Μέτρα αντίστροφα γιατί το φθινόπωρο πλησιάζει και θα πρέπει να κρύψεις τα πέδιλα και τα σανδάλια σου. Χρειάζεσαι χώρο στο μυαλό και στην ντουλάπα σου για να υποδεχτείς τις νέες τάσεις στα παπούτσια κάθε είδους! Ετοιμάσου, λοιπόν, να διαβάσεις για όλες τις νέες τάσεις στα παπούτσια σε συνδυασμό με τα ρούχα της νέας σεζόν φθινόπωρο /χειμώνας 2019-2020 για να είσαι πιο μοδάτη από ποτέ. Χωρίσαμε τις νέες τάσεις σε 16 κατηγορίες παπουτσιών που θα σε εντυπωσιάσουν και σίγουρα θα τρέξεις να αγοράσεις άμεσα! Είναι ευκαιρία, μιας και οι εκπτώσεις κρατούν ακόμα, να κάνεις τις δικές σου ανακαλύψεις στα μαγαζιά και στο toRouxo.gr για τα κομμάτια της νέας σεζόν.

 

 

#1. Μπότες

 

 

Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπότες που μπορεί να φτάνουν μέχρι τον μηρό ή τον αστράγαλο

 

Οι μπότες του χειμώνα είναι ομορφότερες από ποτέ και, ευτυχώς, έρχονται σε διάφορα μήκη και ύψη για να τις φοράμε παντού: από τη δουλειά μέχρι τη βραδινή έξοδο. Ξεκινώντας από το νέο σχέδιο της σεζόν, την είσοδό της κάνει η μπότα που αγκαλιάζει τον αστράγαλο. Έχεις παρατηρήσει ότι ο αστράγαλός σου έχει ένα έξτρα υλικό μέσα από την μπότα για να νιώθεις πιο σταθερή; Αυτό τώρα βγαίνει έξω και γίνεται πιο εντυπωσιακό. Προσδίδει μια μοναδική σιλουέτα στο πόδι, παρόλο που δεν είναι τόσο άνετο. Μπορείς να το βρεις σε τακούνι πλατφόρμα, σαν μπότα-κάλτσα, με δέρμα, με μυτερή μύτη και σε χρώματα όπως κόκκινο και μωβ. Επανέρχεται και η καουμπόικη μπότα, αλλά πιο διασκεδαστική από ποτέ. Θα τη συνδυάσεις μ’ εκείνο το λευκό φόρεμα που αγόρασες το καλοκαίρι ή με μια μακριά φούστα, για ένα πιο Western look. Για να βγάλεις την πιο άγρια πλευρά σου, διάλεξε την καουμπόικη μπότα με μυτερή μύτη σε δέρμα φιδιού, λευκή με κρόσσια, μαύρη με πεταλούδες, πράσινη, κόκκινη, κίτρινη ή άσπρη, και κυρίως φαρδιά. Είναι εξίσου chic και μοντέρνα είτε με γόβα στιλέτο είτε με τετράγωνο τακούνι. Οι αγαπημένες φαρδιές (slouchy) μπότες του 1980 επέστρεψαν και θα τις φοράς με κολάν, στενό ψηλόμεσο τζιν, γούνινο παλτό και μίνι φόρεμα. Αυτές δεν αγκαλιάζουν τη φτέρνα, αλλά είναι άκρως κολακευτικές και ενδιαφέρουσες. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε αυτές καθώς μπορεί να φτάνουν μέχρι τον μηρό ή μέχρι τον αστράγαλο. Αντίστοιχα και το τακούνι τους μπορεί να είναι ψηλό ή χαμηλό. Βέβαια, να ξέρεις ότι όσο πιο ψηλή η μπότα, τόσο πιο έντονο το εφέ που δημιουργεί.

 

 

#2. Πλατφόρμες

 

 

Αυτές είναι οι πλατφόρμες που θα φοράς κυρίως το φθινόπωρο/χειμώνα 2019-2020

 

Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσουμε ότι με τη λέξη «πλατφόρμες» δεν εννοούμε ακριβώς το παπούτσι που έχει ενιαία ψηλή σόλα, αλλά το έξτρα ύψος το οποίο μπορεί να είναι κομμένο σε διάφορα στυλ. Θυμήσου τα παπούτσια της disco και των ABBA. Αυτές είναι οι πλατφόρμες που θα φοράς κυρίως το φθινόπωρο/χειμώνα 2019-2020. Κατευθείαν από τη δεκαετία του 1970, με δέρμα φιδιού, ελαστικό ύφασμα, κόκκινες, ρετρό και σε μπότες, οι πλατφόρμες συνδυάζονται τέλεια με μακρύ τζιν, καμπάνα και ψεύτικη γούνα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι punk πλατφόρμες με τις ενιαίες φλατ σόλες, με καταγωγή από το ‘80 και το ’90. Θα τις βρεις με θηλυκά μοτίβα, όπως φλοράλ, ή καφέ. Για να πετύχεις το grunge look, βρες τις μεγάλες μπότες, σαν χοντροπάπουτσα, που διαθέτουν και τσέπες και θα είσαι πολύ… μπροστά! Γενικά, οι πλατφόρμες είναι ψηλές, αλλά σταθερές. Είναι διαχρονικές και γι΄ αυτό είναι glamorous. Θα δεις παντού σχέδια σε μπότες για τα χιόνια, σε λευκό ή καφέ-γκρι σουέντ, αλλά και σε μπότες ιππασίας.

 

*Δες πρώτη τις νέες παραλαβές σε Γυναικεία Παπούτσια

 

#3. Γαλότσες

 

 

Οι γαλότσες γίνονται βασική τάση της μόδας

 

Οι γαλότσες γίνονται βασική τάση της μόδας, για μια προσθήκη του casual σε ένα επίσημο σύνολο. Οι σχεδιαστές τις έκαναν πιο chic, για να τις φοράς χωρίς ντροπές. Δοκίμασέ τις με μαύρο δέρμα, καθώς και σε άλλα χρώματα, όπως καφέ, γκρι και μπλε.

 

 

#4. Είδος τακουνιού

 

 

Η μυτερή μύτη δε βγαίνει ποτέ από τη μόδα

 

Στις βόλτες σου στις βιτρίνες θα παρατηρήσεις ότι τα παπούτσια της νέας σεζόν κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα. Αυτό γιατί το τακούνι και η μύτη έχει δεχθεί διάφορες επιρροές από τους σχεδιαστές. Έτσι, φέτος θα δούμε τετράγωνο τακούνι, αλλά όχι όπως να ‘ναι∙ θα έχει στυλ, θα είναι κομψό και κλασικό. Θα το δούμε σε μπότες με δέρμα φιδιού, σε ασημί ψηλοτάκουνα με λουράκι με χάντρες, ή σε λεοπάρ παπούτσια με μυτερή μύτη. Αντίστοιχα, θα δούμε και την τετράγωνη μύτη, που είναι λίγο αντρική, αλλά χωρίς να μας ενοχλεί, μιας και η συζήτηση για τη διάκριση των φύλων είναι επίκαιρη. Η τετράγωνη μύτη στα παπούτσια δίνει γεωμετρικό, αρχιτεκτονικό και παιχνιδιάρικο στοιχείο. Διακρίναμε παπούτσια με σόλα που βγαίνει εκτός του υποδήματος, καθώς και άλλα σε χρυσό χρώμα που σίγουρα θα θες να δοκιμάσεις. Η μυτερή μύτη δε βγαίνει ποτέ από τη μόδα, καθώς είναι κομψή, glamorous και μακραίνει το πόδι. Θα τη δεις σε μαύρο και ασημί χρώμα, με ζωνάκι, με Βικτωριανές λεπτομέρειες (δες παρακάτω) και με λίγο πιο δραματικό χαρακτήρα! Τα χαμηλά τακούνια, τα γνωστά kitten heels, είναι όσο σέξι, θηλυκά και άνετα γίνεται. Παπούτσια και μπότες σε ανοιχτό ροζ και λαμπερές αποχρώσεις φέρνουν το κοριτσίστικο στυλ πιο πάνω στις προτιμήσεις σου. Είναι ιδανικά για τη δουλειά. Υπάρχουν κι εκείνα με τη λαστιχένια σόλα σαν τα καλοκαιρινά ugly sneakers. Αυτή τη χοντρή λαστιχένια σόλα θα την πετύχεις σε μπότες, λεπτά παπούτσια και Mary Janes. Είναι ιδανικά για πιο αθλητικό look, ειδικά εάν πετύχεις σόλες με ζωγραφισμένα μοτίβα επάνω. Τέλος, δεν παραλείπουμε τα περίεργα τακούνια που κοιτάς και ξανακοιτάς. Είναι αρχιτεκτονικά και μοιάζουν με δαχτυλίδια, αλυσίδες, ακόμα και με πόδια τραπεζιού! Είναι αρκετά εφευρετικά και απρόβλεπτα, που δε θα καταλάβεις καν πώς έφτασαν ακόμα και στα αθλητικά παπούτσια!

 

 

#5. Χρώματα

 

 

Το σμαραγδί και το μωβ θα κάνουν θραύση το χειμώνα στα ρούχα και στα παπούτσια σου

 

Γνωρίζεις τα γήινα χρώματα του φθινοπώρου, όπως και το χρώμα του χειμώνα: το λευκό. Θέλουμε να σου προσθέσουμε δύο χρώματα ακόμα που θα κάνουν θραύση το χειμώνα στα ρούχα και στα παπούτσια σου: το σμαραγδί και το μωβ. Το σμαραγδί, ένα φωτεινό σκούρο πράσινο , θα βρίσκεται παντού. Δοκίμασε φλατ παπούτσια, που είναι θηλυκά και άνετα και θα δεις, θα τα φοράς παντού και με τα πάντα. Όσο για το μωβ, θα βρεις παντού την απόχρωση του σταφυλιού, που είναι ζεστό και βασιλικό. Θα βρεις μωβ παπούτσια με δαντέλες, κορδόνια και ζωνάκια, καθώς και στο εντυπωσιακό μοτίβο του μωβ δέρματος φιδιού.

 

 

#6. Μοτίβα

 

 

Φέτος το λεοπάρ θα το βρεις παντού και θα το φοράς ασταμάτητα

 

Μάντεψε ποιο μοτίβο είναι κλασικό και επιτέλους πρέπει να φορέσεις και στα πόδια σου φέτος. Μάντεψες; Σωστά, το λεοπάρ θα το βρεις παντού και θα το φοράς ασταμάτητα, είτε σε γούνα, σε φόρεμα ή σε παπούτσια. Το animal print έχει την τιμητική του, καθώς το μοτίβο της τίγρης, του τσίτα και της αγελάδας ήταν άκρως δημοφιλές στις φετινές πασαρέλες. Είναι απλό, κομψό και θα το φορέσεις σε διάφορα μεγέθη. Φαντάσου την όμορφη αντίθεση: να φοράς μπότες σε animal print με μαύρα δερμάτινα ρούχα! Ειδική μνεία έγινε στο δέρμα φιδιού, το οποίο σε φθινοπωρινό καφέ χρώμα εμφανίστηκε σε glamorous φαρδιές μπότες με μύτη, όπως και το δέρμα κροκόδειλου το οποίο έχει μοναδικό στυλ. Θα το βρεις σε χρώματα όπως καφέ, πράσινο και κόκκινο-καφέ, σε χαμηλά ή ψηλά παπούτσια μέχρι το μηρό, ακόμα και σε μπότες που θα μπορείς να φοράς με ένα μονόχρωμο κοστούμι. Επιπλέον, όπως και στα ρούχα, το σκοτεινό φλοράλ θα φορεθεί και στα παπούτσια. Με δόση ‘70s και σκούρο φόντο, λουλούδια κίτρινα, μπλε και πορτοκαλί θα στολίσουν τα πόδια σου. Σίγουρα θα βρεις και παπούτσια σε πιο γήινα χρώματα, όπως αυτές οι μπότες μέχρι το γόνατο με χρυσά λουλούδια, που ήταν άκρως σέξι!

 

 

#7. Μοκασίνια

 

 

Δεν υπάρχουν πιο ευκολοφόρετα παπούτσια από τα μοκασίνια

 

Δεν υπάρχουν πιο ευκολοφόρετα παπούτσια από τα μοκασίνια. Με ψηλό ή χαμηλό τακούνι, θα βρεις τα πιο bourgeois «αντρικά», καθώς είναι σκούρα και βαριά. Από την άλλη, θα βρεις και τα πιο θηλυκά με μυτερή μύτη, που θα συνδυάζεις εύκολα με ουδέτερα χρώματα, φλοράλ παντελόνια και μακριά παλτό. Μην ξεχάσεις να παρατηρήσεις τα δερμάτινα μοκασίνια, αυτά σε πιο γήινα χρώματα και αυτά με τις χρυσές αλυσίδες.

 

 

#8. Προστασία από το κρύο

 

 

Τα μάλλινα παπούτσια με επένδυση θα σε ξετρελάνουν και θα σε ζεστάνουν

 

Όχι, δε θα μιλήσουμε για παλτό και θέρμανση, αλλά για το πώς τα δαχτυλάκια σου θα παραμείνουν ζεστά ακόμα και στα χιόνια. Μπότες και παπούτσια με γούνα είναι η λύση σου. Όχι μόνο μπότες τύπου ugg, αλλά και οι μπότες με γούνα εξωτερικά, άσπρη ή και μωβ, που μπορείς να συνδυάσεις μονοχρωματικά, είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα. Επίσης, τα μάλλινα παπούτσια με επένδυση και εξωτερικά θα σε ξετρελάνουν, καθώς είναι προσγειωμένα και θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα χρώματα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις γήινα χρώματα, καθώς και το σμαραγδί. Θα τα βρεις σε στυλ παντόφλας, μπότας, γόβας και με μάλλινα λουράκια για προστασία.

 

 

#9. Mary Jane παπούτσια

 

 

Γόβες κατάλληλες για βραδινές εξόδους και για street style looks

 

Τις ξέρεις, είναι οι γόβες με ζωνάκι στον αστράγαλο. Κλασικές και chic, άνετες και κομψές. Πλέον δεν είναι παιχνίδι, μας είπαν οι σχεδιαστές, καθώς μας έδειχναν ώριμα σχέδια για μεγάλα κορίτσια, κατάλληλα για βραδινές εξόδους και για street style looks. Με μοτίβα και χρώμα, με τακούνι ή όχι, με γκλίτερ ή σκέτα, τα κάποτε κοριτσίστικα παπούτσια κολακεύουν το γυναικείο πόδι και είναι must.

 

 

#10. Αξεσουάρ…παπουτσιού;

 

 

Και τα παπούτσια θέλουν τα στολίδια τους

 

Γιατί και τα παπούτσια θέλουν τα στολίδια τους. Και ευτυχώς έρχονται με άφθονα αξεσουάρ και κοσμήματα τη νέα σεζόν φθινόπωρο/χειμώνα 2019-2020. Για παράδειγμα, θα τα δούμε με βικτωριανά κορδόνια που ξεκινούν από τα δάχτυλα και φτάνουν μέχρι το τέλος του παπουτσιού στη γάμπα ή ψηλότερα. Το Βικτωριανό στυλ στις ψηλές ή κοντές μπότες είναι κλασάτο και μπορεί να διαφέρει το τακούνι τους σε στιλέτο ή πλατφόρμα (πχ μαύρη) ή ακόμα και να διαθέτουν φερμουάρ και δαντέλα για να εντυπωσιάσουν. Τα παπούτσια που θα φοράς στα χειμερινά πάρτι θα έχουν διαμαντάκια! Ιδανικά για βραδινά gala και κόκκινο χαλί ή ό,τι παρεμφερές έχεις στη ζωή σου, είναι σοφιστικέ και κομψά. Λαμπερά κοσμήματα θα βρεις, για παράδειγμα, στο λουράκι και στα δάχτυλα σε κόκκινες παντόφλες, που σίγουρα δε θα μείνουν σπίτι, όπως και σε σκούρα μπλε τακούνια με κρύσταλλα στο ζωνάκι. Το ίδιο και με τις ζώνες. Οι ζώνες και οι αγκράφες τηρούν έναν άκρως διακοσμητικό ρόλο πάνω στα πόδια σου. Είναι χαριτωμένες, ακραίες και κομψές ανάλογα με τον σχεδιαστή. Θα τις βρεις σε δερμάτινες ή σουέντ μπότες, σε όλα τα σημεία του ποδιού. Με αυτόν τον τρόπο, τα κλασικά γίνονται πιο ακραία, όπως οι μαύρες σουέντ μπότες στιλέτο με Βικτωριανό στυλ με μπεζ ζωνάκια από πάνω μέχρι κάτω. Τα τακούνια δε δένονται μόνο με λουράκια, αλλά με κορδόνια, φιόγκους και ζωνάκια που εκφράζουν θηλυκότητα και παράλληλα ασφάλεια. Κάποιοι άλλοι τρόποι δεσίματος, ωστόσο, θύμισαν πολύ τον τρόπο που πακετάρουμε τις κούτες ή τα ταμπελάκια από τις βαλίτσες ταξιδιών μας. Ειδικότερα, οι φιόγκοι που είναι SOS και στα ρούχα, έρχονται και πάνω στο παπούτσι από τους πιο πειραματιστές σχεδιαστές. Βασισμένα σε κόνσεπτ, τα παπούτσια με φιόγκους ραμμένους ή σαν κοσμήματα είναι χαριτωμένα και άκρως θηλυκά. Μπορούν να αποδειχθούν πολύ σέξι και κοριτσίστικα, ειδικά τα μαύρα που συνδυάζονται με βαμβακερή κάλτσα.

 

 

#11. Sneakers

 

 

Τα αγαπημένα σου sneakers δε θα σε απογοητεύσουν και φέτος το χειμώνα!

 

Τα αγαπημένα σου sneakers δε θα σε απογοητεύσουν και φέτος το χειμώνα. Θα τα φοράς στο γυμναστήριο με χοντρή σόλα και άνετα, όπως το θυμάσαι, μόνο που… Αυτή τη σεζόν θα είναι πιο fancy, με έντονα χρώματα ζωγραφισμένα με σπρέι, ύψος και ενδιαφέροντα περίεργα τακούνια με μπάλες και άλλα σχήματα. Σίγουρα θα βρεις και τα κλασικά λευκά sneakers με λεπτή σόλα, στην περίπτωση που δεν είσαι φαν των έντονων τάσεων.

 

 

#12. Παπούτσι-κάλτσα

 

 

Μπορείς να τα βρεις σε μπότες και πλεκτά

 

Η περσινή περίεργη τάση συνεχίζεται και φέτος. Τα έχεις δει, είναι παπούτσια με λαιμό ελαστικό σαν κάλτσα. Αγκαλιάζουν τη φτέρνα, είναι χαμηλά ή ψηλά, μπορεί να τα βρεις σε μπότες και πλεκτά. Διάλεξε το λεοπάρ και θα μας θυμηθείς!

 

 

#13. Παπούτσια με άνοιγμα V

 

 

Τα παπούτσια με άνοιγμα V είναι καινούρια και ιδιαίτερα για λίγες

 

Είναι παράξενα και θυμίζουν παλιά εποχή, αλλά τα παπούτσια με άνοιγμα V είναι καινούρια και ιδιαίτερα, στολίζουν την κορυφή του παπουτσιού και είναι κολακευτικά, αφού μακραίνουν το πόδι. Τα φοράς εύκολα σαν παντόφλες, μπορείς να τα βρεις σε μπότες και χαμηλοτάκουνα παπούτσια, σε φωτεινά χρώματα όπως ροζ, μπορντώ και με φερμουάρ.

 

 

#14. Peep-toes

 

 

Διάλεξε peep-toes σε μπεζ χρώμα και με λουράκι στον αστράγαλο

 

Δεν ήταν στη μόδα το καλοκαίρι, αλλά είναι τώρα, και μάλιστα σε στυλ ψηλής ή χαμηλής παντόφλας! Αποτελούν την εξαίρεση σε όλες τις μέχρι τώρα τάσεις, καθώς δεν είναι βαριά, είναι ευκολοφόρετα και απλά και, ενώ είναι ανοιχτά, επιτρέπεται να τα φορέσεις με καλσόν. Το καλό είναι ότι δεν τραβάει τα βλέμματα από τα ρούχα, οπότε θα τα φοράς συχνά. Διάλεξε peep-toes με μαύρο δέρμα, σε μπεζ χρώμα και με λουράκι στον αστράγαλο.

 

#15. Brogues

 

Δεν υπάρχουν πιο όμορφα αυστηρά παπούτσια για τη δουλειά

 

Τα Brogue παπούτσια σού είναι πολύ οικεία από την αντρική μόδα. Μοιάζουν με τα Oxford, αλλά έχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν πιο όμορφα αυστηρά παπούτσια για τη δουλειά και για τις γυναίκες από τα σκωτσέζικα Brogues. Οι σχεδιαστές τα ανέδειξαν επίτηδες με χαμηλό τακούνι και ασπρόμαυρα, με τετράγωνη ή μυτερή μύτη και κορδόνια.

 

#16. Αρβύλες

 

Οι αρβύλες δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές των σχεδιαστών

 

Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, θα έχεις καταλάβει ότι οι αρβύλες δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές των σχεδιαστών. Η μόδα του φθινοπώρου / χειμώνα 2019-2020 εμπνέεται και από τα ‘90s, οπότε οι αρβύλες πρέπει να γίνουν καθημερινή επιλογή σου και τη νέα σεζόν. Χοντρή σόλα, κορδόνια μέχρι πάνω, ζώνες και αγκράφες, μαύρο δέρμα και όσο πιο punk γίνεται, οι φετινές σου αρβύλες θα έρθουν σε αντίθεση με τα άκρως γυναικεία παπούτσια σου και θα σε βολέψουν!