Τι κι αν το φθινόπωρο αλλάζει συχνά διάθεση; Εσύ χρειάζεσαι σίγουρα κάποιο παντελόνι που θα μπορεί να σε δροσίζει επαρκώς το πρωί και να σε προστατεύει από το κρύο το βράδυ. Παράλληλα, θα πρέπει να ταιριάζει με τα φθινοπωρινά σου σακάκια και τις μπλούζες. Ευτυχώς, τα γυναικεία παντελόνια που θα σου εκπληρώσουν όλες αυτές τις επιθυμίες, δεν είναι ένα ή δύο, αλλά εφτά και μπορείς να τα βρεις ίσια, φαρδιά, με λάστιχο στον αστράγαλο ή με έξτρα ύφασμα για περισσότερη ζέστη. Να θυμάσαι πως φέτος θα τα φορέσεις ψηλόμεσα , που ίσως καλύψουν το πουλόβερ ή ακόμα και το σακάκι σου ή θα τα φορέσεις ίσια μέσα από τις μπότες σου. Επίσης, θα βρεις παντού το τουίντ ύφασμα που θα μπορείς να το φοράς ακόμα και στο παντελόνι σου με ασορτί σακάκι, σαν κοστούμι. Διάβασε παρακάτω τις 7 παλιές και νέες τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν στις παντελόνες και στα παντελόνια το φθινόπωρο / χειμώνα 2019-2020

 

#1. Urban style

 

Για μια boho chic εμφάνιση βρες πλισέ κιλότες σε γήινα χρώματα

 

Η κομψότητα των δεκαετιών 1970 και 1980 χαρακτηρίζει έντονα τα υφασμάτινα παντελόνια της νέας σεζόν. Τα υφασμάτινα παντελόνια έρχονται σε διάφορα σχέδια με όμορφα κοψίματα και περισσότερο σε πλισέ σχήματα. Παράλληλα, οι ζιπ κιλότ, δηλαδή οι κοντές παντελόνες που κατάγονται από τη Γαλλία, έχουν την τιμητική τους και θα γίνουν η πρώτη σου επιλογή για το γραφείο. Οι ζιπ κιλότ είναι φαρδιές σαν φούστες, έχουν τη γραμμή Α και είναι κοντές, οπότε και ιδανικές για το ζεστό φθινόπωρο. Για μια boho chic εμφάνιση βρες πλισέ κιλότες σε γήινα χρώματα και δοκίμασε και μερικές δερμάτινες, ως πιο επίσημες.

 

#2. Cargo παντελόνια

 

To cargo έχει λίγες έως πολλές τσέπες ώστε να μην κουβαλάς πολλά πράγματα

 

Για μια σχεδόν αθλητική εμφάνιση, μπορείς να εντάξεις μερικά cargo παντελόνια στην γκαρνταρόμπα σου. To cargo έχει λίγες έως πολλές τσέπες επίτηδες, ώστε να μην κουβαλάς πολλά πράγματα και τσάντες, όπως παλιότερα οι άντρες στον στρατό και στον πόλεμο. Ευτυχώς, μπορείς να το συνδυάσεις με τουίντ υφάσματα, μοκασίνια και ίσως μια γραβάτα, ανάλογα την περίσταση. Θα σου προτείναμε να μην το δοκιμάσεις μόνο σε μιλιτέρ μοτίβο, αλλά και σε κάτι πιο έντονο, όπως το κίτρινο ή ακόμα και σε τζιν ύφασμα.

 

Δείτε εδώ: Ποια Υφασμάτινα Παντελόνια θα Φορεθούν Πολύ Φέτος!

 

#3. Δεκαετία ‘70

 

Φέτος θα βρεις παντελόνια καμπάνα και ψηλόμεσα παντελόνια σε φωτεινά χρώματα

 

Η δεκαετία ’70 ήταν ιστορικό σημείο αναφοράς στο χώρο της γυναικείας μόδας, καθώς τότε οι γυναίκες ξαναξεκίνησαν να φορούν παντελόνια. Τα παντελόνια τους έμοιαζαν αρκετά με τα κλασικά παντελόνια καμπάνα στο μπατζάκι και θύμιζαν ντίσκο. Ακόμα, τα παντελόνια ήταν ψηλόμεσα, τα οποία, όπως και τώρα, ταίριαζαν τέλεια με σακάκι. Φέτος θα βρεις παντελόνια καμπάνα και ψηλόμεσα παντελόνια σε φωτεινά χρώματα, όπως το χρυσό, και σε μοτίβα, όπως το καρό και το δέρμα φιδιού.

 

#4. Χαλαρό παντελόνι vs ίσιο παντελόνι

 

Μπορείς να βρεις και θηλυκά σχέδια ας φαρδυά παντελόνια με φιόγκο ή με έντονη στενή μέση

 

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν τα χαλαρά παντελόνια, που είναι πιο αρρενωπά. Αυτά μοιάζουν με πιτζάμες, παρόλο που μπορούν να φορεθούν ως σετ σε κοστούμι. Σαν πιτζάμα μάλιστα, εάν είναι από σατέν ή μετάξι, αποκτούν έναν αέρα πολυτέλειας. Θα το βρεις σε πολλά υφάσματα, όπως και δέρμα και τουίντ. Είναι άνετα, ταιριάζουν με όλα και συνδυάζονται εύκολα, μπορούν να είναι boho, punk αλλά και κατάλληλα για το επαγγελματικό meeting. Μπορείς να βρεις και θηλυκά σχέδια με φιόγκο ή με έντονη στενή μέση. Σου συνιστούμε να βρεις ένα σε λευκό ή μπλε χρώμα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το ίσιο παντελόνι, που αλλιώς ονομάζεται παντελόνι σωλήνας ή παντελόνι τσιγάρο. Αυτά θα τα βρεις σε όλα τα υφάσματα, ακόμα και σε τζιν, και θα τα συνδυάσεις με μακρύ σακάκι και ζιβάγκο, αφού θα τα επιλέξεις σε μαύρο ή σε φωτεινά χρώματα.

 

#5. Έντονη μέση

 

Επίλεξε παντελόνι με έντονη μέση σε ελαφριά γήινα χρώματα

 

Οι σχεδιαστές της φθινοπωρινής / χειμερινής σεζόν 2019-2020 ήθελαν να τονίσουν τη θηλυκή σιλουέτα με τις καμπύλες και το σώμα κλεψύδρα. Αποφάσισαν, λοιπόν, μαζί με τα ψηλόμεσα παντελόνια της δεκαετίας του ΄70, να φέρουν και παντελόνια που θα φοριούνται με ζώνες, μικρές ή φαρδιές. Οι ζώνες μπαίνουν και πάνω από το σακάκι δίνοντας μια αίσθηση «σαφάρι». Επίλεξε παντελόνι με έντονη μέση σε ελαφριά γήινα χρώματα.

 

#6. Στρατιωτικής έμπνευσης

 

Τα cargo παντελόνια σε φέρνουν κοντά στην αρρενωπή σου πλευρά χωρίς  να χάσεις τη θηλυκότητά σου

 

Ολόσωμες φόρμες σε χακί, καφέ και μπλε, σχεδιάστηκαν σε κομψές γραμμές, ώστε να τις φοράς με τη δερμάτινη ζώνη σου για να πας τη δουλειά. Τα cargo παντελόνια σε φέρνουν πιο κοντά στην αρρενωπή σου πλευρά, χωρίς όμως να χάσεις διόλου τη θηλυκότητά σου. Τέλος, το δερμάτινο παντελόνι θα το επιλέξεις και σε μαύρο χρώμα, εκτός των άλλων φωτεινών επιλογών, και θα το συνδυάσεις με ένα σιφόν τοπ.

 

#7. Δεκαετία ‘90

 

Τίμησε και φέτος το mom τζιν για χαλαρές καταστάσεις

 

Αγαπάμε το επιθετικό casual του 1990 μαζί με όλους τους τύπους τζιν παντελονιών που μας δίνουν αυτό το χαλαρό και ανέμελο look του μόλις-τώρα-ξύπνησα-και-έβαλα-ό,τι-βρήκα. Σκισμένα τζιν παντελόνια, παντελόνια ξεβαμμένα, τζιν με ξέφτια στα μπατζάκια και πολλά άλλα είναι αυτά που θα συνδυάσεις με ζιβάγκο, με λεοπάρ και με όλα τα μπλουζάκια σου. Τίμησε και φέτος το mom τζιν για χαλαρές καταστάσεις, το boyfriend τζιν για να το παίξεις «τυπάκι», το τζιν σωλήνα για να αναδείξεις τα ωραία σου πόδια ή το κλασικό Lee τζιν για να δείξεις ότι ξέρεις πραγματικά από μόδα.