ακραίο. Είναι μοδάτο και ταιριάζει τέλεια με ένα καρό σύνολο. Βρες το σαν μικρή βαλιτσούλα, φάκελο ή τσαντάκι για τις εξόδους σου. Δεν παραλείπουμε ποτέ το animal print! Τιγρέ ρίγες και λεοπάρ βούλες σε κάθε μέγεθος είναι must μοτίβο στην τσάντα σου και στη ζωή σου. Είναι αρκετά δραματικά και κομψά σε μικρές και μεσαίες τσάντες, ενώ μερικές είναι έξυπνες καθώς στο μοτίβο κρύβουν το logo των σχεδιαστών για να παίξουν μαζί σου.

 

Ρίγες και λεοπάρ βούλες σε κάθε μέγεθος είναι must μοτίβο στην τσάντα σου

 

‘Ηρθε η ώρα να μάθεις μια καινούρια λέξη που, δυστυχώς ακόμα, δε μεταφράζεται στα ελληνικά. Το houndstooth είναι αυτό το κλασικό μοτίβο τύπου καρό/ζακάρ και που θα φοράς σε παντελόνια και σακάκια το φθινόπωρο/χειμώνα 2019-2020. Γιατί να μην το κρατάς και στη τσάντα σου; Μπορείς να το διαλέξεις σε ασπρόμαυρο, κόκκινο ή φλοράλ, σε σχήμα καλαθιού και με δερμάτινο ύφασμα.

 

#5. Υφάσματα

 

Η γούνινη, καπιτονέ και σουέντ τσάντα θέλει να την αποκτήσεις φέτος

 

Σου αρέσει να την κοιτάς για την κομψότητά της: η γούνινη τσάντα θέλει να την αποκτήσεις φέτος σε χρώμα μπεζ, μαύρο, μωβ ή λεοπάρ με χρυσές λεπτομέρειες. Είτε μάλλινη είτε γούνινη, να είσαι σίγουρη ότι είναι οικολογική, καθώς το υλικό τους είναι ψεύτικο, σύμφωνα με τις νέες ενέργειες των σχεδιαστών υπέρ του περιβάλλοντος. Αντίστοιχα, το σουέντ είναι μαλακό και ζεστό, αγαπημένο από το ’70. Θα το βρεις σε απλά σχέδια με ωμή αισθητική, σε γήινα χρώματα ή κόκκινο. Είναι ό,τι πρέπει για κάτι μικρό, κομψό και glamorous. Το καπιτονέ δέρμα θα σου θυμίζει λίγο το υλικό από το μπουφάν σου (δες παρακάτω για τις τσάντες-μαξιλάρια), αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Είναι μαλακό, cozy και πολυτελές σαν δέρμα και ίσως τεράστια επένδυση για τον τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά σίγουρα κλασικό. Βρες το σε λαμπερό χρώμα μαύρο, κόκκινο ή σμαραγδί με χάντρες. Οι υφασμάτινες τσάντες είναι οι πιο πρακτικές που θα έχεις ποτέ, οπότε σίγουρα πρέπει να έχεις μία πρόχειρη για παν ενδεχόμενο. Είτε για διακοπές, είτε για ψώνια ή για να κουβαλήσεις πολλά πράγματα, αξίζει να επενδύσεις σε αυτές. Βρες την όμως σε σπέσιαλ έκδοση: κομψή μαύρη ή άσπρη με φτερά, καφέ σουέντ, με logo, με ρίγες ή με τσεπάκια. Συνήθως αυτές δεν κλείνουν και πρέπει να προσέχεις πώς τις αφήνεις δημόσια.

 

#6. Σχήματα

 

Οι τσάντες του φθινοπώρου παίρνουν όσα σχήματα έχεις ονειρευτεί

 

Ετοιμάσου να ξετρελαθείς, διότι οι τσάντες του φθινοπώρου παίρνουν όσα σχήματα έχεις ονειρευτεί! Παίρνουν, για παράδειγμα, το σχήμα του κύβου και μοιάζουν με κουτάκια. Τσάντες με πλεκτές λεπτομέρειες, διάφορα χρώματα, μπορεί να είναι διαφανείς με χρυσές γραμμές, φλοράλ μοτίβα και μπεζ δέρμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι κομψές, ακόμα κι αν μοιάζουν με κουτί Κινέζικου ντελίβερι. Έπειτα, μπορεί οι τσάντες να είναι τριγωνικές, αμοιβαδοειδείς, ημικύκλια ή να έχουν καμπύλες και το σχήμα του διαμαντιού. Αυτά τα ποικίλα σχήματα είναι μοναδικά, αισθησιακά και τέλεια με χρωματιστό δέρμα κροκόδειλου ή μαύρα με πέρλες. Ίσως όχι τόσο χρηστικές είναι οι τσάντες με σχήμα ακορντεόν. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις όμως ότι είναι παιχνιδιάρικες και χαριτωμένες. Θα τις βρεις σε παραδοσιακά χρώματα, πολύ διπλωμένες και ιδανικές για έγγραφα. Εμείς τις λατρεύουμε! Οι στρογγυλές τσάντες επιστρέφουν και είναι μοναδικές! Ίσως κατάλληλες μόνο για βραδινές εξόδους, είναι συντηρητικές και ταυτόχρονα διασκεδαστικές και φοριούνται διαγώνια στον κορμό. Βρες τις με λεοπάρ γούνα ή μαύρο δέρμα, καθώς και σε άλλα χρώματα. Κάποιες, μάλιστα, διαθέτουν επίπεδο πάτο για να είναι πιο σταθερές. Υπάρχουν και οι τσάντες που δε μοιάζουν με τσάντες. Έχουν το σχήμα άλλων αντικειμένων: μοιάζουν με κάρτες κι έχουν θήκη και για στυλό, με σκυλάκια, με καλάθια του σούπερ μάρκετ, με χαρτονομίσματα και (πολυτελείς) χάρτινες σακούλες, αλλά και με τελεφερίκ για το σκι. Οι boho chic τσάντες που μοιάζουν με καλαθάκια επιστρέφουν κι αυτές. Έχουν μεγαλύτερο μάκρος και βάθος, παρά πλάτος και όχι φερμουάρ. Είναι πιο αθλητικές και glamorous και θες να τις έχεις παντού μαζί σου. Θα τις βρεις σε μεγάλη ποικιλία με δέρμα, μαλλί για τον χειμώνα και σκούρο μπλε σουέντ. Τέλος, οι τσάντες-βαρελάκια είναι κομψές, διαχρονικές και συνδυάζονται τέλεια με ένα ουδέτερο unisex look. Βρες τις σε γήινα χρώματα, με δέρμα, φιόγκους και με μοτίβα για το πιο classy ταξίδι… ή πικ-νικ!

 

#7. Extra… υφή

 

Κάτι πιο παιχνιδιάρικο και λαμπερό επιβάλλεται να είναι στα χέρια σου για να διώξεις το γκρι του χειμώνα από τη διάθεσή σου

 

Γιατί να μην είναι και οι τσάντες σου τρισδιάστατες, όπως τα παπούτσια σου; Κάτι πιο παιχνιδιάρικο και λαμπερό επιβάλλεται να είναι στα χέρια σου για να διώξεις το γκρι του χειμώνα από τη διάθεσή σου. Έτσι, προτίμησε τσάντες με 3D φλοράλ! Είναι καλύτερο από ένα απλό τυπωμένο μοτίβο, αφού μπορείς να κρατάς μια ρομαντική τσάντα σαν ανθοδέσμη στο πλάι ή μπροστά. Ή προτίμησε τα κρόσσια! Όλοι αγαπούν τα κρόσσια! Τα κρόσσια μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ η κάτοχος της τσάντας με κρόσσια νιώθει σπουδαία και… παρούσα! Μία μεγάλη ή μικρή τσάντα είναι ευχάριστη, μπορεί και αθλητική και είναι ιδανική η γαλάζια-κίτρινη για την καθημερινότητα ή με διαμαντάκια και φτερά για το βράδυ. Μπορείς να το σκεφτείς και για μια τσάντα με λουκέτο που ίσως αποδειχτεί πιο ακριβή από το περιεχόμενο της. Το λουκέτο είναι απλή λεπτομέρεια ή παράνοια; Θα θέλαμε να το σκεφτείς ως μια όμορφη πινελιά. Οι τσάντες αυτές είναι μοναδικές και μπορείς να τις βρεις με πιο ρετρό ξεκλείδωμα. Προτίμησέ τη σε μαύρο χρώμα με χρυσή κλειδαριά. Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας, ειδικά αν βρίσκονται πάνω στην αγαπημένη της τσάντα. Είναι too much, extra και γουστόζικη, πάντα με την καλή έννοια! Θα τις βρεις στρογγυλές και χρυσές, σατέν με κοσμήματα, ασημί κρόσσια, με χλιδή, δράμα και λάμψη. Ό,τι πρέπει για να γίνουν κλασικές!

 

#8. Μίνιμαλ

Για εσένα που δεν είσαι τόσο των έντονων καταστάσεων, ηχηρών μοτίβων και λαμπερών στολιδιών, υπάρχουν τσάντες πιο ήσυχες και περιορισμένες. Οι μίνιμαλ τσάντες είναι ως επί το πλείστον τετράγωνες και λειτουργικές, σε ποικιλία χρωμάτων με μικρές λεπτομέρειες και με ελαφρύ δέρμα.

 

#9. Τσάντες-μαξιλάρια

 

Οι τσάντες φέτος θα μοιάζουν με φουσκωτά μαξιλάρια

 

Η νέα σεζόν θέλει τα φουσκωτά μπουφάν να μοιάζουν με sleeping bags. Ίσως έτσι θέλει και τις τσάντες: να μοιάζουν με φουσκωτά μαξιλάρια. Οι τσάντες - μαξιλάρια είναι μεσαίου μεγέθους, μαλακές, σε φωτεινό σατέν χρώμα και πολύ cozy, κάτι που τις κάνει πολυτελείας! Θα τις βρεις σε λευκό χρώμα και με ρίγες.

 

#10. Τσάντες του γιατρού

 

Οι ιδανικές τσλαντες για τη δουλειά, καθώς χωρούν τα πάντα, από έγγραφα μέχρι το κολατσιό σου

 

Οι τσάντες του γιατρού είναι φαρδιές και έχουν επίπεδο πάτο και μεταλλικό χερούλι. Πρόκειται για κλασικές τσάντες χειρός και κυκλοφορούν σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα, όπως κόκκινο και μαύρο δέρμα, καθώς και δέρμα κροκόδειλου. Είναι ιδανικές για τη δουλειά, καθώς χωρούν τα πάντα, από έγγραφα μέχρι το κολατσιό σου!

 

#11. Πιο αλήτικες;

 

Τσάντες με έξτρα ύφασμα για να διαμορφώνουν γωνίες που τις κάνουν casual

 

Είναι φαρδιές. Μοιάζουν με τις υφασμάτινες. Έχουν, όμως, έξτρα ύφασμα για να διαμορφώνουν γωνίες, παράλληλες με το φερμουάρ τους. Αυτό το εφέ είναι κοινό σε όλες τις τσάντες. Θα τις βρεις και λευκές μάλλινες. Γιατί όμως τις θεωρούν πιο αλήτικες;

 

#12. Φαρδιές τσάντες

 

Αν είναι καλής ποιότητας, δε θα έχεις το ρίσκο ότι θα τις πουν κακόγουστες. Μπορείς να τις κρατήσεις κάτω από τον ώμο ή με φαρδιά λουριά και να τις βρεις σε μπεζ χρώμα για κάθε μέρα, σε θηλυκό φλοράλ, σε animal print γούνα, φωτεινές και τριγωνικές.

 

#13. Τσάντα - ζώνη ή γιλέκο

 

Μπορείς να βρεις τσάντες σε γιλέκο ή σε μαντήλι για πιο μιλιτέρ εμφάνιση!

 

Η hands - free επιλογή σου είναι η τσάντα - ζώνη, μια πιο ώριμη έκδοση της τσάντας μέσης. Τα σχέδια είναι πιο σοφιστικέ και όμορφα. Μοιάζουν με φακέλους που χάνονται στη ζώνη, προσαρμόζονται και αποσπώνται, είναι δερμάτινα, χρωματιστά, ροζ και σε μεσαίο μέγεθος. Επίσης, μπορείς να βρεις τσάντες σε γιλέκο ή σε μαντήλι για πιο μιλιτέρ εμφάνιση. Οι θήκες βρίσκονται στο κάτω μέρος τους, κοντά στο στομάχι σου. Θα έχεις δει και την punk rock έκδοση των αρβύλων με τσέπες-τσαντάκια!

 

#14. Αλυσίδες

 

Η φετινή μόδα λέει ΝΑΙ στις αλυσίδες!

 

Τα λουριά στις τσάντες είναι αλυσίδες ως επί το πλείστον – κομμάτι διαχρονικό και λαμπερό για τον χειμώνα. Ευτυχώς υπάρχουν σε κάθε μήκος και φάρδος, ενώ αποπνέουν glamour και κομψότητα. Θα τις βρεις κατά βάση σε συνδυασμό με δερμάτινες τσάντες. Καλό είναι να κάνεις μια ανασκαφή στα κομμάτια της μαμάς και της γιαγιάς σου, καθώς μπορεί να βρεις θησαυρούς του ’70 και του ’90 που ακολουθούν τις γραμμές της φετινής μόδας. Μην ξεχάσεις να κάνεις και μια ανασκαφή στα αξεσουάρ του www.torouxo.gr