Τα επαγγελματικά meetings είναι πολύ σημαντικά για οποιονδήποτε εργαζόμενο ή επιχειρηματία, ασχέτως μεγέθους επιχείρησης. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα όλοι το γνωρίζετε. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε, είναι το γεγονός ότι το ντύσιμο σας μπορεί να παίξει κύριο και καθοριστικό ρόλο στην έκβαση μία επαγγελματικής συνάντησης. Το σωστό ντύσιμο μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ενώ το λάθος μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες και αρνητικές εντυπώσεις τόσο για σας τους ίδιους όσο και για την επιχείρηση ή τη δουλειά σας.
 

Κανόνες ντυσίματος για επιτυχημένα επαγγελματικά meetings


Ας δούμε λοιπόν ορισμένους κανόνες που πρέπει πάντα να τηρείτε όταν ντύνεστε για επαγγελματικά meetings.

 

Να φοράτε ρούχα ραμμένα πάνω σας

Τα ρούχα που έχουν ραφτεί πάνω σας πάντα θα φαίνονται καλύτερα και υψηλότερης ποιότητας από τα έτοιμα. Μια επένδυση σε ραμμένα ρούχα σίγουρα δεν είναι μικρή, αλλά θα έχει μεγάλα οφέλη όσον αφορά την εικόνα σας.

 

 

Χρώμα και μοτίβα:

Τα συντηρητικά χρώματα και τα υφάσματα είναι standard στο επαγγελματικό ντύσιμο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Φορέστε παντελόνια και κοστούμια σε σκούρο γκρι ή ραφ χρώματα. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να φορούν μαύρα επαγγελματικά ρούχα (τα κοκτέιλ φορέματα δεν είναι κατάλληλα για επαγγελματικές συναντήσεις). Αποφύγετε τις ακρότητες όσον αφορά τα χρώματα και τα μοτίβα. Όταν πάτε σε μια επαγγελματική συνάντηση θα πρέπει να προβάλετε την επιχείρηση σας και όχι το πάθος σας για τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Τα καρώ και τα απαλά σχέδια που φαίνονται σαν στερεά χρώματα από την άλλη άκρη του δωματίου είναι συντηρητικές και ασφαλείς επιλογές και πάντα θεωρούνται ότι ανήκουν στη μοδάτη γυναικεία ένδυση. Οι φαρδιές ρίγες και τα υφάσματα που λάμπουν πολύ είναι απλά ακατάλληλα για επαγγελματικές συναντήσεις.

 

 

Παντελόνια και κοστούμια:

Τα παντελόνια είναι ωραία, αλλά να προτιμάτε πάντα τα ραμμένα πάνω σας παντελόνια με τσάκιση. Σε ένα επαγγελματικό meeting θα πρέπει οπωσδήποτε να μείνετε μακριά από το denim και τα βαριά βαμβακερά παντελόνια, όσο επώνυμα και ακριβά και αν είναι. Τα ολόμαλλα ή τα μισομάλλινα αντελόνια είναι επίσης καλή επιλογή για επαγγελματικό ντύσιμο όλες τις εποχές. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα όπως το ρεγιόν και το polyester. Ντυθείτε με ρούχα γυναικεία από toRouxo για να είστε σίγουρες ότι τα ρούχα σας θα είναι από υψηλής ποιότητας υφάσματα και υλικά. Βεβαιωθείτε ότι τα παντελόνια σας είναι άψογα σιδερωμένα και χωρίς τσακίσεις - πέρα από αυτή που θέλετε να έχουν - πριν να τα φορέσετε για το meeting σας. Το μπατζάκι σας θα πρέπει να καλύπτει τον αστράγαλο, αλλά να μην ακουμπά στο πάτωμα. Τέλος, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα εφαρμοστά παντελόνια, όσο ωραία σιλουέτα και αν έχουν.

 

 

Φούστες και Φορέματα:

Το σωστό χρώμα και το υλικό της είναι σημαντικά όσον αφορά τις φούστες και τα φορέματα, αλλά το σωστό μήκος είναι το πιο σημαντικό. Αν καθίσετε σε μια καρέκλα και μπορείτε να δείτε πάρα πολύ τον μηρό σας είτε με τα πόδια σας σταυρωμένα είτε όχι, τότε απλά το φόρεμα ή η φούστα σας είναι πολύ κοντό και δεν πρέπει να το φορέσετε. Εάν η φούστα σας έχει σκίσιμο, θα πρέπει να είναι μικρό, κεντραρισμένο στο πίσω μέρος και σε ύψος όχι ψηλότερο από το πίσω μέρος του γόνατος σας. Τα μεγάλα σκισίματα τις φούστες δεν είναι ποτέ κατάλληλα για επαγγελματικά meetings. Το σκίσιμο επίσης δεν θα πρέπει να επηρεάζει την κινητικότητα σας (περπάτημα και ανέβασμα σε σκάλες). Εάν δεν μπορείτε να περπατήσετε άνετα με μια φούστα, τότε είναι πολύ μικρή ή πολύ στενή.

 

 

Πουκάμισα και πουλόβερ:

Πρώτος κανόνας: δεν πρέπει να δείχνετε το ντεκολτέ σας. Οι μπλούζες πρέπει να έχουν σωστή εφαρμογή πάνω σας και να συντονίζονται με το υπόλοιπο ντύσιμο σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφύγετε τα see through πουκάμισα και τις μπλούζες. Εσώρουχα: Τα εσώρουχα σας θα πρέπει να τονίζουν τη σιλουέτα σας αλλά να μην φαίνονται μέσα από τα ρούχα σας. Παπούτσια: Οι κλειστές γόβες σε χρώμα που να ταιριάζει με το σύνολο σας είναι η καλύτερη επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσετε υπερβολικά ψηλά τακούνια, γόβες στιλέτο και γενικά πολύ ψηλά παπούτσια. Τέλος, το χρώμα της τσάντας σας θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό των παπουτσιών σας.