Η νέα μόδα των φλαμίνγκο ήρθε για να μείνει και να φορεθεί και φέτος το καλοκαίρι από κάθε ηλικία. Είτε σε ρούχα, είτε σε αξεσουάρ, τα φλαμίνγκο είναι το μοτίβο που είναι ζήτημα χρόνου να γίνει κομμάτι και της δική σας γκαρνταρόμπας.


Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε και βγάζοντας τα καλοκαιρινά μας, θυμόμαστε κάποια περσινά τοπάκια ή μαγιώ με τα αγαπημένα μας χρωματιστά σχέδια και... ζώα: τα φλαμίνγκο! Καθώς φαίνεται, τα φλαμίνγκο ήρθαν για να μείνουν και να κατακλύσουν όχι μόνο τη ντουλάπα με τα φουσκωτά στρωματα θαλάσσης, αλλά και την γκαρνταρόμπα μας.


Η μόδα αυτή, που οφείλει τις ρίζες της στα φουσκωτά φλαμίνγκο Sunnylife, τα οποία διαφήμισαν πολλοί διάσημοι, όπως οι νεαροί Miley Cyrus και Justin Bieber, με φωτογραφίες τους στα social media, αγκαλιάστηκε επίσημα από τον οίκο Gucci το φθινόπωρο του 2016. Στην κολεξιόν του, ο Αλεσάντρο Μισέλ συμπεριέλαβε το ροζ αγαπημένο μας πτηνό σε διάφορα σχέδια και μοτίβα, φέρνοντάς τα πιο κοντά στα ελληνικά μαγαζιά κι έπειτα στα καθημερινά μας ρούχα και αξεσουάρ.


Και γιατί όχι; Τα φλαμίνγκο είναι εντυπωσιακά ζώα, με λυγερή, ψηλή περήφανη σιλουέτα κι ένα πανέμορφο ροζ εξωτικό χρώμα. Είναι εύκολα και μοναδικά αναγνωρίσιμα, κάτι που τους προσέδωσε επιτέλους το δικό τους στίγμα στη μόδα. Θήκες κινητών, βραχιόλια, ταπετσαρίες, έπιπλα, τα φλαμίνγκο είναι παντού.


Με πολύ ενδιαφέρον μαθαίνουμε και από πού προέρχεται αυτό το αξιοθαύμαστο ροζ χρώμα τους. Όπως μπορεί να μαντέψατε, τα φλαμίνγκο λατρεύουν τις γαρίδες από τις οποίες παίρνουν τη μεγαλυτερη ποσότητα της β-καροτίνης στη δίαιτά τους, μεταξύ άλλων μαλακόστρακων και πλανκτόν. Εάν δεν κάνουν αυτό που τόσο πολύ αγαπούν, δηλαδή να τρώνε γαρίδες, τα φτερά τους μένουν άσπρα, όπως στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους. Με τη διατροφή τους απλά καταφέρνουν να διατηρήσουν αυτό το χρώμα που για τους Λατίνους σημαίνει «φωτιά» (flamenco). Ευτυχώς, τα φλαμίνγκο δεν είναι είδη υπό εξαφάνιση. Αντιθέτως, τα πλαστικά φλαμίνγκο κήπου του Don Featherstone μειώνονται σημαντικά.

 

Πώς να φορέσετε τα φλαμίνγκο ανάλογα με τη ηλικία σας

 

Στα 20

Η ηλικία των 20 είναι συνδεδεμένη με τη λέξη «πειραματισμός». Πειραματιστείτε άφοβα με χρώματα και σχέδια, καθώς τώρα είναι η περίοδος που θα μάθετε καλύτερα τι σας ταιριάζει, τι να προτιμήσετε και τι όχι. Είναι η περίοδος που χρειάζεται να δοκιμάζετε κάτι «τρελό» και κάτι «ασυνήθιστο». Δεν υπάρχουν μη στην ηλικία των 20. Παίξτε με τα χρώματα και τα υφάσματα, φορέστε κοντά φορέματα και μην το παρακάνετε με τα διαμάντια ακόμα, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα νεανικά αξεσουάρ με φλαμίνγκο για να συνοδεύσετε την εμφάνισή σας.

 

Επιλέξτε, λοιπόν, μαγιώ με έντονο επαναλαμβανόμενο μοτίβο με τα αγαπημένα μας φλαμίνγκο

 

Ολόσωμο μαγιό με φλαμινγκο

 

Φορέματα σε έντονα χρώματα και σχέδια

 

Φορέματα σε έντονα χρώματα Φορέματα με σχέδια

 

Καθώς και τολμηρά αθλητικά κολάν, για τις πιο αθλητικές στιγμές σας

 

Αθλητικά κολάνΛευκό κολάνΚολαν με σχέδια

 

Έντονα νεανικά αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου και τσαντάκια, για τρελές φωτογραφίες

 

Γυαλιά Ηλίου Ροζ Τσαντάκι με φλαμινγκο

 

Ψηλόμεσες φούστες με τα crop top σας

 

Μακριά φούστα με crop top

 

Κοσμήματα ροζ και χρυσά με τα όμορφα φλαμίνγκο

 

Κολιέ με ασορτι σκουλαρικιαΣκουλαρίκια

 


Στα 30

Η καλύτερη ηλικία για τα «statement» ρούχα, δηλαδή τα μπλουζάκια, τα παντελόνια, τα παπούτσια ή τα φορέματα που κάνουν μια ηχηρή δήλωση, είναι η ηλικία των 30. Η ηλικία των νεαρών ενηλίκων, των νεαρών μαμάδων και των νεαρών εργαζομένων θέλει πάντα να φοράει πιο κλασικές γραμμές που τονίζουν τη σιλουέτα και κρύβουν τις τυχόν ατέλειες της ηλικίας. Ρούχα και αξεσουάρ με όγκο, όπως οι φαρδιές ζώνες και τα μικροσκοπικά φορέματα, δίνουν τη θέση τους σε κλασικά σχέδια, όπως πουκάμισα με ρίγες, μαντήλια με όμορφα σχέδια, φορέματα για τη δουλειά αλλά και ένα απογευματινό καφέ. Τα απλά παστέλ και γήινα χρώματα συνδυάζονται άνετα με μοτίβα όπως αφρικανικά tribal και ανοιξιάτικα φλοράλ, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν πίσω τους και τα αγαπημένα φλαμίνγκο.


Σε αυτή την περίπτωση, αναφερόμαστε σε ρούχα όπως:

 

πουκάμισα με όμορφα σχέδια

 

Γυναικείο Πουκάμισο με ροζ σχεδια


Γυναικεία Τζιν για τις βόλτες και τις καλοκαιρινές εξόδους

 

Ψηλόμεσο τζιν παντελονι

 

Μαντήλια που δίνουν ένα επιπλέον χρώμα στο look της δουλειάς

 

Φουλάρια με μαλακό ύφασμαΦουλαρι με σχεδιο ροζ φλαμινγκο


Παπούτσια με διακριτικά φλαμίνγκο, που δίνουν έναν άλλον αέρα στο τρόπο που τα φοράτε

 

Εσπαντρίγιες με κέντημα

 

Στα 40

Γνωρίζοντας πλέον τι ταιριάζει σε καθεμία από εμάς, στα 40 κάνουμε καλύτερες και πιο στοχευμένες επιλογές. Οι γνήσιες σαραντάρες γνωρίζουν εάν τους κάνει μία ολόσωμη φόρμα α λα Μάμα Μία, ένα τζιν τζάκετ, οι βάτες στους ώμους, τακούνια σε στυλ ‘80s-‘90s, οι μεγάλες τσάντες, φαρδιά παλτό και πολλά ακόμα. Είναι η κατάλληλη ηλικία για να μπούμε στο δικό μας comfort zone και να το απολαύσουμε. Σε όλα αυτά, μπορούμε να βρούμε ακόμα σχέδια με φλαμίνγκο, χωρίς να νιώθουμε εκτός μόδας. Εξάλλου, το στυλ μας το ολοκληρώνουμε, όπως θέλουμε εμείς, ακόμα και με ένα πολύ απλό αξεσουάρ. Γι’ αυτό προτείνουμε:


Σανδάλια και εσπαντρίγιες με λιγότερο τολμηρά σχέδια

 

Υφασμάτινες Εσπραντριγιες με πάτο ψάθα

 


Καθημερινά μπλουζάκια για την παραλία ή το σινεμά

 

Γυναικεια τοπ με βολάνΚαθημερινό Αμάνικο μπλουζάκι

 

Παλτό με έντονα σχέδια, όπως των διάσημων σχεδιαστών, για τις πιο τολμηρές ή σε ροζ χρώμα, που δίνουν καλοκαιρινές πινελιές στις εμφανίσεις μας

 

Γυναικεία Παλτό για τον χειμώνα Χειμωνιάτικα παλτο σε διάφορα χρώματα

 

Τζάκετ με ηχηρά αυτοκόλλητα ή ραμμένα λαμπερά φλαμίνγκο, που ταιριάζουν με όλους τους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων

 

Τζιν μπουφάν σε κεντημα στην πλάτηBomber jacket με σχέδια πίσω

 

Τσάντες με καλοκαιρινά σχέδια για την παραλία, τον καφέ και τα ταξίδια

 

Μεγάλη Τσάντα παραλίας από toRouxo


Στα 50

Φεύγουμε από τα 40 με την πικρία των χρόνων που περνούν, αλλά και με την αυτοπεποίθηση ότι η μόδα και ειδικά οι πειραματισμοί δε σταματούν ποτέ! Στη χρυσή τους εποχή, οι γυναίκες επιλέγουν πιο έντονα αξεσουάρ και παπούτσια, που τα συνδυάζουν με τα κλασικά χρώματα που φορούν καθημερινά. Έτσι, επιλέγουν τσάντες, ζώνες, καπέλα, γιακάδες, μπαντάνες, κοσμήματα και παπούτσια με τα αγαπημένα ροζ φλαμίνγκο, χωρίς να το παρακάνουν, αλλά χωρίς να απέχουν κιόλας από τη μόδα φέτος το καλοκαίρι. Έτσι, βρίσκουμε φλαμίνγκο:

Σε καπέλα

Ψάθινο καπέλο παραλίας

 

Σε κοσμήματα

 

Δαχτυλίδι με πολ΄θτιμους λίθους


Σε τσάντες

 

Γυναικεια τσάντα μεγάλη με χερούλι


Σε γιακάδες

 

Γιακά από πουκάμισο


Ακόμα και σε μπαντάνες για τα μαλλιά

 

Μπαντάνες για το κεφάλι με σχέδια


Στα 60+

Στο άνθος της γεροντικής τους ηλικίας, οι γυναίκες των 60+ έχουν ξεχάσει τα στενά και τα κοντά φορέματα, τις φούστες και τα σορτς, χωρίς όμως να μην υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Προχωρώντας σε πιο κλασικά ρούχα, όπως τζιν με πόλο μπλουζάκια, όμορφες αέρινες πουκαμίσες και φορέματα, επιλέγουν ίσιες γραμμές, που συνδυάζουν με μικρές τσάντες και σανδάλια ή μπαλαρίνες. Πιο διακριτικά πλέον θα είναι και τα χρώματα με τα οποία θα συνδυάσουν τα φλαμίνγκο στα ρούχα τους:


Στα φορέματα δε θα είναι τόσο έντονα

 

Φόρεμα σε Α γραμμή για μεγαλύτερες ηλικίες


Στις μπαλαρίνες θα είναι πιο διακριτικά

 

Μπαλαρίνες κλασικές για μεγάλες κυρίες


Ενώ τα τσαντάκια θα διαθέτουν περισσότερα χρώματα, όπως ταιριάζουν στο καλοκαίρι

 

Γυναικεία Τσαντακια χειρός με μικροσχέδια

 

Πώς να συνδυάσετε τα μοτίβα των φλαμίνγκο με τα ρούχα σας

 

Με ένα χρώμα

Το ροζ χρώμα των φλαμίνγκο ευτυχώς ταιριάζει και με σκούρες και με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις των καλοκαιρινών ρούχων. Για έντονες αντιθέσεις μπορείτε να επιλέξετε μαύρο ή καφέ με ροζ και άσπρο ή γαλάζιο. Για πιο παστέλ αποχρώσεις, διατηρήστε το τιρκουάζ που πολλά ρούχα το συνοδεύουν με τα αγαπημένα μας πουλιά, καθώς και άσπρα ή κρεμ. Ίσως να αποφύγετε το έντονα θερμά χρώματα, όπως το κόκκινο, το κίτρινο/μουσταρδί ή το πορτοκαλί, που συνηθίζονται καλύτερα και προτιμότερα στην παραλία.

 

Με άλλα μοτίβα

Προσοχή στη χρήση πολλών μοτίβων. Ενώ το ναυτικό μοτίβο ή αλλιώς navy style ίσως να ταιριάζει με ένα τζιν ή ένα τζάκετ με ένα ηχηρό φλαμίνγκο, ίσως να διαλέξετε καλύτερα να μην το παρακάνετε στις ρίγες, τα καρό ή τα λεοπάρ. Συγκρίνετε πάντα πόσο έντονο είναι το μοτίβο του ενός ρούχου με το μοτίβο του ρούχου που θέλετε να φορέσετε και κάνετε τη σωστότερη επιλογή. Παρόλο που είναι στη μόδα η χρήση των διαφορετικών μοτίβων, να διαλέγετε πάντα ό,τι καλύτερο ταιριάζει σε εσάς.

 

Με μαγιώ και αξεσουάρ

Τολμήστε άφοβα να φορέσετε στο ολόσωμο μαγιό σας όσα σχέδια και χρώματα με φλαμίνγκο θέλετε. Όπως παραπάνω, τα θερμά χρώματα είναι ιδανικά για τις έντονες αντιθέσεις που θέλετε να δημιουργήσετε. Φορέστε και πάρετε τις τσάντες, μπρελόκ, θήκες κινητών, παρεό, καπέλα και φυσικά, μην ξεχάσετε το φουσκωτό φλαμίνγκο σας για τις πιο ωραίες φωτογραφίες τους φετινού καλοκαιριού!

 

Για πιο επίσημες εμφανίσεις

Ένας πολύ όμορφος συνδυασμός των φλαμίνγκο με τα ρούχα σας είναι το σκούρο μπλε για τις βραδινές σας εμφανίσεις ή ακόμα και το πράσινο, για τις πιο τολμηρές. Μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα σωστά αξεσουάρ με ένα όμορφο ροζ κραγιόν που ταιριάζει στο μαυρισμένο δέρμα σας και σίγουρα θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Εάν θεωρείτε πως το φλαμίνγκο είναι αρκετά παιδικό για μια επίσημη εκδήλωση, προτιμήστε μόνο ένα αξεσουάρ ή ένα κόσμημα. Σίγουρα θα φορεθεί πολύ και από άλλες φίλες σας.


Για να κάνετε κι εσείς ό,τι σας «κάνει ροζ», επισκεφτείτε τώρα το ηλεκτρονικό κατάστημα www.toRouxo.gr και δείτε τη συλλογή μας με τα φλαμίνγκο! Ειμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.