Το αγαπημένο χρώμα των περισσότερων ανδρών πρέπει να είναι το μαύρο, ειδικά αν κρίνουμε από το πόσοι ντύνονται σχεδόν αποκλειστικά με μαύρα μπλουζάκια ή παντελόνια συχνά δε μάλιστα και με έναν συνδυασμό των δύο. Το ίδιο ισχύει και για τα κουστούμια, τα περισσότερα είναι μαύρα, ακόμη και αν δεν είναι πολύ επίσημα. Με άλλα λόγια, αν ανοίξεις τη ντουλάπα ενός άνδρα είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσεις μία σοβαρή έλλειψη χρώματος. Ίσως να βρεις κάποιο άσπρο μπλουζάκι ή τζιν παντελόνι, αλλά μέχρι εκεί. Το χρώμα είναι κάτι που φαίνεται πως οι περισσότεροι άνδρες μισούμε θανάσιμα, αν και κανείς δεν μπορεί να πει το γιατί.

 

είσαι ανδρας, βάλε χρώμα στο ντύσιμο σου

Αν λοιπόν είσαι άνδρας και θέλεις να ξεχωρίσεις σε μία περίσταση ή ένα μέρος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις λίγο χρώμα στην εμφάνιση σου. Εννοείται πως αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ντύνεσαι σαν τον Φλωρινιώτη ή σαν κλόουν. Υπάρχουν κόλπα και στοιχεία που μπορούν να δώσουν λίγο χρώμα σε ένα μαύρο look και να το κάνουν πραγματικά μοναδικό και ξεχωριστό. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη όρεξη και δημιουργικότητα και φυσικά και διάθεση για πειραματισμούς. Ας δούμε λοιπόν μερικά tips για να βάλεις κι εσύ χρώμα στη ζωή σου.

 

Φόρα χρωματιστά αξεσουάρ

Ακόμη και οι πιο φανατικοί θαυμαστές του μαύρου που δεν θα έβαζαν με τίποτα κάποιο χρωματιστό ρούχο στα looks τους, πέρα από ένα λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο, μπορούν να βάλουν λίγο χρώμα στη ζωή τους με έναν πολύ απλό και διακριτικό τρόπο. Αν λοιπόν δεν θέλετε να έχουν τα ρούχα σας χρώμα, μπορούν να έχουν τα αξεσουάρ σας. Ποια είναι τα ανδρικά αξεσουάρ που μπορούν να αποκτήσουν χρώμα; Ξεκινάμε από το πιο δημοφιλές και απαραίτητο: το ρολόι! Επιλέξτε ένα ρολόι με χρώματα στο καντράν ή με χρωματιστό λουρί. Όταν λέμε χρωματιστό δεν εννοούμε παρδαλό, αλλά κάτι άλλο πέρα από μαύρο. Ένα ωραίο ασημί μπρασελέ ή ένα καφέ ή μπλε δερμάτινο λουρί σίγουρα θα δώσει άλλο στιλ στο λουκ σας αλλά και θα τραβήξει τα βλέμματα στο αγαπημένο σας ρολόι. Άλλο αξεσουάρ που μπορεί να σας δώσει χρώμα είναι τα γυαλιά, είτε πρόκειται για οράσεως είτε για ηλίου. Απλά επιλέξτε έναν χρωματιστό σκελετό στη πρώτη περίπτωση και χρωματιστό σκελετό ή φακούς (αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα) στη δεύτερη.

 

Ξεκίνα να φοράς μαντηλάκια

Ναι, όλοι το ξέρουμε ότι τα μαύρα και γενικά τα σκουρόχρωμα κουστούμια είναι η επιτομή του ανδρικού στιλ, ωστόσο καλό είναι να σπάει λίγο η μαυρίλα τους και γενικά να έχουν και λίγο χρώμα για να τραβάνε και περισσότερο το μάτι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσεις φορώντας ένα κλασικό μαύρο ή σκούρο κουστούμι είναι να φορέσεις στη τσέπη του ένα χρωματιστό μαντηλάκι. Σε ένα κατάστημα με γραβάτες και κουστούμια θα βρεις πολλά σε διάφορα χρώματα αλλά και με πολλά σχέδια και μοτίβα. Φρόντισε να μαζέψεις αρκετά έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις και συνδυασμούς με όλα τα σακάκια σου. Εννοείται ότι καλό θα ήταν να μάθεις και κανένα πιο «ψαγμένο» δίπλωμα πέρα από το πολύ κλασικό. Μια απλή έρευνα στο YouTube σίγουρα θα σε βοηθήσει.

 

Δώσε χρώμα στα sneakers σου

Τα sneakers – τα αθλητικά παπούτσια δηλαδή – είναι σίγουρα το αγαπημένο fashion item των ανδρών όλων των ηλικιών. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι φυσικά η άνεση που προσφέρουν η οποία και τα κάνει να συνδέονται με στιγμές χαλάρωσης. Αν λοιπόν προτιμάτε τα μαύρα sneakers και γενικά τα πιο διακριτικά σχέδια, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε άποψη. Δεν εννοούμε πάλι ότι θα πρέπει να φορέσετε παπούτσια σαν αυτά που φορούσατε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με αερόσολες και ονόματα παικτών (ξέρετε τι εννοώ). Υπάρχουν πολύ στιλάτα αθλητικά παπούτσια που περιέχουν όσο χρώμα πρέπει ώστε απλά να σπάνε τη μονοτονία του μαύρου χωρίς όμως να προβάλουν πολύ το brand ή να γίνονται πολύ παρδαλά και κιτς. Επισκεφθείτε ένα καλό μαγαζί με αθλητικά και θα εκπλαγείτε από τις επιλογές σας.

 

Δώστε χρώμα το καλοκαίρι

Ο έρωτας μας με το μαύρο είναι η αλήθεια ότι δεν ευδοκιμεί ιδιαίτερα το καλοκαίρι αφού ως γνωστόν το μαύρο δεν είναι και το καλύτερο χρώμα για να φοράς στους 40 βαθμούς κελσίου. Αν λοιπόν τα καλοκαιρινά σας είναι απλά άσπρα, φροντίστε να τα ενισχύσετε με λίγο χρώμα. Το καλοκαίρι μπορείτε να φορέσετε ακόμη και τα πιο έντονα χρώματα όπως το ροζ και το τιρκουάζ, αρκεί πάντα να μπορείτε να τα υποστηρίξετε. Για μια πραγματικά καλοκαιρινή εικόνα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα μπλουζάκι με έντονο χρώμα – και κατά προτίμηση χωρίς παραστάσεις – με ένα σορτσάκι!