Μπορεί η νέα σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας 2019-2020 να σε θέλει ρομαντικό, με μεταξωτά πουκάμισα, ανοιχτά στο στέρνο και αέρινα υφάσματα, αλλά εμείς θα εστιάσουμε στα πιο ρεαλιστικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είσαι ένας νεαρός Ρωμαίος το 2019-2020! Τη νέα σεζόν, προτίμησε να γεμίσεις την ντουλάπα σου με πουκάμισα που θα μπορείς να φοράς συχνά και να συνδυάζεις εύκολα με όποια παντελόνια και κοστούμια επιθυμείς, ακολουθώντας τις συμβουλές μας. Τα ανδρικά πουκάμισα που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου είναι έξι (6) και, μάλιστα, πιο μοντέρνα και εμπριμέ από ποτέ:

 

#1. Καρό πουκάμισο

 

Προτίμησε κόκκινο καρό πουκάμισο για κάτι πιο rock & roll

 

Υπάρχουν καρό και καρό, αλλά το καρό σε φανέλα πουκάμισο είναι άλλο πράγμα! Πρέπει κάθε άντρας να έχει ένα. Το φανελένιο καρό πουκάμισο είναι μαλακό, βαμβακερό ή μάλλινο, δηλαδή ζεστό και οικονομικό. Παλιά παρέπεμπε στο grunge στυλ, αλλά τώρα είναι στοιχείο μιας casual εμφάνισης που συνδυάζεται με μίνιμαλ και ουδέτερα ρούχα. Μπορείς, πχ να το φορέσεις με μαύρο τζιν, αρβύλες ή sneakers και να το ανοίξεις πάνω από μια κοντομάνικη μπλούζα. Μπορείς να το φορέσεις ακόμα και σε ένα δείπνο ή σε ένα ραντεβού κάνοντάς το smart casual. Σε αυτήν την περίπτωση δε θες έντονα χρώματα και φαρδιές γραμμές. Θα το βάλεις μέσα από σκούρο τζιν παντελόνι ή ένα chino με ζώνη και θα το συνδυάσεις με μοκασίνια κι ένα παλτό ή bomber μπουφάν. Όσον αφορά στα χρώματα, αυτή τη σεζόν θα βρεις τα καρό πουκάμισα σε μεγάλη ποικιλία. Προτίμησε κόκκινο για κάτι πιο hot και rock & roll. Προτίμησε μαύρο, εάν θες να το συνδυάσεις με μαύρα ρούχα. Προτίμησε πράσινο, εάν έχεις λευκό δέρμα και πολύ μούσι. Προτίμησε λευκό καρό, εάν θες να ελαφρύνεις λίγο την εμφάνισή σου. Προτίμησε γκρι, για τις πιο επίσημες περιστάσεις.

 

#2. Μάο πουκάμισο

 

Το μάο πουκάμισο μπορείς να το συνδυάζεις ακόμα και με τα sneakers σου

 

Γνωστό και ως Κινέζικο ή Κορεάτικο πουκάμισο, το μάο πουκάμισο δεν έχει κολάρο. Είναι πολύ δημοφιλές, γιατί είναι μίνιμαλ και διαφορετικό. Θα το βρεις με πολλές παραλλαγές στα υφάσματα. Ας ασχοληθούμε, όμως, με το κολάρο: το ότι δεν διπλώνει σε αφήνει στο μεταίχμιο του επίσημου κι ανεπίσημου ντυσίματος. Δεν το φοράς με γραβάτα, οπότε στο κάνει ακόμα πιο εύκολο να το συνδυάσεις με το σακάκι σου. Είναι μοντέρνο και, αν το διαλέξεις σε μονόχρωμο ουδέτερο χρώμα για να το φορέσεις με το κοστούμι σου, θα κλέψεις σίγουρα τις εντυπώσεις. Σε άλλες περιστάσεις, μπορείς να το συνδυάζεις ακόμα και με τα sneakers σου.

 

Δες εδώ: Αυτά είναι τα Top Ανδρικά Ρούχα 2019

 

#3. Κοτλέ πουκάμισο

 

Τα κοτλέ πουκάμισα είναι ιδανικά για τη δουλειά και super hot τη νέα σεζόν

 

Τα κοτλέ πουκάμισα είναι ιδανικά για τη δουλειά και super hot τη νέα σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας 2019-2020, με σκληρό ύφασμα που αναπνέει. Είναι πουκάμισο με υφή και πλούσιο χρώμα (σκούρο πράσινο, μουσταρδί, μπορντώ, ναυτικό μπλε). Μπορείς να το συνδυάζεις με τζιν παντελόνι και αρβύλες ή με ένα καλό παντελόνι και brogue παπούτσια. Από πάνω καλύψου με ένα σακάκι ή με ένα αθλητικό μπουφάν. Εάν θες να χρησιμοποιήσεις το κοτλέ πουκάμισο ως σακάκι, συνδύασέ το με μια πόλο υφασμάτινη κοντομάνικη μπλούζα και με τζιν παντελόνι ή chinos. Προσοχή! Ποτέ δε θα φορέσεις το κοτλέ πουκάμισο με κοστούμι ή γραβάτα και ποτέ δε θα συνδυάσεις πολλά κοτλέ υφάσματα μαζί. Σε αυτό εξαίρεση αποτελεί εάν αγοράσεις κοτλέ κοστούμι, που συνδυάζει το παντελόνι με το σακάκι και / ή το γιλέκο.

 

#4. Τζιν πουκάμισο

 

Το τζιν πουκάμισο γύρισε στη μόδα πανηγυρικά

 

Παλιότερα το φορούσαν οι μπαμπάδες που δεν είχαν αίσθηση της μόδας, αλλά τώρα κανείς δεν τολμά να τους κοροϊδέψει, καθώς το τζιν πουκάμισο ήρθε στη μόδα πανηγυρικά. Το τζιν πουκάμισο έχει το ταλέντο να κάνει πιο σπορ την εμφάνιση ενός υφασμάτινου παντελονιού. Μπορείς να το φοράς ακόμα και με τζιν παντελόνι, αλλά φρόντισε να κάνει σωστή χρωματική αντίθεση με το πουκάμισό σου. Προτίμησε δηλαδή ένα μαύρο, γκρι ή λευκό τζιν. Φόρεσέ το με σακάκι, με χακί chinos, με παλτό, με μαντήλι στο λαιμό και ρολόι. Μπορείς να το φορέσεις ακόμα και με κοστούμι, αλλά φρόντισε το πουκάμισο να είναι λεπτό. Συνδύασέ το με το καμηλό παλτό σου τις βροχερές και κρύες μέρες του χειμώνα.

 

#5. Ριγέ πουκάμισο

 

Τα ριγέ πουκάμισα έρχονται φέτος το χειμώνα με διασκεδαστικά χρώματα

 

Τα πουκάμισα με τις φαρδιές ρίγες είναι ό,τι πιο μοντέρνο τη νέα σεζόν. Παρόλο που είναι λίγο πιο καλοκαιρινά, τα ριγέ πουκάμισα έρχονται φέτος το χειμώνα με διασκεδαστικά χρώματα, ακόμα και για τους πιο θαρραλέους. Να θυμάσαι, οι κάθετες ρίγες σε ψηλώνουν. Φόρεσέ το στη δουλειά με γκρι κοστούμι: το πουκάμισο να έχει έντονες μπλε ρίγες, να το βάλεις με μια μπορντώ γραβάτα και μαύρα παπούτσια τύπου Oxford. Φόρεσέ το και σε smart casual περιπτώσεις με ένα απλό παντελόνι και είσαι έτοιμος.

 

#6. Λευκό πουκάμισο

 

Το λευκό πουκάμισο είναι ένα item που δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα

 

Δε χρειάζεται συστάσεις. Το λευκό πουκάμισο πάει με όλα, γιατί λειτουργεί ως λευκός καμβάς σε ό,τι κι αν βάλεις όπου κι αν πας. Το φοράς σε απλές καθημερινές εξορμήσεις, στο γραφείο, για ποτό κ.ο.κ. Προσδίδει υγεία, prestige, είναι κλασικό και είναι σίγουρα must. Φόρεσέ το με κοστούμι και λεπτή γραβάτα, με τζιν παντελόνι και sneakers ή μπότες, με λινό παντελόνι ή chinos και μοκασίνια.

 

ΥΓ: Και μην ξεχνάς, το πιο όμορφο πουκάμισο είναι το καλοσιδερωμένο πουκάμισο!