Το στυλ μένει για πάντα, σε αντίθεση με τη μόδα. Δε χρειάζεται να έχεις πολλά χρήματα στην άκρη, για να το βρεις και να το πετύχεις. Χρειάζεσαι μόνο τον τρόπο που βρίσκεται στη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις νέες τάσεις, στις παλιές μόδες και στον εαυτό σου.

Διάβασε παρακάτω τους 9 τρόπους που θα καταφέρεις να μείνεις και να γίνεις στιλάτη ακόμα και σε περιόδους που είσαι σπίτι. Επένδυσε στον εαυτό σου, έχεις τον χρόνο και είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις ακόμα καλύτερα ποια είσαι και ποιο είναι το μήνυμα που θες να εκπέμπεις.

 

#1. Ξεκαθάρισε την ντουλάπα σου

 

Αλλαγή εποχής και ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα

 

Στην Ελλάδα οι εποχές είναι θολά μεταβατικές. Δεν καταλαβαίνουμε εύκολα πότε θα φοράμε μόνο τα χειμερινά μας ρούχα ή τα καλοκαιρινά. Είναι η ευκαιρία, λοιπόν, να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα. Βρες όλα τα ρούχα από την ντουλάπα σου, τη δεύτερη ντουλάπα σου, την αποθήκη, κάτω από το κρεβάτι... όλα! Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανακαλύψεις μερικά διαμαντάκια που σου είχε δώσει κάποτε η μαμά σου και τότε τα απέρριψες.

Αφού βρεις εκείνα τα κομψά σακάκια ή τις πολύ χρήσιμες τελικά γούνες, χώρισε όλα τα ρούχα σε αυτά που πιθανόν θα φοράς και σε αυτά που δε θα φορέσεις ποτέ. Όσα δεν φορέσεις ξανά, μπορείς είτε να τα πουλήσεις, να τα κάνεις δωρεά, να τα ανακυκλώσεις ή να τα πας σε μαγαζιά μεταχειρισμένων ρούχων. Μια άλλη ιδέα, είναι να οργανώσεις με τις φίλες σου και τις γνωστές γνωστών να κάνετε μια ανταλλαγή ρούχων, σαν αλυσίδα.

Στο τέλος, οργάνωσε καλά την ντουλάπα σου, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι έχεις και σε ποιο σημείο το έχεις αφήσει. Καλό θα είναι, επίσης, να προσέχεις ιδιαίτερα όλα τα κομμάτια των ρούχων και των παπουτσιών σου, γιατί είναι δικά σου. Πρόσεχε να είναι καθαρά, να μην είναι σκισμένα, και ό,τι χρειάζεται ράψιμο, να το φροντίσεις άμεσα, χωρίς να έχεις το άγχος της τελευταίας στιγμής.

 

#2. Αγορές με budget

 

Μακάρι να είχες όλα τα χρήματα και τον χρόνο να ψωνίζεις τα αγαπημένα σου ρούχα. Στο 70% των περιπτώσεων, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται, αλλά ίσως είναι και για καλό. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείς να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στο τι θες να φοράς και όχι στο τι θα ήθελες να έχεις.

Έτσι, λοιπόν, καθόρισε ένα budget που θα πηγαίνει στα ψώνια σου ανά μήνα ή ανά δύο μήνες - όπως το θες εσύ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι μια λίστα με τα πολύ βασικά κομμάτια που πρέπει να έχει η ντουλάπα σου και αυτά θα είναι τα πρώτα που θα ψωνίσεις: μια καπαρντίνα, ένα καλό σακάκι, ένα άσπρο πουκάμισο, ένα γυναικείο τζιν παντελόνι στο σωστό μέγεθος και ένα κλασικό μαύρο φόρεμα.