Όπως οι σχεδιαστές ξέρουν τι θέλουν από τα μπουφάν τους, έτσι και οι άνδρες που τα φορούν δεν πάνε πίσω. Τα μπουφάν δεν πρέπει να προσφέρουν μόνο προστασία, αλλά ταυτόχρονα και πρακτικότητα και άνεση. Η εμφάνιση είναι από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του σωστού μπουφάν. Όμως πρέπει να είναι απλό, με ταπεινά κοψίματα, διακόσμηση και χρωματικούς συνδυασμούς. Η τάση στα μπουφάν τη νέα φθινοπωρινή / χειμερινή σεζόν 2019-2020 επιβάλλει και τις κουκούλες. Όπου μπορεί να μπει κουκούλα, μπαίνει: σε πουλόβερ, σε φούτερ, σε μπουφάν, ακόμα και σε πουκάμισα (το οποίο ίσως φαίνεται λιγάκι περίεργο). Πριν βγεις για τα φθινοπωρινά σου ψώνια, διάβασε τις καινούριες επιλογές στα ανδρικά μπουφάν που θα φορεθούν φέτος το χειμώνα και ψάξε για τα καλύτερα κομμάτια στο toRouxo.gr.

 

#1. Τζιν μπουφάν

 

Η εμφάνιση είναι από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του σωστού τζιν μπουφάν

 

Το κλασικό μπλε τζιν μπουφάν θα το δεις παντού φέτος. Είναι πρακτικό και άνετο. Κυκλοφορεί σε νέα και μοντέρνα σχέδια, όπως το super hot τζιν μπουφάν με γούνα που ταιριάζει με ό,τι φορέσεις. Τα μπουφάν έχουν γεωμετρικές ραφές ή ρίγες και κυκλοφορούν και σε άλλα χρώματα. Οι σχεδιαστές το συνδύασαν και με ασορτί τζιν παντελόνι.

 

#2. Bomber μπουφάν

 

Το bomber είναι άνετο και πολλές φορές αδιάβροχο

 

Ακούγεται die-hard και είναι - το bomber μπουφάν είναι από τα πιο δημοφιλή ανδρικά μπουφάν χάρη στην πρακτικότητά τους, αλλά και στην κολακευτική γραμμή τους. Ξεκίνησαν από τον στρατό, όταν τα φορούσαν οι πιλότοι. Έχουν φαρδιούς ώμους, ψηλό κολάρο και φτάνουν μέχρι τη λεκάνη. Μερικά έχουν εσωτερική γούνα ή και κουκούλα. Είναι άνετο και πολλές φορές αδιάβροχο για να κινείσαι εύκολα και μέσα στη βροχή.

 

#3. Παρκά μπουφάν

 

 

Θα βρεις το παρκά συνήθως με κουκούλα και τσέπες με φερμουάρ

 

Το παρκά είναι πιο τετράγωνο μπουφάν και ξεκίνησε κι αυτό από τον στρατό, όπως το bomber, αλλά είναι πιο παλιό. Θα κυκλοφορήσει σε πολλά και ποικίλα σχέδια, όλα προσαρμόσιμα στο στυλ που θες να προσεγγίσεις. Δοκίμασέ το σε λαδί, μπλε, καφέ, μαύρο και πράσινο. Θα το βρεις και με κουκούλα και τσέπες με φερμουάρ.

 

Δείτε εδω: Cargo Παντελόνι με Λάστιχο σε Απίστευτη Τιμή!

 

#4. Πουκάμισο – μπουφάν

 

Η κατηγορία αυτή ταιριάζει περισσότερο στις πιο casual και χαλαρές εμφανίσεις

 

Μια νέα είσοδο κάνει στην γκαρνταρόμπα σου το πουκάμισο – μπουφάν. Μοιάζει με ποδοσφαιρικά τζάκετ, αλλά το πουκάμισο – μπουφάν έχει πιο χοντρό ύφασμα και κουμπιά, όπως και το πουκάμισο. Θα το βρεις μονόχρωμο, αλλά και πολύχρωμο. Ταιριάζει περισσότερο στις φθινοπωρινές σου εμφανίσεις και ίσως στις πιο casual και χαλαρές. Βρες το σε κλασικό μπεζ χρώμα, για να σπάσεις το γκρι στη διάθεση των γύρω σου.

 

#5. Στρατιωτικό μπουφάν

 

Τα στρατιωτικά μπουφάν ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου

 

Με αυστηρό κόψιμο και συγκεκριμένα μοτίβα και χρώματα, το στρατιωτικό μπουφάν είναι ό,τι πρέπει να έχεις για ένα δημιουργικό και ταυτόχρονα πρακτικό look. Συχνότερα σε σκούρο πράσινο, λαδί και μπεζ χρώμα, χωρίς διακόσμηση ή περιττές τσέπες, τα στρατιωτικά μπουφάν ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου. Θα τα βρεις με 2 ή 4 μεγάλες τσέπες σαν φακέλους με έξτρα ύφασμα για περισσότερη προστασία που θα κλείνουν με κουμπιά ή φερμουάρ. Παράλληλα, υπάρχουν και τα στρατιωτικά παλτό που έχουν ίσια γραμμή για να αναδεικνύουν το γυμνασμένο σώμα. Κυκλοφορούν παντού και ταιριάζουν με όλα: με κασκόλ, πουλόβερ, τζιν παντελόνι, πουκάμισο, δερμάτινες μπότες, sneakers και αθλητικά παπούτσια.

 

#6. Rider / Biker μπουφάν

 

 

Για ένα πιο σέξι κι επικίνδυνο look θα επιλέξεις ένα rider μπουφάν

 

Για ένα πιο σέξι κι επικίνδυνο look θα επιλέξεις ένα rider μπουφάν και μάλιστα όσο πιο hardcore γίνεται! Βρες ένα ανδρικό μαύρο δερμάτινο τζάκετ για πιο επαναστατική εμφάνιση και θα το ξεχωρίσεις από τους ίσιους ώμους, όπως των μοτοσικλετιστών. Δοκίμασέ το όμως και σε άλλα χρώματα, συνδυάζοντάς το με τζιν και μαύρες μπότες.

 

#7. Puffer μπουφάν

 

Τα puffer είναι τα λεγόμενα ελαφριά μπουφάν που κυκλοφόρησαν εταιρείες αθλητικής ένδυσης

 

Χωρίς ένα φουσκωτό μπουφάν δε θα μπορείς να βγάλεις τον χειμώνα. Χρειάζεσαι ένα καταφύγιο και αυτό θα στο δώσει κάποιο από τα πολύ φουσκωτά ή ελαφριά μπουφάν που κυκλοφόρησαν μέχρι και οι εταιρείες αθλητικής ένδυσης. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε στιλάτες επιλογές, σε φυσικά υλικά, σε κομψά κοψίματα και σε τσέπες πολλών ειδών.

 

#8. Φαρδιά μπουφάν

 

Τα μακριά και φαρδιά μπουφάν σου αφήνουν πολύ χώρο να κινηθείς

 

Τα φαρδιά μπουφάν αποτελούν μια κατηγορία από μόνα τους, καθώς δεν είναι ούτε πολύ φουσκωτά μπουφάν ούτε παλτό ούτε καπαρντίνες. Είναι μακριά και φαρδιά μπουφάν, που συνήθως σου αφήνουν πολύ χώρο να κινηθείς και κυρίως να βολέψεις τις στρώσεις των πολλών ρούχων σου. Κυκλοφορούν από το 2017 και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Φέτος επανέρχονται ακόμα πιο στιλάτα.

 

#9. Δερμάτινα μπουφάν

 

Φρόντισε να βρεις ένα δερμάτινο μπουφάν ποιότητας που να αξίζει την τιμή του

 

Τα δερμάτινα μπουφάν διαφέρουν από τα rider μπουφάν για δύο λόγους: Αρχικά, δεν έχουν ίσιους ώμους και, έπειτα, έχουν ραμμένο εσωτερικά παραπάνω ύφασμα που προσδίδει ζέστη και προστασία από τον καιρό. Το ύφασμα αυτό συνήθως είναι γούνα, σουέντ ή συνθετικό. Μπορεί να το βρεις και με υφασμάτινη κουκούλα. Το δερμάτινο μπουφάν, σύμφωνα με το γυναικείο μάτι, αναδεικνύει τα βαριά χαρακτηριστικά του αντρικού φύλου και αυτό τους κάνει πιο ελκυστικούς. Φρόντισε, λοιπόν, να βρεις ένα δερμάτινο μπουφάν ποιότητας που να αξίζει την τιμή του.

 

#10. Αντιανεμικό μπουφάν

 

Το αντιανεμικό μπουφάν είναι κατάλληλο και το φθινόπωρο και την άνοιξη

 

Το αντιανεμικό μπουφάν είναι πολύ δημοφιλές αντίστοιχα με το bomber μπουφάν. Αυτό, όμως, σου επιτρέπει να το φορέσεις και το φθινόπωρο και την άνοιξη. Επίσης, κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και μοτίβα με εικόνες και χαρακτήρες καρτούν!

 

#11. Παλτό

 

Οι σχεδιαστές θέλουν τα παλτό φέτος πρακτικά, στιλάτα και trendy

 

Επιβάλλεται να έχεις ένα παλτό, δηλαδή ένα καλό και κομψό μπουφάν που θα μπορείς να φοράς σε επίσημες εκδηλώσεις, γιορτές και σημαντικές συναντήσεις. Οι σχεδιαστές θέλουν τα παλτό φέτος πρακτικά, στιλάτα και trendy. Από τον 18ο αιώνα, το παλτό είναι το σύμβολο του σοφιστικέ και κομψού άντρα και το φορούσαν κυρίως οι αριστοκρατικοί άντρες. Εδώ θα κάνουμε μια παύση, να σε παραπέμψουμε στο στυλ των Peaky Blinders για να ρίξεις μια ματιά και να πάρεις ιδέες για το πώς θα φοράς το παλτό σου φέτος. Πλέον, τα παλτό φοριούνται για άνεση με φούτερ και sneakers, κάποια μακριά και άλλα κοντύτερα για ελεύθερη κίνηση. Τα χωρίζουμε σε τρεις κατηγορίες με βάση τις φθινοπωρινές / χειμερινές τάσεις 2019-2020:

 

Κλασικά παλτό

 

Μπορείς να συνδυάζεις το παλτό με πιο casual ή επίσημα ρούχα

 

Θα τα βρεις σε συντηρητικά χρώματα, δηλαδή μπλε, γκρι και μαύρο. Τα περισσότερα θα έχουν αγγλικό κολάρο, με μονό ή διπλό γιακά και αυτά μονόχρωμα. Ίσως μάλιστα τα βρεις με γούνα. Έχουν φαρδιούς ώμους για περισσότερη ευκολία στην κίνηση. Μπορείς να το συνδυάζεις με το κοστούμι σου και δερμάτινα γάντια.

 

Ρετρό παλτό

 

Ένα καρό παλτό είναι ο ορισμός του vintage style για τους πιο εναλλακτικούς!

 

Ένα παλτό από βελούδο, βαμβάκι ή τουίντ δεν είναι για όλους. Τα ρετρό παλτό έχουν συγκεκριμένο κόψιμο, διακόσμηση και χρώματα που ίσως να μη σου ταιριάζει. Εννοείται, όμως, ότι θα το δοκιμάσεις. Προτίμησέ το με καρό μοτίβο ή στο χρώμα του τούβλου.

 

Παλτό στο χρώμα της άμμου

 

Το πιο πολυφορεμένο και αγαπημένο ανδρικό παλτό, είναι το μπεζ. Δοκίμασέ το!

 

Στην αρχή το φορούσαν οι μεσήλικες, αλλά τώρα το εκτιμούν και οι νέοι ιδιαίτερα. Έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα μεταμορφώνει μια άτακτη εμφάνιση σε μία πολύ μοδάτη; Επίσης, το χρώμα είναι φωτεινό κι έρχεται σε αντίθεση με τον χειμώνα. Το καλύτερο είναι ότι συνδυάζει τα παραδοσιακά με τα νέα κοψίματα και έτσι οι νέοι δεν αισθάνονται μεσήλικες και οι μεσήλικες αισθάνονται νέοι!