Είτε ασχολείται κάποιος ή κάποια με τη μόδα είτε όχι, υπάρχει μία πραγματικότητα που πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά: το ντύσιμο μας αποκαλύπτει πάρα πολλά πράγματα για τον εαυτό και τη προσωπικότητα μας. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά τα ρούχα που φοράμε και ο τρόπος που τα φοράμε στέλνουν πάρα πολλά μηνύματα στους γύρω μας και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και την άποψη που θα σχηματίσουν για μας. Τα παραπάνω ισχύουν διπλά και τριπλά για το χώρο εργασίας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το λάθος ντύσιμο μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που σταματούν ή καθυστερούν την επαγγελματική μας εξέλιξη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ντυνόμαστε πάντα «επαγγελματικά» στη δουλειά μας. Ας δούμε λοιπόν μερικούς κανόνες που πρέπει να τηρούν οι άνδρες και οι γυναίκες στο επαγγελματικό τους ντύσιμο.
 

5 σημαντικά tips για σωστό ντύσιμο στη δουλειά

 

 

Αποφύγετε τα αποκαλυπτικά ρούχα

Ο πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας του επαγγελματικού ντυσίματος είναι ότι τα ρούχα που αφήνουν μεγάλα μέρη του σώματος σας ορατά, θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία. Οι άνδρες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να φοράνε σορτσάκια ή βερμούδες στη δουλειά και οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τις φούστες και τα ντεκολτέ τους και να αποφεύγουν πάντα τις υπερβολές

 

 

 

Τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και σιδερωμένα

Μπορεί να αγοράσατε τα πιο επώνυμα και chic on line ρούχα, αλλά αν δεν είναι ΑΨΟΓΑ όταν τα φοράτε στη δουλειά, τότε το ντύσιμο σας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί επαγγελματικό. Αν το οποιοδήποτε ρούχο σας έχει έστω και κάποιον μικροσκοπικό λεκέ, θα πρέπει να μείνει στη ντουλάπα σας ή ακόμη καλύτερα, να μπει στο καλάθι με τα άπλυτα. Επίσης, αν το πουκάμισο ή το παντελόνι σας είναι τσαλακωμένο, εννοείται πως θα πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το σιδερώσετε πριν το φορέσετε και φύγετε.

 

 

Επιλέξτε ρούχα που σας αναδεικνύουν

Αυτό το tip αφορά κυρίως τους άνδρες, αλλά ισχύει και για τις γυναίκες. Τα ρούχα που φοράτε στη δουλειά σας, ειδικά αν πρόκειται για κουστούμια, θα πρέπει να σας εφαρμόζουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Έτσι κι εσείς θα είστε άνετοι – ες αλλά και το ντύσιμο σας θα δείχνει πιο επαγγελματικό και προσεγμένο. Η καλύτερη λύση για ρούχα με τέλεια εφαρμογή είναι να ράψετε πάνω σας σε κάποιον επαγγελματία ράφτη αλλά επειδή αυτό είναι κάτι πολυέξοδο και χρονοβόρο, στο https://www.torouxo.gr/andrika-royxa θα βρείτε ανδρικά ρούχα σε όλα τα μεγέθη, οπότε σίγουρα θα βρείτε και αυτό που ξέρετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα όταν πρόκειται για ρούχα prêt a porter.

 

 

Να γνωρίζετε καλά και να τηρείτε ΠΑΝΤΑ το dress code

Η συγκεκριμένη συμβουλή απευθύνεται πιο πολύ στις κυρίες, λόγω του ότι τα dress codes για τους άνδρες είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα και περιορισμένα (συνήθως παντελόνι -πουκάμισο ή κουστούμι). Όταν λοιπόν ξεκινάτε εργασία σε μια καινούργια επιχείρηση ή άλλον επαγγελματικό χώρο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε για το dress code. Αν κάτι σας φαίνεται πως δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο, μη διστάσετε να ζητήσετε οδηγίες ή διευκρινίσεις. Θα πρέπει να το κάνετε κτήμα σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε η εμφάνιση σας να ταιριάζει ΤΕΛΕΙΑ με αυτό. Να θυμάστε ότι μπορείτε να «παίξετε» με το dress code, αλλά μόνο «προς τα πάνω», δηλαδή μπορείτε να ντυθείτε λίγο πιο επίσημα, αλλά σε καμιά περίπτωση πιο casual. Στο https://www.torouxo.gr/gynaikeia-royxa θα βρείτε πολλά ρούχα τέλεια για γυναικείο επαγγελματικό ντύσιμο, οπότε σίγουρα θα βρείτε και κάποια – πολλά - που θα ταιριάζουν στο dress code του χώρου στον οποίο εργάζεστε.

 

 

Επιμελειθείτε το σύνολο με τα αντίστοιχα αξεσουάρ και υποδήματα

Ένας τελευταίος πολύ σημαντικός κανόνας που πρέπει να μην παραμελούμε, αν θέλουμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο, είναι τα υποδήματα αλλά και τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα open ή peep toe παπούτσια από τις γυναίκες και τα πέδιλα, τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Τα παπούτσια μας θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και περιποιημένα, σε «ήσυχο» στυλ, καθώς τα έντονα σχέδια και χρώματα είναι επιλογές που μπορούμε να κάνουμε εκτός γραφείου. Επίσης τα αξεσουάρ που θα επιλέξουμε θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά, αλλά να ολοκληρώνουν την εικόνα μας με έναν διακριτικό τρόπο.