Οι εκπτώσεις είναι η ιδανική εποχή να αδειάσει η τσέπη σου, αλλά και να επενδύσεις στα καλύτερα κομμάτια της καλοκαιρινής σου γκαρνταρόμπας: τα γυναικεία φορέματα! Υπάρχουν κάποια διαχρονικά και κλασικά φορέματα που ίσως ποτέ δεν είχες σκεφτεί ότι χρειάζεσαι, αλλά που οι εκπτώσεις σε παρακινούν να δεις και να δοκιμάσεις. Ίσως μάλιστα γι’ αυτό αξίζει να τα αγοράσεις τώρα, που θα βρεις υπέροχα φορέματα σε προσφορά. Το λένε και οι σχεδιαστές: «πρέπει να έχεις οπωσδήποτε αυτό το ένα φόρεμα που θα μπορείς να το φοράς σε κάθε περίσταση!» Το θέμα είναι να σου κάνει και όχι τι χρώμα είναι. Και μιας και μιλάμε για χρώματα, παρακάτω θα δεις κάποιες προτάσεις των νέων τάσεων της μόδας, αλλά μην ξεχάσεις ότι το ροζ, το κίτρινο και το πράσινο χρώμα και το λεοπάρ μοτίβο ανήκουν στην καρδιά του καλοκαιριού!

 

#1. Φόρεμα πουκαμίσα

 

Το εναλλακτικό φόρεμα που ταιριάζει με όλα

 

Το χαλαρό και λίγο «αντρικό» look έρχεται με τη μορφή της μακριάς πουκαμίσας το καλοκαίρι. Η πουκαμίσα σου είναι αρκετά μακριά για να τη φοράς σκέτη σαν φόρεμα στη δουλειά, για βραδινό ποτό ή για brunch με τις φίλες σου. Είναι chic, δροσερή, κομψή και απλή. Μπορείς να τη βρεις σε πολλά υφάσματα, λινά και βαμβακερά ή να τη φοράς σαν τζιν φόρεμα. Φόρεσέ τη σκέτη ή με ζώνη και συνδύασέ τη με πέδιλα, σανδάλια και sneakers. Είδες; Πάει με όλα!

 

#2. Μακρύ φόρεμα

 

Χρειάζεσαι ένα μακρύ αέρινο φόρεμα που θα φοράς με φλατ σανδάλια

 

Από τα μεγαλύτερα must της γκαρνταρόμπας σου είναι το μακρύ φόρεμα. Ο καιρός είναι ζεστός, οπότε εσύ χρειάζεσαι ένα μακρύ αέρινο φόρεμα που θα φοράς με φλατ γυναικεία παπούτσια στην καθημερινότητά σου. Παράλληλα, τα μακριά φορέματα είναι ιδανικά φορέματα για γάμο, ειδικά σε αποχρώσεις κίτρινου, κοραλλί και σμαραγδιού. Μπορείς να τα φορέσεις και σε φωτεινό φλοράλ με λευκό φόντο, με ύφασμα δαντέλας ή σατέν ή με ρομαντικά βολάν. Εάν είσαι petite και τα μακριά φορέματα σε τρομάζουν, μπορείς να μαζέψεις το μήκος του φορέματος στη μοδίστρα, ώστε να φτάσει το ιδανικό ύψος. Επίσης, δοκίμασε ψηλά παπούτσια, όπως πλατφόρμες, για να μην πατάς την ποδιά του φορέματος. Δοκίμασε να φορέσεις μονόχρωμο φόρεμα ή με ένα μικρό εφέ, που σε κάνει ψηλότερη. Τα έντονα μοτίβα και χρώματα σπάνε το look και σε κονταίνουν. Ακόμα, μπορείς με μια ζώνη να ανεβάσεις το φόρεμα ψηλότερα, φτιάχνοντας μια μικρή σακουλίτσα στη μέση. Εάν το μήκος του φορέματος δε σε προβληματίζει τόσο, μπορείς πολύ απλά και πριγκιπικά να σηκώνεις την άκρη του όταν περπατάς.

 

Λατρεύεις τα Φορέματα; Δες εδώ πως να επιλέξεις το σωστό βάση σωματότυπου!

 

#3. T-shirt φόρεμα

 

Μία πασπαρτού επιλογή είναι το φόρεμα t-shirt

 

Σίγουρα ένα t-shirt φόρεμα που μπορείς να ρίξεις πάνω σου και να βγεις έξω είναι η καλύτερη λύση στη ζέστη του καλοκαιριού. Είναι ό,τι πιο casual και άνετο και πρέπει να το αποκτήσεις. Βρες το σωστό για τον σωματότυπό σου: φαρδύ, στενό, με ρίγες και πούλιες ή απλό και αθλητικό. Ένα t-shirt τζιν φόρεμα, επιπλέον, είναι ό,τι πρέπει για τις τεμπέλικες μέρες του καλοκαιριού.

 

#4. Φόρεμα με animal print

 

Για τις πιο τολμηρές, το animal print είναι η τοπ σικάτη επιλογή

 

Είτε ως φόρεμα για γάμο είτε ως φόρεμα για την παραλία, το φόρεμα με animal print θα το φοράς συνέχεια, ακόμα και το χειμώνα! Σε λεοπάρ μοτίβα, τίγρης, φιδιού ή ζέβρας, με λεπτομέρειες στη ζώνη ή στο γιακά, θα προτιμάς το φόρεμα σε κάθε βραδινή σου έξοδο με τις μαύρες γόβες σου και όχι μόνο με λευκά sneakers!

 

#5. Μίνι μαύρο φόρεμα

 

Το μίνι μαύρο φόρεμα είναι απαραίτητο στις βραδινές σου εξόδους

 

Παλιότερα το mini μαύρο φόρεμα ήταν από τα φορέματα που δεν έπρεπε να λείπουν από τις επιλογές σου. Πλέον είναι από τα πιο βασικά φορέματα της ντουλάπας σου, καθώς το μαύρο είναι χρώμα κομψότητας. Θυμήσου την Audrey Hepburn στο Tiffany’s. Το μίνι μαύρο φόρεμα είναι δροσερό και απαραίτητο στις βραδινές σου εξόδους, με ουδέτερα αξεσουάρ και το κόκκινο κραγιόν σου. Βρες το με ενδιαφέρουσα λαιμόκοψη, με V ντεκολτέ ή με κομμένους ώμους και θα εντυπωσιάσεις.

 

#6. Φόρεμα με tropical print

 

Αν ψάχνεις καλοκαιρινά vibes, χρειάζεσαι ένα τέτοιο φόρεμα

 

Για να βρεις την κοριτσίστικη πλευρά σου, θα κοιτάξεις αμέσως τα φορέματα με τροπικά μοτίβα: από χαβανέζικα σχέδια και λουλούδια (φλοραλ), μέχρι φρούτα και πτηνά! Θα το φοράς στην πισίνα, στην παραλία, στην εκδρομή ή ακόμα και το βράδυ με δερμάτινο τζάκετ και τα πέδιλά σου. Είναι φρέσκο, μοντέρνο, με καλοκαιρινά χρώματα που μπορείς να φοράς με μπεζ παπούτσια για να φαίνεσαι ψηλότερη. Εάν θες να κάνεις πιο έντονο το look, διάλεξε ένα από τα χρώματα του φορέματός σου, βρες το σε αξεσουάρ και συνδύασέ τα τέλεια!

 

#7. Λευκό φόρεμα

 

Το λευκό είναι το καινούριο μαύρο, γι΄αυτό δεν το αποχωριζόμαστε όλο το καλοκαίρι!

 

Θα μπορούσε να είναι και νυφικό, αλλά δεν είναι. Συνήθως το αποφεύγεις, για να μη λερωθείς, αλλά το λευκό φόρεμα είναι τόσο casual και δροσερό που θα θες να το φοράς και εκτός από την παραλία. Κάνει τέλεια αντίθεση με το μαύρισμά σου. Εάν το βρεις με δαντέλα, θα μπορείς να το φοράς σε πιο bohemian στυλ σε συναυλίες με αξεσουάρ από φυσικά υλικά, όπως σχοινί και φτερά. Θα το φοράς, όμως, και τον χειμώνα με μπότες και το πουλόβερ σου!

 

#8. Πουά φόρεμα

 

 

Το πουά φόρεμα θα το φοράς παντού, ακόμα και ως φόρεμα για γάμο!

 

Μία δόση vintage θέλουμε και το καλοκαίρι στη δουλειά ή στα ραντεβού. Το πουά φόρεμα θα το φοράς παντού, ακόμα και ως φόρεμα για γάμο! Είναι κλασικό, πολύπλευρο και στιλάτο. Θα το βρεις σε πολλά χρώματα και μήκη, για να το συνδυάσεις όπως θέλεις. Μπορείς να το φοράς με σακάκι, τακούνια ή με το καπέλο σου ανάλογα με την εξόρμηση που προγραμματίζεις. Μην ξεχάσεις να βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες!