Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και δεν έχει αφήσει καμία πτυχή της ζωής μας ανέγγιχτη. Εννοείται πως τα ψώνια ρούχων, τα οποία και ανέκαθεν απαιτούσαν πολύ χρόνο και χρήμα, έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ. Πλέον, όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε οικονομία και να ελέγξουμε κάπως τα χρήματα που ξοδεύουμε ειδικά για διασκέδαση ή πολυτέλεια, έτσι ώστε να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα πιο απαραίτητα και σημαντικά πράγματα και υποχρεώσεις της ζωής. Υπάρχουν όμως ακόμη και πολλοί λάτρεις της μόδας και όχι μόνο που δεν θέλουν να κάνουν υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στην αγάπη τους για τη μόδα.

 

5 ρούχα που κάνετε οικονομία

Αν λοιπόν εξακολουθείς να ακολουθείς πιστά τις τάσεις της μόδας και θέλεις το στιλ σου να είναι πάντα όσο το δυνατόν πιο άψογο, δεν θα ήταν καλύτερα να μπορούσες να ξοδέψεις τα λεφτά σου έξυπνα ώστε να σου μείνουν περισσότερα για τα ρούχα που πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι; Υπάρχουν λοιπόν ορισμένα ρούχα και αξεσουάρ στα οποία μπορούμε να κάνουμε οικονομία, κρατώντας έτσι χρήματα για τις αγορές που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Ας δούμε λοιπόν σε ποιες αγορές fashion items μπορείτε να κάνετε άνετα οικονομία.

 

Εσώρουχα

Τα εσώρουχα δεν τα βλέπει κανείς, άρα δεν υπάρχει λόγος να είναι από διάσημα brands ή να είναι πανάκριβα και πολύ μοδάτα. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το υλικό για να μην έχετε δυσάρεστα ατυχήματα και άλλα προβλήματα. Με άλλα λόγια, ένα βαμβακερό μποξεράκι είναι ένα βαμβακερό μποξεράκι, η μάρκα του δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο, αφού κανείς δεν τη βλέπει. Άλλωστε, όταν θα έρθει η ώρα να φανεί το εσώρουχο σας, πιστέψτε με, η μάρκα του θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα ενδιαφέρει το άτομο που θα το δει (φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι εννοώ…). Αν θέλετε να έχετε κάποιο πιο επώνυμο εσώρουχο για τις πιο σπέσιαλ στιγμές και περιστάσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση ανάγκη να είναι ΟΛΑ τα εσώρουχα σας επώνυμα.

 

Τα t-shirts

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σπατάλη από το να δώσετε 50 ή και παραπάνω ευρώ για ένα μπλουζάκι μονόχρωμο ή με ένα πολύ βασικό σχέδιο t-shirt απλά και μόνο επειδή έχει τη σφραγίδα κάποιου γνωστού brand. Ένα μπλουζάκι τύπου Polo η μόνο διαφορά που έχει από ένα αυθεντικό Polo είναι ότι δεν έχει το τεράστιο λογότυπο, πράγμα που δεν είναι και τόσο κακό στις μέρες μας που το branding αρχίζει να υποχωρεί από τα trends. Είναι καλύτερο λοιπόν να επενδύσετε λίγα χρήματα σε ένα καλό μονόχρωμο μπλουζάκι ή σε ένα με μια έξυπνη παράσταση παρά να πληρώσετε τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για μία μάρκα και το τεράστιο λογότυπο της.

 

Κάλτσες

Ότι ισχύει για τα εσώρουχα ισχύει και για τις κάλτσες. Όχι μόνο δε φαίνονται μέσα από το παπούτσι, αλλά οι επώνυμες δεν έχουν να προσφέρουν και τίποτα απολύτως παραπάνω από αυτές που θα βρείτε στη λαϊκή ή σε κάποιο super market. Απλά σκεφτείτε, δεν θα ήταν καλύτερα αντί να αγοράζατε ένα ζευγάρι κάλτσες της ίδιας μάρκας με τα παπούτσια σας να αγοράζατε ένα ζευγάρι «ανώνυμες» και να χρησιμοποιήσετε τη διαφορά για να αγοράσετε καινούργια ή καλύτερα αθλητικά;

 

Αξεσουάρ

Τα ανδρικά αξεσουάρ συνήθως δεν πολυφαίνονται και σε αντίθεση με τα γυναικεία, δεν αποτελούν το κύριο στοιχείο ενός στιλ ή look. Αυτό απλά σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία στα αξεσουάρ σας. Ένα πορτοφόλι από ΚΑΛΗ δερματίνη δεν έχει σημαντικές διαφορές από ένα από αυθεντικό δέρμα κι ένα απλό μεταλλικό money clip δε διαφέρει και πολύ από ένα ασημένιο, κανείς άλλωστε δεν θα το ζυγίσει ούτε θα το περάσει από φασματογράφο ή κάτι παρόμοιο. Το ίδιο ισχύει και για τα μαντηλάκια. Αν και φαίνονται παραπάνω από το πορτοφόλι ή το money clip αφού είναι πάνω στο σακάκι και μάλιστα στο τσεπάκι, δεν είναι ανάγκη να είναι μεταξωτά ή από κάποιο άλλο ακριβό ύφασμα για να δώσουν χρώμα στην εμφάνιση σας. Το μόνο αξεσουάρ στο οποίο δεν υπάρχουν και σημαντικά περιθώρια οικονομίας είναι το ρολόι. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να φορέσετε ρολόι που να είναι απομίμηση κάποιας μάρκας.

 

Πιτζάμες

Γιατί να ξοδέψετε μια περιουσία για ρούχα που θα φοράτε μόνο μέσα στο σπίτι και μάλιστα όταν θα κοιμάστε; Οι πιτζάμες σας πρέπει να είναι απλές και οικονομικές και σε καμία περίπτωση ακριβές. Για ακόμη περισσότερη οικονομία, μπορείτε απλά να κάνετε ότι κάνουν και πολλοί άνδρες σε όλο τον κόσμο το βράδυ: να κοιμάστε με μια φόρμα κι ένα μπλουζάκι ή κάτι παρόμοιο! Με άλλα λόγια, δεν είναι καν ανάγκη να αγοράσετε πιτζάμες!