Μετράμε αντίστροφα τις μέρες για να υποδεχτούμε την άνοιξη 2019. Μαζί με τις ανοιξιάτικες μυρωδιές της φύσης, θα θυμηθούμε παλιές μόδες του ’70, του ’80, αλλά κυρίως του ’90, που ήταν γεμάτες χρώματα και έντονα μεγέθη στις γυναικείες σιλουέτες. Η δεκαετία του ’90 ήταν η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ποπ αρτ, που έκανε μόδα τα neon χρώματα και το animal print. Χρώματα και σχέδια της εποχής επανέρχονται για να χρωματίσουν τους δρόμους και τις εξόδους μας με τις παρακάτω κύριες 9 τάσεις στα γυναικεία ρούχα μας:

 

#1. Βολάν

 

Προσπάθησε να φτιάξεις ένα αρμονικό look με τα βολάν!

 

Τα βολάν θα κυριαρχήσουν την άνοιξη και το καλοκαίρι 2019, φτιαγμένα σε στρώσεις, σε κλίμακες και σε μικρά ή μεγάλα μεγέθη. Θα τα δούμε πάνω σε μπλούζες, φορέματα, μαγιό και παντελόνια. Ίσως αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, καθώς δε θες να φανείς super extra και να παραφορτώσεις χωρίς λόγο την εμφάνισή σου. Προσπάθησε να φτιάξεις ένα αρμονικό look με όλα τα βολάν, χωρίς να δείχνεις χορεύτρια φλαμένκο κάθε φορά που βγαίνεις έξω.

 

#2. Γήινα χρώματα

 

Συνδύασε τα ρούχα σου σε διαφορετικές γήινες αποχρώσεις για άψογο αποτέλεσμα

 

Το νέο chic είναι το ουδέτερο look. Οι σχεδιαστές το ονομάζουν «θάλασσα του μπεζ» και αναφέρονται σε όλες τις αποχρώσεις του μπεζ, του κρεμ και του χακί, που επιβάλλουν να φορέσεις μονόχρωμο σε γήινα χρωματα φέτος την άνοιξη. Με ένα total beige look καταφέρνεις να πετύχεις την ελαφριά κομψότητα με μια απλή σιλουέτα. Συνδύασε τα ρούχα σου σε διαφορετικές γήινες αποχρώσεις και με διαφορετικά υφάσματα (δέρμα, μετάξι ή λινό) και έχεις ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές των σχεδιαστών.

 

#3. Δίχτυ

 

Η μόδα στο δίχτυ επέστρεψε δυναμικά!

 

Λατρεύεις το διχτυωτό καλσόν, σωστά; Το κατάλαβαν οι μεγάλοι δημιουργοί μόδας και αποφάσισαν να το φέρουν προς τα έξω: έξω από πουλόβερ ή φούστες, μπλούζες ή φορέματα. Ήρθε η ώρα να απογειώσεις το στυλ σου και να βάλεις ένα καινούριο αξεσουάρ στην γκαρνταρόμπα σου. Το δίχτυ κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, μήκη και μεγέθη, με αποτέλεσμα να μπορείς να βάλεις και δύο δίχτυα το ένα πάνω στο άλλο!

 

#4. Χρυσές αποχρώσεις

 

Κάνε το look σου παιχνιδιάρικο ‘80s με έντονα δίχρωμα ρούχα

 

Το χρώμα του φθινοπώρου επισκέπτεται την άνοιξη σε διάφορες αποχρώσεις: χρυσό, κίτρινο, πορτοκαλί, καναρινί, λεμονί. Το κίτρινο είναι ένα χαρούμενο, ζεστό, unisex χρώμα, που ταιριάζει σχεδόν με όλους τους συνδυασμούς. Δοκίμασέ το με παστέλ ή μπεζ αποχρώσεις ή κάνε το πιο ‘80s με έντονα δίχρωμα ρούχα και αξεσουάρ με το κόκκινο ή ροζ χρώμα.

 

#5. Καλοκαιρινά t-shirt

 

Τα καλοκαιρινά t-shirt έρχονται την άνοιξη σε πολλά χρώματα

 

Για εσένα που αγαπούσες πάντα τα t-shirt με logos, ήρθε η ώρα να τα απολαύσεις! Τα καλοκαιρινά t-shirt έρχονται πιο νωρίς σε πολλά χρώματα και σχέδια και κυρίως με logos από αγαπημένες και μη , όπως το Jaws και το Hawaii 5-0. Πολύ in στη μόδα είναι τα t-shirt που θυμίζουν surfing, όπως τα μακρυμάνικα μαγιό, και skate, δηλαδή καλοκαιρινά θέματα με όλα τα χρώματα και έντονες δηλώσεις. Πολύ out από τη μόδα, βέβαια, είναι τα t-shirt με θέμα σπορ όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτά άφησέ τα στην άκρη για την εποχή που κάποια Kardashian θα αρχίσει να τα ξαναφοράει.

 

#6. Ασπρόμαυρα μοτίβα

 

Το πουά δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου φέτος την άνοιξη!

 

Το polka dot μεγάλωσε και έγινε πιο έντονο, παίρνοντας πλέον μοναδική θέση στα φορέματα, τα παντελόνια, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Θα το βρούμε όμως κυρίως σε ασπρόμαυρο, το οποίο θυμίζει λίγο Breakfast at Tiffany’s. Μαζί με το πουά, επιστρέφει και το ασπρόμαυρο καρό, δηλαδή το σκάκι. Οι λάτρεις των skate και των παπουτσιών τύπου vans θα το λατρέψουν και ίσως το βαρεθούν γιατί θα το βλέπουν συνέχεια φέτος την άνοιξη!

 

#7. Εμπριμέ σχέδια του ‘70

 

Το εμπριμέ αν φορεθεί σωστά χωρίς υπερβολές σε κάνει ιέρια του στυλ

 

Ίσως να θυμάσαι παλιά μαντήλια και μπαντάνες που οι χίπηδες και η παρέα τους συνήθως φορούσαν στο κεφάλι. Αυτά είχαν έντονα σχέδια, χρωματιστά, με μικρές και μεγάλες, επαναλαμβανόμενες λεπτομέρειες. Όλα αυτά, λοιπόν, τώρα θα γίνουν κομμάτια στις μπλούζες, στις ολόσωμες φόρμες, στα παντελόνια, στα σακάκια και στα κοστούμια, στα μαγιό, στα φορέματα και στις τσάντες. Αξίζει να πούμε ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που όλα αυτά θα φορεθούν, γιατί δεν ταιριάζει σε όλες αυτό το στυλ.

 

#8. Ολόσωμες εργατικές φόρμες

 

Η ολόσωμη φόρμα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και φέτος!

 

Χρηστικότητα + μόδα = utility chic. Αυτός είναι ο νέος όρος του chic, σύμφωνα με τους σχεδιαστές που εισήγαγαν τις ολόσωμες εργατικές φόρμες στη μόδα της άνοιξης 2019. Χακί τσέπες και φαρδιά παντελόνια που μπορούν να φορεθούν με ζώνη και γόβες για τη βραδινή έξοδο, κάνουν την εμφάνιση πιο βολική, χαλαρή και κουλ. Επιπλέον, η ολόσωμη εργατική φόρμα φοριέται πολύ εύκολα!

 

#9. Λουλούδια και πεταλούδες

 

Βαρέθηκες το φλοράλ; Ώρα για πεταλούδες!

 

Άνοιξη χωρίς φλοράλ δε γίνεται. Πάνω στα αυτονόητα, ήρθαν οι σχεδιαστές να προσθέσουν και πεταλούδες! Οι πεταλούδες, τάση του ’90, προσγειώνονται στο μπούστο, στα πόδια ή στο πέτο και απογειώνουν την εμφάνισή σου!