Οι εσπαντρίγιες είναι ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό υπόδημα, φτιαγμένο από φυσικά υλικά με ελαφριά και εύκαμπτη σόλα από σχοινί ή καουτσούκ. Είναι ένα παπούτσι με προέλευση από τα Πυρηναία Όρη, όπου παραδοσιακά φτιάχνεται με σόλα από σχοινί γιούτα, ενώ για το επάνω μέρος χρησιμοποιείται καμβάς ή βαμβακερό ύφασμα. Στη σημερινή βιομηχανική τους εκδοχή τα υλικά αυτά διατηρούνται έως ένα βαθμό ώστε να διατηρούν τα παπούτσια το αυθεντικό τους ύφος, αλλά πλέον συνυπάρχουν με το δέρμα καθώς και με διάφορα συνθετικά υφάσματα.

 

Εσπαντρίγιες για καλοκαιρινό και νεανικό στυλ
 

Οι εσπαντρίγιες αποτελούν τον ορισμό της άνεσης και τα τελευταία χρόνια επάξια διατηρούν μια θέση στη γυναικεία αλλά και αντρική γκαρνταρόμπα. Φορώντας τις δημιουργείτε πολύ εύκολα μια αέρινη και άνετη εμφάνιση για την καθημερινότητά σας. Ωστόσο, εάν συνδυαστεί με έξυπνα tips μπορεί να σας χαρίσει μια άκρως ξεχωριστή εμφάνιση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό είναι πως, είτε φλατ είτε με τακούνι, πρέπει να τις φοράτε πάντα με γυμνό πόδι.

 

Ας δούμε μερικές βασικές στιλιστικές συμβουλές για τον τρόπο που τις φοράμε, καθώς και τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε.

 

Ας αρχίσουμε με τις φλατ εσπαντρίγιες οι οποίες κυριαρχούν το καλοκαίρι και μπορείτε να τις βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Είναι ένα παπούτσι που «δένει»με όλα τα ρούχα και στιλ, από casual και military μέχρι το navy αλλά και το safari. Και ενώ χαρίζουν την άνεση που επιζητούν τα πόδια σας τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνουν παράλληλα μια chic νότα σε κάθε σας εμφάνιση, ειδικά τα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα σχέδια που φιγουράρουν πλέον στην αγορά.

 

Γενικά, η κατασκευή τους από φυσικά υλικά τις κάνει να συνδυάζονται πολύ εύκολα με όλα τα υπέροχα χειροποίητα και αέρινα κοσμήματα και αξεσουάρ που συναντάμε το καλοκαίρι, όσο και την άνοιξη, σε κάθε δρομάκι της πόλης ή του καλοκαιρινού μας προορισμού. Επίσης, φοριούνται άψογα με ρούχα από λινό, βαμβάκι και κάθε είδους φυσικό υλικό.

 

Εάν πάλι είστε τύπος που λατρεύει το τζιν ύφασμα σε όλες του τις εκδοχές, από φόρμα μέχρι φούστα, παντελόνι, σορτσάκι, πουκάμισα αλλά και ολόσωμες φόρμες, τότε οι εσπαντρίγιες σας μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με όλα τα παραπάνω. Το θετικό με αυτό το είδος παπουτσιού είναι πως δεν σας περιορίζει ενδυματολογικά, καθώς από μόνο του πλασάρει το mix & match. Φορέστε λοιπόν το αγαπημένο σας ρούχο και ολοκληρώστε το στιλ σας με τις εσπαντρίγιες που πρόσφατα είδατε, «ερωτεύτηκατε» και αγοράσατε… τόσο απλά!

 

Όσον αφορά τις εσπαντρίγιες πλατφόρμα, γνωστές ως wedges, αυτές χαρίζουν στο ντύσιμο σας έναν chic και κομψό ύφος. Με τη σειρά τους και αυτές συνδυάζονται όμορφα με φυσικά υλικά, φορέματα και τζιν. Επειδή ακριβώς συνδυάζουν αρμονικά την άνεση με την κομψότητα, αποτελούν την επιλογή πολλών γυναικών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Γενικά σε συνδυασμό με φορέματα, οι εσπαντρίγιες δημιουργούν μια πολύ cute και girly διάθεση, αναδεικνύοντας την ομορφιά και φρεσκάδα της νεανικότητας. Ιδανικά πρέπει να δένουν στον αστράγαλο με όποιο στιλ φορέματος και αν τις φορέσετε. Συνδυάζονται με ριχτά ή ασύμμετρα φορέματα, δαντελένια ή suede, φορέματα σε ευθεία γραμμή καθώς και μακριές πουκαμίσες.

 

Οι εσπαντρίγιες με την δυναμική τους εξέλιξη, από ένα άχαρο υφασμάτινο παπούτσι σε ένα στιλάτο ζευγάρι υπόδησης, δεν είναι απλά μια επιλογή για μια βόλτα στην παραλία ή την εξοχή. Μπορείτε πλέον να τις φορέσετε στο γραφείο με σακάκι αλλά και στη βραδινή σας έξοδο, καθώς μπορούμε να πούμε πως πλέον ανταγωνίζονται στη λάμψη και την ομορφιά κάθε είδους βραδινό υπόδημα!

 

Όπως όλες ξέρουμε ο κύριος παράγοντας στην επιλογή, ειδικά του καλοκαιρινού παπουτσιού, πρέπει να είναι η άνεση. Όταν όμως αυτή συνδυάζετε με το στυλ, τότε σημαίνει πως ένα ζευγάρι εντυπωσιακές εσπαντρίγιες δεν πρέπει να λείψει από την ντουλάπα σας αυτό το καλοκαίρι! Κάθε ώρα και εποχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητας. Για αυτόν τον λόγο φορέστε παπούτσια ανάλογα με την περίσταση, βρίσκοντας το ιδανικό για εσάς στη μοναδική ποικιλία του www.toRouxo.gr και… καλοφόρετα κορίτσια!