Τα τζιν παντελόνια ήρθαν στη ζωή μας το 1873 χάρη στον Levi Strauss και τον Jacob Davis. Από τότε έχουν βγει αμέτρητα σχέδια, σχήματα και χρώματα στα τζιν. Ίσως γι’ αυτό στην Αμερική οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο 7 τζιν στην ντουλάπα τους! Στην Ελλάδα ο μέσος όρος πέφτει στα 4 τζιν ανά γυναικεία ντουλάπα. Δεν είναι όμως τυχαίο.

Τα τζιν παντελόνια φοριούνται κάθε εποχή και κάθε ώρα της μέρας. Είναι πάντα στη μόδα και συνδυάζονται με κάθε τοπ και κάθε παπούτσι. Πάντα, όπως και φέτος θα τα φοράς σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, σε μαύρο, κόκκινο, άσπρο, ροζ και φυσικά σε γκρι, που απ’ ότι φαίνεται είναι πολύ στη μόδα τον χειμώνα 2020-2021. Ακόμα, θα τα βρεις και με στολίδια στο πλάι τους ή σε όλο το μήκος τους. Μην ξεχνάς, ότι μπορείς να συνδυάζεις το τζιν παντελόνι σου και με το τζιν τζάκετ σου, είτε είναι ασορτί είτε όχι.

Ποια είναι τα 10 διαχρονικά τζιν;

 

#1. Τζιν παντελόνι σε φαρδιά γραμμή

Τα boyfriend τζιν ταιριάζουν σε όλα τα look

Τα γνωστά boyfriend τζιν ταιριάζουν σε όλα τα look, φαίνονται cool και δημιουργούν το casual chic που πάντα θες στην καθημερινότητά σου. Τα loose τζιν παντελόνια ταιριάζουν με μπλουζάκια, πουκάμισα και σακάκια, με sneakers, μπότες και μοκασίνια. Συνήθως είναι χαλαρά, χαμηλοκάβαλα και έχουν φθαρμένη όψη. Τα φοράς κάθε μέρα και σε ανοιχτές αποχρώσεις. Προτίμησέ τα σε ένα νούμερο μικρότερο.

 

#2. Τζιν παντελόνι με ιδιαίτερο μπατζάκι

Της μόδας φέτος τα τζιν με γυρισμένο μπατζάκι και ξέφτια

Σε αυτήν την κατηγορία βάζουμε τα τζιν με γυρισμένο μπατζάκι που είναι ιδανικά να τα φοράς το Σαββατοκύριακο, αλλά και τα τζιν με μπατζάκια που έχουν ξέφτια. Και τα δύο δημιουργούν μια νεανική και εκκεντρική εμφάνιση. Συνδυάζονται τέλεια με t-shirt, σακάκι και με ankle μποτάκια.

 

#3. Στενό τζιν παντελόνι

Εντυπωσιακό και δίνει ένταση στο look το στενό τζιν

Το στενό τζιν παντελόνι είναι εντυπωσιακό και το φοράς συνέχεια, πρωί και βράδυ. Μπορείς να δώσεις ένταση στο look που έχεις συνδυάσει με μία καλή μπλούζα, ένα αέρινο top ή ένα χοντρό πουλόβερ. Μην παραλείψεις να το συνδυάσεις με το σακάκι σου ή με t-shirt και γόβες. Εάν το μήκος του φτάνει στη γάμπα, τότε συνδύασέ το και με τα ankle μποτάκια σου. Τα πιο στενά τζιν που μοιάζουν με κολάν λέγονται jeggings και είναι πολύ άνετα, γιατί είναι κατασκευασμένα με ελαστικό υλικό (stretch) για μεγαλύτερη ευκολία στην κίνηση. Φόρα το στενό σου τζιν σε μαύρο ή μπλε χρώμα για να κάνεις άπειρους συνδυασμούς ακόμα και με όλες τις τάσεις μεταξύ τους.

 

#4. Σκισμένο τζιν παντελόνι

Και πάλι της μόδας για το 2021 το σκισμένο τζιν

Ένα τζιν παντελόνι που δε φεύγει πια από τη μόδα είναι το σκισμένο τζιν παντελόνι. Το καλό είναι ότι πλέον μπορείς να το φοράς σε κάθε περίσταση ανάλογα με το σκίσιμο, την μπλούζα που θα επιλέξεις και την επισημότητα του παπουτσιού. Συνδύασέ το με μαύρα ή χρυσά αξεσουάρ και με γκρι σακάκι. Φυσικά, δοκίμασε και το γαλάζιο αλλά και το γκρι τζιν παντελόνι, που είναι ακόμα πιο επίσημο.

 

#5. Ψηλόμεσο τζιν παντελόνι

Ιδανικό για να τονίσει τις καμπύλες το ψηλόμεσο τζιν

Το ψηλόμεσο τζιν παντελόνι είναι πολύ αγαπημένο στις γυναίκες καθώς αναδεικνύει τη λεπτή τους μέση και τις καμπύλες. Το έχουμε δει σε μπλε, μαύρο και ξεβαμμένο χρώμα, με σκισίματα ή χωρίς, με καμπάνα και σε ίσια γραμμή. Το λατρεύουμε με crop top ή πουλόβερ τον χειμώνα. Χάρη σε όλες αυτές τις επιλογές, μπορεί να φορεθεί από το πρωί έως το βράδυ.

 

#6. Τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή

Το τζιν που δεν πρόκειται να φύγει ποτε από την μόδα, cigarette

Άλλο ένα τζιν παντελόνι που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα. Το τζιν σε ίσια γραμμή ή αλλιώς cigarette τζιν είναι στενότερο στους μηρούς και ανοίγει ελάχιστα στη φτέρνα. Καλό είναι να δοκιμάζεις πώς πέφτει στο σώμα σου, ώστε να είναι άνετο. Μπορείς να το φοράς με t-shirt, πουκαμίσες, sneakers, mules και σανδάλια. Θα το βρεις και ψηλοκάβαλο, αλλά και με χρωματιστές γραμμές στο πλάι του ποδιού.

 

#7. Mom’s τζιν παντελόνι

Mom's τζιν, χαλαρά και άνετα για με ίσια γραμμή

Αν και έχουμε λίγα πράγματα να πούμε για τα mom’s jeans, η αγάπη που τους έχουν δείξει όλες οι γυναίκες είναι αρκετή. Τα mom’s τζιν δεν στενεύουν στη μέση κι έχουν κατά βάση ίσια γραμμή. Είναι χαλαρά και άνετα, γι’ αυτό όταν τα δοκιμάζεις, προτίμησε ένα μεγαλύτερο νούμερο. Φυσικά, μην παραλείψεις να το δοκιμάσεις και ψηλόμεσο.

 

#8. Τζιν παντελόνι καμπάνα

Για όλες τις περιπτώσεις ιδανικό το παντελόνι καμπάνα

Τα τζιν παντελόνια με καμπάνα στο μπατζάκι, είτε αυτό είναι μακρύ είτε κοντό, φοριούνται εξίσου και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Για μεγαλύτερη επισημότητα προτίμησε το τζιν καμπάνα σε σκούρο χρώμα, διαφορετικά αν διαλέξεις πιο ανοιχτό μπλε, συνδύασέ το με σανδάλια και t-shirt. Ίσως το βρεις και ψηλόμεσο, οπότε μη χάσεις να το δοκιμάσεις γιατί έτσι θα αναδείξεις τα μακριά και τα σχηματισμένα πόδια σου.

Το boot-cut τζιν παντελόνι, είναι τζιν καμπάνα με μικρό άνοιγμα, ίσα-ίσα για να έχουν χώρο οι μπότες σου. Ανοίγει από το γόνατο ελαφρώς και μοιάζει πολύ σοφιστικέ εάν είναι σε σκούρο χρώμα. Είναι ιδανικό για μια κλασική εμφάνιση, αλλά και για συνδυασμούς με sneakers και σανδάλια. Το bell bottoms τζιν παντελόνι είναι αυτό με την τεράστια καμπάνα που θυμίζει boho της δεκαετίας του ’70. Φοριέται άνετα με το crop top σου.

 

#9. Λευκό τζιν παντελόνι

Λευκό τζιν, ουδέτερο και κατάλληλο για καλοκαίρι και χειμώνα

Μην το φοβάσαι. Το λευκό τζιν είναι ουδέτερο και προσαρμόσιμο και μπορείς να το φοράς την άνοιξη, το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα! Δοκίμασε διάφορα στυλ για να βρεις το ιδανικό στο σώμα σου και στην άνεσή σου.

 

#10. Paper bag τζιν παντελόνι

Για το χειμώνα του 20-21 είναι must τα paper bag τζιν

Το βλέπουμε παντού πλέον. Το paper bag τζιν μαζεύει στη μέση και σακουλιάζει στη λεκάνη, όπως κάνει μία χάρτινη σακούλα. Είναι από τα πιο επίσημα τζιν παντελόνια που θα έχεις. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα πλισέ τζιν παντελόνια, προερχόμενα από τη δεκαετία του ’80. Αυτά τα vintage παντελόνια αναδεικνύουν ιδιαίτερα το ύψος των ποδιών.