Αν κατάφερες να ξεδιαλέξεις τα ρούχα σου, όπως σου προτείναμε ήδη στους 9 τρόπους για να ανανεώσεις το στυλ σου από την προηγούμενη καραντίνα, μάλλον είδες ότι έχεις πολλά κομμάτια που αγάπησες πολύ και δε θες να διώξεις. Παρ’ όλ’ αυτά, δε χωράνε στις ντουλάπες σου, δε σου κάνουν όπως θα ήθελες ή δεν ακολουθούν τη μόδα πια.

 

Το μυστικό για να είσαι και να νιώθεις ακόμα πιο όμορφη είναι να φοράς ρούχα που σου κάνουν. Δεν έχει σημασία το μέγεθος ή οι διαστάσεις σου. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το μέγεθος των ρούχων σου που αναδεικνύουν την εμφάνισή σου.

 

Μπορείς να στενέψεις το τζιν παντελόνι σου ή να το κοντύνεις μαζεύοντας τα μπατζάκια. Μπορείς να ανοίξεις τη μέση στο τζιν ή να την στενέψεις, σύμφωνα με τη μόδα. Μπορείς να φαρδύνεις το παντελόνι σου προσθέτοντας όποιο ύφασμα σου αρέσει.

 

Μπορείς να μεταποιήσεις τα γυναικεία μπλουζάκια με ψηλό λαιμό σε πιο θηλυκό V ντεκολτέ ή και το αντίστροφο. Μπορείς να στενέψεις ένα πουκάμισο, να το κοντύνεις ή να το φαρδύνεις, όσο εσύ θες. Μπορείς μέχρι και να αλλάξεις τα μπουφάν, τα τζιν τζάκετ και τα πλεκτά σου, προσθέτοντας δικά σου υφάσματα, ραφές και έμπνευση στην κατασκευή τους.

 

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα φορέματα σου, πέρα από το να κάνεις όμορφα πλαϊνά σκισίματα για να φαίνονται πιο πολύ τα πόδια σου. Με όλα αυτά, θέλουμε να πούμε ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Κάποιες τεχνικές είναι πιο εύκολες από άλλες, αλλά έχοντας σύμβουλό σου τη γιαγιά, τη μαμά σου ή το youtube και τα βίντεο με μεταποιήσεις που έχουμε διαλέξει για εσένα, σίγουρα θα τα καταφέρεις.

 

#1. 22 τρικ για να μεταποιήσεις ρούχα

 

 

Σε αυτό το βίντεο θα βρεις μερικές ιδέες για το πώς να μεταποιήσεις μία πλεκτή μπλούζα σε ζιβάγκο, πώς να κάνεις τα παλιά σου τζιν μαξιλαροθήκες ή φούστα, πώς να διορθώσεις το χαλασμένο φερμουάρ με ένα καλαμάκι, πώς να μαζέψεις το ντεκολτέ από μία μπλούζα, πώς να καλύψεις μία φανερή τρύπα στο μπουφάν σου, πώς να μαζέψεις τη μέση του τζιν και πώς να καλύψεις τις εσωτερικές ραφές στα παντελόνια και τα σορτς που σου προκαλούν φαγούρα. Και αυτά μόνο στα πρώτα πέντε (5) λεπτά.

 

#2. 5 τρόποι να φορέσεις ρούχα που σου είναι μικρότερα

 

 

Αυτό το βίντεο θα σου αρέσει πολύ, γιατί δείχνει με εύκολους τρόπους, χωρίς πολλή ραπτική, πώς μπορείς να φορέσεις τα αγαπημένα σου ρούχα που δε σου κάνουν πια. Έτσι, ένα φόρεμα σώζεται με κορδέλες, έξτρα ύφασμα ή με μαλακτικό μαλλιών. Μία μπλούζα κι ένα πουκάμισο μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε πουκάμισο-μπλούζα, όπως βλέπεις και στα μαγαζιά. Τέλος, το παντελόνι μπορεί να ανοίξει απλά και μόνο με λίγο νερό.

 

#3. 25 τρόποι να μεταποιήσεις τα παλιά t-shirt

 

 

Φτιάξε όμορφα κολάρα, μοντέρνα μανίκια και διακόσμησε με χλώριο, με κόλλα, με κηρομπογιά ή με τα δικά σου σχέδια τα παλιά σου t-shirt. Δες τι μπορείς να κάνεις εάν έκαψες την μπλούζα με το σίδερο, εάν έχυσες καφέ ή πώς να της φτιάξεις κρόσσια και να την κάνεις χίπικη πολύ γρήγορα. Επίσης, μάθε πώς να βγάζεις, να διπλώνεις και να διατηρείς σιδερωμένα τα μπλουζάκια σου.

 

Εάν αυτό το άρθρο σε ενέπνευσε για αλλαγές, θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις μερικές μεταποιήσεις σου!